Erkek arkadasin surekli hesap odemesi..

emanettir kelimesi yanlıs anlasılıyor aslında erkeklerin kadınları uzmemesi gerektigini soyluyor Allahhın emaneti olmak ne kadar buyuk birsey iyi bakacaklar bize tabi:)
benim emanete bakisim da zaten maddiyatla alakali degil : ) hani erkegin kol kanat germesi, kadinin degerli ve narin olmasi, daha ozen gosterilmesi gereken bi varlik olmasi vs.. bu nedenle, kadin emanettir ama ikinci sinif oldugundan degil.. bu yuzden soyledim bunu..
hem baksinlar kadinlarina ne varmis

Harika yazmissin. Baştan sona katılıyorum. Ayrıca gurur meselesi haline getirmeside gerçekten güzel bişey, ısrarla adamın lafını yok sayıp gizli gizli para ödemeye çalışmak nedir hakkaten. Ona göre yerler seçerek yanında forma bakmayarak gayet halledilebilir. Güzel açıklamışSin ağzına sağlık.

Diyin ki "aramızda para hesabı olmaz ondan hep senin ödemene gerek yok bırak da azıcık ben ödeyeyim". Veya "Ben böyle gördüm, böyle öğrendim, prensibim bu benim tarzım saygı duyman lazım" damarından girin.

benim de vardı böyle bir erkek arkadaşım.

kimisinin huyu bu. hakaret algılıyo kadının hesap ödemesini. gururuna yediremiyor.

çok saçma buluyorum. o an kim uygunsa o ödeyebilir.

İlişkinizin 5,5 yıllık ve ikinizinde öğrenci olduğunuzu düşünürsek haklısın. Kendisi çalışan ve kendi parasını harcayan biri olsaydı farklı düşünürdüm ama şu durumda hesapların zaman zaman sizin taraafınızdan da ödenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Çok şanslısın.. Eski erkek arkadaşımın hareketleri hesap geldiğinde hep ağırlaşırdı nedense.. bir bakmışım hep ben ödemişim.. Durumları da iyiydi yani.. Bence sen kendini rahatsız hissediyorsan arada süpriz hediyeler al.

Yaninda forma bakmayarak derken?
Bakin ben cikarip kendime bisey almasi icin onu gezdirmiyorum ya da onun yaninda kiyafet begenmiyorum yukarda arkadasimin bahsettigi gibi.

O gun denk geldi hosumuza gitti ucretini "odemeden" once siparis verdik, gidip alip getircegini tahmin etmedim.
Ben zaten ittigimiz yerlerde surekli cay iciyorum bu yuzden.

Gizli gizli odemek nedir hakkaten su
Yaninda odememe izin vermiyor, zaten hesap odenirken gizli yapilmasi gerekir bence. Bende bu sebeple yaptim.

Ne guzel ama esinizin sizi bu kadar guclu gormesi.
Bence cok iyi bir durum :)

Bi yerde haklisiniz ama inanin rahat edemiyorum hic bir sekilde.

çoğunlukla erkek
arasıra kadın ödemeli bence....
erkeğin kadına para harcaması ,kadını değersiz yapmaz ...aksine,kıymeti bilinir...

Oyle ama bir sure sonra fazlasi rahatsiz ediyor malesrf.

Dedikleriniz yasadiklariniz ayni bizim iliski nerdeyse ya

Parasi olmadiginda soylemezki, gerekirse baskasindan borc alir bana soylemez yani bu yuzden ben israr ediyorum.

Ve böylece asalak erkek dediğimiz cinsler türer aman biz gururumuzdan ödün vermeyelim derken

Dengesini korudugumuz surece bu olmaz bence.

benim de vardı böyle bir erkek arkadaşım.

kimisinin huyu bu. hakaret algılıyo kadının hesap ödemesini. gururuna yediremiyor.

çok saçma buluyorum. o an kim uygunsa o ödeyebilir.

Aynen, ya da ne bileyim 3-5 liralik seylerde bile yapilmamasi lazim.

Bende oyle duusnuyorum.

