• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek bebek istiyorum:(

Yalniz erkekten gelen kromozomlarda tamamen tesaduftur, abuk subuk seyler yaparak erkek cocuk doguramazsin, birileri yazmis sunu ye su zamanda hamile kal gibi sacma oneriler, erkekten gelen kromozomlarin neye gore geldigi bilimde hala aciklanamadi, birileri oyle abuk subuk seyler yapti erkek dogurdu diyenler, onu yaptigi icin erkek dogurdugunu nerden biliyor? Kesinlikle erkege de kadina da bagli olan bir sey degil, isterseniz arastirin bunun bir baska guc tarafindan belirlendigjni bilimde aciklanmamasindan yola cikarak bulabilirsiniz, yine soyluyorum yapabileceginiz hicbir sey yok bu sadece Allahin takdiriyle olur, erkek olsun diye dua etmek te cok yanlis, Allah hayirlisini versin

Cinsel ilişki zamanına göre belirlenir cinsiyet.. Y kromozoma sahip sperm daha hızlı ilerler ama X kromozomlu sperm daha uzun süre dayanır rahimde. Yani döllenme zamanında yapılırsa tam, erkek olma olasılığı yüksektir.ovulasyon tarihinden bir iki gün önce yapılırsa Y kromozomlu spermler öleceği için X kromozomlu sperm yumurtayı döller. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.. Şimdi diyeceksiniz yok kadın doğum uzmanımısın, yok genetikçimisin. :) Değilim ama bir dönem araştırmıştım. Bilgilerimide paylaşıyorum..

ben anlamıyorum bu erkek çocuk sevdasını yaa..hayır yani erkek olunca daha mı hayırlı olacak kız çocuğu hayırsız mı nerden bilebilirsin..Allah'ın takdiri bu..kime neyi isterse verir. benim de kızım olacak İNŞALLAH sağlıkla sıhhatle doğar ben bundan fazlasını isteyemem yeter ki vatana millete hayırlı, Allah'ını dinini bilen hayırlı bir evlat olsun daha ne isterim..erkek olsaydı da bşy fark etmeyecekti..benim eşimde ve ailesinde de bi erkek bebek sevdası var neymiş efendim ailede kız torun çokmuş da erkek çok azmış..biraz da erkek çocuk sevmek istiyorlarmış..sebebe bakın:63: bi ara baya strese girmiştim bu muhabbetlerden dolayı ama şimdi çok şükür lafını eden yok cinsiyetini öğrendiğimizden beri..yalnız eşime hala kırgınım diyor ki ikinci çocuk istemiyorum ya o da kız olursa naparmış:KK35:..gel de bu lafta mantıklı bi şey bul:mad:

Kayınvalidenize bebeğin cinsiyetini sizin yalnız belirlemediğinizi, eşinizi suçlaması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Hatta şu karikatürü de gösterin:

j5gRbr.jpg
Benimde aklıma direk bu karikatür geldi , çok güzel bir anlatım :KK70::KK70::KK70:

Öncelıkle bebeğiniz kız diye size eziyet edenlere akıl fikir aonradanda böyle insanlara erkek cocuk yapmak için araştırmalara giren size. Akıl fikir diliyorum.çözümü yok malesef .yumurtlama günününde ilişkide bukunursanız belkı olur erkek bebek spermler cok hizliymiş belkı olur

erkek olsun diye tutturup burnunuzdan getiren insan müsveddeleri,erkek olup allah korusun ya sağlıklı olmazsa o günahı da kendileri taşıyıp bizim yüzümüzden oldu demeyi de kabullenecekler mi acaba?bu nasıl bir zihniyet?önce sağlıklı olsun da kız erkek farkeder mi?

canim.oncelikle rabbim sana saglikli evlat versinde benim.kaynanamda senin gibi ben.kiz istiyordum evladimi kadin cildiriyordu bi arkadasim.bu durumu bildugi icin senin kayonvalden.kiz olursa seni.parclar.dedi.bana iliskiden sonra.sag tarafina yat bekle dedi bende oyle yaptim rabbim bana.bo pglan.cocugu nasip etti ins sanada nasip eder.bide gorumcemin 6 kizi vardi oglqn cocugu olsun diye guni gecince kurandan dua okutti oglu oldu bitane darisida hayirlisi ile sana

