erkek çocuk meselesi

evet arkadaşlar erkek kız değilde bakabilecek miyim kaldırabilecek miyim diye düşünmek daha mantıklı bunu iyice içimde ölçüp tartmam lazım ama gözümde kesmiyor birde gebeliklerim zor geçiyor 9 ay kusma gebelik şekeri aşırı şişmeler yaşımda ilerledi 35 ten önce yaparsam yaparım ama bu sene mi yoksa başka zaman mı yoksa hiç mi eğer karar alırsam haber veririm sizlere eşimle net konuşayım eğer bana destek olacaksa düşünürüm ayy bebek sözleşmesi mi yapsam bu adamla 3 üyle başedemem herhalde tek başıma:)))

ben şimdi küçük kuzumun öğretmenler günü programına gideceğim yorumlarınıza her zaman açığım çok sağolun hepiniz...

içten içe oğlum olursa eşimin gözünde o kıymetli olur kızlar kenara itilir diye düşünüyo olabilirmisin, çünkü sen ve kardeşlerin hep bu muameleyi görmüşsünüz travmatik bi çocukluk geçirmişsin

evet nemesis galiba bu var içimde bunu yenemiyorum ...

ve inan senin şu iki satırlık cümlen beni gözyaşlarına boğdu:KK43:((

2 oğlum var çocuklarda eşimde bebek hastası çok severler epey bi aradan sonra hamile kaldım 15-12 yaşındaydı oğlanlar her kustuğumda sevinç çıklıra atarlardı gerçekmş bebeğimiz olacak diye veee kızım oldu inanamamdım (daha öncede erkek bebek düşük yapmıştım)doğdu bezini açıp açıp bakıyordum gerçekmi kızımmı oldu diyee:)eşim oğlanlar buldumcuk olduk kızımız oldu diye doğumum zor oldu normal doğmadı ameliyatla oldu oğullarımın çok yardımı oldu pek yardım etmeyen adam evi süpürdü sildi yardımcı olmaya çalıştı vs ..kızımda kızım şimdi (hakkını yemiym kız çocuklarını çok severdi zaten)

bizde 3 kiz kardesiz
annem bana kazara ve gec bir yasta hamile kalinca
erkek olmam icin cok dualar etmis
cevre baskisiyla tabiiki
babam ilk okul mezunu dahi degildi ve
annemin bana hamileyken "kiz olursa yuzune bakmam" soylemine
"Allahtan sagliklisini dilemedigin gibi Allahin isinede karisiyorsun
insallah ücüz kizlarin olur!!" demisti canim babam

simdi benimde iki kizim var biri 1 aylik digeri 16 aylik
ve benide kirdilar bir cok kez hamileyken su sekil muhabbetler gecti
- kizmi oglanmi
- kiz
- olsun gelecek sefer oglan olur !!!!
ilk kizima hep bu tepkiler verildi "olsun" "uzulme" anlaminda
varmi boyle bir sey ustelik avrupada dogdum buyudum
discide bir yasli turk kadiniyla sohbet ederken sormustu cinsiyetini
ogrenince "kocan ne kadar sevinsede oglan olsaydi daha bir gogsunu gererdi"

sonuc itibariyle bir kizim daha oldu ve olurda
ucuncuyu goze alirsam bir kizim daha olsun

bizler hadi neysede

"kiz anasi" diye hakaret ettigini sanan zihniyetlere maruz kalanlar ne olacak
kendilerini asamamis erkek evlad verememis diye yuzu egik gezen kadinlarin
basini kim dik tutacak bu kadar cehaletin icerisinde

oglunun pipisiyle ovunen
"ac goster" diyen zihniyet oldukca
bu cehalet bitmez

yaşadıklarımı anlatmışsın ilkinde ses çıkmasa da ikincide herkes aynı şeyi söyledi ve sanki 3. çocuğu erkek olsun diye yapacakmışım gibi geliyor ve etraftan böyle düşünüp arkamdan böyle konuşacaklar hatta birisi bir oğlan beceremedin dedi annene çekmişsin dedi :KK43:((

evet nemesis galiba bu var içimde bunu yenemiyorum ...

ve inan senin şu iki satırlık cümlen beni gözyaşlarına boğdu:KK43:((

deme öyle valla üzülürüm kıyamam gözyaşına
bilinçaltı böyle çalışıyo işte, oğlun olsa sen onu aynı şekilde seversin ama babandan bile saçma bi muamele görünce kocana güvenemiyosun
inşallah feraha çıkarsın bi an önce

