Erkek arkadasin surekli hesap odemesi..

konu actin, fikrimi soyledim.. 'bence' boyle, nasil sana odemek normal geliyosa bana da tersi normal geliyo..
'mantigi ne bunun' diyerek curutmeye calisircasina sorarsan cevap alamazsin..
benim dusuncem bu..
hosca kal..

Mantigi ne bunun diyerek bi curutme cabam ya da farkli bi amacim yok

Mantikli aciklamaniz var mi demisim?
Varsa bende bileyim benimde mantigima yatarsa belki bende bi nevi rahatlarim bu konuda.

aksi dusuncedekileri mantiksizlikla suclayip elestiriyor :KK14:
Bu konunun mantikla ne ilgisi var acaba, ben diger görüste olanlara mantiksiz diyemem, tercih meselesi.
Ben esimle evlendigimde ben mezun olmama ragmen esim hala ögrenciydi, ki esim Avusturyali türk de degil, buna ragmen sevgiliyken de evliyken de bir kere hesap ödemedim, ögrencilerin oldugu yerlere giderdik, ha ben de ona bir sürü hediye alirdim. Sevgilimin ögrenci olmasina ragmen hesabi ödemesi ince bir davranisti. Takdir ettim. Sorumluluk sahibi demek ki dedim.
Ha tabi bu arada evlendik esim hala ögrenciydi ben 2 yil calistim evimizi gecindirdim, esim rahat rahat okulunu bitirsin yorulmasin diye. Ama ne zaman disari ciksak hesabi hep de o öderdi. Bu görgü meselesi bence.
Simdi ben calismiyorum evde roman yaziyorum, esim calisiyor. Hala da ne zaman disari ciksak hesabi o öder. Cokta memnunum. Gurur duyuyorum kocamla :)

konu sahibi, bir sey sormak istiyorum... senin fikrin bayanin da odemesi yonunde, tamam... da aksini dusunenleri neden yargilayip "niye oyle dusunuyosun, bence yanlis, acikla" tutumunu takiniyosun? senin fikrinde olanlari alkislayip diger fikirdekileri yanlis dusunmekle suclamak en azindan yanlistir... biraz saygi...
yazacam, korkuyorum, bence de erkek odemeli, kadin da arada jestler yapabilir, "kahveler de benden" seklinde... neden diye bana da sorarsan, ben de "kadin erkege emanettir bi nevi, kanatlari altindadir, erkegi hesap odettirirken hos gormuyorum" dersem ikinci sinif, asalak kadin mi olacagim? DEGİLİM

Ben saygisiz bisey YAPMADIM.
Sorguluyorum cunku mantigini anlamaya calisiyorum ki dogru bi mantiksa benim de icim bi anlamda rahatlar anladiniz mi?
Kendi fikrimde olanlari alkislayip digerlerini elestirmiyorum.
Kendi fikrimde olanlari zaten sorgulayamam ayni dusunuyolar.
Farkli fikirleri sorguluyorum.
Bence bu saygisiz degil degerli birsey.
Karsimdakini anlamaya calismak.

Mantigi ne bunun diyerek bi curutme cabam ya da farkli bi amacim yok

Mantikli aciklamaniz var mi demisim?
Varsa bende bileyim benimde mantigima yatarsa belki bende bi nevi rahatlarim bu konuda.
hani biri babasinin yaninda sigara icmez de, bi baskasi 'sigarayla saygi mi olur' der, aciklayamaz ya digeri.. aslinda cok alakasi vardir..
aynen oyle, yetistirilme tarzi, erkegin ve kadinin konumlari, aile yapisinda erkegin daha kol kanat geren rolu ustleniyor olmasi, toplum yapisi vs benim algimi boyle sekillendiriyor.. arkadaslarima hesap odetmeyi sevmem, ya alman usulu ya ben ismarliycam, yada o ismarladiysa ben de baska bsy alicam.. ama ozel iliskide oldugun insanla durum 'bence' farkli.. dedigim ozet nedenlerden dolayi.. bu asalak olmak, erkegi kullanmak degil..
herkesin sahsi gorusu, sen rahat edemezsin, kimisi eder.. ha ben de karsimdaki insan alacak diye begendigim seyi bile begenmemis gibi yaparim pahali ise.. veya masrafa girmemeye calisirim yaninda.. ama bi yemege gittiysek de kalkip odemeye yeltenmem..
bu kadar..

Konu sahibinin de cok üstüne gitmemek lazim. O da sevgilisine kiyamiyor anladigim kadariyla.
Ama erkek olmak kolay degil, sorumluluk gerektirir, ileride siz hamile oldugunuzda ya da calisamadiginizda o ailesine bakma sorumlulugunu almasi icin sevgiliyken böyle jestler yapmasi gerekir. Cok da hos bir sey. Ince bir cocuk belli. Kirmayin bence birbirinizi. Sizde ona sevdigi seyleri alin, hediyelerle simartin.
Asiksiniz ne güzel, tanidini cikarin.