Kayınvalideniz konuyu açtığında ; bebeğin erkek olması oğluna bağlı ona söyle görevini yapsın derdim.. Sonuçta hayırlısı, sağlıklısı olsun demesi gerekirken insanların bu erkek çocuk / torun sevdası nedir anlamış değilim... Rabbim hayırlısını versin... erkek olucak belki kötü olucak ya da ne bileyim hastalık vs olucak kimse bilemez Rabbim bilir...

Cinsel ilişki zamanına göre belirlenir cinsiyet.. Y kromozoma sahip sperm daha hızlı ilerler ama X kromozomlu sperm daha uzun süre dayanır rahimde. Yani döllenme zamanında yapılırsa tam, erkek olma olasılığı yüksektir.ovulasyon tarihinden bir iki gün önce yapılırsa Y kromozomlu spermler öleceği için X kromozomlu sperm yumurtayı döller. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.. Şimdi diyeceksiniz yok kadın doğum uzmanımısın, yok genetikçimisin. :) Değilim ama bir dönem araştırmıştım. Bilgilerimide paylaşıyorum..
Sizin bahsettiginiz bilimsel olarak kanitlanmamis fakat bilimsel temellere dayanan bir varsayimdir, benim bahsettigim batil inanclardi, such as

* Erkek çocuk sahibi olmak için bol kırmızı et tüketilmeli, tuzlu yenmeli, baba adayları gazlı içecekleri bolca tüketmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için çiftler bolca balık eti ve sebze tüketmeli, kadınlar tatlı yiyecekler tüketmelidir.

* Erkek çocuk sahibi olmak için ilişkiden sonra kadın yerinden bir süre kalkmamalı veya ayakta ilişki pozisyonu tercih edilmeli, önce erkeğin orgazm olmasına izin verilmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için misyoner (kadın altta) pozisyon tercih edilmeli, kadının ilişkiyi başlatmasına ve daha önce orgazm olmasına izin verilmelidir.

* Erkek çocuk sahibi olmak için gece saatlerinde ilişkide bulunulmalı, tercihen ay hilalde olmalı, ilişki için ayın tek sayılı günler tercih edilmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için öğleden sonra ilişkide bulunulmalı, ayın çift sayılı günlerinde beraber olunmalıdır.

Gibi sacmaliklar, bi onceki yorumumu yazmadan once okudugum bir kac kisi bunlara benzer onerilerde bulunmus, bir kac bilimsel yontem var cinsiyeti belirlemek icin ama bildigim kadariyla ulkemizde yapilmiyor, arkadas cok istiyorsa yaptirsin yurtdisinda, ama normal yollarla biraz zor belirlersiniz bebeginizin cinsiyetini :D

Sizin bahsettiginiz bilimsel olarak kanitlanmamis fakat bilimsel temellere dayanan bir varsayimdir, benim bahsettigim batil inanclardi, such as

* Erkek çocuk sahibi olmak için bol kırmızı et tüketilmeli, tuzlu yenmeli, baba adayları gazlı içecekleri bolca tüketmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için çiftler bolca balık eti ve sebze tüketmeli, kadınlar tatlı yiyecekler tüketmelidir.

* Erkek çocuk sahibi olmak için ilişkiden sonra kadın yerinden bir süre kalkmamalı veya ayakta ilişki pozisyonu tercih edilmeli, önce erkeğin orgazm olmasına izin verilmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için misyoner (kadın altta) pozisyon tercih edilmeli, kadının ilişkiyi başlatmasına ve daha önce orgazm olmasına izin verilmelidir.

* Erkek çocuk sahibi olmak için gece saatlerinde ilişkide bulunulmalı, tercihen ay hilalde olmalı, ilişki için ayın tek sayılı günler tercih edilmelidir.

