• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın hesap ödemesi hk.

Evet, sanırım öyleyim. Bazı davranışlarım özellikle :KK43:
O zaman kendisini yetersiz hissettirici bir hareket yapmamaya özen göstermem lazım bundan sonrakiler için de.

Bence de. Cebine kart sokuşturmaya çalışmasaniz belki böyle bir şey yapmazdı.
Ayrıca hesap ödemek istiyorsanız kendi kartınızı çıkarıp ödeme yapabilirsiniz, normal gorunur en azından.
Saklayarak kart vermeniz, erkek arkadaşınızın yanında hesap ödemeye utandiginizi gösteriyor milletin yanında.

Aslinda yaptığında pek birsey yok bence. Düzenli olarak bu kadar "bonkör" değilse sorun olarak görmezdim ben, jest olarak hoş ve jentilmence birsey. Sizde ona ya güzel bir sofra kurarsınız yada hoş bir yere yemege davet edersiniz, olur biter.

Siz yazınca şöyle bir düşündüm de, bana karşı çok bonkör aslında hakkını yemeyeceğim. Diğer arkadaş buluşmalarında da ödediğine pek şahit olmadım. Sanırım hesap bana fazla geldiği için böyle hissettim. Hepsini yüklenmesine sinirlendim.

Bence de. Cebine kart sokuşturmaya çalışmasaniz belki böyle bir şey yapmazdı.
Ayrıca hesap ödemek istiyorsanız kendi kartınızı çıkarıp ödeme yapabilirsiniz, normal gorunur en azından.
Saklayarak kart vermeniz, erkek arkadaşınızın yanında hesap ödemeye utandiginizi gösteriyor milletin yanında.

Tam tersi aslında, o masadayken benim ödemem onu kötü hissettirmesin diye öyle yapıyorum. Biraz farklı düşünüyorum sanırım. Çünkü bir kahve mekanına gittiğimizde de hesabı ben ödediğim zaman kasada o da daralıyor çok.

Tekrar tekrar çocuk gibi tembihleyip cebine kartınızı sıkıştırmaya gerek yok. Öyle harcama yapılmaz zaten, bir yere gidince tuvalete diye kalkar hesabı ödersin en kötü gizliden. Abartmaya gerek yok bence ortam güzel geçtiyse jest yapmış, bir sefer de karşı taraf yapar ödeşilir.

Siz sevgilinizin annesi değilsiniz ki bunu düşünmesi gereken kişi o. Yani neyi ne kadar öderim diye hesap edip yola çıkmış olması lazımdı. Zaten kartınızı ona vermeniz bana çok anlamsız geldi, kadın hesap ödeyince erkekliği mi zedeleniyor sonuçta kart sizin. Biraz cinsiyetçi bir yaklaşım. Bence zaten bu davranışın altında kalınca egosu zedelendi, kendini yetersiz gördü. Bu şekilde davranınca bir süre sonra o da kendini aşağı görüp sizi aşağılamaya başlayabilir. Hesap ödemek güzel bir şey ama başkası adına bu kadar hesap yapmayın. Anne yapar bu hareketleri çünkü.

Tam tersi aslında, o masadayken benim ödemem onu kötü hissettirmesin diye öyle yapıyorum. Biraz farklı düşünüyorum sanırım. Çünkü bir kahve mekanına gittiğimizde de hesabı ben ödediğim zaman kasada o da daralıyor çok.

Çok fazla O nun yerine düşünüp müdahale etmeyin en iyisi.

Siz yazınca şöyle bir düşündüm de, bana karşı çok bonkör aslında hakkını yemeyeceğim. Diğer arkadaş buluşmalarında da ödediğine pek şahit olmadım. Sanırım hesap bana fazla geldiği için böyle hissettim. Hepsini yüklenmesine sinirlendim.
Bundan hoslanmadigini vurgularsin, o da bunu anlar umarim. Yoksa erkeğin bonkör olmasi iyi birsey ya, cimri olmasindan kat kat iyidir. Ay evlerden ırak.

