Erkek arkadaşımın yaşı küçük?

Ben 21 yaşındayım, 22 yaşındaki çocukla evlenmem. Çocuktur daha 5 yıl önce reşit değildi. Dünyanın en olgun erkeği olabilir ama sonuçta aklı 4 5 yıldır eriyor. Şimdi olayın büyüsüne kapılıp hayatınızı birleştirebilirsiniz ama toplumdan yiyeceğiniz laflara hazır olun. Erkek genç durur kadın erken çöker. Gönlü ilerde sizinle evliyken başkasına kayabilir. 35 yaşındaki adamla evlenirseniz bunları yaşamazsınız demiyorum ama 22 yaşındaki çocukla yaşarsınız. Adam 29 yaşındayken, yaşıtları yeni 23-24 yaşındaki insanlarla evleniyorken siz 39-40 olacaksınız.
Benim ablam olsanız sizi kesinlikle durdurur ve kendine gel derdim.

Ne oldu bu konuyu yorum almak için açmadın mı
E haliyle tabiki. Ama görüşünüzü anladım zaten birçok kez yazdınız onu kastettim. Kaldı ki u yaşta ne gördü ki demişsiniz de kimin ne yaşayıp ne gördüğünü bilemezsiniz . 22 yaşında evini arabasını kendi parasıyla almış biri. Kaç kişi tanıyorsunuz 22 yaşında olup ailesinden 1 kuruş katkı olmadan evini arabasasını alabilir birini bu yaşta. Artı kardeşlerine bakıyor demekki sorumluluğu varmış.

Ben 21 yaşındayım, 22 yaşındaki çocukla evlenmem. Çocuktur daha 5 yıl önce reşit değildi. Dünyanın en olgun erkeği olabilir ama sonuçta aklı 4 5 yıldır eriyor. Şimdi olayın büyüsüne kapılıp hayatınızı birleştirebilirsiniz ama toplumdan yiyeceğiniz laflara hazır olun. Erkek genç durur kadın erken çöker. Gönlü ilerde sizinle evliyken başkasına kayabilir. 35 yaşındaki adamla evlenirseniz bunları yaşamazsınız demiyorum ama 22 yaşındaki çocukla yaşarsınız. Benim ablam olsanız sizi kesinlikle durdurur ve kendine gel derdim.

Ama kendinden büyük erkekle de evlense "gözü dışarı kaymaz kesinlikle" yargısına varamayız.

Bizim bir tanıdığımız vardı. Evlendiklerinde kadın 20, adam 35 yaşındaymış. Aradan 20 yıl geçiyor ve kadın 40, adam 55 yaşına geliyor, adam kadını işyerindeki 25 yaşındaki sekreter kızla aldatıyor. Sonra boşadı 20 senelik eşini ve o sekreterle evlendi. Karakter meselesi kesinlikle.

Yani bazı erkekler öyle. Kendinden 20 yaş ufak kızla da evlense kız az bi yaş alsa gönlü her zaman daha gencini istiyor. "Ben zaten kendimden 20 yaş ufak kızla evlendim, tamamen sadık kalayım" demiyor.

E haliyle tabiki. Ama görüşünüzü anladım zaten birçok kez yazdınız onu kastettim. Kaldı ki u yaşta ne gördü ki demişsiniz de kimin ne yaşayıp ne gördüğünü bilemezsiniz . 22 yaşında evini arabasını kendi parasıyla almış biri. Kaç kişi tanıyorsunuz 22 yaşında olup ailesinden 1 kuruş katkı olmadan evini arabasasını alabilir birini bu yaşta. Artı kardeşlerine bakıyor demekki sorumluluğu varmış.
Çocuk ailesiyle yaşıyor haliyle masrafı yok sorumluluğu yok. Ayrıca hadi diyelim 4 senedir memur hangi ara para biriktirdi de yardımsız ev araba alabildi.

Ama kendinden büyük erkekle de evlense "gözü dışarı kaymaz kesinlikle" yargısına varamayız.

Bizim bir tanıdığımız vardı. Evlendiklerinde kadın 20, adam 35 yaşındaymış. Aradan 20 yıl geçiyor ve kadın 40, adam 55 yaşına geliyor, adam kadını işyerindeki 25 yaşındaki sekreter kızla aldatıyor. Sonra boşadı 20 senelik eşini ve o sekreterle evlendi. Karakter meselesi kesinlikle.
Evet katılıyorum o karakterle alakalı birşey kimse garanti veremez. Toplumun çoğunda erkeklerin yaşı kadınlardan büyük oluyor. E o zaman bu kadar boşanma, aldatma niye var ki. O tamamen karakter meselesi . Tabiki bende yaşlarımızaynı olsun çok isterdim. Bir çok arkadaşın görüşlerini bende düşündüm zaten.

