• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın psikolojik sorunu olabilir mi? Çok zordayım. Siz yardımcı olur musunuz bana?

Size de sorunları var gibi geldi değil mi?
Ya sizden ayrılmak istiyor psikolojik sorunları varmış gibi davranıyor vicdanını rahatlatmak için ya da cidden ruh sağlığı bozuk. İlk ihtimal onu sağlam yalancı yapar ki bu bile sadece yeterli ayrılmak için hoş o da zaten ayrılmak istiyor,ikinci ihtimal de sıkıntılı zaten,velhasıl bırakın istediği olsun. İlişki bitsin.

Peki siz neden böyle düşündünüz? Çoğu kişi bence normal demiş.
Bir insanın ben seni haketmiyorum senden düşük biriyim vs demesi hiç normal değil ve tutarsız konuşmalar yapıyormuş bununla birlikte kendisi de söylemiş zaten kendi iç dünyasında çatışmalar yaşadığını.

Seni hak etmiyorum diyorsa ya birşey yaptı vicdan yapıyor nedense öyle düşündüm ya da gerçekten psikolojisi bozulmuş olabilir bir akrabamiz askerdeyken baya bir piskolojisi bozulmuştu 10 yıl geçti daha yeni yeni düzeldi...

Sen psikolojik sorunu var diye kendini kandırıyorsun canım ne yazık ki. Yeterince sevmiyor, ayrılmak istiyor ama açıkça söyleyemiyor kırmamak için, sanki sorunları varmış gibi numara yapıyor. Bir bak bakalım psikologa gidecek mi? Giderim demiş ama gerçekten gidecek mi bak bakalım, bence gitmeyecek, öyle böyle erteleyecek.

Sorunu seni sevmemesi.
Sen bence fazla iyimsersin.
Sorunu baska, ben degilim diyorsun kendi kendine ama bence seni yeterince sevmiyor.
Seven erkek daha iyilerini hakediyorsun demez asla!!

Hayır ben diyorum ki belki beni sevmiyordur evet. Takıldığım nokta kendiyle çatışması

Sen psikolojik sorunu var diye kendini kandırıyorsun canım ne yazık ki. Yeterince sevmiyor, ayrılmak istiyor ama açıkça söyleyemiyor kırmamak için, sanki sorunları varmış gibi numara yapıyor. Bir bak bakalım psikologa gidecek mi? Giderim demiş ama gerçekten gidecek mi bak bakalım, bence gitmeyecek, öyle böyle erteleyecek.

Yok inanın sordu ayarladın mı diye? Ama bunu kendisi de söyledi düşünüyorum gitmeyi diye.

Bu konu için aldım üyeliğimi. O kadar sıkıntılıyım ki kimseye açamıyorum içimi. Hemen konuya gireceğim. Biraz uzun olacak. Lütfen bana yardım edin.

14 aylık bir ilişkim var. İlişkimiz bugüne kadar çok güzel gitti. Cumartesi günü bir tartışma sonucu ayrılık kararını konuştuk (telefonda). Pazar günü yüz yüze görüştük.
Uzaktaydık 2 ay öncesine kadar. Artık aynı şehirdeyiz ama benim okulum bitince yine uzaklaşacağız. Erkek arkadaşımın düşüncelerinden bahsetmek istiyorum.
Her zaman bana 'Seni hak etmediğimi, senin benden daha iyilerini hak ettiğini düşünüyorum, senin vaktini çalıyormuşum gibi geliyor' derdi. O gün de yine aynı konulardan girdi. İkimiz de şu anda evliliğe hazır değiliz, belirteyim.
Telefonda çok kötüydü sesi. Hep ağladı. Yüz yüze görüştük pazar günü, hep ağladı. O gün de yine bana, beni hak etmediğinden bahsetti. Seni kaybetmek istemiyorum, seninle devam etmek istiyorum ama nereye kadar böyle gidecek, sana haksızlık etmek istemiyorum dedi.
Arkadaşıyla ve komutanıyla da konuşmuşlar.
Diyor ki 'Seni sevmiyor muyum desen, hayır sevmesem bunca zaman neden seninle olayım. Ben seninle yaşadığım her şeyden keyif alıyorum, mutluluk duyuyorum ama seviyor musun desen belki çok fazla ama ben bu hislerimi ortaya çıkartamıyorum. Ne hissettiğimi bilemiyorum' diyor. 'İçimde bir savaş var. Kendi duygusal dünyamda. Ben bu savaşı aşmaya çalışıyorum. Başaramıyorum. Ne düşünüyorum, ne hissediyorum, ben neden böyleyim bilmiyorum. Sorun sen değilsin kesinlikle, benim iç dünyamda olan bir şey bu. İşin içinden çıkamıyorum' dedi. 'Gitmeni istemiyorum çünkü seninle çok mutluyum ama sana haksızlık yaptığımı düşünüp ayrılmak da daha mantıklı geliyor' dedi. Çok fazla tutarsız konuştu. Kafamı allak bullak etti. Ben de madem bunu tek başına yapamıyorsun, psikolojik deste al. Ne hissettiğini ne düşündüğünü, neden böyle olduğunu sana en azından göstermeye çalışır. Biz de ona göre yolumuza bakarız dedim. İnternetten araştırdım 'Aleksitimi-Duygu sağırlığı' gibi bir rahatsızlığa denk geldim. Sizce alakası olabilir mi? Neden böyle?