Bizim de böyle ailecek görüştüğümüz kişiler var bazılarında böyle olur Bi biz öderiz Bi onlar falan sevgilin tekrar görüşülecek insanlar olduğunu düşündüğü için önemsememiş Bi dahaki sefere demiş gayet normal.
Seni alacağı için de şanslı o eli bol sen kocasının parasını düşünen fedakar mutlu olursunuz siz sevdim ben olmuşsunuz siz. 😂😂

Bizim de böyle ailecek görüştüğümüz kişiler var bazılarında böyle olur Bi biz öderiz Bi onlar falan sevgilin tekrar görüşülecek insanlar olduğunu düşündüğü için önemsememiş Bi dahaki sefere demiş gayet normal.
Seni alacağı için de şanslı o eli bol sen kocasının parasını düşünen fedakar mutlu olursunuz siz sevdim ben olmuşsunuz siz. 😂😂

:KK23:

Sanırım ince düşünüyorum. Aman borcu harcı var ona yatırsın, bu seferlik o aldıysa diğerinde ben almalıyım, yük olmayayım gibi düşünüyorum evet.
İnce davranmak çok güzel ben de öyleyim ama karşı tarafa fazla ince davranınca sanki siz çok paraya önem veriyorsunuz da ondan 3-5e bakıyorsunuz gibi bir algı çıkıyor. Yanlış anlamayın bende sizin gibiydim. Sonra çok samimi bir arkadaşım o kadar kasiyorsun ki senden borç bile isteyemiyorum deyince fazla inceligin karşı tarafa nasıl yansıdığını algilamistim. O yüzden yazdım. Bosverin bence iyi bir erkek arkadaşınız var belli ki orda sizi de onore etmek istemiş olabilir diye düşündüm ben. Mutluluklar dilerim size

Merhaba,

Yaşadığım bir durumu anlatıp, sizlerden fikir almak istiyorum.

Bir erkek arkadaşım var ve dünya iyisi bir insan. Manevi, maddi her anlamda birbirimize destekçiyizdir. Dün spontane gelişen bir planlama ile meyhaneye gittik, 4 kişiydik. Arkadaşlarımız da çift. Onlar bizi davet etti, erkek arkadaşımda kırmadı, oturduk masaya.

Ben yolda giderken hesap kitabı konuşmadım, sadece ödemeyi ayrı ayrı yaparız diye düşündüm ya da bireysel herkes kendi hesabını öder vs diye. Bu sebeple erkek arkadaşımda para olmayabilir, ben de onu getirttim buraya kadar diye çaktırmadan kartımı cüzdanına koydum. "Hesap gelince ayrı ayrı ödenir diye düşünüyorum, ne olur ne olmaz sen gelen hesabın yarısını benden geç" diye mesaj attım.

Gece sonu hesap geldi ve sevgilim tüm hesabı bir anda kendi kartından geçti, biz şok olduk. Arkadaşımın sevgilisinin morali çok bozuldu, sanki çocuk sinirlendi gibi hissettim, ben de o esnada çok gerildim. Çocuk sürekli olarak böyle olmadı, haftaiçi sizi arayacağım, benden olacak dedi gidene kadar.

Ben de arabaya binince sevgilime neden bunu yaptığını sordum, sonuçta bizi onlar davet etti ama yarı yarıya bölüşebilirdik dedim, seni bir anda ben çağırdım ve plana dahil ettim, kartımı neden kullanmadın dedim gibi gibi... O da önemli değil, biz erkekler yeni tanıştık ve çiftler olarak güzel zaman geçirdik, bu seferlik benden olsun istedim dedi. Kartım sende kalsın o halde, benzini sigaranı burdan geçersin, öyle ödeşelim dedim çünkü gelen hesap yüklüydü ve bir gecede o paranın sadece ondan çıkması canımı sıktı.

Neyse, nitekim kabul etmedi arkadaşlar ama benim kafam hala takık. Sadece hesap olayı da değil, ilişkimizin başlangıcından beri manevi anlamda da çok şey yapıp yardımcı oldu ve ben kendisine birşey hediye etmek istiyorum ya da bir yemeğe çıkartmak istiyorum. Aklınıza gelen herhangi bir fikir var mı? Ya da oturup karşılıklı bir konuşma mı yapmak lazım?
Demek ki gerçekten keyif almış ve maddiyat gözüne görünmemiş.
Senin mahcup olmanı gerektiren benzin teklif ettirecek kadar bi olay yok gibi

İnce davranmak çok güzel ben de öyleyim ama karşı tarafa fazla ince davranınca sanki siz çok paraya önem veriyorsunuz da ondan 3-5e bakıyorsunuz gibi bir algı çıkıyor. Yanlış anlamayın bende sizin gibiydim. Sonra çok samimi bir arkadaşım o kadar kasiyorsun ki senden borç bile isteyemiyorum deyince fazla inceligin karşı tarafa nasıl yansıdığını algilamistim. O yüzden yazdım. Bosverin bence iyi bir erkek arkadaşınız var belli ki orda sizi de onore etmek istemiş olabilir diye düşündüm ben. Mutluluklar dilerim size

O kadar haklısınız ki. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için.

