Erkek arkadasin surekli hesap odemesi..

Senin sinirlerin bozulmus couzumu belli kesinlikle boyle bir sey istemedigini soyle ve uygula. Tavrini koy baska yolu yok üzgunum . Bunun icin ayrilacak degil ya

Öncelikle beklemiyorum. Beğeni bildirimi geliyor girip bakıyorum. O arada gördüğüm şeylere yorum yapıyorum.
Saygıdan bahsederken benim yorum yapma özgürlüğüme saygınız nereye gidiyor onu merak ettim şimdi.

sen hesap odemeyi yetistirilme tarzindan oturu farkli yorumlarsin, ben dini acidan bakiyorumdur oyle yorumlarim.. konuyu dine getirmek degil, neden oyle dusundugumun aciklamasiydi Sephoraa..
'erkegin gorevi' demedim, erkegin odemesi daha şık benim gozumde dedim..
bu neyin kafasi, nasil bi dusunce bu tarzinda yaklasilinca rencide ve tenkit edici oluyor, hic geregi yok.. senin fikrindir, aksi de benim.. dogrulugu ispatlanacak bsy degil, oldukca goreceli bi kavram zira..

öyle görmüş demek ki ailesinden sen de daha başka eğitilmişsin. mesele kavga boyutuna varıyosa pek müdahale etmemeni öneririm. hesabı ödemeyi düşündüğün paraların bi kısmıyla ona hediye alabilirsin kimi zaman, ona yük olduğunu düşünüyosan. başka da bi öneri gelmiyor aklıma

Siz cok saygilisiniz degil mi?
Sanane diyerek, baksana! Diyerek ..
Herkes kendi fikrini savunabilir bunu sizde yapiyosunuz suan.
Saygisiz olan bir sey yok ortada.

Hediyeye hediyeyle geliyo ayni sye geliyo hep :/
Ben bilmiyorum mesela abimde bana odetmez.
Abimin isi var gucu var.
Eger benimde isim olsaydi onada karsi gelirdim

Orada gördüğüm tezatlık hakkında fikir belirttim sadece. Ki bence hala tezattır, senin açıklaman fikrimi değiştirmedi. Bunun tartışmasını da yaparım ama malesef yasak. O yüzden yazamıyorum bazı şeyleri.
Dediğim gibi bir şey ıspatlamak değil niyetim. Tezatlığa vurgu yaptım sadece.

Siz birinin neden oyle dusundugunu sorgulamayi saygisizlik mi sayiyosunuz?
sorgulamak elbette ki saygisizlik degildir.. mesele uslup.. belki de yuzyuze olunmadigindan oyle anlasiliyor, bilemiyorum.. ben fikrimi beyan ederken sana, ay birak odesin sacmalama, demedim ki.. sahsi fikrimi belirttim.. bence yanlis diyen sendin..

bakis acisi farki demek ki.. dedigin gibi, sen ikinci sinif hissedersin ben yuceltilmis.. veya tam tersi..
'neyin kafasi' yaklasimindan ziyade, herkesin yasam bicimi, anlayisi farklidir demek daha hos sanki..

sorgulamak elbette ki saygisizlik degildir.. mesele uslup.. belki de yuzyuze olunmadigindan oyle anlasiliyor, bilemiyorum.. ben fikrimi beyan ederken sana, ay birak odesin sacmalama, demedim ki.. sahsi fikrimi belirttim.. bence yanlis diyen sendin..

Bence yanlis demenin neresinde yanlis birsey varki?
Adi ustunde "bence" demisim hani.
Kendi fikrim.
Ben saygisizca birsey yaptigimi dusunmuyorum.

Evet kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmalıdır, kendi harcaması karşılamalıdır..
Erkek arkadaşının, sevdiği birinin, ailesinin veya eşinin hesabını da öder.
Ama bunu 'yanlış algılayan' erkek, adamı gerçekten çileden çıkarıyor.
Grup olarak gittiğimiz yemekte, bir erkek arkadaşımızın 9.75 lira hesaba bırakması yıllardır dilimdedir.
Aman diyim, hakı geçmesin 25 kuruş ya da bahşişe kalmasın!
Ya da bir çay alıp da, ertesi gün senden çay isteyen erkekler de vardır.

Eşimle ilk zamanlarımızda, 'hesap ödemeye çalışan tek kadınsın herhalde' diyordu 17 yaşımdaydım.
Bir, iki derken o dahi alıştı bu duruma.
Sonrasında pişmanlık duydum tabii bu hareketimden ama, nişanlıyken bile ödedim hala da ödüyorum.
Eşimin hiç rahatsızlık duymamasına da bazen bozulmuyor değilim.
Her şeyimi o kadar kendim yapmaya alıştım ki, ufacık bir yardım bile istediğimde 'sen yaparsın ya ne olacak' cevabını yapıştırıyor.
O kadar da güçlü kadın olmak istemiyorum bazen...