Böyle parasal konulari araniza sokmayin bence . Sende karsiliginda hediyeler al ona . Buna hayir demez herhalde. Altta kalmak istemiyorsan tabi. Bu konuda hassas belli ki. 5 yil olmus basta kabul etmeseydin ya. 5 yil yedirmis icirmis simdi niye rahatsiz oldun birden

Iııım benim de hiç sevmediğim konudur ama maalesef karşı taraf kendini bu konuda sorumlu hissediyor mu desem zorunlu hissediyor mu desem bilemedim ama hep kendi öder.
Böyle bir durumda ben hediye alırdım ya da gittiğimiz yerlerde fazla ödeme yapmaması için sadece içecek içerdim.
o_O Yani bütçeyi kısmak için kendimi zorlardım.

Aynem bende istemsiz cay hatta su icmeye falan basladim bi sureden sonra
Yani bu konularda bende böyleyimdir "heey benimde param var bende ödeyebilirim abisi" diyesim geliyo bazen hatta. Aynı sorunu yaşıyoruz sürekli. Sana gelen cevaplardan bende kendime bir çıkarımda bulunucam bakalım.

Aynen aynen...
Bence, sevgilinizle yemeğe sinemaya gittiğinizde hesabı ödemesi inceliktir. O size hediyede alabilir mutlu olmalısınız. Ha çok para harcıyor ben hiç harcamıyorum diye kötü hissediyorsanız, siz de ona hediyeler alın.

Ben aliyorum ama bugun hediye aliyim iki gun sonra oda hediye alip geliyo yani karsilikli gibi anliyo.
Sizi takdir ettim hemcinsim olarak:KK50:
O yemeği ırmarlarsa sizde kahveyi ısmarlayın, ya da sinemayı o alıyorsa Mısırları siz alın.kızım olsa ben öyle tembihlerdim, bende oyle yaptım.:KK60:

Tesekkur ederim.
Aldirmiyoki ablacim. Ayy deli ediyo beni.

konu sahibini eleştirenlere belirtmeden geçemiycem, incelik karşılıklı olur.bu hayattaki duruşunuzla ilgili. Hem bende birey olayım, hemde hesabı erkek ödesin derseniz olmazzzz.hhangi rolü kendinize biçtiğinizle alakalı bir durum, yeterki her alanda tutarlı olunsun tercihler saygım sonsuz. evin içinde de suyunu bile sizden isteyince eşitlikçi olmayında samimiyet zarar görmesin.:KK11:

Katiliyorum.

"Bu sefer yemekler benden, itiraz istemiyorum" gibi hem şakaya vurarak, hem baştan söyleyerek bişeyler yapabilirsin belki. Ben de birlikteliklerde bir tarafa yüklenilmesine karşıyım. Mümkün olduğu kadar eşit harcama yapılmalı. Ayrıca bu konulardan tartışma çıkması çok nahoş. Her harcamada kavga etmeniz zaten her şeyin tadını kaçırıyor. Erkek arkadaşın pek egolu biri galiba, bu denli sorun çıkardığına göre... bu da hoş değil.

Egolu malesef. Ama bende inatciyim.
Sakasini yapiyorum ama sakada kaliyo her seferinde ya.
Bu konunun mantikla ne ilgisi var acaba, ben diger görüste olanlara mantiksiz diyemem, tercih meselesi.
Ben esimle evlendigimde ben mezun olmama ragmen esim hala ögrenciydi, ki esim Avusturyali türk de degil, buna ragmen sevgiliyken de evliyken de bir kere hesap ödemedim, ögrencilerin oldugu yerlere giderdik, ha ben de ona bir sürü hediye alirdim. Sevgilimin ögrenci olmasina ragmen hesabi ödemesi ince bir davranisti. Takdir ettim. Sorumluluk sahibi demek ki dedim.
Ha tabi bu arada evlendik esim hala ögrenciydi ben 2 yil calistim evimizi gecindirdim, esim rahat rahat okulunu bitirsin yorulmasin diye. Ama ne zaman disari ciksak hesabi hep de o öderdi. Bu görgü meselesi bence.
Simdi ben calismiyorum evde roman yaziyorum, esim calisiyor. Hala da ne zaman disari ciksak hesabi o öder. Cokta memnunum. Gurur duyuyorum kocamla :)

Bravo, tebriklerde ben mantiksiz demedim kimseye.

hani biri babasinin yaninda sigara icmez de, bi baskasi 'sigarayla saygi mi olur' der, aciklayamaz ya digeri.. aslinda cok alakasi vardir..
aynen oyle, yetistirilme tarzi, erkegin ve kadinin konumlari, aile yapisinda erkegin daha kol kanat geren rolu ustleniyor olmasi, toplum yapisi vs benim algimi boyle sekillendiriyor.. arkadaslarima hesap odetmeyi sevmem, ya alman usulu ya ben ismarliycam, yada o ismarladiysa ben de baska bsy alicam.. ama ozel iliskide oldugun insanla durum 'bence' farkli.. dedigim ozet nedenlerden dolayi.. bu asalak olmak, erkegi kullanmak degil..
herkesin sahsi gorusu, sen rahat edemezsin, kimisi eder.. ha ben de karsimdaki insan alacak diye begendigim seyi bile begenmemis gibi yaparim pahali ise.. veya masrafa girmemeye calisirim yaninda.. ama bi yemege gittiysek de kalkip odemeye yeltenmem..
bu kadar..