K9ca yetişkin adam parasının hesabını biliyordur diye düşünüyorum, böyle onu yap bunu yapma diye tepesine dikilmemelisin konu sahibesi😑

Ah ne bileyim Cherry, dikkat edeceğim bundan sonra.

Normalde insanların hesap ödemesini sevmem ama olur böyle şeyler, ne var yani
Yurtdışında tatildeyken bir kız arkadaşım ve nişanlısı ile denk gelmiştik ben ve sevgilim . Güzel bir akşam geçirdik, kahve+tatlı eşliğinde. Güldük eğlendik. Baktım kızın nişanlısı tuvalete diye gitmiş hesabı ödemiş. O dolar kazanan biri benim cocuk Euro kazanan . Yani denk sayılırlar. Böyle bir şey yapmasına hiç gerek yoktu. Ama böyle tatlı bir akşamda hesap kavgası yapmak istememiş olabilirler . Gülümseyip teşekkür ettik, geçti gitti . Daha da hiç görmedim çocuğu, zaten başka kıtada. Evlenip benim kizi da aldı yanina. Ama kendimi borçlu gibi hissetmiyorum.
Aynı şekilde geçen ay izmirdeydim. Onbeş yıllık arkadaşımlarimi gördüm. Kizkiza içtik ortaya bir şeyler söyledik. Çıkışta eşi geldi ,daha masaya oturmadan herkesin hesabını ödedi. Birkaç gün sonra beni gezmeye götürdüler, ben çocuklariyla oynarken bana bira patates alıp gelmişler . Bir gece de evlerinde kaldım, ben meze malzemelerini alıp yaptım, onlar rakı ikram ettiler.
Her haliyle borçluyum ama borclu hissetmiyorum çünkü onlar için uzaktan gelen eski arkadaşla keyifli bir günde hesap ödemek eminim kendilerini iyi hissettiren bir şey olmuştur.
Bazı insanlar böyledir.
Benim eniştem de öyle bir insan. Evde eskaza bir teknolojik aletin adı geçse lazım / bozuldu diye adam hemen sipariş veriyor.
Ne bileyim, türk insanı böyle işte, gönlü bol. Hesap ödemeyi seviyoruz. Ben bazen kampta tanışıyorum birileriyle, el kızıyım - herhangi gönül ilişkisi kuracak durumda da olmadığım insanlar - aileler /yaşlı amcalar falan bazen pahada tutan şeyleri ikram ederler. Ben yiyince mutlu olurlar.
Ya da bir yaşlı arkadaşım var, 75 yaslarinda. Adamla ne zaman bulussak tiyatroya operaya falan gideriz,çıkışta beni yıllardır uğradığı eski istanbul lokantaların goturur bir içki ismarlar. Ben ödemek istesem bozulur, 'ben eski adamım,üzme beni' der :)
Yani demek istediğim dünyanın en doğal şeyi bu. Türk insanı hesap oder - hesabı biri ödeyince / yarı yarıya ödeyelim denince falan bozulurlar. Bu yüzden kasada birbirleriyle kavga bile ederler 😂
Diğer adam surat asmış, sen kizmişsin..yani ne gereksiz hareketler, adamı pişman etmişsiniz bir jest yaptığına.
Gülümseyip teşekkür etmek, 'bir dahakine benim davetlimsiniz' demek de bir görgüdür bence.
Adama da hesap borcu oder gibi hediye alırsan kaba bir davranış olur. Boşver, sevgilin değil mi. Elbet odesirsiniz. Bak yaz geldi, iki günlük bir otel tutar sürpriz yaparsın vs. Bir şekilde mesele çözülür . Diğer Genco da bir akşam sizi davet eder olur biter.

hareketi yaparsa yanımızdaki erkek yine bozulacak çünkü. Sonuçta onun da ne hissettiğini bilemeyiz. Saçma sapan bir hesap durumu için neden her şey iyi hoş iken araya gerilim girsin ki?
Tepki vermedim sadece sizene dedim ki herkes benzer fikirlerde. haddiniz olmayan birşeye fazla müdahil olmuşsunuz . Madem adam bozuldu, gerildi sevgilinizle plan yapar ödeşir yada birşey ısmarlar. Buna bu kadar tepki vermeniz sizi sevgilinizin gözünde antipatik gösterir çünkü kendi parası sizin bu kadar dertlenmeniz gereksiz.

