Erkek Arkadaşımın Yaptığı Iş Ve Gelecek Kaygısı

Allah razı olsun. Sormayın dünyanın en en kötü şeyi galiba. Adında dahi hayır yok insanın kalbi buz kesiyor hastalığın ismini duyunca.. Hele ki süreci.. Mesajınızdan yola çıkarak başınızdan geçtiğini varsayıyorum şayet varsa çok geçmiş olsun. Eğer sadece bir korkuysa da umarım hayatınızın hiçbir alanında karşılaşmazsınız..
Sagolun bu hastalik çok yayıldı babam kanser di 9 ay dayanabildi eridi bir anda çevremde de çok var hayat devam ediyor bş şekilde inş ilişkiniz güzel devam eder

Derdim ben daha fazla alacağım değil aslında kendimi tam ifade edemedim sanırım. Derdim ne kadar kabul etmesekte bu topraklarda çoğu evlilikte kadının erkekten fazla maaş almasının bir yerden sonra sorun olması. Elbette istisnalar var. Ama ben sevdiğim insanla aramda böyle saçma bir şey yaşansın istemem. Belki de dediğiniz gibi o benden çok daha iyi kazanacak ki inşallah kazanır benimle evlenmeyecek olsa dahi çok iyi yerlerde görmek isterim onu. Bu kadar sert bir tepkiye gerek yoktu :) Sadece anlatımda biraz sıkıntı olmuş
Benim eşim benden daha fazla maaş almıyor çok daha düşük gelirli hatta pandemi zamanı para alamadığı durumlar daha fazla.
Bence sen söyle düşün. Ben satılık miyim değil miyim ? Günümüzde çoğu kadın satılık. Erkek bana baksın benim standartlarimi yükseltsin kafasında. Onlar için maaş + kariyer = prestij. Kendi sahip olamadıklarını kocalarından istiyorlar.
Eşin iş begenmese, asgari ücrete burun kivirsa ve evde otursa inan daha kötü olurdu çünkü okumuş işsiz de hiç çekilmez biseyi beğenmezler kendine yakistirmazlar ama bu yüzden iş de bulmazlar. O zaman buralarda erkek arkadaşım iş begenmedigi için evlenemiyoruz, vasıfsız bir işe girsin yeter ki çalışsın çok bunaldım diue konu acardin. Dua et ki çalışkan bir sevgilin var

Benim eşim benden daha fazla maaş almıyor çok daha düşük gelirli hatta pandemi zamanı para alamadığı durumlar daha fazla.
Bence sen söyle düşün. Ben satılık miyim değil miyim ? Günümüzde çoğu kadın satılık. Erkek bana baksın benim standartlarimi yükseltsin kafasında. Onlar için maaş + kariyer = prestij. Kendi sahip olamadıklarını kocalarından istiyorlar.
Eşin iş begenmese, asgari ücrete burun kivirsa ve evde otursa inan daha kötü olurdu çünkü okumuş işsiz de hiç çekilmez biseyi beğenmezler kendine yakistirmazlar ama bu yüzden iş de bulmazlar. O zaman buralarda erkek arkadaşım iş begenmedigi için evlenemiyoruz, vasıfsız bir işe girsin yeter ki çalışsın çok bunaldım diue konu acardin. Dua et ki çalışkan bir sevgilin var
O konuda çok haklısınız işsiz kaldığı o dönemde öyle çok bunalıma girdik ki birlikte. Ne olucak ne biticek. O inanılmaz kırılgandı kendini yetersiz hissediyordu falan.. Ama diyorum ya benim derdim onun aldığı parayla değil. Tabii ki gitsin çalışsın keyfinden çalışmayan adam herkesin gözüne batar. Sadece korktum bu ileride sorun olur mu diye. Ama sorun kısmı biz parasız kalır miyiz e ben parasız adamla ne yapıcam değil. Ekonomik olarak kendini kötü hissedip bunu bize yansıtırsa, huzursuz olursak korkusu sadece

Kızlar merhaba buraya da her gün sevgilimle ilgili konu açar oldum ama napayım aklımı deli kurcalayan şeyler var.

