- 25 Ağustos 2014
- 20.340
- 48.173
-
- Konu Sahibi Sliimshady
benim emanete bakisim da zaten maddiyatla alakali degil : ) hani erkegin kol kanat germesi, kadinin degerli ve narin olmasi, daha ozen gosterilmesi gereken bi varlik olmasi vs.. bu nedenle, kadin emanettir ama ikinci sinif oldugundan degil.. bu yuzden soyledim bunu..emanettir kelimesi yanlıs anlasılıyor aslında erkeklerin kadınları uzmemesi gerektigini soyluyor Allahhın emaneti olmak ne kadar buyuk birsey iyi bakacaklar bize tabi:)
Bu konuyu erkeklik gururu etmesi güzel bir şey emin ol.
Bir de bizim nezaketimize alışıp utanmazlığa vuran herif doldu ortalık şimdi görsen ne itici.
Ayy benimle bu sebepten kavga etsin aman dersin.
Yapabileceğin tek şey. Madem senin hesap ödemeni kesinlikle istemiyor.
Siparişlerini ona duyurmadan vermen, ödemelerini o bilmeden yapman..
İhtiyaçlarından bahsetmemen.
Oturduğunuz cafelerin vs pahalılığını göz önünde bulundurman, uygun yerleri seçmen..
Örneğin bir arkadaşım sevgilisiyle buluştuğu gün monta ihtiyacım var deyip mağazaları gezdiriyordu.
Mont bulup çocuk ödediğinde de ayyy utandım ççççookkkk yapıyordu..
Yani bu duruma çok pembe bakamıyorum ben açıkçası.
Madem bu durumdan çok utanıyorsun, çok rahatsız oluyorsun.
Onunla buluşmalarında ihtiyaçlarında söz etme de, bakma da değil mi ama?
Harika yazmissin. Baştan sona katılıyorum. Ayrıca gurur meselesi haline getirmeside gerçekten güzel bişey, ısrarla adamın lafını yok sayıp gizli gizli para ödemeye çalışmak nedir hakkaten. Ona göre yerler seçerek yanında forma bakmayarak gayet halledilebilir. Güzel açıklamışSin ağzına sağlık.
Evet kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durmalıdır, kendi harcaması karşılamalıdır..
Erkek arkadaşının, sevdiği birinin, ailesinin veya eşinin hesabını da öder.
Ama bunu 'yanlış algılayan' erkek, adamı gerçekten çileden çıkarıyor.
Grup olarak gittiğimiz yemekte, bir erkek arkadaşımızın 9.75 lira hesaba bırakması yıllardır dilimdedir.
Aman diyim, hakı geçmesin 25 kuruş ya da bahşişe kalmasın!
Ya da bir çay alıp da, ertesi gün senden çay isteyen erkekler de vardır.
Eşimle ilk zamanlarımızda, 'hesap ödemeye çalışan tek kadınsın herhalde' diyordu 17 yaşımdaydım.
Bir, iki derken o dahi alıştı bu duruma.
Sonrasında pişmanlık duydum tabii bu hareketimden ama, nişanlıyken bile ödedim hala da ödüyorum.
Eşimin hiç rahatsızlık duymamasına da bazen bozulmuyor değilim.
Her şeyimi o kadar kendim yapmaya alıştım ki, ufacık bir yardım bile istediğimde 'sen yaparsın ya ne olacak' cevabını yapıştırıyor.
O kadar da güçlü kadın olmak istemiyorum bazen...
en büyük derdin bu olsun varsın. sevgilin rahatsız olsaydı bi şekilde izin verirdi hesabı ödemene. kimi erkekler sevgilisine para harcadığında daha iyi hissediyor. ben ne kadar feminist olsam da, hepimizin bilinçaltımızda ilkel dürtülerle hareket ettiğimizi gözardı edemem. kendini bu şekilde erkeksi hissediyo hiçşüphesiz. bu yüzden müdahalede bulunma. kadınlar da bilinçaltlarında, beraber olduğu erkeğin kadının yükünü taşıyabilmesini çekici bi unsur olarak görürler. olay küslüğe kadar gidiyorsa inatlaşmayın
çoğunlukla erkek
arasıra kadın ödemeli bence....
erkeğin kadına para harcaması ,kadını değersiz yapmaz ...aksine,kıymeti bilinir...
Benimki de oduyor anasini satim..
Birbirimize uzak sehirlerdeyiz daha yola cikmadan pazarlik ediyor..
Donus biletini ben alcam sakin el surme diye tobe yaaa gicikk..
Bazen trafik nedeniyle otogarda bekliyorum onu gelsin alsin beni diye..
Dedim seni beklerken alirim nolmuss hemen tribe girip bulusmamizi zehir etme yaparsan yuzune bakmam diyor gicikk..
Yaw hadi bunu gectim insan istanbulkarta koyacak bozuk parasi yok diye benden almayip deli gibi bozduracak yer arar mi yaaa..
Adam benden cay parasi bile almiyor bak sinir oldum yinee..
