Erkek arkadasin surekli hesap odemesi..

Sliimshady

MimarHanim
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
285
121
Meraba kizlar.
Belki biliyosunuzdur 5.5 yili asan bir iliskim var.
Masallah deyin guzel ve saygili bir iliski.

Benim sorun ettigim tek seyse erkeklerin surekli neden parasal konularda kendini sorumlu hissetmesi? Ben buna karsiyim bayanlarda hesap odemeli bayanlarda bir yere gidildiginde gerekeni harcamali.

Biz ne zaman yemek yesek sinemaya gitsek surekli hesap oderken kavga ediyoruz.

Sonucta kendi isi henuz yok.
Oda ogrenci bende ogrenciyim.
Tamam aramizda lafi yok diyoruz ama ben uzuluyorum ve rahatsiz oluyorum.

Ben hic odetmedigi icin tuvalet bahanesiyle hep gizli gizli oduyorum bazen, ondada hemen tartisiyoruz.

Bugunde yine biz bi magazadan forma siparisi vermistik, gelmis.

Gidip almis, parasini vermis.
Getirdi falan tabi ben kabul etmem yani iste parasini cikarip verdim.
Ikimizinde ogrenci oldugunu boyle seylerin onemli olmadigini kabul etmesini soyledim.

Kabul etmedi yine tartistik falan cekti gitti.

Hala konusmuyoruz.

Bana boyle yaparak aramizda lafi yapilmamasi gereken seyleri konusuyoruz o kadarda mi yakin degiliz falan dedi.

Lafi yapilmicak seyler varda yani ucuz mucuz bisey degilki.

Napicaz boyle bilmiyorum, uzuluyorum onun icin.

Ne yazik ki erkekler bu konuda kendilerini sorumlu hissediyorlar.. Gecmisten gelen birsey bu.. Benim erkek arkadasimda ayni. Disari ciktigimiz zaman bana cinnet gecirttiriyor elimi cebime attirmiyor hatta eve dolmusla gidecegim zaman beni bindirip oturtup parayi odeyip iniyor ve ben kendimi aciz gibi hissediyorum. Kirk kere soyledim yapma diye ama erkekligine leke surdurmuyor arkadas... Bende artik karismiyorum nasil olsa her seferinde tartisma cikaracak en azindan disari cikmak iskenceye donusmesin bizim icin..

siz teklif ediyorsunuz ama o acık ve net istemiyor bunu ya hep tartısacaksınız yada diretmiyceksiniz ben gozume birsey carptıgında ustune birsey alıyorum ne biliyim parfum alıyorum ona bir sekilde kendimi rahat hissettiriyor gerci benim erkek arkadasım 35 inde calısan adam ama ogrenci olunca tabi uzulur sonucta baba parası onunkide calısmıyorsa

Hesap ödemeyi sorun eden erkekten korkarım ben. Çünkü erkeklik egosu yüksektir, kendini kadından üstün sanar, kadın onun gözünde ihtiyaçları karşılanması gereken bir varlıktır.

İlişki içinde olan iki insanın arasında para hesabı olmamalı. Eğer bir erkek hesabı ben öderim mantığındaysa 5.5 yıl farketmez 15,5 yıllık da olsa o ilişki gözden geçirilmelidir. Ha bundan hoşlanan, erkek dediğin hesap öder diyen, kendini ikinci sınıf gören kadınlar da yok değil ama anladığım kadarıyla siz onlardan değilsiniz.

Çalışan olsun yada ögrenci hic farketmez bence bayanda elini cebine atmalı tartışmayı Göze ALIN ve Hesabı o girmeden ödeyin birde hediyeler Alıp karşılığını mutlaka verin . Erkek öder diye bir kural yok yemeği o ismarladiysa cayı siz ismarlayin ,kitap ,kazak vb hediyeler vererek eşitlemis olursunuz .

Bu konuyu erkeklik gururu etmesi güzel bir şey emin ol.
Bir de bizim nezaketimize alışıp utanmazlığa vuran herif doldu ortalık şimdi görsen ne itici.

Ayy benimle bu sebepten kavga etsin aman dersin.

Yapabileceğin tek şey. Madem senin hesap ödemeni kesinlikle istemiyor.
Siparişlerini ona duyurmadan vermen, ödemelerini o bilmeden yapman..
İhtiyaçlarından bahsetmemen.

Oturduğunuz cafelerin vs pahalılığını göz önünde bulundurman, uygun yerleri seçmen..

