Erkek ile Annenin aynı odada kalması?

Alışır diyor bu durumda nasil alisabilir sizce ?

Evlenince de der "alışır biraz idare edelim bizde kalsın" diye.. Sonra bir bakmışsın size yerleşmiş sana direktif veriyor. Yapsan da yapmasan da kötü gelinsin..

Keşke konularınızı açarken biraz da meram anlatır gibi yazsanız da biz de sadece başlığa göre yorum yazmasak.
Aynı odalarda yatmalarında sakınca yok. Ama kv oturaklı bir kadın değil. İlk başta belirtmemişsiniz sorunlarınızı..

Ayrıca günah falan değil. Anne oğul arasında günah olmaz..

Arkana bakmadan kac. Burdaki normal bulan yorumlara sasiriyorum. Sanirim onlarda cocuklari ile beraber uyudugu icin bunu ömùr boyu yapmak isterler.

Cok sagliksiz bir durum bu. Yetiskin birinin kendine dair özel alani olmali. Bir erkek en basit sabah ereksiyon oluyor. Bu nasil oluyor annesi ile ayni oda'da. Ergenligi nasil gecti bu adamin?

Bunlar kolay asilcak seyler degil. Kadin bir müddet sonra bir sekilde oglunu, esinin yerine koymus. Ve "korku" bahanesi ile ya o size gelecek, yada nisanlin güya vicdan bahanesi ile gidip annesinin yanina kalir.

Yani bu evlilik asla yürümez. Tekrar ediyorum, arkana dönmeden kac.

Normal diyen arkadaşlar var inanamıyorum,benim 13 yaşındaki oğlum erkek kardeşiyle bile aynı odada yatmak istemedi kendi özgür alanını istedi,1-2 gecelik olsa anlarım uzun süreli olması sıkıntı.....

Ya değil mi, benim 2 oğlum var, daha küçükler gerçi, ama eşim şimdiden odalarını ayıralım diyor, diyorum kardeş bağına zarar verir, birlikte kalsınlar, yok ayıralım biz diyor. Çünkü kendisi hep abileri ile paylaşmış odasını, çok sıkıntılı geçmiş ergenliği.

Aynen ergenliğe giren çocuklar mahremiyet istiyor

Ama konu sahibinin durumu farklı.

Tek göz oda olur, ev sobalı olur,annede hastalık olur (refakat etmek gerekir)... Gibi durumlarda normal karşılanabilir.

Ama anne korktuğu için aynı odada yatıyorlarmış ve telefon görüşmeleri de kısıtlanmış. Evlendikten sonra annenin korkusu bir anda şıp diye geçmeyecek. Telefon olayına bile çözüm getiremeyen adam, bu korku olayını nasıl halledecek ?

İşin kötüsü şuanda konu sahibini alışır vs diyerek geçiştiriyor, evlendikten sonra alışana kadar bizimle kalsın diyecek. Kalmaya başlayınca "sen yat uyuyana kadar yanında kalayım" diyecek. Konusahibi en ufak mırın kırın yapsa, merhametsiz kötü gelin muamelesi görecek. "Annem o benim, geceler boyu başımda bekledi, beni o yıkadı, karnımı doyurdu, şimdi bana ihtiyacı varken, bencillik yapıyorsun" diye eşini suçlayacak.

Konu sahibinin GERÇEK derdini ilerleyen sayfalarda okuyunca, zaten asıl sorunun kv nin oturaksız iyi geçinilecek bir kadın olmadığını anlayıp ona göre yorum yazdım..
Aynı odadan telefonda konuşmak için bile çıkmayan bir sümsük erkek durumu var.
İşi zor bence..

Son düzenleme:
Annesi o kalabilir ne var bunda sen hiç babanla uyumadın mı

bence de hic normal degil. bu yasta korkuyorsa yüzlesmesi gereken seyler var demekki. ve bi doktora görünmeli.bunu bahane edip muhakkah ki yanina tasinacak. degismeyecek asla. hatta dahada ilerleyecekler . bence nisanlina soyle annen korkuyorsa biz evlenince ne yapacak de. ben bu bahaneyle bizle yasamasina veya bize gelmesini kabul edemem de. bakal8m ne diyecek

Zaten bu son paragraf neredeyse tüm kv gelin dertlerinin çekirdeği.

Ben ilk eşimden duydum bunu, annem çok fedakar şunu yaptı bunu yaptı... allah allah diyorum ne fedakarlığından bahsediyor bu adam, bizim annelerimiz sanki yapmadı bunları. Ama sonra gördüm ki, bir çok erkek annesi çocuğunu böyle yetiştiriyor, zaten yapması gereken anneliğin tanımında olan şeyleri sanki bir tek o kadın o çocuk/lar için yapıyormuş. Neyse ki realistik bir insanım:)

Konudaki "20 yıldır" ibaresini gördükten sonra, ne sobalı, ne tek göz oda ne başka bir mecburiyet(!) halini düşünemedim, kadın yatalak hasta da değil haliyle.

20 yılda insan annesiyle aynı odada kalmamanın bir yoluna bakar, özel alan ister, tek göz oda olsa mutfağa sedir atar orayı kendine oda eder, ne bileyim sobalıdır diyorsunuz senenin 365 günü mü soba yakılır yani?
Yirmi yıllık bu düzen, neler düşündürdü şu 5 dk içinde bana aman yarebbim içim fesat herhal.

Valla konu ortalık karıştırmaya açılmış gibi geldi bana üstünden bakınca, mini bilgiler, ayrıntı yok, başlık direkt sonuç odaklı, böyle "Anne o anne, fesat düşünmeyin ya?!" diyenlerle "Biz ne analar-babalar okuduk/izledik haberlerde" diyenler birbirine girsin diye sanki böyle itina ile dozunda atılmış taş gibi. :)

Öyle de olsa çok yaygın bir problem olduğu için belki konu açmamış benzer durumdaki kızlarımıza öğüt olur yazılanlar

Aynen :) ben minnak bir mantardım ve yerden bittim :)

İstanbullu gelin dizisini izleyenler, Adem Dilara ve Reyhan üçlüsünün neler yaşadığını bilirler...

Bu normal diyen insanlari anlamıyorum. Neresi normal. birkaç gün okur anlarım diğer odalar müsait degildir anlarım. Bu resmen bağımlılık. Kocaman adam özel alana ihtiyacı olmaz mı. Belli ki evlendikten sonra başınız agriyacak anne bağımlılığı yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…