2 oğlum var çocuklarda eşimde bebek hastası çok severler epey bi aradan sonra hamile kaldım 15-12 yaşındaydı oğlanlar her kustuğumda sevinç çıklıra atarlardı gerçekmş bebeğimiz olacak diye veee kızım oldu inanamamdım (daha öncede erkek bebek düşük yapmıştım)doğdu bezini açıp açıp bakıyordum gerçekmi kızımmı oldu diyee:)eşim oğlanlar buldumcuk olduk kızımız oldu diye doğumum zor oldu normal doğmadı ameliyatla oldu oğullarımın çok yardımı oldu pek yardım etmeyen adam evi süpürdü sildi yardımcı olmaya çalıştı vs ..kızımda kızım şimdi (hakkını yemiym kız çocuklarını çok severdi zaten)

benim kızlarda baskı yapıyor kardeşimiz olsun diye çok istiyorlar acaba yardım ederler mi ama küçük benim kızlar kıskanırlar sanırım...

bebeğin cinsiyetini erkek belirler 21.yüzyılda bunu hala bilmiyolarsa kadında kusur arayacaklarına cahilliklerine yansınlar!

deme öyle valla üzülürüm kıyamam gözyaşına
bilinçaltı böyle çalışıyo işte, oğlun olsa sen onu aynı şekilde seversin ama babandan bile saçma bi muamele görünce kocana güvenemiyosun
inşallah feraha çıkarsın bi an önce

inşallah canım eğer karar veripte hamile kalırsam ve eğer oğlum olursa inan kızlarımı hiç ezdirmeyeceğim onu da seveceğim zaten sevmemek mümkün mü ama o ayrımı yapmayacağım yaptırmayacağım offf kalkamadım hala ağlıyorum neyse ben gideceğim çok sağol canım...
bir şey daha ekleyim öyle bir psikoloji ki hep derdim eğer oğlum olursa 2 kızım 1 oğlum olsun ki büyük ve erkek olduğu için ezemesin kızlarımı diye bu genç kızken söylediğim bir şeydi ve öyle bir noktaya geldim şimdi...

Son düzenleme:
yaşadıklarımı anlatmışsın ilkinde ses çıkmasa da ikincide herkes aynı şeyi söyledi ve sanki 3. çocuğu erkek olsun diye yapacakmışım gibi geliyor ve etraftan böyle düşünüp arkamdan böyle konuşacaklar hatta birisi bir oğlan beceremedin dedi annene çekmişsin dedi :KK43:((

millette ne çene var yuhu,ona neymiş?

ayrıca oğlan olup olmamasını beceremeyen kadın değil erkektir! cinsiyet geni babadan gelir.

ya oğlu olup da başı göğe eren kaç kişi var aramızda :)..

kadınlar da kendilerinin kadın olduğunu unutup ille de erkek diye çıldırıp laf vuruyorlar ya pes..

3 kızım var çok da mutluyum iyi ki varlar hayatımda:KK16:bekarkığımda da kız çocuklarını çok severdim hep arka arkaya 2 kızım olsun isterdim 3 tane oldu Allahın sevdiği kuluymuşum diyorum:KK1:şimdi kocam şansımızı tekrar deneyelim belki oğlan olur diyor baskı yapmıyor ama erkek evlat istiyor ben hiçbir şekilde kendimi hazır hissetmiyorum bu sene çok zor günler geçirdim zaten istemiyorum diyorum benim kararım kesin.sen de kendini gerçekten hazır hissediyorsan çocuk düşün hissetmiyorsan kimseyi dinleme:KK31:bebeğin sıkıntısını hamilelik doğum uykusuz geceler derken en çok anneler çekiyor bu nedenle bu konuda babalar bile 2. sırada söz sahibidir bana göre:nazar:

aslında bakabilirim çok seviyorum çocukları helede mis kokulu bebekleri bağımlıyım o kokuya ama benim içinde yorucu oluyor acaba bende erkek çocuk psikolojisiyle mi istiyorum diye kendimden bile şüphe eder oldum hatta bazen dile bile getiriyorum merakta var bende erkek çocuk anne arasındaki bağ nasıldır diye ama sanki bu bile geçmişten geliyor kendini ispatlama çabası gibi inanın çok izler bırakmış bende...

Kendinden şüphe edecek birşey yok. Erkek çocuk istemek suç değil.

Bu çok doğal bir istek. oğlu olan kızı da olsun ister, kızı olan bir de oğlum olsun ister.

Allh sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmeyi nasip etsin; iki erkek evladım var. Bir de kızım olsun çok istiyorum. Suç mu yani bu? Fena birşey mi?