35 yaşındaki adamla evlenirseniz bunları yaşamazsınız demiyorum

Aynısını ben de demişim? Karakter meselesi tabi ki lakin 22 yaşında kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlenen birisinin yapacağı ihtimali daha fazla bilmem anlatabildim mi? Aldatmasa bile gönlü kayar. Onun yaşıtlarının sevgilisi 18 19 yaşında olacak. Zaten 5 aylık ilişkiymiş, 1 yıldır tanıyormuş. Bunlar çok kısa süreler tanımak için. 22 yaşındaki çocuk gözümde ne yaparsa yapsın olgun değildir, sonuçta yaşı 22dir. Hele de erkek çocuğu. Gözünüzün önüne 22 yaşındaki erkek çocuklarını getirin. (Bakın kız çocuklarını demiyorum, erkek çocuğu daha geriden geliyor).
Ne bu olağanüstü insan mı ne kadar olgun olabilir?
Konu sahibinin aşkından gözü kör olmuş. Çevresinden yiyeceği sözler, kocasının konu sahibinden 15 yaş küçük genç bir kıza bakışı, evdeki çocuksu tarzı onu uyandırmaz umarim.

Çocuk ailesiyle yaşıyor haliyle masrafı yok sorumluluğu yok. Ayrıca hadi diyelim 4 senedir memur hangi ara para biriktirdi de yardımsız ev araba alabildi.

Ailesi kirada oturuyordu şimdi onun aldıgı evde oturuyor hanımefendi. Bunu niye uzatıyorsunuz anlamadım tamam olmaz dediniz işte polemiği girmeye gerek yok hiç

Ben yaş değilde kişilerin yaşanmışlıklarının olgunlaştırdığına inanan biriyim. O yüzden ayrılmak şu aşamada çözüm değil. 1 yıl devirin bakalım sorunlar karşısında ne yapabilecek ne kadar istikrarlı? 5 ay daha sevgili olduğunuzu yeni yeni anladığınız süre olabilir ancak.

Neden oyle dedik biliyomusun? Tabii kisiligin buyuk rolu vardir.. ama ergenlikten yeni cikmis birinden bahsediyoruz..insan dunku aklini begenmiyor lakin.. 1-0 onde basliyosun zaten.. sonra o fark belki 2-1 olacak anca.. cok toy bi yas.. onu demek istedim ben.. istisna olabilir bu kisiler, neden olmasin... bunu basaracak olan kendileri
Birilerine yönelik yazmadim aslinda, yani amacim polemik değil.. Evet, konudaki adamin yasi kucuk, 22 yaş bi erkek icin erken bi yaş ama ben genel yorumladim..

Ben yaş değilde kişilerin yaşanmışlıklarının olgunlaştırdığına inanan biriyim. O yüzden ayrılmak şu aşamada çözüm değil. 1 yıl devirin bakalım sorunlar karşısında ne yapabilecek ne kadar istikrarlı? 5 ay daha sevgili olduğunuzu yeni yeni anladığınız süre olabilir ancak.
Tabiki canım 1 yıl tanıycağız birbirimizi. Ben söyledim zaten başında bunu ona zaten kendide onayladı. Tamam 1 yıl tanıyalım benim her halimi gör, yemek yerken nasılım olaylara yaklaşımım nasıl .sana karşı davranışlarım değişiyor değişmiyor mu . Ve o gün geldiğinde ben sane evlenme teklifi ediceğim eğer sen hala beni istiyor olursan bir adım atarız ama değişmiyeceğimi göreceksin dedi . Yani bakalım en azından aralığa kadar daha tanıma aşamamız var canım.

Tabiki canım 1 yıl tanıycağız birbirimizi. Ben söyledim zaten başında bunu ona zaten kendide onayladı. Tamam 1 yıl tanıyalım benim her halimi gör, yemek yerken nasılım olaylara yaklaşımım nasıl .sana karşı davranışlarım değişiyor değişmiyor mu . Ve o gün geldiğinde ben sane evlenme teklifi ediceğim eğer sen hala beni istiyor olursan bir adım atarız ama değişmiyeceğimi göreceksin dedi . Yani bakalım en azından aralığa kadar daha tanıma aşamamız var canım.
evlilikle sevgılılık süreci tamamen farklı. Asla ama asla suankı halıyle eş deger olmayacaktır çoğu seyı. Değişir demiyorum bakın yıne aynı kişi olucak fakat sıze kendını oldugundan farklı gosterıcektır su sürede Her erkek kadın evlenmeden once bunları yapar. Bılınclı degıl cunku sevgılıyken, nişanlıyken bir çok şeyden kacar ınsan sevdıgı ınsanın yanında huzur buldugu ıcın Her gün aynı evde yaşadığınız kimseyi tanıyabılırsınız fakat sevgiliyken tanıyamazsınız herseyıyle. Çok sevdiğiniz bir yıyecek mesela her gün yerseniz o sıradan olur.. normal hallerini görmeye baslarsınız. Önemli olan su 1yıl ıcınde yaptıkları degıl özünde nasıl oldugudur. Bunu da evlenınce anlarsınız. Yaş farkının da ılerde ne zorluklar cıkaracagını suan goremezsınız. :KK66:

Şöyle bir örnek vereyim. Eşim sevgililik döneminde çok dirayetliydi. Büyük bir ameliyat geçirdi. Hiç canım acıdı bile demezdi yürüyemkte bile zorlandığı halde. Evlendik grip oldu. Adam vasiyetini yazacak nerdeyse. Bende hiç böyle tahmin etmezdim ama cidden evlendikten sonra daha da çocuklaşıyorlar. Uzunca bir zaman tanımanda ve herşeyi göze almanda fayda var. İnşallah çok mutlu olurdunuz :)

X