- 11 Haziran 2021
- 165
- 297
-
- Konu Sahibi manuelaescobar
Haklısınız bence de direkt söylemek ve net olmak çok önemli. Ama senelerce böyle sürmüş, erkek arkadaşım bunun yanlış olduğunu sonradan fark etmiş. Şimdi karşı çıkmaya çalışsa da pek ciddiye almıyorlar. Geçiştiriyorlar. Ailenin en küçük üyesi diye bastırıyorlar. Maalesef tatlı dille söylediği rahatsızlıklarında bile anne babası “bizi üzme, bak bize bir şey olursa vicdan azabı çekersin” diyen insanlar. Kırmaktan çekindiği için tatlı dille çözmeye çalışıyor ama nereye kadar, biraz da anlaşılmak istiyor insan.Çok iğrenç ya. Direkt söylersiniz bunlardan hoşlanmıyoruz diye. Başka çözümü yok.
Doğru bir bakış açısı. Sağ olun. Fakat hâlâ neden demekten alıkoyamıyorum? Neden? Kime neyi ikna etmeye çalışıyorlar kiPr calismasi yapiyorlar.. artik millete sevgilinizi nasil anlatiyorlarsa...
Doğru bir bakış açısı. Sağ olun. Fakat hâlâ neden demekten alıkoyamıyorum? Neden? Kime neyi ikna etmeye çalışıyorlar ki
Teşekkür ederim yorumunuz için. Ailesi benim bunları bildiğimi dahi bilmiyor. Bilseler de yüzlerine doğru karışmam. Ben sadece erkek arkadaşıma yardımcı olmak ve kısa zaman içinde evlilik düşündüğümüz için de haşır neşir olacağım aileyi iyi tanımak istiyorum. Bu yüzden bu davranışlarının nedenini merak ediyorum. Sonunda üzülen erkek arkadaşım oluyor. İleride sorun yaşamaktansa şimdiden çözüm bulmaya çalışıyorum.amaç gösteriş herhalde...
bir de benden size tavsiye,çok fazla müdahil olmayın sonra siz suçlu olursunuz. sonuçta aranızdaki ilişki henüz resmiyete dökülmüş değil.
erkek arkadaşınız dik durmaya devam etsin. istemediğini net şekilde belli etsin. başka da çözümü yok bence.
en küçüğünden en büyüğüne kadar böylelermiş inanılmaz,evin büyüğü bile bu kafadaysa ,umutsuz görünüyor durum.
Bu huyun bütün ailede olması çok ilginç. Ya genlerinde bu huy var ya da birbirlerinden böyle göre göre çok normalleştirmişler.İnsanoglu iste... Kimilerimiz en iyisi bende demek icin goze sokarlar .... Benim bir arkadasim ailesine sevgilisini begendirmek icin... Kendine birseyler alir o hediye etti derdi... Aileside etrafindaki insanlarin evlatlari hakkinda duyum aliyorsa... Bakin bizimkide boyle vefali iste diye goze sokuyor... Komik bir durum ama... Oluyor iste... Ayni sey evlenirseniz sizede yansir muhtemelen ... Benim gelinimde yapiyor bakin....
Bu huyun bütün ailede olması çok ilginç. Ya genlerinde bu huy var ya da birbirlerinden böyle göre göre çok normalleştirmişler.
Doğrusu danışmak isteme nedenim de ilişkimizin ciddi olması. Bir noktada konu benim de canımı sıkan bir hâl alabilir. İlkinde gayet net bir şekilde uyarırım. Bana yapıldığını düşününce daha da sinirleniyorum. Çok büyük bir saygısızlık.
Konudan ufacık alakasız fakat ilişkimizin 3.ayında küçük ablasına kızının doğum gününde anne-kız şapkası hediye almıştım ve bana teşekkür dahi etmedisanırım hediyeyi, gösterişi biz almışız gibi yapıp kendileri alınca seviyorlar. Böyle yaman bir çelişki.
Olur da siz bu aileye girerseniz kesin bir şekilde bu saçmalığı reddedeceksiniz. Erkek arkadaşınız bu düzenin bi parçası maalesef değiştiremez artık.Haklısınız bence de direkt söylemek ve net olmak çok önemli. Ama senelerce böyle sürmüş, erkek arkadaşım bunun yanlış olduğunu sonradan fark etmiş. Şimdi karşı çıkmaya çalışsa da pek ciddiye almıyorlar. Geçiştiriyorlar. Ailenin en küçük üyesi diye bastırıyorlar. Maalesef tatlı dille söylediği rahatsızlıklarında bile anne babası “bizi üzme, bak bize bir şey olursa vicdan azabı çekersin” diyen insanlar. Kırmaktan çekindiği için tatlı dille çözmeye çalışıyor ama nereye kadar, biraz da anlaşılmak istiyor insan.
Ortanca kardeş yani küçük abla herkesi herkesten kıskanıyor. Erkek arkadaşımı benden, beni ailesinden, anne babasını kardeşlerinden.Birbirlerine karsi Kiskanc yapilari varmi?
Sevgiliniz ailede en sevilen kisimi mesela..
