Erkek arkadaşımla yüksek lisans öğrencisi psikolog kızın mesajlaşmaları

Merhaba, ben sizi anlıyorum; erkek arkadaşınız da biraz ergensi hareket ediyor yalnız.
Açıkçası ben de tanımadık bir erkekle akşam konuşulmasını lüzumlu bulmam ama sizin hatanız şu ki daha bir şey olmadan kızmanız ve öyle davranmanız.
Unutmayın bazen sinsi bir denizaltı olacaksınız olayları gözlemleyip baktınız denizi fok basmaya başladı o zaman hemen ortaya çıkacaksınız.

Ay durun anlatamadım. Yani yazışmalar samimi değil, sizli bizli. Saygı çerçevesinde. Profesyonel bir yazışma olduğu ortada. Aralarında bir şey var diye açmadım konuyu.

Herhangi bir insanla -samimi olmadığımız- bu saatlerde iletişime geçmek doğru mu onu merak ediyorum.

Güvensizlik değil mesele. Yaptığının yanlış olması ama onun bunu kabul etmemesi.

Yaptığı size göre yanlış, ona göre değilse niye kabullensin? Yaptığının yanlış olduğunu düşünmeniz de sizin güvensizliğinizden kaynaklanıyor. Zira bana göre de yanlış değil.

Bana çok abartılı geldi tavrınız.

Mesele bir kızla ya da psikologla yazışması değil ki
Sabah o kadar erken saatte yazmak görgüsüzlük değil mi
Ben kendi kardeşime, anneme, en samimi arkadaşıma bile o saatte mesaj yazmam
Akşamdan konuşmak için sözleşmişler, sevgiliniz uyuyakalmış. Sabah kalkar kalkmaz ayıp olduğunu düşünüp yazması normal.

Genel olarak ben fazla büyüttüğünüzü düşünüyorum.

Ay durun anlatamadım. Yani yazışmalar samimi değil, sizli bizli. Saygı çerçevesinde. Profesyonel bir yazışma olduğu ortada. Aralarında bir şey var diye açmadım konuyu.

Herhangi bir insanla -samimi olmadığımız- bu saatlerde iletişime geçmek doğru mu onu merak ediyorum.
Hayır değil onu dıyorum ben de.
Ertesı gun normal bır saatte aranabılır erkek arkadasın da 6 da yazmasına gerek yok

Kız gerçekten yoğun çalışıyor olabilir ve işi geç bittiğinden o saatte arayayım demiş olabilir.
Erkek arkadaşınız sabahın o saatinden kızı arasaydı, yok artık denebilirdi ama mesaj atmış. Gerçekten gün içinde zamanı olmayacağı ya da unutup gideceği için yazmış olamaz mı? Siz niye bu kadar şüphecisiniz aslında onu da düşünmek lazım. Sevgiliniz daha önce güveninizi mi sarstı?
Ayrıca sevgiliniz kızın arayacağını bildiği halde uyuyakalmış, aramasına karşı ne kadar heyecanlandığını ve sabırsızlıkla beklediğini filan düşünmüyorsunuzdur herhalde.
Niye telefonla konuşmak zorundalar kısmını anlamadım ama... Mailleşsinler madem her ikisi de bu kadar yoğun.

Yaptığı size göre yanlış, ona göre değilse niye kabullensin? Yaptığının yanlış olduğunu düşünmeniz de sizin güvensizliğinizden kaynaklanıyor. Zira bana göre de yanlış değil.

Çünkü kız sevgilisiyle uyuyor olabilir, sabahın 6’sında mesaj gelse, adam dese ki kim bu kişi, neden bu saatte yazıyor?
Yani sizlerin eşine/sevgilisine sabahın 6’sında mesaj gelse normal mi karşılıyorsunuz?

Bence sorun yok. Gözünüzde büyütüp erkek arkadaşınıza da acaba dedirtmeyin.
İstemiyorsanız söyleyin. Tedavi için Görüşmesin.

Kızın işi gücü vardır o saatte müsait olabilmiştir ve o saatte yazmıştır mesaj bence çok da geç bir saat değil.

Evet ama başka zamanları yoksa ne zaman konuşabilecekler.
Özür dilerim ama sizin yaptığınız eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek.