Şöyle direk konuya gireyim. Ben 24 sevgilim 32 yaşında yani benden büyük. 3 yıllık güzel bir ilişkimiz var. Ben okuduğum bölüm gereği vermem gereken tonla sınavım var işimi yapanilmem için ve onlarla uğraşıyorum uzunca bir süredir yani anlayacağınız işsizim. Tabii ki bu sürec uzun bir süreç başından anlatmam gerekirse. Benim babam yaklaşık 2 yıl önce akciğer kanseri tanısı aldı ve inanılmaz zor ve yıpratıcı bir sürece girdik tabii ki ben o dönemde ne sınava ne de başka bir şeye odaklanabildim sadece kendi iç bunalımımla uğraşmakla meşguldum. Bizden yaklaşık 8 ay sonra erkek arkadaşımın babası akciğer kanseri tanısı aldı. Bu zamana kadar erkek arkadaşım bir e ticaret firmasında supervisor olarak çalışıyordu. Ancak babasının durumundan sonra işte de olan sıkıntıların sonucunda babasının bu döneminde yanında olmak istediğini, babasına bakmak istediğini söyleyerek isten ayrıldı. Ve çok uzun bir süre işsiz kaldı yaklaşık 1 yıl kadar.

Biz ikimizde babalarımızı mart ayında kaybettik. Tabi ki inanılmaz zor zamanlardı hala atlatmış değiliz ama en azından yaralarımızı bastırıp hayata devam edebilir boyuttayız. Babasını kaybettikten sonra iş aramaya başladı ancak pandemide sağolsun zor olanı daha da zorlaştırdı. Her şeyin sonunda geçen ay bir iş buldu ve çalışmaya başladı. Ancak asgari ücret alıyor ve şu dönemde yükselmesi çokta mümkün değil pandemiden.

Bende bir yandan sınavlarıma dört elle sarıldım ve inşallah önümüzdeki sınavda her şeyi halletmiş olacağım. Sadece aklıma şu takılıyor. Benim yapacağım iş -detay veremiyorum kendimi ifşa etmiş olurum- yüksek gelirli bir iş olacak her türlü. Ancak erkek arkadaşim bu durumda yükselir mi, yükselirse ne kadar yükselebilir onu bilmiyorum. Tek derdin para mı diyeceksiniz belki ama hayır İstanbul gibi bir yerde asgari ücret zaten asla yeterli bir para değil ve evlenmeyi düşünüyoruz olurda ilerde evlendiğimizde bu bizim için bir sorun olur mu?

Annem bunun için biraz endişeli. Yaşadığı zorlikların farkında ama evleneceğim insanın benim yaşam standartlarımı düşürmemesi gerektiğini ya aynı seviyede tutması ya da daha yükseğe taşımamız gerektiğini düşünüyor ve o böyle konuşunca ben çok üzülüyorum ve geleceğimize dair inanılmaz kaygılanıyorum. Şu an gram birikimimiz yok evlenmeye kalksak babalarımız zaten yok. Arkamızda illa durualacak ama biz olabildiğince kimseye yük olmak istemiyoruz ama bu gelir seviyesiyle bunları yapabilmemiz çok mümkün durmuyor. İnanın aklım çok karıştı. Onu o kadar çok seviyorum ki. İnanılmaz merhametli ve değer veren bir adam. Para için aramızda huzursuzluk olması beni inanılmaz üzer. Ama biliyorum ki evliliklerde para olmaması huzursuzluğu da beraberinde getiriyor :KK43:

siz hiç çalışmadınız henüz galiba işsizim demişsiniz. Alacağınız hayali yüksek gelir ne kadar olacak ve bunun garantisi var mı bilmiyoruz ama erkek arkadaşınız pandemi ve yaşadığınız zorluklar sebebiyle şu an bu durumda. Ben de yıllardır çok yüksek gelirli iken şu an ücretsiz izindeyim pandemi sebebi ile. Hayat ne getirir belli olmaz. Değişik bir dönemdeyiz. Her şey düzeldiğinde ortalık bambaşka bir hal alabilir. Bence biraz beklemek lazım. Siz de önce işe başlayın. Ondan sonra düşünün bunları yaşınız da çok genç zaten daha.

Kızlar merhaba buraya da her gün sevgilimle ilgili konu açar oldum ama napayım aklımı deli kurcalayan şeyler var.