Tesekkurler
birde tersini düşün tatlım.
sürekli sen öde sen al sen ver.,
o erkege erkek mi denirmiş...

Tabiki oda hosuma gitmez.
Benden gecindigini dusunurdum.
Ama simdi ayni seyi onun dusunmesine engel oluyorum bi anlamda
Böyle parasal konulari araniza sokmayin bence . Sende karsiliginda hediyeler al ona . Buna hayir demez herhalde. Altta kalmak istemiyorsan tabi. Bu konuda hassas belli ki. 5 yil olmus basta kabul etmeseydin ya. 5 yil yedirmis icirmis simdi niye rahatsiz oldun birden

Heidye alinca karsiligini veriyor hemen.
Basta kabul etmeseydin derken? Bu zamanla ortaya cikan bisey. Ben yillardir rahatsizim cozum ariyorum
Yedirmiss icirmiss ne ya cok cirkin tabirler.
Allah allaaah

Bravo tebrikler derken?
Ayrica ben o mesaji size yazmadim neden üzerinize alindiniz. Baska bir arkadasa yorum yaptim yazdigim yere dönüp bakabilirsiniz. Oradada bir isim gecmiyordu zaten genel olarak konusmus.

Kadın erkeğe emanettir deyip de kendimi ikinci sınıf insan olarak görmüyorum demek değişik bir kafaymış.
'kadinlar size Allah'in emanetidir' veda hutbesinden..
kadinlari yucelten dinin Peygamberi soyluyor..
inancimin geregi, fikrim de bu..
boyle dusunuyoruz diye zorla ikinci sinif yapacaksiniz degil mi? he tamam oyle olsun deyip pes ettirecek bi uslubunuz var..
ayrica, sizler fikrinizi soylediniz, ne satastik ne yargiladik.. sizin fikriniz.. biz soyleyince ne oluyor pardon? alintilamalar,
niye oyle dusundugunu sorgulamalar.. saygi; zor bsy degil..

Bravo tebrikler derken?
Ayrica ben o mesaji size yazmadim neden üzerinize alindiniz. Baska bir arkadasa yorum yaptim yazdigim yere dönüp bakabilirsiniz. Oradada bir isim gecmiyordu zaten genel olarak konusmus.

Bravo tebrikler ne guzel esinizle boyle olmaniz?

boyle dusunuyoruz diye zorla ikinci sinif yapacaksiniz degil mi? he tamam oyle olsun deyip pes ettirecek bi uslubunuz var..
ayrica, sizler fikrinizi soylediniz, ne satastik ne yargiladik.. sizin fikriniz.. biz soyleyince ne oluyor pardon? alintilamalar,

Siz birinin neden oyle dusundugunu sorgulamayi saygisizlik mi sayiyosunuz?

emanettir kelimesi yanlıs anlasılıyor aslında erkeklerin kadınları uzmemesi gerektigini soyluyor Allahhın emaneti olmak ne kadar buyuk birsey iyi bakacaklar bize tabi:)

Dön dolaş dine gel cicim. Yasak olduğunu bari sana hatırlatmayalım lavantacığım.
Hesap olayını erkeğin görevi olarak gören her insana (kadın erkek ayırmıyorum) tavrım aynıdır. birine emanet olan biri birey değildir, net. Birey olmak için önce emanetçilerden kurtulmak lazım.
Bunun saygısızlıkla alakası yok, yorum yapıyoruz. Siz de alıntılayıp yapabilirdiniz, bu konuda özgürüz hepimiz. Ben ikinci sınıf olarak görürüm sen yüceltmek olarak. Bunu dile getirmem sana saygısızlık yapmak değildir. Düşüncelerimi savunuyorum.

Kadın erkeğe emanettir deyip de kendimi ikinci sınıf insan olarak görmüyorum demek değişik bir kafaymış.
baksana, fikrini beyan ettin, kimse sana saldirdi mi? niye oyle dusunuyosun dedi mi? hayir...
sen neden millete laf cakmaya calisiyosun peki? neden bu kadar rahatsiz oldun? yaptin yorumunu, bekci gibi bekleyip milleti curutmeye yirtinmak neden? bizim dusuncemiz bu, seninki de orda, bize ne, sana ne?
"en dogru benim fikrim, kargadan baska da kus tanimam, saygi mi o da ne" kafasi seninki de...

Size katiliyorum . .

Erkek arkadasinin niyeti farkli olsaydi zaten kendi yaosin der geçerdi . Çocuk gercekten sevip sayiyo ki aralarindaki maddiyati kafaya takmio .

X