Ama başka zaman yaratılabilir. Tuvalete gidince bile mesaj yazılabilir. Ameliyattaki doktor bile vaka aralarında telefonunu kullanabiliyor. Tüm gün 45 sn lik mesaj yazılamayacak meslekler değil ikisininki de

Erkek arkadaşım işi nedeniyle insanlarla irtibat halinde çalışıyor. Geçenlerde yine iş nedeniyle yüksek lisans yaptığını söyleyen bir psikologla tanışmış. Ben de uzun zamandır kendisine bir psikoloğa görün dediğim için telefonunu almış. Psikolog kız üniversitede bu görüşmelerin ücretsiz olduğunu söylemiş. Bu aralar maddi durumu da çok düzenli olmadığından benim bu isteğimi sürekli erteliyordu. Böyle bir fırsat karşısına çıkınca değerlendirmek istemiş. Benim önceki önerilerimi hiç kaale almamıştı, ücret nedeniyle olduğunu söyleyerek.

Psikolog buna diyor ki “ben sizin için biriyle görüşme ayarlayacağım”. Buraya kadar sorun yok. Ama bana sorun gibi gelen şey şu: Kız buna gece 21:34’te mesaj yazıp “uygunsanız sizi 1 saate arayacağım” diyor. Yani gecenin 10 buçuğunda arayacak. Bizimki de “uygunum bekliyorum” diyor. Amma velakin uyuyakalıyor. Sonra sabah uyanınca (06:19’da) mesaj atıp “afedersiniz dün uyuyakalmışım, gün içinde müsait olursanız ya da akşam arayabilir miyim” diyor. Kız da 10:28’de cevap yazıp “tabi ki ben de akşam müsait olacağım” diyor.

Şimdi kafama takılan sorular:
  1. Psikolog da olsa, yüksek lisans da yapsa, birilerine yardımcı da olmak istese, gece 9 buçukta mesaj yazması normal mi? İşle ilgili ve acil bir durum sayılmaz. Erkek arkadaşımın savunması şu:”Gün içinde müsait değil demek ki o saatte aramış”
  2. Erkek arkadaşımın sabahın köründe mesaj atması zaten normal değil diye düşünüp bayağı haşladım, gün içinde işi nedeniyle ÇOK YOĞUN oluyormuş. SİZCE bu bahanesi ne kadar kabul edilebilir? (Benim için yüzde 0)
  3. Psikolog kızın akşam müsaitim deyip yine mesai dışı bir saatte iletişim kuracağını bildirmesi normal mi?

Erkek arkadaşıma göre hepsi normal. Bana kalkıp “sen değil miydin bana psikoloğa git diyen, 23-34 yaşında kız sen ne dediğinin farkında mısın” diye cevap veriyor.
Niye sabahın kötünde yazdın dediğimde de “rüyamda mı gördüm kadını yani, sen ne demek istiyorsun“ diye üste çıkmaya çalışıyor. “Gün içinde atamıyorum, işe başlamadan mesaj atmamın ne sakıncası var” şeklinde sadece kendini kandırdığı açıklamaları da mevcut.

Söyleyin şimdi ben ne yapayım?
erkeklerin savunma mekanizması çok kuvvetli herşey normal geliyor zaten nevarki bunda diye normalleştirmiş olayı doğru bi hareket değil sevdiğiniz için iyi tarafından bakıyorsunuz ama maalesef sebebleri Vardır o saatlerde aramaların msjların kızda da ne meslek aşkı varmış 7/24 hizmet

Çünkü kız sevgilisiyle uyuyor olabilir, sabahın 6’sında mesaj gelse, adam dese ki kim bu kişi, neden bu saatte yazıyor?
Yani sizlerin eşine/sevgilisine sabahın 6’sında mesaj gelse normal mi karşılıyorsunuz?

Onu siz değil bırakın kız ya da erkek arkadaşınız düşünsün. Herkesin yerine düşünmenize gerek yok.
Eşime sabahın altısında mesaj gelse ruhum duymaz, totomda pireler uçuşur o saatte. Duysam da umursamam çünkü güven böyle bir şey. Ben mesajlarını kontrol etsem de, bu sebeplerle kavga çıkarsam da aldatacaksa aldatır. Bunun için kendimi strese sokamam. Aldatırsa ve emin olursam alır bohçasını gider, bu kadar basit.