Şöyle direk konuya gireyim. Ben 24 sevgilim 32 yaşında yani benden büyük. 3 yıllık güzel bir ilişkimiz var. Ben okuduğum bölüm gereği vermem gereken tonla sınavım var işimi yapanilmem için ve onlarla uğraşıyorum uzunca bir süredir yani anlayacağınız işsizim. Tabii ki bu sürec uzun bir süreç başından anlatmam gerekirse. Benim babam yaklaşık 2 yıl önce akciğer kanseri tanısı aldı ve inanılmaz zor ve yıpratıcı bir sürece girdik tabii ki ben o dönemde ne sınava ne de başka bir şeye odaklanabildim sadece kendi iç bunalımımla uğraşmakla meşguldum. Bizden yaklaşık 8 ay sonra erkek arkadaşımın babası akciğer kanseri tanısı aldı. Bu zamana kadar erkek arkadaşım bir e ticaret firmasında supervisor olarak çalışıyordu. Ancak babasının durumundan sonra işte de olan sıkıntıların sonucunda babasının bu döneminde yanında olmak istediğini, babasına bakmak istediğini söyleyerek isten ayrıldı. Ve çok uzun bir süre işsiz kaldı yaklaşık 1 yıl kadar.

Biz ikimizde babalarımızı mart ayında kaybettik. Tabi ki inanılmaz zor zamanlardı hala atlatmış değiliz ama en azından yaralarımızı bastırıp hayata devam edebilir boyuttayız. Babasını kaybettikten sonra iş aramaya başladı ancak pandemide sağolsun zor olanı daha da zorlaştırdı. Her şeyin sonunda geçen ay bir iş buldu ve çalışmaya başladı. Ancak asgari ücret alıyor ve şu dönemde yükselmesi çokta mümkün değil pandemiden.

Bende bir yandan sınavlarıma dört elle sarıldım ve inşallah önümüzdeki sınavda her şeyi halletmiş olacağım. Sadece aklıma şu takılıyor. Benim yapacağım iş -detay veremiyorum kendimi ifşa etmiş olurum- yüksek gelirli bir iş olacak her türlü. Ancak erkek arkadaşim bu durumda yükselir mi, yükselirse ne kadar yükselebilir onu bilmiyorum. Tek derdin para mı diyeceksiniz belki ama hayır İstanbul gibi bir yerde asgari ücret zaten asla yeterli bir para değil ve evlenmeyi düşünüyoruz olurda ilerde evlendiğimizde bu bizim için bir sorun olur mu?

Annem bunun için biraz endişeli. Yaşadığı zorlikların farkında ama evleneceğim insanın benim yaşam standartlarımı düşürmemesi gerektiğini ya aynı seviyede tutması ya da daha yükseğe taşımamız gerektiğini düşünüyor ve o böyle konuşunca ben çok üzülüyorum ve geleceğimize dair inanılmaz kaygılanıyorum. Şu an gram birikimimiz yok evlenmeye kalksak babalarımız zaten yok. Arkamızda illa durualacak ama biz olabildiğince kimseye yük olmak istemiyoruz ama bu gelir seviyesiyle bunları yapabilmemiz çok mümkün durmuyor. İnanın aklım çok karıştı. Onu o kadar çok seviyorum ki. İnanılmaz merhametli ve değer veren bir adam. Para için aramızda huzursuzluk olması beni inanılmaz üzer. Ama biliyorum ki evliliklerde para olmaması huzursuzluğu da beraberinde getiriyor :KK43:

maddiyat gerçekten önemli bir sorun. Bunca sıkıntıyı beraber atlatmışsınız uzun süreli de bir birlikteliğiniz var sadece bundan dolayı ayrılırsanız da pişman olabilirsiniz eğer sizi el üstünde taşıyan bir sevgiliniz varsa.

Dünyanın binbir türlü hali var durumu çok iyi olan biriyle evlenirseniz sonrasında yokluk çekebilirsiniz ama en azından “ALLAH sınıyor, hayatta düşmek de var kalkmak da “ der her türlü eşinizin yanında durursunuz ancak bu şekilde kafanızda soru işaretleri varken evlenirseniz bu sizin kendi seçiminiz olur ve ilerde çektiğiniz maddi sıkıntılardan dolayı “ kendim ettim kendim buldum, bile bile lades dedim” diye düşünebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam evliliği ertelerdim yaşınız da oldukça küçük zaten. Sevgilinizin yaşı büyük ama bir birikimi yok 32 yaşına gelmiş bir erkeğin bir birikimi olması gerektiğini düşünüyorum. Arabası vs yoksa en azından kenarda bir parası olmalı. Ailesiyle yaşıyorsa yani. Diğer türlü zor biriktirmek.

