• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

bu cevabınıza ben bile kırıldım.
yetim aylığı bir hak. yetim olmak çok zor. Allah kimseye yaşatmasın.
hayatta olduğun yerden kilometrelerce geriye gidiyorsun baban olmayınca.
bi yetim aylığını da çok mu gördünüz ??
ÇOK ÇOK çok haklısınız!
Para ile, kayıp hiç bir kulvarda birbirine oranlanabilecek denklik değil.
RABBİM kimseye ne sağken babasızlığı, ne de kayıpla babasızlığı tattırmasın.
SeSiLya_ SeSiLya_
Biz evlenirken, ben işimi bırakıp memleketime dönmüştüm, çeyizlerim 1 sene önce çalışmıştı, elimizde sadece 2 yorgan, 1nevresim takımı birde şu üçlü çeyiz takımı vardı. Eşim öğrenci evinde kalıyordu. tüm düğün, gelinlik, damatlık ev tutma, beyaz eşya, salon eşyası, yatak odası için 15000 artı 17 çeyrek vardı. Eşimin maaşı ise 1500tl idi. Biz düğün borçlarımızı 1 yılda kapattık. Ki büyük şehirde yaşıyoruz yani şartları ona göre düşün. Neyse
Biz amaaan daha fazla beklemeyelim, diye 1,5ay sonra evlenelim dedik. Ben işimden istifa edip şehre geldim. 1,5 ay sonrasında düğün de yaptık evimize kendimize göre eşyasını da alıp yerleştirdik.

Evlilik önce aşk işi, sonra akıl işi.
Eğer ki sen bu adamla mutlu olacağına inanıyorsan, bu adam için kafa patlatmaya değer diyorsan, o zaman bu işe giriş.
Yoksa daha fazla ne kendini yor ve üz ne de arkadaşını. Olmayacaksa ayrılmak ona ve sana yapabileceğin en büyük iyilik.
Ha yapabilirim, nasıl yaptınız dersen sana bir kaç kolaylık için tavsiye verebilirim.
Önce bir sen, ilişkini ölç tart bence.

babanıza bol rahmet dilerim.
sizin yazınızda dikkatimi ve azıcık ta tepkimi çeken şu oldu. babası pis adammış sevgilinizin ama abisinden medet ummanız, hatta babanın yediği 60 milyarı "o yemeyeydi de biz yiyeydik" diye yorumlamanız çok ilginç. belli yaşa gelmiş, evlenme derdine düşmüş adam abisine, abisinin 60 milyarına göz dikmemeli bence. sizin yalnız başarmanız gereken işler bunlar. sevgilinizin bu yaşa gelip, 9 yıl çalışıp birikim yapmaması, doğru düzgün bir iş edinememesi tamamen kendi suçu, kendi tercihi. bahane bulmamalısınız bu duruma.

anneniz de çok haklı. evet sevgi, aşk, kişilik çok önemli ama inanın 1 ayda biter bunlar. sonra yemeğin, içmenin derdine düşersiniz, hayat acımasız. öyle işsiz güçsüz girişmeyin bu işlere. gün günü aratıyor. 10-15 yıl önce daha kolaydı işler, her gün daha da zorlaşıyor.

yaşlarınız küçük daha. siz bi okulu bitirin, sınava hazırlanın, iş bakın, sevgiliniz de gelsin bakalım kendine ne yol çizecek sonra karar verirsiniz ama bunu unutmayın. sevgi, aşk güzel de karın doyurmuyor maalesef...
kız belki bize yardım ederdi demiş,hani ben yiyemedim derdine düşmemiş..babası abisini borca okmasaydı iş kurması için belki kardeşine yardım ederdi ama artık evlenecek kendi yuvasına bakacak normal olarak demiş:KK66:

Durun bakalım kul kurar kader gülermiş sizin nasibiniz de ne var. Rabbim evlenene de ev kurana da yardım edermiş gerçekten istedikten sonra herşey mümkün Rabbim yardımcınız olsun Hoppa

Neden bu kanıya vardınız gerçekten anlamayamadım.. Ben sadece onu maddiyat için mi görüyorum..
Cok acımasızca olmuş bu yorum.. BEn onu seviyorum.. ve geleceğimide düşünmek istiyorum..lutfen.saptirmayin.gercekten
Yetim aylığı ve babamdan kalan para içinde bu yorumu yapmanız hiç hoş değil.
Ben bu parayla bile ona yardımcı olmaya çalışrken
Cok ozur dilerim ama ben yetim.ayligina deginmedimki siz degindiniz.benim surdan gelen gelirlerim var dediniz.calisirsam gelmez dediniz.
E sevgilinizde dukkan acmanin derdinde.sorun ne o zaman..yaninda olmak varken kafanizdan bunlari gecirip hesap yapan sizsiniz.
Abisinden bile maddi destek beklentiniz var ama artik evli destek olamaz diyorsunuz.lutfen .
Gercekten sevseydiniz sunu dusunurdunuz.sevgilim.dukkan acicak.benimde surdan gelirim.var.bankada mirasim.var derdiniz gecinip gideriz derdiniz.sevgilinizin meslegini begenmeyende hesaplara girende sizssini

