• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşımın hesap ödemesi hk.

Çok büyütmüşsünüz adam sevgiliniz sizin arkadasınız ve sevgilisiyle tanısmıs yemek yemissiniz belli ki ortamda sevgilinizin hosuna gitmiş çıkarmıs ödemiş.Ben de sevgilimi kendi arkadaşlarımla yemeğe davet etsem çıkarsa ödese hoşuma gider.Orda size ve sizin değer verdiğiniz insanlara değer verdiğini göstermiş.Bir dahaki görüşmenizde de karsı taraf cıkarır öder.Kredi kartı vermeler niye ödedin diye dert edinmeleri falan bırakın.Tam tersi elini cebine atmasa ben çok utanırdım.

Evet, haklısınız :KK42:

Ben psikolojik açıdan böyle işleri çok sıkıntılı buluyorum. Karşıdaki adamın yerinde olsam sinirlenirdim. Arkadaşım sen kimsin benim hesabımı ödüyosun daha yeni tanışıyoruz. Hadi hanımlara beyler jest yapıyor diyelim.Beni sevdiğin için yapmadın, tanımıyosun.. Neden peki, güç gösterisi için. Özellikle borcu harcı olan durumu olmayan birinin bunu yapması ekstra ilginç. Dışarıdan bu bir jesttir okey ama üzerinde düşünürseniz hayır gövde gösterisidir. Paylaşılmalıydı. Hesap ödeme işi samimiyet derecesi üzerinden ele alınır. Ayrıca senin iddia ettiğin maddi statü görünümü sürdürülebilir değil. Bunun bi sonu yok, doğal değil. Maddiyatla sevgi ve saygı satın alamazsınız. Saygı kazanılan birşeydir. Sevgiyse zamanla ve emekle büyür. Kısacası acemi bi hareket olmuş.

Merhaba,

Yaşadığım bir durumu anlatıp, sizlerden fikir almak istiyorum.

Bir erkek arkadaşım var ve dünya iyisi bir insan. Manevi, maddi her anlamda birbirimize destekçiyizdir. Dün spontane gelişen bir planlama ile meyhaneye gittik, 4 kişiydik. Arkadaşlarımız da çift. Onlar bizi davet etti, erkek arkadaşımda kırmadı, oturduk masaya.

Ben yolda giderken hesap kitabı konuşmadım, sadece ödemeyi ayrı ayrı yaparız diye düşündüm ya da bireysel herkes kendi hesabını öder vs diye. Bu sebeple erkek arkadaşımda para olmayabilir, ben de onu getirttim buraya kadar diye çaktırmadan kartımı cüzdanına koydum. "Hesap gelince ayrı ayrı ödenir diye düşünüyorum, ne olur ne olmaz sen gelen hesabın yarısını benden geç" diye mesaj attım.

Gece sonu hesap geldi ve sevgilim tüm hesabı bir anda kendi kartından geçti, biz şok olduk. Arkadaşımın sevgilisinin morali çok bozuldu, sanki çocuk sinirlendi gibi hissettim, ben de o esnada çok gerildim. Çocuk sürekli olarak böyle olmadı, haftaiçi sizi arayacağım, benden olacak dedi gidene kadar.

Ben de arabaya binince sevgilime neden bunu yaptığını sordum, sonuçta bizi onlar davet etti ama yarı yarıya bölüşebilirdik dedim, seni bir anda ben çağırdım ve plana dahil ettim, kartımı neden kullanmadın dedim gibi gibi... O da önemli değil, biz erkekler yeni tanıştık ve çiftler olarak güzel zaman geçirdik, bu seferlik benden olsun istedim dedi. Kartım sende kalsın o halde, benzini sigaranı burdan geçersin, öyle ödeşelim dedim çünkü gelen hesap yüklüydü ve bir gecede o paranın sadece ondan çıkması canımı sıktı.

Neyse, nitekim kabul etmedi arkadaşlar ama benim kafam hala takık. Sadece hesap olayı da değil, ilişkimizin başlangıcından beri manevi anlamda da çok şey yapıp yardımcı oldu ve ben kendisine birşey hediye etmek istiyorum ya da bir yemeğe çıkartmak istiyorum. Aklınıza gelen herhangi bir fikir var mı? Ya da oturup karşılıklı bir konuşma mı yapmak lazım?
Fazla takıntı yapmayın.Odemek istemiş ödemiş her zaman yapacak değil ya.

Ben psikolojik açıdan böyle işleri çok sıkıntılı buluyorum. Karşıdaki adamın yerinde olsam sinirlenirdim. Arkadaşım sen kimsin benim hesabımı ödüyosun daha yeni tanışıyoruz. Hadi hanımlara beyler jest yapıyor diyelim.Beni sevdiğin için yapmadın, tanımıyosun.. Neden peki, güç gösterisi için. Özellikle borcu harcı olan durumu olmayan birinin bunu yapması ekstra ilginç. Dışarıdan bu bir jesttir okey ama üzerinde düşünürseniz hayır gövde gösterisidir. Paylaşılmalıydı. Hesap ödeme işi samimiyet derecesi üzerinden ele alınır. Ayrıca senin iddia ettiğin maddi statü görünümü sürdürülebilir değil. Bunun bi sonu yok, doğal değil. Maddiyatla sevgi ve saygı satın alamazsınız. Saygı kazanılan birşeydir. Sevgiyse zamanla ve emekle büyür. Kısacası acemi bi hareket olmuş.

Aynı şeyleri düşündüm ben de

Back