Örneğin bir arkadaşım sevgilisiyle buluştuğu gün monta ihtiyacım var deyip mağazaları gezdiriyordu.
Mont bulup çocuk ödediğinde de ayyy utandım ççççookkkk yapıyordu..

Yani bu duruma çok pembe bakamıyorum ben açıkçası.
Madem bu durumdan çok utanıyorsun, çok rahatsız oluyorsun.

Onunla buluşmalarında ihtiyaçlarında söz etme de, bakma da değil mi ama?

Bende hiç sevmem erkeğin elinin devamlı cüzdanında olmasını.Biz eski sevgilimle hemen hemen aynı parayı kazanıyorduk. Ticket geçen restorantlarda ben ticketten ödüyordum,geçmeyenlerde o nakit ödüyordu. Nargile içki falan içmişssek de tavlada yenilen ödüyordu,bir sene boyunca hiç sorun çıkmamıştı,halimden de çok memnundum.
şimdiki sevgilim öğrenci,ben çalışıyorum,ben ödüyorum :) Bana para harcatmamak için ekmek bile aldırmaz "evde var evde var" der,evde de dolaptan tost ekmeği çıkartır :-/ sayesinde taze ekmeğe hasret kaldım :)
onlardan önce,yani öğrenciyken de sevgililerim oldu ve hiç para konusunda ben ödeyeceğim triplerine girmediler.Bir sosyolog olarak hemen "sevgiliye para ödetmenin ataerkilliğe hizmet" olduğundan girer , "eğer sen ısmarlayacaksan lahmacun yicem (en ucuzu) ama lütfen ortak ödeyelim çünkü canım başka bişey çekiyo" diye devam ederdim.
Hatta konuşma aşamasında olduğum çocuk hesabı ödemekte diretince kendi payıma düşeni ödememe izin verirse koluma girebileceğini falan söylemiştim :)
Ayrıca tüm hesabı onun ödeyip sizin de mahçup olup durup durup hediye almanız falan da çok saçma,sonuçta öğrencisiniz.Neden hem siz hem o ekonomik olarak yorulsun ki?

Haay ağzına sağlık.

bende bu tür durumlardan cok rahatsiz olurum
hatta bir mekana girmeden kizarak acikca söylerdim bugün hesap benden yoksa gelmem iceri diye tamam söz veriyordu
hesap sirasindada artik diyordum Söz verdin sözünü tut
o sekil oluyordu bazen :)

valla Allah tam tersini göstermesin de. o zaman çok kötü olurdu gerçekten. bu durumda da yapacak bişey yok 6 yıllık ilişkin inşallah evlenirsiniz o zaman zatn senin paran benim param hesabı olmayacak ortak olacak

Ben yapamiyorum malesef karismama olayini rahat olamiyorum.

Ne güzel asalak hemcinslerimizden değilsiniz.

Cok sukur
Sen de arada ona hediye al. İhtiyacı olan bir şeyler alırsan en azından bir şekilde ödeşmiş olursunuz. Hediye olduğu için tatsızlıkta çıkmaz.

Aliyorum zaten o sekilde sey yapmaya calisiyorum ama ben hediye alinca oda karsiligini vermek istiyo oda aliyo ne ise yaradi ozamaaan

Hediyeye hediyeyle karsilik verme huyu var benimkinde.

Iste ben hakimiyetin onda olmadigini esit oldugumuzu gostermeye calisiyorum.

Ismarlattirmiyorki.

Ayy, o kizlardan nefret ederim.
Para yiyen kizlar.
Cok sukur oyle bir sey yapmiyorum.

Bende oyle dusunuyorum ama yok ben odeyecegim dedigim an yaygara basliyor.
Bence erkek ödemeli...
Neden?

O da bir şey mi biz evlendik hala hesabı ödeme çabasında. Ben ödesem de o ödese de evin ortak parası sonuçta neyin artistliği acaba...

Hahahaha, guldum ya

Inatci anam iste cocuk.

Bunu dusunmesini istemedigim icin cabaliyorum
Siz çok haklısınız. Sadece bu konuda değil, birçok konuda küçüklükten beri zihinlerine işlemiş "yerleşik erkek modeli"ni yıkmak zor oluyor. Çünkü "erkek adam..." diye başlayan cümlelerle erkekliğin kuralıymış, kriteriymiş gibi öğretiliyor bu saçma durumlar.

her fikrinizi,her yorumunuzu beğeniyorum.umarım bir sorun yoktur.gençlik halim gibisiniz. konuyu okur okumaz aynı şeyleri düşünmüştüm yazmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…