Ben o aylığı sadece kendim alıyorum.. çünkü annemle babam babam vefat etmeden önce ayrılardı..
Bu maaş kesilirse bizim gecimizde cok zor oluyor buldugum işte 500 tl ile başlıyor direk maaşım kesiliyor bu parayla nasıl gecinebiliriz asla öyle bir düşüncen yok kesinlikle güvenmedim de keşke ser sefil olsaydımda Babam vefat etmesedi o aylık baglanmasadı ben sadece geleceğimi ailemi durumum düşündüm.. bunun için açtım konuyu aslında yinede yorumlarınız için cok teşekkür ederim
Babanın vefatı ayrı bir şey.Benim yazdığımla onu bağdaştırman anlamsız.Ben de hem annemi hem babamı kaybettim.Konu bu değil.Ne demek istediğimi bir önceki yorumumda yeterince anlattım sanırım.

Ha unutmadan, aile eğer çok sorunca ve erkek arkadaşın, yok bunlar bana zarar verir, görüşmeyelim diyebilecek sağlam karakteri varsa; aileye takılma.
Yok değilse sen bu işe hiç girme.
Burada aileye rağmen bir hayat kuran, Eşiyle evini kendi yapan, bir dolu hatun var. Ben düğün günü manikür gittiğimde, kız önce elimdeki silikon ve boyayı kazıyarak işe başlamıştı... (ye heyt ne günlerdi be) :KK49:
kirmizigitar kirmizigitar ıda unutmamak lazım.
Hatırlamışken dua edelim.
Rab onada bol bol sipariş sağlasın...

bu cevabınıza ben bile kırıldım.
yetim aylığı bir hak. yetim olmak çok zor. Allah kimseye yaşatmasın.
hayatta olduğun yerden kilometrelerce geriye gidiyorsun baban olmayınca.
bi yetim aylığını da çok mu gördünüz ??
Cidden saptirmayin konuyu.konu sahibi sevgilisinin meslegini hor gorup brnim.yetim.ayligim var diyor.ayrilayimmi diyor.
Gercekten sevse benimde gelirim var e sevgilimde dukkan acicak gecinip gideriz derdi.
Kimsenin yetim.ayliginda gozum yok.anlamak istediginizi anlayin ama beni boyle suclamaya hakkiniz yok.benim.babamda hasta.cok zor ama esimle sevgiliyken yada evlenirken hic babamin biraktiklarini vereceklerini hesabima katmadim.konu sahibi katiyor asil cirkince dusunen ben degilim..calisirsam yetim ayligim gider diyor..abiside destek olamaz diyor evlendi diyor.herkesin borcunu gelirini giderini hesaplayip beklenti icine girende o..kusura bakmayin

bu tarz şeyleri yaşayan biri olarak sana şunları söyleyebilirim canım. öncelikle ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum bundan emin olabilirsin.

mantıken düşünecek olursak, evlenince zaten her şey yeterince zor oluyor. belki de ilerde seni aldatabilecek şiddet uygulayabilecek hakaret edip ağlatacak biri. he belki de çok çok iyi bir koca olabilecek. bunu bilemiyoruz. bu birinci risk. ikincisi ailenin yanındaki rahattan daha aşağı düşeceksin bu seni evliliğin diğer sorumlulukları yükleri yanında daha da zorlayacak. üçüncü olarak babası sorumsuzmuş, ailenin karşısına çıkarabileceğin düzgün bir kayınpederin olmayacak. çocuğunun dedesi öyle bir adam olmuş olacak. nalet gelsin der görüşmezsin desem çok büyük bir ihtimalle mümkün olmayacak. çünkü sadece erkek arkadaşınla değil, annesiyle, babasıyla, abisiyle, yengesiyle, dıdısının dıdısıyla da evlenmiş oluyorsun. yani şimdiden gözüne batan babasını hayatına kabul etmiş olacaksın.

hadi bunları da geçelim. evlenme sürecini bir bekleyeceksiniz. o iş kurulacak. belki tutmayacak. diyelim tuttu. birikime başladınız. muhtemelen çok beklemeyeceğiniz için birçok şey içinde ukte kalarak evleneceksin. hadi onlara da nalet gelsin sevgi her şeye yeter desek.. ama evlenince evlendiğine değmezse, iyi bir koca olmazsa boşu boşuna hayallerinden fedakarlık yapmış olacaksın.