Bende okul biter bitmez hemen iş bulup o zamana göre yüksek gelir alacağımı sanmıştım :KK70:
Şu koşullar da bırak yüksek geliri, gelirin varsa bile şanslısın.
Sen şimdiden ben yüksek gelirim olacak, sevgilim asgari ücret alıyor diye küçümsersen o iş zaten yürümez.

Bu adamin bir meslegi var mi neticede, var sanirim ben oyle anladim. İnsan hayatinda her zaman yukselis olmuyor,bazen bitis de oluyor,ayaga kalkmaya calistigi da oluyor. Bence siz henuz okulu bitirmeden karar vermeyin,anneniz de vermesin. Siz okulu bitirince yuksek gelirli is sahibi olacaksiniz da sevgiliniz neden yukselemeyecek onu anlamadim. Pandemiyse herkese pandemi. Hep boyle kalmayacak.

Soyle kendimizden ornek vereyim,esimle ben ikimiz de muhendisiz. Evlenmeden once ben iyi kosullarda calisiyordum. Maasim onunkinin 2 katindan fazlaydi. Simdi cocuk sahibi olduk diye calismiyorum, ama esim kendi isini kurdu ve ben bugun bir ise girsem o benim yaklasik 10 katimi kazaniyor olacak. Hayat bu kimi zaman kadin yukseliste olur aileyi o ceker cevirir, kimi zaman da erkek on planda olur ailesini gecindirir. Bu islerin bir kurali yok. Eger ki egitim duzeyleriniz birbirine yakinsa dert etmeyin

Boşuna konu açmışsınız simdi herkes sizi paragöz olmakla sevgilinizi aşağılamakla suçlayacak iyice moraliniz bozulacak.
Ikınızın de babası icin cok üzüldüm basınız sağ olsun :KK43:

Para gözlü olmakla değil de şartlar bir yerine gelsin bakalım hayalindeki gibi olacak mı?
Yoksa isterse ayda 50.000 kazansın benim kimsenin parasında gözüm yok.
Yani insanlar eğer hayal ettiği hayatı yaşasalardı bugün herkes ultra zengin olurdu.
Ama şartlar :)

bak bu yorumu bir başka konuya daha bu sabah yazdım

"Hamilesiniz evde çocuklarla kalmak lüks hissindesiniz bunu da anlıyorum ama neden bu hak ya da lüks kadında

Neden bu adamların bu yıl da ben çalışmayayım deme şansı yok

Neden kadın eşinin maaşına güvenebilmeli

Birimiz de adamın arkadaşı olsak oh ne güzel memur eşin var işsiz kalsan da sizi birkaç ay idare eder desek mesela

Gerçekçi mi cümle gerçekçi

Ama eş olup eşit olmak yerine çalışma zorunluluğu hatta iyi işte çalışma zorunluluğu erkekte

Tersi olsaydı konu sahibi kurye ya da asgari ücretli, sevgili öğretmen olsaydı

Kayınbirader söyleseydi bu sözü de bu konuyu açsaydı kimse ama denklik önemli, bak o okumuş, sen lise mezunusun demezdi

Yine işsiz kalırsan ne yaparsınız demez aksine amannn kocan bakar size, sen de kazanır destek olursun hatta yarınlarda çocuğun olur çalışmazsın bile yorumları uçardı havada

Özetle eş olacaksak eşit olacağız

Senin benim olmayacak ki huzurlu olacağız gönül herkes en iyi maddi şartlarda yaşasın ister ama yok hiçbirimizde o düzen

Dünya kadar kargocu, kurye, teknik servis ne bileyim temizlik görevlisi vs var

Herkes aynı seviyede çalışan birisi ile evlensin, memur memurla, asgari ücretli asgari ücretliyle dersek hem ekonomik farklılıktaki yarıklar büyür hem de kast sistemi gelir ülkeye"

özetle henüz elinizde olmayan ama çok kazanacağınız, ama tanınırım diye adını dahi söylemeyeceğiniz meslek sevgilinizde olup siz başka iş yapsaydınız karşı taraf sizi küçük görmeyecekti yahut anneniz oğlu iyi iş sahibi olunca gelin sevgilin ile aynı nitelikte olsa ses çıkarmayacaktı

adam pandemide iş bulmuş, yarınlar ne getirir bilinmez ki

Son düzenleme:
Öncelikle bu ülkede hiçbir işin garantisi yok. Bende iyi bir bölüm okudum ama çalışmıyorum. Eğer statü farkını önemsiyorsanız en başından denginiz olduğunu düşündüğünüz biriyle evlilik yoluna girseydiniz. Bu kişiyle de yıllardr görüşüyormuşsunuz ya devam edecek böyle şeyleri önemsemiceksiniz yada iki tarafında hayrı için ayrılacaksınız.