* Kız çocuk sahibi olmak için öğleden sonra ilişkide bulunulmalı, ayın çift sayılı günlerinde beraber olunmalıdır.

Gibi sacmaliklar, bi onceki yorumumu yazmadan once okudugum bir kac kisi bunlara benzer onerilerde bulunmus, bir kac bilimsel yontem var cinsiyeti belirlemek icin ama bildigim kadariyla ulkemizde yapilmiyor, arkadas cok istiyorsa yaptirsin yurtdisinda, ama normal yollarla biraz zor belirlersiniz bebeginizin cinsiyetini :KK70:

Alıntı yapayım.

3. Shettles Metodu

Amerika’da ve Avrupa ülkelerinde yaygın uygulanan bir yöntem ise Shettlemetodudur.Çok kolay olan bu yöntemin uygulama prensibi adetin belirli günlerinde ilişkiye girilmesine dayanmaktadır Landrum Shettles adlı bir doktorun geliştirdiği basit ve ücretsiz olan bir yöntemdir. Dayandığı nokta X kromozomu taşıyan spermlerin Y kromozomu taşıyanlara göre daha yavaş yüzmesi ve daha dayanıklı olmasıdır. Yumurtlama dönemindeki yapılacak bir zamanlama ile seçmeye çalışılan cinsiyetteki spermlere avantaj sağlamaya çalışıyorsunuz. Buna göre erkek çocuk için yumurtlamaya en yakın zamanda cinsel birleşme yapılmalıdır. Böylece hızlı Y kromozomu taşıyan spermler yumurtaya daha çabuk ulaşabilmekteler. Kız çocuğu için ise yumurtlamadan 3 ila 5 gün önce cinsel birleşme yapılıyor ve sonra bir daha yapılmıyor. Böylece Y kromozomu taşıyan spermler ölüyor ve geriye X kromozomu taşıyan daha dayanıklı spermler kalıyor. Bu yöntemin uygulanması için yumurtlama gününün tespiti için bazal vücut ısısı takibini veya servikal mukus testlerini kullanmak gerekmektedir.Aslında bu bir çeşit gebelik takvimi dir.
Özetle ;

ü Bu teoriye göre yumurtlamadan 2 gün önce ilişkiye girilirse kız ,yumurtlamadan sonra ilişkiye girilirse erkek olacağı iddia edilmektedir.

ü Yine bu yönteme göre yüzeyel ilişki ile kız ,derin cinsel ilişki ileerkek olma ihtimali artmaktadır.

ü Shettle yöntemine göre ilişki sırasında kadın orgazm olmaz ise kız,orgazm olur ise erkek olma ihtimali yüksek olmaktadır.

Yazının Devamı: http://www.renklinot.com/soru-cevap-2/cinsiyet-nasil-belirlenir.html#ixzz3cBTEl3SQ
Anasayfa: RenkliWEB

İnsanlar bebeğim sağlıklı olsun diye nereden nereye koşturuyor. Doğmamış bebeğim için çapada oradan oaraya koşturuyorum sağlıklı olması için . Ne biçim insanlar bunlar okudukça çıldırdım yemin ediyorum. O kayınvaliden bir gün çapaya gelsin hamile insanları ağlarken izlesin , dertlerini dinlesin .. Ne insanlar var sakat doğan çocuklar , anne karnında ölen bebekler , ömür boyu yatağa yatmak zorunda olan bebekler vs vs. Şükretmeyi bilmek gerek. Beterin beteri var. Rabbim sağlıksız bir bebekle sınamasın. Nasıl sinirliyim şuan ya.... :KK20::KK20:

Böyle anlayışa tükürüp,şekil verip,imzamı atasım var. Böyle kocayı babalık sıfatından mahrum ederım. Gönlünüzden kız oğlan gecer onu anlarım da bu zulüm niye? Doğuda istenıyor demişsiniz,bilmıyorum hiç yasamadım orada. Fakat anne olarak direnin lütfen ve ikinci bir çocuk yapmayın.