Hediyeye hediyeyle geliyo ayni sye geliyo hep :/
Ben bilmiyorum mesela abimde bana odetmez.
Abimin isi var gucu var.
Eger benimde isim olsaydi onada karsi gelirdim
en büyük derdin bu olsun varsın. sevgilin rahatsız olsaydı bi şekilde izin verirdi hesabı ödemene. kimi erkekler sevgilisine para harcadığında daha iyi hissediyor. ben ne kadar feminist olsam da, hepimizin bilinçaltımızda ilkel dürtülerle hareket ettiğimizi gözardı edemem. kendini bu şekilde erkeksi hissediyo hiçşüphesiz. bu yüzden müdahalede bulunma. kadınlar da bilinçaltlarında, beraber olduğu erkeğin kadının yükünü taşıyabilmesini çekici bi unsur olarak görürler. olay küslüğe kadar gidiyorsa inatlaşmayın

çoğunlukla erkek
arasıra kadın ödemeli bence....
erkeğin kadına para harcaması ,kadını değersiz yapmaz ...aksine,kıymeti bilinir...

Benimki de oduyor anasini satim..
Birbirimize uzak sehirlerdeyiz daha yola cikmadan pazarlik ediyor..
Donus biletini ben alcam sakin el surme diye tobe yaaa gicikk..
Bazen trafik nedeniyle otogarda bekliyorum onu gelsin alsin beni diye..
Dedim seni beklerken alirim nolmuss hemen tribe girip bulusmamizi zehir etme yaparsan yuzune bakmam diyor gicikk..
Yaw hadi bunu gectim insan istanbulkarta koyacak bozuk parasi yok diye benden almayip deli gibi bozduracak yer arar mi yaaa..
Adam benden cay parasi bile almiyor bak sinir oldum yinee..
Kac yil oluyor artik kavga etmiyelim diye susuyorum ama boyle icime atip atip patliyorum..

Hic bir kadin asalak erkek sevmez bu bir gercektir yani,
benim gozumde erkek sen ode tamam dememeli eyvallah hemen sogurum yani,
ama bu da cok abarti yaw kocam olsa birakicam tamam da daha sevgiliyken insan cok mahcup oluyor yaaa..

İstanbula da fazla gidemiyorum hep onunla gidiyorum,
e haliyle begendigim seyler oluyor soyleyemiyorum yaaa alcak hemen diye..
Ustune bir de takinti yapiyorum cok begendigim bir sey olupta alamayinca iyice patliyorummm

Size katiliyorum . .

Erkek arkadasinin niyeti farkli olsaydi zaten kendi yaosin der geçerdi . Çocuk gercekten sevip sayiyo ki aralarindaki maddiyati kafaya takmio .
evet.. biraz da aradaki iliski ve kisilik yapilariyla alakali bu durum.. yani kadin oderse dogrudur, erkek oderse soyledir boyledir gibi bi genelleme de yapamayiz.. cok goreceli bi durum zira..

Tamam kabul etse sorun değil tavrın ama, ben erkek olsam ısrarla kabul etmediğimi bile bile beni bu konuda sıkıntıya sokan kızla hiç ugrasmazdim herhalde.yani söyle, ne güzel 5.5 yıllık bi iliskiniz varmış. Sevgiliniz belli ki yanında ki kızın hesap odemesinden rahatsız oluyor ve bunu ego meselesi haline getiriyor bi çok erkek gibi. O yüzden üzerine gitmek yerine bu konuda onu rahat bırakın.istiyosa ödesin. Parası olmazsa kalmazsa düşündüğünüz gibi zaten odeyemicek, o zaman siz ödersiniz. Bence aksi halde tavriniz çok itici. Benim erkek arkadasimda elimi cebime atsam küfür gibi hissediyo çok sert tepki veriyo bende o yüzden artık karışmıyorum zaten bitince bitti diyo bende diyorum bana harcatmadigin için bende hala var bütün para benden al diyorum. Bi dönem almadı yine, sonra çok sıkıntı çekerse alıyor da artık. Yani zamanla hallediLir. Sizin tavriniz benimde hoşuma gitmedi açıkçası. bi erkeğe gosterilicek bi tavır değil bu zaten çocuk gibi bişeyler. Gururunu kirmayin derim. Yersiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…