Bu erkek arkadaşınız ve maddiyat hakkında kaçıncı konunuz. Belli ki problem edeceksiniz. Burada verilen akıllar sizi durdurmayacak, daha olmayan ama ileride yüksek olan maaşınızı adamın başına kakacaksınız gibi.
En son hatırladığım konunuz yanlış hatırlamıyorsam erkek arkadaşınızın hala bunalımda olmasıydı. Salın adamı bi.
Neler yaşamışsınız iki taraf için de zor şeyler.
Ama herkesin atlatma süreci, baş etme yolları bir değil.

Zaman icinde ne olacagi belli olmaz belki o yukselir belki siz bocalarsiniz. Evet bu sartlarda evlilik zor dogru ama herkese zor kanimca bunun icin simdiden uzulmeye gerek yok. Bana da okurken hemen is bulacagim ve zengin olacagim gibi geliyordu. 14 yasimdan beri girdigim her osym sinavinda turkiye derecesi yaptim ilk yuze girdim, ulkenin en koklu anadolu liselerinden birinden mezunum, mezunlarimiz bir suru sektoru domine ediyordu ben okurken. Sonrasinda da sadece dereceye giren ogrencileri kabul eden bir bolume girdim, okurken zannederdim ki tum kapilar onumde acilacak mezun olunca. Oyle bir algimiz vardi kendimizi ayricalikli bir kesim olarak goruyorduk. Cunku x kusagindan en vasifsiz adamlar bile okul ve camia sayesinde bir yerlere gelebiliyordu.

Bu sanrimizin gerceklerle alakasi yokmus cok cabaladim is ugruna issiz de kaldim mezun olali sekiz sene oldu kazandigim para da pek bir sey degil yani. Arkadaslarimdan da cok cok iyi kazanan yok. Bu devirde bunun garantisi oldugunu sanmiyorum. Okunarak zengin olunacak bir devirde degiliz bence ancak maasli calisan oluruz isimizi de her zaman kaybedebiliriz. Ha sizin spesifik bir durumunuz olabilir tabi ki ama dedigim gibi simdiden bunlari dusunmek gereksiz derim dostum.

Son düzenleme:
Ben şuan eşiniz gözünden bakıyorum olaya. Bugün işe girsem alabileceğim max maaşı düşünüyorum, eşim o miktarın 10 katından fazla kazanıyor. Arkamdan bu sorun olur mu, ilerde sıkıntı yaşar mıyız diye düşünse nasıl içim acır. bu konuda ilk konunuz değil diye hatırlıyorum. Ya gerçekten herkesin lafını, düşüncesini çok kafaya takıyorsunuz ya da bu durum sizi rahatsız ediyor ama kendinize itiraf edememişsiniz.

Para her zaman bulunur bi şekilde ama sevdiğin sevildiğin bir ilişkiyi bulman çok da kolay değil. Tek sorun paraysa kusura bakmayın ama şımarıklık ediyorsunuz

onemli olan erkegin caliskan olmasi gayret etmesi. Deseydinizki ben ugrasiyorum atanmak icin ama onun çalısmak umrunda degil olmaz derdim ama erkek arkadasiniz calisan bir isi olan bir insanken babasinin durumu ve pandemi yuzunden zor zamanlar gecirmeye baslamiş normalde calisiyormus ve isi varmis ki onun isi varken siz ogrenciymissiniz ki halada isiniz yok ve sizin o bir dizi sinavi basariyla geçeceginizin garantisi de yok.

Simdi erkek arkadasiniz zor gunleri atlatsa kendine bir e ticaret sitesi kursa alsa yuruse cok paralar kazanmaya başlasa sizde hala atanamamiş olsaniz. (bir dizi sinavlar dediginize gore ya tus tan bahsediyorsunuz ya da kpss alan sinavlarindan diye tahmin ediyorum?) Erkek arkadasiniz ya ben cok kazaniyorum ama onun daha isi yok nasil olacak ki ben calisan es istiyorum diye sizi bıraksa ne düsünürsunuz?

X