- 8 Temmuz 2022
- 654
- 737
- 33
- 29
- Konu Sahibi kediseverbiri
-
Erkek arkadaşınız nazik ve yol yordam bilen biri maaşallah ama sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Aramızdaki ilişki arkadaşlıktan çok farklı diyorsunuz, sanki kankanızmış gibi adamın cebine kredi kartı koyuyorsunuz, neden yarısını ödemedin diyorsunuz… karşı taraf çok gerildiyse sizi davet etsin ve o zaman kendisi ödesin gerilecek bir şey yok ortada.
Ben bunu yazacaktım ama ayıp olur diye yazmadım.Bu ilk kez yaşadığım ciddi bir ilişki ve ilk kez böyle sevgililerle bulunduğum meyhane ortamı. Hesap da öyle gelince açıkcası adisyonlarla ilgili pek deneyimim olmadığı için bana fazla geldi tabii. Bu yüzden gerildim galiba biraz.
Ben bunu yazacaktım ama ayıp olur diye yazmadım.
Gereksiz yere büyütmüşsünüz. Ödeyiversin ne olacak. Kredisini vs kendi düşünsün. Kartı gizlice cüzdana koymalar, mesajlar yazmalar falan bana gereksiz geldi.
Karşılıklı olması güzel o zaman. tek taraflı olunca nahoş geliyorYok yok, yazabilirsiniz. Ciddi manada öyle. Yani iş hayatına yeni atıldık, yeni bir ilişkiye başladık, daha çok toyuz ikimiz de. Onun da var bazen deneyimlemediği şeyler, hele benim çok var. Aileme bile ilk kez evet benim sevgilim dediğim kişi.
Ne güzel ince düşünmüş, bence bunun üzerine düşünmek yerine mutlu olmalısınız. Ama kendinizde illa bir jestte bulunmak istiyorsanız ufak bir hediye düşünebilirsiniz.
Aslında sevgilinizi düşünmeniz çok güzel birşey. Ama bir daha aç gelelim ödemeyelim lafı(tam olarak hatırlamıyorum cümleyi) sizi olduğunuz kişiden farklı lanse edebilir. Erkek bunlar birbirlerinde paraları kalmaz karşılıklı ödeşiyorlardır zaten.Plan bir anda gelişti ve kendisine sorduğumda okeyledi. Maddi anlamda zor durumda da olabilir, hesabı kitabı eşleşmeyebilir, yine de beni kırmamak, yalnız bırakmamak adına gelmiş olabilir, bunu bilemem, bilmek ister miyim? Evet.
Fakat bazı erkekler bunları paylaşmıyor, ben paylaşmasını ve zorluk çekmesini istemiyorum, sonuçta aramızdaki ilişki arkadaşlık ilişkisinden çok farklı. Ne olur ne olmaz diye destek çıkmak istedim. Bir anda hadi kalk şuraya gidiyoruz diyerek davet edildiğimiz bir yerde, bir gecede (en azından bana göre) yüklü miktarın çıkmasını istememiştim, dertlendim.
Şu an kendisi muhabbeti unutmuştur bile, yine de ben sadece bu olay için değil, diğer yaptığı her şey içinde kendisine birşey yapmak, almak istedim.
Çünkü kendisini mahcup hissetmiştir.Evet, kendi aramızda olsaydı böyle hissetmezdim belki de yarın da çıkalım onu ben öderim der uyurdum mışıl mışıl.
Dün akşam yanımızda çift arkadaşımız da vardı ve çocuk hesap sonrası bir düştü, konuşmadı, morali bozuldu. Masada gerildim.
Merhaba,
Yaşadığım bir durumu anlatıp, sizlerden fikir almak istiyorum.
Bir erkek arkadaşım var ve dünya iyisi bir insan. Manevi, maddi her anlamda birbirimize destekçiyizdir. Dün spontane gelişen bir planlama ile meyhaneye gittik, 4 kişiydik. Arkadaşlarımız da çift. Onlar bizi davet etti, erkek arkadaşımda kırmadı, oturduk masaya.
Ben yolda giderken hesap kitabı konuşmadım, sadece ödemeyi ayrı ayrı yaparız diye düşündüm ya da bireysel herkes kendi hesabını öder vs diye. Bu sebeple erkek arkadaşımda para olmayabilir, ben de onu getirttim buraya kadar diye çaktırmadan kartımı cüzdanına koydum. "Hesap gelince ayrı ayrı ödenir diye düşünüyorum, ne olur ne olmaz sen gelen hesabın yarısını benden geç" diye mesaj attım.
Gece sonu hesap geldi ve sevgilim tüm hesabı bir anda kendi kartından geçti, biz şok olduk. Arkadaşımın sevgilisinin morali çok bozuldu, sanki çocuk sinirlendi gibi hissettim, ben de o esnada çok gerildim. Çocuk sürekli olarak böyle olmadı, haftaiçi sizi arayacağım, benden olacak dedi gidene kadar.
Ben de arabaya binince sevgilime neden bunu yaptığını sordum, sonuçta bizi onlar davet etti ama yarı yarıya bölüşebilirdik dedim, seni bir anda ben çağırdım ve plana dahil ettim, kartımı neden kullanmadın dedim gibi gibi... O da önemli değil, biz erkekler yeni tanıştık ve çiftler olarak güzel zaman geçirdik, bu seferlik benden olsun istedim dedi. Kartım sende kalsın o halde, benzini sigaranı burdan geçersin, öyle ödeşelim dedim çünkü gelen hesap yüklüydü ve bir gecede o paranın sadece ondan çıkması canımı sıktı.
