- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
- 88
Yalniz erkekten gelen kromozomlarda tamamen tesaduftur, abuk subuk seyler yaparak erkek cocuk doguramazsin, birileri yazmis sunu ye su zamanda hamile kal gibi sacma oneriler, erkekten gelen kromozomlarin neye gore geldigi bilimde hala aciklanamadi, birileri oyle abuk subuk seyler yapti erkek dogurdu diyenler, onu yaptigi icin erkek dogurdugunu nerden biliyor? Kesinlikle erkege de kadina da bagli olan bir sey degil, isterseniz arastirin bunun bir baska guc tarafindan belirlendigjni bilimde aciklanmamasindan yola cikarak bulabilirsiniz, yine soyluyorum yapabileceginiz hicbir sey yok bu sadece Allahin takdiriyle olur, erkek olsun diye dua etmek te cok yanlis, Allah hayirlisini versin
Cinsel ilişki zamanına göre belirlenir cinsiyet.. Y kromozoma sahip sperm daha hızlı ilerler ama X kromozomlu sperm daha uzun süre dayanır rahimde. Yani döllenme zamanında yapılırsa tam, erkek olma olasılığı yüksektir.ovulasyon tarihinden bir iki gün önce yapılırsa Y kromozomlu spermler öleceği için X kromozomlu sperm yumurtayı döller. Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.. Şimdi diyeceksiniz yok kadın doğum uzmanımısın, yok genetikçimisin. :) Değilim ama bir dönem araştırmıştım. Bilgilerimide paylaşıyorum..