Okuyamadım tamamını bilemiyorum kayınvaliden vs bunu dert edip seni bu yolla üzüyormu ama öyleyse bile bunu hiç önemseme. Benim kayınvalidem de kızımın olmamasıyla içini ferahlatıyor mesela; kendince zayıf noktamı bulduğu için bununla beni üzmeye çalışıyor. Yok efendim neymiş üç de doğursam oğlan olurmuş beş de doğursam oğlan. Benim kızım olmazmış çünkü o öyle dua etmiş. :))))))))

Ya işte böyle de mübarek bir kaynanam var; ettiği her dua kabul olur:)))

bence eşinle açık açık bi konuş..
belkide bunlar senin kuruntuların...

millette ne çene var yuhu,ona neymiş?

ayrıca oğlan olup olmamasını beceremeyen kadın değil erkektir! cinsiyet geni babadan gelir.

ya oğlu olup da başı göğe eren kaç kişi var aramızda :)..

kadınlar da kendilerinin kadın olduğunu unutup ille de erkek diye çıldırıp laf vuruyorlar ya pes..

ıkı oglum var kımse taç takmadı:KK53:
bırak tacı kaynanam kucuk altın bıle takmadı

demek kı neymıs herkes ancak bos bos konusurmus

ha su bır gercek herkes ıkı evlattadan ıster ama onemlı olan hayırlısı

konu sahıbı arkadasta cok kotu seyler yasamız

ınsallah saglıklı karar verır hakkında hayırlısı ne ıse o olsun
rabbımde gonlundekını versın herkesın

gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki;
babalar, oğlu olunca gereksiz bir gurura kapılıyor genelde(evet cinsiyet babadan kaynaklanıyor ama bunu nasip eden sonuçta Allah)...
ancak bu babaların hem kızı, hem de oğlu varsa, kız çocuklarını daha çok seviyor bence...

kendiniz ve aileniz açısından düşünerek kararınızı verin...
ben olsaydım, bu şartlarda yapardım. cinsiyet ayrımı gözetmeden, çocuklar açısından iyi olacağını düşünerek, yeniden bebek sevmek için yapardım.(para ve zaman açısından pek zorlamayacak gibi durduğu için)

Kız evladı gibi var mı ya?

Eşimde bende evlendiğimizde hep bir kızımız olsun isterdik, Allah gönlümüze göre verdi.

Şimdi seneye 2. çocuğu Allah nasip ederse düşünüyoruz, oda kız olursa çok mutlu olurum.

Ama Allah ne verirse rağzıyım, yeterki sağlıklı olsun.

Eğer 3. bir evlada maddi ve manevi olarak bakacak gücü buluyorsanız kendinizde düşünün, yoksa kim ne derse desin takmayın.

Yasadiklarinizdan dolayi esinizi yanlis anlamissiniz

cunku esiniz cinsiyet belirtmemis
farketmez 3 de 4 de olsun demis

ama siz eger erkek olursa boyle bir ayrim yapar mi diye dusunmussunuz

size kendimden ornek vereyim
4 kardesiz
bir ablam, bir ikizim, bir de erkek kardesim var
yani 3 kiz, bir erkegiz :)

4. cocugu annem kendisi istemis erkek olsun diye babam istememis ama annem ikna etmis

Fakat aksine babam hep bizleri koruyup destek olmustur
cunku erkek kardesim cok sorumsuzdur utopik dusunceleri vardir

o ayrimi zamaninda annem yapmis
ama simdi der ki keske o olacagina 10 tane kizim daha olsaydi der :)

is isten gecmis ama ne fayda :)

benim bir oglum bir kizim var
ikisi de erkek olsa 3. yu yapardim kiz olma ihtimaline gore,
ama ikisi de kiz olsa yapmazdim :)

sağolun kızlar gerçekten buraya yazmak çok ayrı bir durum içim rahatladı en azından içimi döktüm aslında yanlış anlaşılmaktan da korktum ama şunu farkettim ben gerçekten 3. çocuğum olursa erkek olacağı için değil bir tane daha evladım olmasını istediğim için yapacağım ...

aslında buraya yazdıktan sonra eşimden daha çok kendi düşüncelerimden korktuğumu acaba bende mi bu psikolojiyle istiyorum suçladığım eşim değil kendimmişim meğer bunu nasıl farkettim biliyor musunuz sizlerin yorumlarını okudukça acaba ben mi kendime böyle bir baskı yapıyorum dedim evet ben kendime böyle bir baskı yapıyormuşum kız değil erkek olmasından korkuyorum sanki ben bunun farkında değilmişim kız olursa 3. çocuğum rahatlayacam sanki ama erkek olursa korkularım artacak gibi kız ya da erkek farketmez ben inanın kız çocuklarına aşığım bir arkadaşın kızı var dedimki bayılıyorum senin bu kızına arkadaş dediki sanki senin yok ki görseniz kızlarım çok güzel çocuklar analarına çekmemişler ama hep kız çocuklarını seviyorum...