Neyse, nitekim kabul etmedi arkadaşlar ama benim kafam hala takık. Sadece hesap olayı da değil, ilişkimizin başlangıcından beri manevi anlamda da çok şey yapıp yardımcı oldu ve ben kendisine birşey hediye etmek istiyorum ya da bir yemeğe çıkartmak istiyorum. Aklınıza gelen herhangi bir fikir var mı? Ya da oturup karşılıklı bir konuşma mı yapmak lazım?
Davet edildigi yerde hesabin tamamini odemesi salakca olmus karsi tarafa ayip yani boluselim diyebilirdi sizin kartinizi vermenizde ayri bi kekoca kusura bakmayin iki kartmi cektircekti cocuk orda iki erkek
Varsa iki erkek hesabi bolusur siz sonra baska bir yerde odersiniz hesap yani
Benim eski erkek arkadaşım da böyleydi. Gittiğimiz her mekanda hesabı kendisi öderdi. Ama en son dayanamadım neden başkalarının hesabını da sen ödüyorsun keriz mısın demiştim.
Çünkü kendisini mahcup hissetmiştir.
Birde birdahaki sefere hesabı o ödemek zorunda hissetmiştir bu sefer de ona yük olacak.
Adamın belki 4 kişiyi ödeyecek parası yok.
Aslında sevgiliniz iyi niyetli ancak günümüzde malesef böyle hareketler karşı tarafı da zora sokuyor.
Eskide kaldı artık tüm masanın hesabıni ödemek bu ekonomide.
Bence bu hareketini tekrarlamasin artık.
Sizin karti arabada cuzdanina koymaniz, mesajla onden bilgilendirip ona guvence vermeniz bana cok şık bir hareket olarak geldi.
Bence sevgilinizde yanindaki kadinin agirligi karsisinda guzel bir jest yapmis.
Ben sizi cift olarak sevdim. Nazar degmesin.
Sevgilinize bir jest yapma fikri de guzel ama muhtemelen daha buyuk bir karsilik verebilir, para konusunda belliki altta kalmaktan hoslanan biri degil.
Normalde insanların hesap ödemesini sevmem ama olur böyle şeyler, ne var yani
Yurtdışında tatildeyken bir kız arkadaşım ve nişanlısı ile denk gelmiştik ben ve sevgilim . Güzel bir akşam geçirdik, kahve+tatlı eşliğinde. Güldük eğlendik. Baktım kızın nişanlısı tuvalete diye gitmiş hesabı ödemiş. O dolar kazanan biri benim cocuk Euro kazanan . Yani denk sayılırlar. Böyle bir şey yapmasına hiç gerek yoktu. Ama böyle tatlı bir akşamda hesap kavgası yapmak istememiş olabilirler . Gülümseyip teşekkür ettik, geçti gitti . Daha da hiç görmedim çocuğu, zaten başka kıtada. Evlenip benim kizi da aldı yanina. Ama kendimi borçlu gibi hissetmiyorum.
Aynı şekilde geçen ay izmirdeydim. Onbeş yıllık arkadaşımlarimi gördüm. Kizkiza içtik ortaya bir şeyler söyledik. Çıkışta eşi geldi ,daha masaya oturmadan herkesin hesabını ödedi. Birkaç gün sonra beni gezmeye götürdüler, ben çocuklariyla oynarken bana bira patates alıp gelmişler . Bir gece de evlerinde kaldım, ben meze malzemelerini alıp yaptım, onlar rakı ikram ettiler.
Her haliyle borçluyum ama borclu hissetmiyorum çünkü onlar için uzaktan gelen eski arkadaşla keyifli bir günde hesap ödemek eminim kendilerini iyi hissettiren bir şey olmuştur.
Bazı insanlar böyledir.
Benim eniştem de öyle bir insan. Evde eskaza bir teknolojik aletin adı geçse lazım / bozuldu diye adam hemen sipariş veriyor.
Ne bileyim, türk insanı böyle işte, gönlü bol. Hesap ödemeyi seviyoruz. Ben bazen kampta tanışıyorum birileriyle, el kızıyım - herhangi gönül ilişkisi kuracak durumda da olmadığım insanlar - aileler /yaşlı amcalar falan bazen pahada tutan şeyleri ikram ederler. Ben yiyince mutlu olurlar.
Ya da bir yaşlı arkadaşım var, 75 yaslarinda. Adamla ne zaman bulussak tiyatroya operaya falan gideriz,çıkışta beni yıllardır uğradığı eski istanbul lokantaların goturur bir içki ismarlar. Ben ödemek istesem bozulur, 'ben eski adamım,üzme beni' der :)
Yani demek istediğim dünyanın en doğal şeyi bu. Türk insanı hesap oder - hesabı biri ödeyince / yarı yarıya ödeyelim denince falan bozulurlar. Bu yüzden kasada birbirleriyle kavga bile ederler
Diğer adam surat asmış, sen kizmişsin..yani ne gereksiz hareketler, adamı pişman etmişsiniz bir jest yaptığına.
Gülümseyip teşekkür etmek, 'bir dahakine benim davetlimsiniz' demek de bir görgüdür bence.
Adama da hesap borcu oder gibi hediye alırsan kaba bir davranış olur. Boşver, sevgilin değil mi. Elbet odesirsiniz. Bak yaz geldi, iki günlük bir otel tutar sürpriz yaparsın vs. Bir şekilde mesele çözülür . Diğer Genco da bir akşam sizi davet eder olur biter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?