Kızlar merhaba buraya da her gün sevgilimle ilgili konu açar oldum ama napayım aklımı deli kurcalayan şeyler var.
Şöyle direk konuya gireyim. Ben 24 sevgilim 32 yaşında yani benden büyük. 3 yıllık güzel bir ilişkimiz var. Ben okuduğum bölüm gereği vermem gereken tonla sınavım var işimi yapanilmem için ve onlarla uğraşıyorum uzunca bir süredir yani anlayacağınız işsizim. Tabii ki bu sürec uzun bir süreç başından anlatmam gerekirse. Benim babam yaklaşık 2 yıl önce akciğer kanseri tanısı aldı ve inanılmaz zor ve yıpratıcı bir sürece girdik tabii ki ben o dönemde ne sınava ne de başka bir şeye odaklanabildim sadece kendi iç bunalımımla uğraşmakla meşguldum. Bizden yaklaşık 8 ay sonra erkek arkadaşımın babası akciğer kanseri tanısı aldı. Bu zamana kadar erkek arkadaşım bir e ticaret firmasında supervisor olarak çalışıyordu. Ancak babasının durumundan sonra işte de olan sıkıntıların sonucunda babasının bu döneminde yanında olmak istediğini, babasına bakmak istediğini söyleyerek isten ayrıldı. Ve çok uzun bir süre işsiz kaldı yaklaşık 1 yıl kadar.
Biz ikimizde babalarımızı mart ayında kaybettik. Tabi ki inanılmaz zor zamanlardı hala atlatmış değiliz ama en azından yaralarımızı bastırıp hayata devam edebilir boyuttayız. Babasını kaybettikten sonra iş aramaya başladı ancak pandemide sağolsun zor olanı daha da zorlaştırdı. Her şeyin sonunda geçen ay bir iş buldu ve çalışmaya başladı. Ancak asgari ücret alıyor ve şu dönemde yükselmesi çokta mümkün değil pandemiden.
Bende bir yandan sınavlarıma dört elle sarıldım ve inşallah önümüzdeki sınavda her şeyi halletmiş olacağım. Sadece aklıma şu takılıyor. Benim yapacağım iş -detay veremiyorum kendimi ifşa etmiş olurum- yüksek gelirli bir iş olacak her türlü. Ancak erkek arkadaşim bu durumda yükselir mi, yükselirse ne kadar yükselebilir onu bilmiyorum. Tek derdin para mı diyeceksiniz belki ama hayır İstanbul gibi bir yerde asgari ücret zaten asla yeterli bir para değil ve evlenmeyi düşünüyoruz olurda ilerde evlendiğimizde bu bizim için bir sorun olur mu?
Annem bunun için biraz endişeli. Yaşadığı zorlikların farkında ama evleneceğim insanın benim yaşam standartlarımı düşürmemesi gerektiğini ya aynı seviyede tutması ya da daha yükseğe taşımamız gerektiğini düşünüyor ve o böyle konuşunca ben çok üzülüyorum ve geleceğimize dair inanılmaz kaygılanıyorum. Şu an gram birikimimiz yok evlenmeye kalksak babalarımız zaten yok. Arkamızda illa durualacak ama biz olabildiğince kimseye yük olmak istemiyoruz ama bu gelir seviyesiyle bunları yapabilmemiz çok mümkün durmuyor. İnanın aklım çok karıştı. Onu o kadar çok seviyorum ki. İnanılmaz merhametli ve değer veren bir adam. Para için aramızda huzursuzluk olması beni inanılmaz üzer. Ama biliyorum ki evliliklerde para olmaması huzursuzluğu da beraberinde getiriyor