ay allahım.. zihniyetinize tüküreyim.. birde doğuyız demiş .. doğunun en ucunda karstayım.. geçti o zihniyetler artık.. insan utanıyor milyonlarca insan evlat sahibi olamıyorken bu düşüncelerden.. ilk evladımın kız olması için çooooooooooook dua ettim çoook şükür rabbime.. verdi dilediğimi ... ikinci erkek olsun istedim evet ama ikisinin de tadını bileyim diye.. iki kız kardeşiz biz başka yok babam karslı doğulu .. hemde en doğulu bir kez olsun demedi oğlum olsun diye keşke deseydide bir kardeşimiz daha olsaydı diyoruz bazen.. annemin aklına gelmedi.. babannem(rahmetlik) amcamın ikinci oğlu olunca anneme söylemememiş.. amcam ve yengem babama kısır demişler oğlu yok diye gülmüş ikiside.. hiç gocunmamışlar.. şimdi ikimizde anne babamızın yanındayız amcam defalarca keşke sizin gibi 10 kızım olsaydıda bunlar olmasaydı dedi.. ha kız daha hayırlı diyemi.. hayır.. oğullarından vefa görmediği için.. ikinci evladım allahım nasip etti erkek oldu.. şimdi üçüncüye hamileyim süpriz bir şekilde annem babam eşim kızım hepimiz kız istiyoruz.. babamın 3 torunu var şimdilik 2 erkek 1 de kız,, kızım hem benim oğlumdan hem kardeşimin oğlundan daha çoooook seviliyor.. kayınvalidemler hiççç karışmadılar ağızlarını açmadılar şu olsun diye.. hayırlısı istendi hep. çoook şükür.. elbette herkesin gönlünden bişeyler geçer kızı olan oğlan oğlu olan kız ister.. ama hırslanmak ama bunca ateşlenmek.. haşa haşa allaha asiliktir..
o demezmi biz istediğimize kız istediğimize erkek veririz diye..
rabbim isteyen herkese ikisinide tattırsın..

saglikli olsunda gerisi onemli degil...cok klise olsada bu gercekten boyle..ne zaman bu sozu tam idrak ediyorsunuz biliyormusunuz?? bebeginize birsey oldugunda...

bu sekilde dusunerek gunaha girme arkadasim..baskalarinin etkisinde kalmissin ama..cocugu olmayanlari dusun..ya da bir omur ozurlu cocuklari olanlari...kiz erkek gercekten farketmiyor, gercekten...

gonul tabiiki farkli bir cinsiyet ister, ama bu sekilde bunalima girer derecesi normal degil...Allahim hayirli saglikli olanini versin diye dua edelim...Rabbim ne evlatsizlikla ne evladiyla imtihan etmesin...

Alıntı yapayım.
Ablacim sizin bahsettiginiz bu teori daha kanitlanmamistir, , teori olarak kalmis, tabiki bir teori olmasi icin de bilimsel bir gercekligi olmasi gerekiyor yani bi onceki yorumumda bahsettiklerimden farkli kategoride ama yine buna tam olarak riayet edemeyiz, yine bu durum bize bagli degil

Ph değeri 7 uzeri yani alkali su içen erkeklerin cocuklarininda erkek oldugu sonucu bilimsel olarak söyleniyor. En iyi ph değeri olan su ise zemzem ...

Hay allahım yaa eli ayağı düzgün olsun demiyorlar da erkek olsun diye tutturuyotlar amcamın kızı 16 yaşında sadece duyma yetisi var tüm gün öylece yatıyo görmüyo konuşamıyor yürümüyor kısacası sadece duyuyor biz buna da şükrediyoruz amcamda biz hep kızız diye anneme Dünyanın bedduasını etmiş insandır bu arada bence kaynananı koy bi karşına anlat dediklerimi

Bu nasıl kayınvalide. Kayinvalide mi kuma mi anlamadım. Tovbe Estağfurullah..Ayrı eve çıkma durumunuz yok mu? Çocuğun erkek -kiz ayrımı mi olur ya. Çok istiyorsa kendi dogursun. Böyle insanlara deli oluyorum.

Back