Sizin durumunuzds kotuymus, oyle olmasinida istemezdim asla

benim eşimde sevgiliyken hesap ödememe çok karşı çıkardı bende ufak tefek iddalar uydururdum. mesela şu olmazsa kaybeden yemek ısmarlar diye bilerek kaybederdim sende böyle birşey yapabilirsin

Lafı yoksa benim param da bu yani..o ne için ödemek istiyorsa bizde o Yüzden istiyoruz.hem evlenince de herşeyi sadece o mu ödeyecek paralarınız ortak olacak,

Hediye falan almayın iki taraf olarak da.
Ne gerek var öğrencisiniz madem bir o bir siz mi ödeyeceksiniz ne saçma.
Ayrıca katılıyorum hesabı isteyen taraf öder,kadını erkeği yok bunun.Ama toplumda kadınların ellerini ceplerine atmaları hala komik bir durum olarak karşılanıyor bu algıyı değiştirmek de bize bağlı.
Ayrıca toplumda erkeğin ödememesi gibi bir şey başladıysa bunun kadının ödememesinden aslında bir farkı yok.Biri kötü öteki daha da kötü demek doğru değil bence.
Dediğim gibi gerek arkadaşlarla,gerek özel biriyle isteyen ödemeli bence,kimseyi kırmadan,tartışmadan.Nezaket benim gözümde budur bazen siz ödersiniz bazen karşınızdaki insanın size değer verdiğini hissedip onu değerli kılar izin verirsiniz.Yok illa da ben ödeyeceğim kavgasını yapıp karşımdaki insanı zor duruma düşürmenin neresi nezaket ?

Mevzu hemen "erkek egemen toplum" geyigine baglanmis :) hatta davranış probleminden yola cikilip sosyal tespitler de yapilmis. Büyük puntolarla "bu bir kamu spotudur" yazilsa mevzu daha da guzellesecek.
Yahu niye bizim toplumda eylem ya da davranışı irdelerken Cinsiyetçilik takintisindan arinamiyoruz acaba.

Kendimi bildim bileli gecinmek icin calisiyorum. Okurken de çalışıyordum. Dolayısıyla ailem dahil kimseden para almadim. Buna rağmen simdi eşim olan o dönemin sevgilisi :) hesabi kendisi odemek isterdi. Bazen parasi çıkmaz ben oderdim. Yahut ortak oderdik. Lakin benim elimi cebime attigim gün sayiliydi. Kendini iyi hissediyordu ve benim panter emel gudulerim onun hislerinden daha muhim degildi.

Sonra evlendik. Ikimiz de çalışıyoruz. Bir yere gittiğimiz vakit kimin uzerinde para varsa ödemeyi o yapıyor. Zira harcamalarimiz ortak. Buradaki yorumlara göre dusunecek olsaydim esimin evlenince "gadin didigin gocasi varken elini cebine atmaz zumzugu indiririm depene" demesi gerekiyordu :)

Yeminle su abartılı cinsiyetci yaklasimlar yuzunden biseksuel olucam hamile halimle.

Öğrencilik zamanlarında haklısın ikiniz de ödeyebilirsiniz.Ama normalde erkeğin ödemesi taraftarıyım.Bu centilmenliktir.Aman bi hesabı da ödeyiversin.

Odesin o kadar istiyosa... şahsen ben bir erkekleyken elimi cebime atarken utanıyorum. Böyle yetismisim ne yapayım. Ama o oduyorsa sürekli bunu kesinlikle karşılıksız birakmazdim.

Sana hak veriyorum.Benim erkek arkadaşım da hep ödemek istiyor ama her zaman buna izin vermiyorum.Ondan önce davranıp ben ödüyorum.Sonuçta ikimiz de öğrenciyiz. Öğrenci olmasak da her zaman ona ödetmek istemem...Rahatsız olurum.
Bu arada maşallah 5.5 yıl olmuş :)

bwnim kuzenim var kız. tam tersi. herşeyi elinoğluna yıkmaya bayılıyo. otobüs bileti, yemek, elbise akla ne geliyosa. adam bi de ev aldı kredi ödüyo arabasını sattı. zor durumda hiç umursamıyo bizim kız. bu çeşit var allah ıslah etsin.bi de böyle düşün

Aslinda epey uzun bir iliski imis. Allah baska dert elen keder vermesin. Aslinda bir miktar rahatlamis olmasi gerekir maddi anlamda, ilski süresi uzadikca kadinin da odemesini garipsemiyor erkekler.
Bu durumu bir seyler almadan, yemeden, icmeden önce konusup anlasmayi deneyin. Garsona caktirmadan sevgilinize paragi verin o öylece odesin. Her seye ragmen almam diyorsa bir kitabin icine falan para koyup ona verebilirsiniz.
benim de 7 yillik bir iliskim var biz ikimizde bu konuyu cok kasmadan hallettik. Simdi hangimiz sıkışırsak gönül rahatlığı ile para istetebiliyoruz.
Bazi kizlarda erkekler odesin sürekli diye düşünür, yasasin biz gibiler :))

Nezaketlik yaptigimimi soyledim?

Bende onu istiyorum kimde varsa o odesin arada sirada ben odeyim.

Tesekkurlerr :)

O ne oyle allah askinaaaa ya hic yapamam
Nasil beceriyorlar anlamiyorum

Nasil astiniz, keske bizde oyle olsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…