Erkek arkadasin surekli hesap odemesi..

Sonra gelsin kadını "emanet, korunması gereken, sahip çıkılması gereken varlık" olarak görme halleri.
Hayır buna bayılan ve bunu arzulayan kadınlar da var o bambaşka bir level. :)

Hala hesabı erkek ödemeli diyenler var. Onlar da erkek çocuk yetiştirecek ve zihinlerine erkek adam saçmalığını sokacaklar. Bu kısır döngüden kurtulmak zor.

her fikrinizi,her yorumunuzu beğeniyorum.umarım bir sorun yoktur.gençlik halim gibisiniz. konuyu okur okumaz aynı şeyleri düşünmüştüm yazmak için.

Teşekkür ederim, beğenilmek sorun olur mu hiç, aşkolsun. Mutlu oluyorum ben.

Bana gore dunyanin en sacma seyi.
Bunu yapan bence kadinlar.
Eger odesin oh erkek o her seyi yapsin ben mi yapcam dersek
Bu boyle devam eder.
Sonra erkek her seyi ben yapiyorum,
Parayi ben kazaniyorum.
Ben harciyorum ben veriyorum.
Sonuc?
Kadin gereksiz bir varlik oluyor.
Bunun icin bence bunu hic bi kadin yapmamali.

Bende itiraz ederek kavga etmeye kadar da olsa reddediyorum bu durumu ama degistirmem lazim.

Arkadaşlıkta degil de duygusal ilişkide, bence de erkek ödemeli.. Yetistigimiz kultür gereği, erkeklerin geneli zaten kabul etmiyor kadının ödemesini.. Evlilikte durum farkli, her sey ortak zaten, lafı bile olmaz.. Ama flört, söz, nisan durumlarında birazcık farklı durum 'bence'.. Ne ikinci sınıf görüyorum kendimi ne de asalak bi insanım.. Normalde millete hesap odetmem ama bu durum başka.. Sana tatlı, cay, çorba vs ismarliyim seklinde giriş yaparak arada ödenebilir, jest olur.. Veya 'sinemaya gideceksek biletler benden' gibi.. Ama durduk yere ı-ıh..

Eşimle 15 yılı aşkın ilişkim var

Öğrenciyken de ben de öderdim hala da öderim

Hatta bana gel öğlen sana yemek ısmarlayayım paran varsa der

Benzin parasına kadar ister ben de isterim bizim aramızda hiç bu tarz bir sorun olmadı

Erkek arkadaşınıza da kazan senin paranı yeriz birlikte ama babanın parasını yemem deyin açıkça ama ödeme yapılmayan bir ortamda

Ben dusuncenizi dogru bulmuyorum.
Niye erkgin odemesi gerekiyo?
Gelenek gorenek disinda mantikli bi sebebiniz var mi?

Soyledim bunu defalarca anlamiyoki.
Ben yemek olarak tabir etmiyorum onu.
Zaten bi yere giddiceksek canim mocha istiyosa cay iciyorum hesap odeyecegi icin.

Aynisini esim ilk sevgili oldugumuz zamanlar yapmisti (farkli nedenleri de vardi kendince) ben de cozumu bikac kez ust uste, onunla disaridayken hicbir sey yiyip icmemekte buldum. Açım ama sen odeyeceksen yemicem diyordum bi de gıcık gıcık sonunda pes etti, tavsiye ederim

Iııım benim de hiç sevmediğim konudur ama maalesef karşı taraf kendini bu konuda sorumlu hissediyor mu desem zorunlu hissediyor mu desem bilemedim ama hep kendi öder.
Böyle bir durumda ben hediye alırdım ya da gittiğimiz yerlerde fazla ödeme yapmaması için sadece içecek içerdim.
Yani bütçeyi kısmak için kendimi zorlardım.

Yani bu konularda bende böyleyimdir "heey benimde param var bende ödeyebilirim abisi" diyesim geliyo bazen hatta. Aynı sorunu yaşıyoruz sürekli. Sana gelen cevaplardan bende kendime bir çıkarımda bulunucam bakalım.

Bence, sevgilinizle yemeğe sinemaya gittiğinizde hesabı ödemesi inceliktir. O size hediyede alabilir mutlu olmalısınız. Ha çok para harcıyor ben hiç harcamıyorum diye kötü hissediyorsanız, siz de ona hediyeler alın.

konu actin, fikrimi soyledim.. 'bence' boyle, nasil sana odemek normal geliyosa bana da tersi normal geliyo..
'mantigi ne bunun' diyerek curutmeye calisircasina sorarsan cevap alamazsin..
benim dusuncem bu..
hosca kal..

Sizi takdir ettim hemcinsim olarak
O yemeği ırmarlarsa sizde kahveyi ısmarlayın, ya da sinemayı o alıyorsa Mısırları siz alın.kızım olsa ben öyle tembihlerdim, bende oyle yaptım.

konu sahibini eleştirenlere belirtmeden geçemiycem, incelik karşılıklı olur.bu hayattaki duruşunuzla ilgili. Hem bende birey olayım, hemde hesabı erkek ödesin derseniz olmazzzz.hhangi rolü kendinize biçtiğinizle alakalı bir durum, yeterki her alanda tutarlı olunsun tercihler saygım sonsuz. evin içinde de suyunu bile sizden isteyince eşitlikçi olmayında samimiyet zarar görmesin.

konu sahibi, bir sey sormak istiyorum... senin fikrin bayanin da odemesi yonunde, tamam... da aksini dusunenleri neden yargilayip "niye oyle dusunuyosun, bence yanlis, acikla" tutumunu takiniyosun? senin fikrinde olanlari alkislayip diger fikirdekileri yanlis dusunmekle suclamak en azindan yanlistir... biraz saygi...
yazacam, korkuyorum, bence de erkek odemeli, kadin da arada jestler yapabilir, "kahveler de benden" seklinde... neden diye bana da sorarsan, ben de "kadin erkege emanettir bi nevi, kanatlari altindadir, erkegi hesap odettirirken hos gormuyorum" dersem ikinci sinif, asalak kadin mi olacagim? DEGİLİM

"Bu sefer yemekler benden, itiraz istemiyorum" gibi hem şakaya vurarak, hem baştan söyleyerek bişeyler yapabilirsin belki. Ben de birlikteliklerde bir tarafa yüklenilmesine karşıyım. Mümkün olduğu kadar eşit harcama yapılmalı. Ayrıca bu konulardan tartışma çıkması çok nahoş. Her harcamada kavga etmeniz zaten her şeyin tadını kaçırıyor. Erkek arkadaşın pek egolu biri galiba, bu denli sorun çıkardığına göre... bu da hoş değil.

Valla tarzı bu değişmez gibi geliyor bana. Bizim türk erkekleri biraz böyle bu konuda. sen de ona hediye filan al madem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…