Tepki vermedim sadece sizene dedim ki herkes benzer fikirlerde. haddiniz olmayan birşeye fazla müdahil olmuşsunuz . Madem adam bozuldu, gerildi sevgilinizle plan yapar ödeşir yada birşey ısmarlar. Buna bu kadar tepki vermeniz sizi sevgilinizin gözünde antipatik gösterir çünkü kendi parası sizin bu kadar dertlenmeniz gereksiz.

Plan bir anda gelişti ve kendisine sorduğumda okeyledi. Maddi anlamda zor durumda da olabilir, hesabı kitabı eşleşmeyebilir, yine de beni kırmamak, yalnız bırakmamak adına gelmiş olabilir, bunu bilemem, bilmek ister miyim? Evet.
Fakat bazı erkekler bunları paylaşmıyor, ben paylaşmasını ve zorluk çekmesini istemiyorum, sonuçta aramızdaki ilişki arkadaşlık ilişkisinden çok farklı. Ne olur ne olmaz diye destek çıkmak istedim. Bir anda hadi kalk şuraya gidiyoruz diyerek davet edildiğimiz bir yerde, bir gecede (en azından bana göre) yüklü miktarın çıkmasını istememiştim, dertlendim.

Şu an kendisi muhabbeti unutmuştur bile, yine de ben sadece bu olay için değil, diğer yaptığı her şey içinde kendisine birşey yapmak, almak istedim.

Merhaba,

Yaşadığım bir durumu anlatıp, sizlerden fikir almak istiyorum.

Bir erkek arkadaşım var ve dünya iyisi bir insan. Manevi, maddi her anlamda birbirimize destekçiyizdir. Dün spontane gelişen bir planlama ile meyhaneye gittik, 4 kişiydik. Arkadaşlarımız da çift. Onlar bizi davet etti, erkek arkadaşımda kırmadı, oturduk masaya.

Ben yolda giderken hesap kitabı konuşmadım, sadece ödemeyi ayrı ayrı yaparız diye düşündüm ya da bireysel herkes kendi hesabını öder vs diye. Bu sebeple erkek arkadaşımda para olmayabilir, ben de onu getirttim buraya kadar diye çaktırmadan kartımı cüzdanına koydum. "Hesap gelince ayrı ayrı ödenir diye düşünüyorum, ne olur ne olmaz sen gelen hesabın yarısını benden geç" diye mesaj attım.

Gece sonu hesap geldi ve sevgilim tüm hesabı bir anda kendi kartından geçti, biz şok olduk. Arkadaşımın sevgilisinin morali çok bozuldu, sanki çocuk sinirlendi gibi hissettim, ben de o esnada çok gerildim. Çocuk sürekli olarak böyle olmadı, haftaiçi sizi arayacağım, benden olacak dedi gidene kadar.

Ben de arabaya binince sevgilime neden bunu yaptığını sordum, sonuçta bizi onlar davet etti ama yarı yarıya bölüşebilirdik dedim, seni bir anda ben çağırdım ve plana dahil ettim, kartımı neden kullanmadın dedim gibi gibi... O da önemli değil, biz erkekler yeni tanıştık ve çiftler olarak güzel zaman geçirdik, bu seferlik benden olsun istedim dedi. Kartım sende kalsın o halde, benzini sigaranı burdan geçersin, öyle ödeşelim dedim çünkü gelen hesap yüklüydü ve bir gecede o paranın sadece ondan çıkması canımı sıktı.

Neyse, nitekim kabul etmedi arkadaşlar ama benim kafam hala takık. Sadece hesap olayı da değil, ilişkimizin başlangıcından beri manevi anlamda da çok şey yapıp yardımcı oldu ve ben kendisine birşey hediye etmek istiyorum ya da bir yemeğe çıkartmak istiyorum. Aklınıza gelen herhangi bir fikir var mı? Ya da oturup karşılıklı bir konuşma mı yapmak lazım?
Rahatsız oluyırsanız acık net konusun. Gereksiz incelik borclu hissettiriyor. Bem de rahatsız oluyorum.

Erkek arkadaşınız nazik ve yol yordam bilen biri maaşallah ama sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Aramızdaki ilişki arkadaşlıktan çok farklı diyorsunuz, sanki kankanızmış gibi adamın cebine kredi kartı koyuyorsunuz, neden yarısını ödemedin diyorsunuz… karşı taraf çok gerildiyse sizi davet etsin ve o zaman kendisi ödesin gerilecek bir şey yok ortada.

Back