Bana gayet normal geldi saat 9 10 benim için gece değil :KK66: bunun neresinden rahatsız oldunuz ki o_O

Yani sizin eşinize gece 9 buçukta bir mesaj gelse, erkek ya da kadın fark etmez, eşiniz de yardım edecek ve aracı olacak, birebir muhatabı değil konunun, siz normal mi dersiniz buna?

Ama başka zaman yaratılabilir. Tuvalete gidince bile mesaj yazılabilir. Ameliyattaki doktor bile vaka aralarında telefonunu kullanabiliyor. Tüm gün 45 sn lik mesaj yazılamayacak meslekler değil ikisininki de
Evet bencede zaman bulunabilir. Ama konu bu değil ki. Aranızda iletişimsizlik ve güvensizlik var.
Adam yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyor.
Peki siz hep mesajlarını veya kızlarla ne şekilde konuştuğunu kontrol ederek mi yaşayacaksınız?

Bana geliyor.

Benim arkadaşlarım bana her saatte yazabilir. Gece 3te de sabah 6da da gece 11de de. O yüzden benim bildirim sesime zıplayıp bu kim demez kimse. En fazla "şu telefonunu sessize al ya" der.

Konuda bahsi geçenler arkadaş değil tabii ki ama ortada bir konu varken sabah uyanır uyanmaz aklındayken yazması da normal bence. Ben unuturum bazen mesela sabah uyanında aklıma gelen şeyi, sonra çok geç saat olur.

Konuşmak için sözleşmişlerken uyuyakaldığı için mesajı saat 10da 11de atsa daha ayıp olurdu.

Onu siz değil bırakın kız ya da erkek arkadaşınız düşünsün. Herkesin yerine düşünmenize gerek yok.
Eşime sabahın altısında mesaj gelse ruhum duymaz, totomda pireler uçuşur o saatte. Duysam da umursamam çünkü güven böyle bir şey. Ben mesajlarını kontrol etsem de, bu sebeplerle kavga çıkarsam da aldatacaksa aldatır. Bunun için kendimi strese sokamam. Aldatırsa ve emin olursam alır bohçasını gider, bu kadar basit.

Bi an bi erkeğin bohcayla evi terk edişi geldi gözümün önüne, hay Allahım sabah sabah güldüm :D

Mesele aldatmak değil. O konuda bir endişem yok. Ne kızdan ne erkek arkadaşımdan şüphem yok.

Aldatırsa ne olacağının farkında. En hafif bir flörtleşme dahi yok.

Peki ya mesajı duysaydınız? Ne yapardınız?

Yani sizin eşinize gece 9 buçukta bir mesaj gelse, erkek ya da kadın fark etmez, eşiniz de yardım edecek ve aracı olacak, birebir muhatabı değil konunun, siz normal mi dersiniz buna?
Evet çünkü eşim muhasebeci gecenin 12 sinde bile arayan çok oluyor :KK51:hatta bir gece bir kadın mükellef aradı ve parfümünü sordu :70: hediye alacakmış eşine mi sevgilisine mi ne çok gülmüştüm eşim tepki vericem diye biraz panik oldu ama bana vok komik gelmişti hiç takılmam böyle şeylere kocamdan eminim

Mesele aldatmak değil. O konuda bir endişem yok. Ne kızdan ne erkek arkadaşımdan şüphem yok.

Aldatırsa ne olacağının farkında. En hafif bir flörtleşme dahi yok.

Peki ya mesajı duysaydınız? Ne yapardınız?

Bir şey yapmam işte, istediği insanla istediği saatte mesajlaşabilir eşim. Sormam bile o kim diye. Mesajları onun özel alanıdır, benim mesajlarımın benim özel alanım olduğu gibi.

Mesele aldatmak değilse ne? Erkek arkadaşınızı eğitmek sizin işiniz değil. Toplumsal kurallar konusunda herkesin kendi çizgileri vardır. Sizin çizgilerinizle erkek arkadaşınızınki paralel değil belli ki. Bu durumda ya ötle kabulleneceksiniz ya ayrılacaksınız. Ama benim çizgilerime göre davranmak zorundasın demek hem bencillik hem çocukça.

Back