Kac yil oluyor artik kavga etmiyelim diye susuyorum ama boyle icime atip atip patliyorum..
Hic bir kadin asalak erkek sevmez bu bir gercektir yani,
benim gozumde erkek sen ode tamam dememeli eyvallah hemen sogurum yani,
ama bu da cok abarti yaw kocam olsa birakicam tamam da daha sevgiliyken insan cok mahcup oluyor yaaa..
İstanbula da fazla gidemiyorum hep onunla gidiyorum,
e haliyle begendigim seyler oluyor soyleyemiyorum yaaa alcak hemen diye..
Ustune bir de takinti yapiyorum cok begendigim bir sey olupta alamayinca iyice patliyorummm
Tamam kabul etse sorun değil tavrın ama, ben erkek olsam ısrarla kabul etmediğimi bile bile beni bu konuda sıkıntıya sokan kızla hiç ugrasmazdim herhalde.yani söyle, ne güzel 5.5 yıllık bi iliskiniz varmış. Sevgiliniz belli ki yanında ki kızın hesap odemesinden rahatsız oluyor ve bunu ego meselesi haline getiriyor bi çok erkek gibi. O yüzden üzerine gitmek yerine bu konuda onu rahat bırakın.istiyosa ödesin. Parası olmazsa kalmazsa düşündüğünüz gibi zaten odeyemicek, o zaman siz ödersiniz. Bence aksi halde tavriniz çok itici. Benim erkek arkadasimda elimi cebime atsam küfür gibi hissediyo çok sert tepki veriyo bende o yüzden artık karışmıyorum zaten bitince bitti diyo bende diyorum bana harcatmadigin için bende hala var bütün para benden al diyorum. Bi dönem almadı yine, sonra çok sıkıntı çekerse alıyor da artık. Yani zamanla hallediLir. Sizin tavriniz benimde hoşuma gitmedi açıkçası. bi erkeğe gosterilicek bi tavır değil bu zaten çocuk gibi bişeyler. Gururunu kirmayin derim. Yersiz.
Ve böylece asalak erkek dediğimiz cinsler türer aman biz gururumuzdan ödün vermeyelim derken
benim de vardı böyle bir erkek arkadaşım.
kimisinin huyu bu. hakaret algılıyo kadının hesap ödemesini. gururuna yediremiyor.
çok saçma buluyorum. o an kim uygunsa o ödeyebilir.
İlişkinizin 5,5 yıllık ve ikinizinde öğrenci olduğunuzu düşünürsek haklısın. Kendisi çalışan ve kendi parasını harcayan biri olsaydı farklı düşünürdüm ama şu durumda hesapların zaman zaman sizin taraafınızdan da ödenmesi gerektiği kanaatindeyim.
Çok şanslısın.. Eski erkek arkadaşımın hareketleri hesap geldiğinde hep ağırlaşırdı nedense.. bir bakmışım hep ben ödemişim.. Durumları da iyiydi yani.. Bence sen kendini rahatsız hissediyorsan arada süpriz hediyeler al.
benim eşimde sevgiliyken hesap ödememe çok karşı çıkardı bende ufak tefek iddalar uydururdum. mesela şu olmazsa kaybeden yemek ısmarlar diye bilerek kaybederdimMeraba kizlar.
Belki biliyosunuzdur 5.5 yili asan bir iliskim var.
Masallah deyin guzel ve saygili bir iliski.
Benim sorun ettigim tek seyse erkeklerin surekli neden parasal konularda kendini sorumlu hissetmesi? Ben buna karsiyim bayanlarda hesap odemeli bayanlarda bir yere gidildiginde gerekeni harcamali.
Biz ne zaman yemek yesek sinemaya gitsek surekli hesap oderken kavga ediyoruz.
Sonucta kendi isi henuz yok.
Oda ogrenci bende ogrenciyim.
Tamam aramizda lafi yok diyoruz ama ben uzuluyorum ve rahatsiz oluyorum.
Ben hic odetmedigi icin tuvalet bahanesiyle hep gizli gizli oduyorum bazen, ondada hemen tartisiyoruz.
Bugunde yine biz bi magazadan forma siparisi vermistik, gelmis.
Gidip almis, parasini vermis.
Getirdi falan tabi ben kabul etmem yani iste parasini cikarip verdim.
Ikimizinde ogrenci oldugunu boyle seylerin onemli olmadigini kabul etmesini soyledim.
Kabul etmedi yine tartistik falan cekti gitti.
Hala konusmuyoruz.
Bana boyle yaparak aramizda lafi yapilmamasi gereken seyleri konusuyoruz o kadarda mi yakin degiliz falan dedi.
Lafi yapilmicak seyler varda yani ucuz mucuz bisey degilki.
Napicaz boyle bilmiyorum, uzuluyorum onun icin.
Lafı yoksa benim param da bu yani..o ne için ödemek istiyorsa bizde o Yüzden istiyoruz.hem evlenince de herşeyi sadece o mu ödeyecek paralarınız ortak olacak,Meraba kizlar.