neyse kim ne düşünürse düşünsün ben 3. çocuğu yaparsam eğer rabbimde verirse kendi istediğim için yapacam inşallah rabbim herkesin evladıyla beraber benim evlatlarımıda hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlat etsin ...

bazı arkadaşlar demiş zamanım var maddi durumumuzda iyi allaha şükürler olsun sadece korkum uzun zaman sonra küçük bebekle uğraşmak zor gelecek baya alışmışım rahatlığa gece uykularına eğer bunlara katlanabilecek gücü görürsem kendimde deneyecem inşallah...

insanlara hiç yaranılmıyor ne saçma düşünce bunlarya annenızın yaşadıklarına çok üzüldüm kader sizede benzerını yaşatamsa dıyorum inşallah yaşatmaz ben 3 yıl önce ıkızlere hamıle kaldım ıkısıde erkektı öğrendığımızde kvdem hiç memnun olmadıı bana gelinlerın senı dövcek ıkıtane gelinle nasıl başa çıkçaksın derdı hepp sonra ıkızlerı 5 aylıkken erken doğum oldu kaybettım sonra yıne hamıle kaldım 2 aylıkken doktor kontrolüne oda geliyordu ıkıde bır doktora kız demı kız demi dıyordu doktorda şakasına evet kız dedı banada göz kırptıı herkese yaymış kız dıyee 4 aylık olduğunda oğlum olucanı öğrendık kımseye dememiş erkek olucak dıye yakınlarımız bılıyordu ben söledımde öle öğrendi onlarda kaç tane kız elbisesi getırdı insanlar hep kız bılıyorlarmış meğerse olay sonrasdan ortaya çıktı erkek olduğu için kayınpederımın evınden bır kat daha bıze düşermiş o görümceme verecekmiş oğlan olunca kalmış sorunu buymuş kadının bence maddi manevi bakabıleceksenız 3. çocuğu planlayın onunda kız olma ihtımali varr ozaman eşiniz değişirmi açıkçası merak ettım

Kendinden şüphe edecek birşey yok. Erkek çocuk istemek suç değil.

Bu çok doğal bir istek. oğlu olan kızı da olsun ister, kızı olan bir de oğlum olsun ister.

Allh sağlıkla sıhhatle analı babalı büyütmeyi nasip etsin; iki erkek evladım var. Bir de kızım olsun çok istiyorum. Suç mu yani bu? Fena birşey mi?

Okuyamadım tamamını bilemiyorum kayınvaliden vs bunu dert edip seni bu yolla üzüyormu ama öyleyse bile bunu hiç önemseme. Benim kayınvalidem de kızımın olmamasıyla içini ferahlatıyor mesela; kendince zayıf noktamı bulduğu için bununla beni üzmeye çalışıyor. Yok efendim neymiş üç de doğursam oğlan olurmuş beş de doğursam oğlan. Benim kızım olmazmış çünkü o öyle dua etmiş. :))))))))

Ya işte böyle de mübarek bir kaynanam var; ettiği her dua kabul olur:)))

yazdıklarınız içimde ayrı bir ferahlık oluşturdu mübarek kaynana güldüm açıkçası:)))

Yasadiklarinizdan dolayi esinizi yanlis anlamissiniz

cunku esiniz cinsiyet belirtmemis
farketmez 3 de 4 de olsun demis

ama siz eger erkek olursa boyle bir ayrim yapar mi diye dusunmussunuz

size kendimden ornek vereyim
4 kardesiz
bir ablam, bir ikizim, bir de erkek kardesim var
yani 3 kiz, bir erkegiz :)

4. cocugu annem kendisi istemis erkek olsun diye babam istememis ama annem ikna etmis

Fakat aksine babam hep bizleri koruyup destek olmustur
cunku erkek kardesim cok sorumsuzdur utopik dusunceleri vardir

o ayrimi zamaninda annem yapmis
ama simdi der ki keske o olacagina 10 tane kizim daha olsaydi der :)

is isten gecmis ama ne fayda :)

benim bir oglum bir kizim var
ikisi de erkek olsa 3. yu yapardim kiz olma ihtimaline gore,
ama ikisi de kiz olsa yapmazdim :)

ben kendi duygularımı eşime yükledim sanki...bunuda sizler farkettirdiniz bana

annende eksik dua etmiş sanırım ben dualarımda herşeyi tam anlamıyla istemeye çalışıyorum rabbim herşeyin hayırlısını versin...şimdi bizim akrabalar o bizi beğenmeyen halalarım falan şimdi parmakla gösteriyorlar 4 ümüzde üniversite okuduk güzel evlilikler yaptık pırıl pırıl eşlerimiz ve çocuklarımız var hatta geçen halam en sevdiği yeğeninin ben olduğunu söyledi bana:))

X