Şahsım zaten hediye almayı çok seven biriyim, illa özel gün beklemem. Evlilik söz konusu olduğunda da senin benim olmayacak, eşimle ikimizin hediyesi olacak. Belki bu vesileyle bu huylarını bırakırlar, yani gerek kalmaz. Eşimin de böyle bir durumda kalmasından çok rahatsız olurumOlur da siz bu aileye girerseniz kesin bir şekilde bu saçmalığı reddedeceksiniz. Erkek arkadaşınız bu düzenin bi parçası maalesef değiştiremez artık.
AlemsinizManyaklık tek çeşit değil ki arkadaş
Ortanca kardeş yani küçük abla herkesi herkesten kıskanıyor. Erkek arkadaşımı benden, beni ailesinden, anne babasını kardeşlerinden.
Bir süre önce erkek arkadaşımla aynı şehre taşındık. Taşındıktan sonra bu abla bana düşman kesildi neredeyse. Erkek arkadaşımı o kadar kıskanıyor ki “sen gidince ben aşk acısı çekmiş gibi oldum, seni bu yaşa kadar kimseyle paylaşmadım alışamıyorum” dedi. Bunları anne ve babasıyla paylaştığında anne baba da ablanı anlamaya çalış, abla sonuçta, kıskanıyor, haklılık payı da yok değil vs. dediler.
ve hatta evlilik için anne baba ile konuştuğumuzda kapatırken “x ablana da bir soralım da konuşuruz tekrar” dediler. Yani ortanca çocuk çok aşikar bir şekilde favori evlat.
aynı şehirde yaşadıkları tek evlatları. Bundan olabilir diyeceğim ama çok net bir şekilde geçmişten beri böyleymiş.
bu abla aynı zamanda epilepsi hastası. Herkese alttan ya da aşikarca laf sokuyor, eserekli hareketleri var, sevgisi bile erkek arkadaşıma zarar veriyor çünkü saygı duymadan seviyor, ölçüsüz ve sınırsız. Her hareketinde hastalığını ortaya vuruyorlar. Kendisi de onu ilaçların böyle yaptığını savunup her seferinde haklı çıkıyor. En sevilen evlat olmanın getirisini kullanıyor.
Kesinlikle takmam diyemiyorumAmiyane tabirle yaziyorum.. sevgiliniz uzerinden sid..k.. yaristiriyorlar... Sevgiliniz tavrini koymali.. bu durum evlenince ilgisi tamamen size kayinca... Daha hastlikli bir durum alabilir.... Siz vurdum duymaz olabilirim takmam ya diyebilirseniz ki sanmiyorum... Sorun ettiginiz belli... Simdiden bu konunun cozumune odaklansin sevgiliniz.... onlarin icinde normal bir durummus gibi karsilanabilir ama... Siz o bakis acisinda degilsiniz ki zaten olmayin da ...sevgilinizle bu durumu ciddiye almasi icin konusun..
Bir de yine aynı soru biliyorum ama yahu yarışları kimleAmiyane tabirle yaziyorum.. sevgiliniz uzerinden sid..k.. yaristiriyorlar... Sevgiliniz tavrini koymali.. bu durum evlenince ilgisi tamamen size kayinca... Daha hastlikli bir durum alabilir.... Siz vurdum duymaz olabilirim takmam ya diyebilirseniz ki sanmiyorum... Sorun ettiginiz belli... Simdiden bu konunun cozumune odaklansin sevgiliniz.... onlarin icinde normal bir durummus gibi karsilanabilir ama... Siz o bakis acisinda degilsiniz ki zaten olmayin da ...sevgilinizle bu durumu ciddiye almasi icin konusun..
İsiniz zor ne diyim... ailecek bir garipler heralde... Her ailede bir kahraman olurya ...onlardada sevgiliniz cikmis....Bir de yine aynı soru biliyorum ama yahu yarışları kimleerkek arkadaşım gerçekten çok ince biridir. Gıyabında da yüzüne de herkes güzellikle anar onu. Şükretsinler işte böyle evlatları olduğu için. Herkes seviyor. Kendilerine mi yetmiyor evlatları?
Belki de konu erkek arkadaşımın şahsıyla ilgili değil, kişisel algılamamalı. Onlar konu komşu el alemle yarışıyorlar anladığım kadarıyla.
Canim ya Cok naifsin, muhtemelen nisanlinin kucuk cocukken ailesinden gordugu ogrendigi ve Belki de ona normal gelen bir davranisi degistirmeye calisiyorsun. Isin rast gelsin diyim. Bana kalirsa Cok Acele etme derim, evlenirseniz degisebilir Belki ama 100% degisim bekleme, o biraz degisir, Sen de bir sure sonra bu hareketleri cok garipsememeye baslarsinTeşekkür ederim yorumunuz için. Ailesi benim bunları bildiğimi dahi bilmiyor. Bilseler de yüzlerine doğru karışmam. Ben sadece erkek arkadaşıma yardımcı olmak ve kısa zaman içinde evlilik düşündüğümüz için de haşır neşir olacağım aileyi iyi tanımak istiyorum. Bu yüzden bu davranışlarının nedenini merak ediyorum. Sonunda üzülen erkek arkadaşım oluyor. İleride sorun yaşamaktansa şimdiden çözüm bulmaya çalışıyorum.