Benim sorun ettigim tek seyse erkeklerin surekli neden parasal konularda kendini sorumlu hissetmesi? Ben buna karsiyim bayanlarda hesap odemeli bayanlarda bir yere gidildiginde gerekeni harcamali.
Ben hic odetmedigi icin tuvalet bahanesiyle hep gizli gizli oduyorum bazen, ondada hemen tartisiyoruz.
Ikimizinde ogrenci oldugunu boyle seylerin onemli olmadigini kabul etmesini soyledim.
Hala konusmuyoruz.
Bana boyle yaparak aramizda lafi yapilmamasi gereken seyleri konusuyoruz o kadarda mi yakin degiliz falan dedi.
Öğrencilik zamanlarında haklısın ikiniz de ödeyebilirsiniz.Ama normalde erkeğin ödemesi taraftarıyım.Bu centilmenliktir.Aman bi hesabı da ödeyiversin.Meraba kizlar.
Hala konusmuyoruz.
Hediye falan almayın iki taraf olarak da.
Ne gerek var öğrencisiniz madem bir o bir siz mi ödeyeceksiniz ne saçma.
Ayrıca katılıyorum hesabı isteyen taraf öder,kadını erkeği yok bunun.Ama toplumda kadınların ellerini ceplerine atmaları hala komik bir durum olarak karşılanıyor bu algıyı değiştirmek de bize bağlı.
Ayrıca toplumda erkeğin ödememesi gibi bir şey başladıysa bunun kadının ödememesinden aslında bir farkı yok.Biri kötü öteki daha da kötü demek doğru değil bence.
Dediğim gibi gerek arkadaşlarla,gerek özel biriyle isteyen ödemeli bence,kimseyi kırmadan,tartışmadan.Nezaket benim gözümde budur bazen siz ödersiniz bazen karşınızdaki insanın size değer verdiğini hissedip onu değerli kılar izin verirsiniz.Yok illa da ben ödeyeceğim kavgasını yapıp karşımdaki insanı zor duruma düşürmenin neresi nezaket ?
Mevzu hemen "erkek egemen toplum" geyigine baglanmis :) hatta davranış probleminden yola cikilip sosyal tespitler de yapilmis. Büyük puntolarla "bu bir kamu spotudur" yazilsa mevzu daha da guzellesecek.
Yahu niye bizim toplumda eylem ya da davranışı irdelerken Cinsiyetçilik takintisindan arinamiyoruz acaba.
Kendimi bildim bileli gecinmek icin calisiyorum. Okurken de çalışıyordum. Dolayısıyla ailem dahil kimseden para almadim. Buna rağmen simdi eşim olan o dönemin sevgilisi :) hesabi kendisi odemek isterdi. Bazen parasi çıkmaz ben oderdim. Yahut ortak oderdik. Lakin benim elimi cebime attigim gün sayiliydi. Kendini iyi hissediyordu ve benim panter emel gudulerim onun hislerinden daha muhim degildi.
Sonra evlendik. Ikimiz de çalışıyoruz. Bir yere gittiğimiz vakit kimin uzerinde para varsa ödemeyi o yapıyor. Zira harcamalarimiz ortak. Buradaki yorumlara göre dusunecek olsaydim esimin evlenince "gadin didigin gocasi varken elini cebine atmaz zumzugu indiririm depene" demesi gerekiyordu :)
Yeminle su abartılı cinsiyetci yaklasimlar yuzunden biseksuel olucam hamile halimle.
Tesekkurlerr :)Sana hak veriyorum.Benim erkek arkadaşım da hep ödemek istiyor ama her zaman buna izin vermiyorum.Ondan önce davranıp ben ödüyorum.Sonuçta ikimiz de öğrenciyiz. Öğrenci olmasak da her zaman ona ödetmek istemem...Rahatsız olurum.
Bu arada maşallah 5.5 yıl olmuş :)
bwnim kuzenim var kız. tam tersi. herşeyi elinoğluna yıkmaya bayılıyo. otobüs bileti, yemek, elbise akla ne geliyosa. adam bi de ev aldı kredi ödüyo arabasını sattı. zor durumda hiç umursamıyo bizim kız. bu çeşit var allah ıslah etsin.bi de böyle düşün
Aslinda epey uzun bir iliski imis. Allah baska dert elen keder vermesin. Aslinda bir miktar rahatlamis olmasi gerekir maddi anlamda, ilski süresi uzadikca kadinin da odemesini garipsemiyor erkekler.
Bu durumu bir seyler almadan, yemeden, icmeden önce konusup anlasmayi deneyin. Garsona caktirmadan sevgilinize paragi verin o öylece odesin. Her seye ragmen almam diyorsa bir kitabin icine falan para koyup ona verebilirsiniz.
benim de 7 yillik bir iliskim var biz ikimizde bu konuyu cok kasmadan hallettik. Simdi hangimiz sıkışırsak gönül rahatlığı ile para istetebiliyoruz.
Bazi kizlarda erkekler odesin sürekli diye düşünür, yasasin biz gibiler :))