Ayrıca mesleği gereği asker. Bunun da sorun olabileceğinden korkuyor.
Askerse bu laflar normal kafayi bozuyo askerler bende normal asker yoku bekledim hergun ayriliyoduk aglyoduk gece ayrilip gundu barisiyoduk Allahim o gunler bidaha gelmesin kafayi bozuyolar sevgikikerininde pskolojisini bozuyolar.seninki bide meslegimis evlenince duzelirmi bilmyom

ne olmuşta haketmediğine karar vermiş? illa aldattı denemez ama duyguları bitmiş olabilir senin duygularının yoğun olduğunu hissedip aynı değeri veremiyor olmakla kendi vicdanı rahatsız olmuş olabilir... yada başka biri vardır aklını karıştıran...

ne olmuşta haketmediğine karar vermiş? illa aldattı denemez ama duyguları bitmiş olabilir senin duygularının yoğun olduğunu hissedip aynı değeri veremiyor olmakla kendi vicdanı rahatsız olmuş olabilir... yada başka biri vardır aklını karıştıran...

Aynen işte. Diyor ki ben ne hissettiğimi bilmiyorum. Sen her konuda netsin, açıksın ama ben olamıyorum, bilmiyorum diyor

Zaten askerdeyken nişanlısı terk etmiş. Ben onun da çok fazla etken olduğunu düşünüyorum

Ben de size sunulan sebeplerin nerdeyse tıpkısının aynısını yaşayarak bir ilişki sonlandırdım hep acaba şu sebepten mi acaba bu sebepten mi diye düşünmekten kendi psikolojimle oynadım karşı taraf o kadar güzel şeyler söylüyorki kızamıyorsun da o zaman ben bukadar mükemmelsem niye bittik biz diyorsunuz içten içe ..
Zaten askerdeyken nişanlısı terk etmiş yazınızı da okuyunca tamam dedim bu da ortak o kişinin de geçmişte ciddi bir ilişkisi varmış ve güven sorunu olmuş (aldatma)ve ayrılmışlar ama bitirememiş belliki kafada sevgi anlamında değil bakın aşamadığı şeyler var devam etmesine de engel ben belirsizlikten hiç hoşlanmam bana açık olacaksın demiştim sana adapte olamıyorum demişti en sonunda.. demem o ki siz ne yaparsanız yapın o bir yerlerde takılıp kaldıysa maalesef ki ilerlemek pekte mümkün olmuyor :stop:

Aynen işte. Diyor ki ben ne hissettiğimi bilmiyorum. Sen her konuda netsin, açıksın ama ben olamıyorum, bilmiyorum diyor
size karşı duyguları yok. muhtemelen bir sevgili gibi de hissetmiyor... aşkta çelişki olmaz. ya aşıksındır ya değilsindir... hele ki asla seven bir erkek ben seni hakketmiyorum demez... yerinizde olsam takılmaz önüme bakardım... boşverin üzmeyinde kendinizi hayatınıza yeniden yön verin..

size karşı duyguları yok. muhtemelen bir sevgili gibi de hissetmiyor... aşkta çelişki olmaz. ya aşıksındır ya değilsindir... hele ki asla seven bir erkek ben seni hakketmiyorum demez... yerinizde olsam takılmaz önüme bakardım... boşverin üzmeyinde kendinizi hayatınıza yeniden yön verin..

Bu şekilde devam ederse yapacağım şey bu zaten. Söyledim de ona. Ben bundan sonrasında belirsizliklerle ilerlemek istemiyorum. Düşün, kafanı dinle, belirsizliklerini netleştir, psikolog da yardımcı olacaktır. Biz de ona göre yolumuza bakalım dedim.

bu şu demek örnekleri hep öyle gördük .Eskiden yaşadığım ilişkimi unutamadım ,(sen fazla kibar iyi niyetli birisin)ben bunu vicdan yaparak taşıyamıyorum.Sana aşık değilim,ama seni kaybetmekte istemiyorum,evlenicezde demiyorum .benden büyük beklentilerin olmasın dilersen ayrıl (ama istemem kal yanımda öyle aşık olmadığımı bilerek ama) .

Son düzenleme:
Back