duygusal gözle bakacak olursak, ilerde evlenince muhtemelen bu duygular bitecek. zaten evliliğe bile kalmıyor bu duygular bazen. nişanlılık sürecinde aileler devreye girdi mi karşındakini tanımaya başlıyorsun. belki bir başkasına da ısınabilirsin. ama ısınamayabilirsin de. bu da bir risk. bunu unutamayıp yaşayamadığın için ömür boyu acısını çekme riskin de var.

gerçekten zor bir durum. sana kendimden örnek vereyim. durumu çok kötüydü ex şahsiyetin. evlendik. her şeyden kıstım. 2 ayda kapı önüne kondum. türlü türlü eziyetler, kocalık vazifelerini yapmamalar. intihara sürüklenen bir ben. annemin yanına döndüğümde zayıflıktan gözlerimin altı morarmıştı. boşanalı 2 yıl oldu şimdi maşallahım var Rabbime şükür. ruhen de toparlayabildiğim kadar toparladım. he iyi bir koca olsaydı, zamanla bir şeyler tamamlanır, yaptığım fedakarlıklara feda olsun derdim. ama olmadı. evlenince işler değişiyor malum.

yeni başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir de. yine karşıma çok gariban biri çıktı. çocuğa ısındım diye kabul ettim görüşmeyi. bir haftadır senin şu boğulmalarını yaşıyorum. iştahı fazla olan ben yemeden içmeden kesildim düşün. yine mi aynı şeyler. yine istediğim koltuğu alamayacağım. yine halılarım eksik olacak. yine fotoğraflarım olmayacak. yine maddi sıkıntım fatura sıkıntım olacak. hadi iyi bir koca olabilirse nalet gelsin hayallerime yine dedim. ama bir haftada bana o kadar kötü davranmaya başladı ki. ağzım aaaa diye açık kalıverdi. bir haftalık o boğulmalarımın karşılığını şu şekilde verdi:" sen yorulmaya değmezsin." bana bağırdığı için affetmedim kendisini. karşılığı bu oldu. bir baktım çeçeron bir erkek. olgun değil kız gibi. yine aynı fedakarlıkları yapsaydım kafamı duvara duvara vurmam gerekecekti heralde. Allah kurtardı.

şimdi yapmam gereken ne mi diyeceksin? o zor kısmı işte. ama şöyle söyleyebilirim ki o iğrenç evlilikten çıktığımda da, bu hayatıma son giren zevattan ayrıldığımda da deriiin bir nefes aldım, kendime lahmacun söyledim ayıptır söylemesi :)) evet evlilik ve hayat yeterince zor. bize uygun olmayan birilerini hayatımıza sokarak daha da zorlaştırıyoruz. bu nedenle aslında uygun değillerse en başta duygularımıza kapılıp hayatımıza hiç almamamız gerekli. zor gerçi. bir haftalık şahsiyet bile beni üzmeye yetti duygusal olarak. ayrılık psikolojisi yaşadım ama kendimi tuttum. senin için daha da zor.

belki çıkış yolu olarak şöyle bir şey yapabilirsin. gözüne batan kötü huyları varsa, evlilikte seni zorlayabilecek.. o huylarıyla ilgili kavga çıkarsa, yani birbirinizi yıpratabilirseniz kurtulursun için rahat şekilde. he yok iyi bir koca olabilecek biriyse onu bilemiyorum.

bol bol dua et en iyisi. ben dedim ki Allah'ım hayırsızsa mutsuz olacaksam bi hareketini göstert soğut beni. kabul oldu. ve kaçtım kurtuldum. sen de bol dua kardeşim Allah yardımcın olsun en doğru kararı verdirtsin amin.

kaja bile neler dediler gerçi..şeytan taşlama burası:KK59::cool:

kesinlikle bana neler yazdılar sadece gülüyorum artık çoğu yoruma.
işe geliş gidiş saatıme buradn bile müdahil olmaya çalışan mı dersin ne ararsan var..
sende bence takma çoğu yorumu..
Aşk maalesef karıun doyurmuyor. ben seni çok iyi anlıyorum, hele ki evlilik çok zor..

bu tarz şeyleri yaşayan biri olarak sana şunları söyleyebilirim canım. öncelikle ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum bundan emin olabilirsin.

mantıken düşünecek olursak, evlenince zaten her şey yeterince zor oluyor. belki de ilerde seni aldatabilecek şiddet uygulayabilecek hakaret edip ağlatacak biri. he belki de çok çok iyi bir koca olabilecek. bunu bilemiyoruz. bu birinci risk. ikincisi ailenin yanındaki rahattan daha aşağı düşeceksin bu seni evliliğin diğer sorumlulukları yükleri yanında daha da zorlayacak. üçüncü olarak babası sorumsuzmuş, ailenin karşısına çıkarabileceğin düzgün bir kayınpederin olmayacak. çocuğunun dedesi öyle bir adam olmuş olacak. nalet gelsin der görüşmezsin desem çok büyük bir ihtimalle mümkün olmayacak. çünkü sadece erkek arkadaşınla değil, annesiyle, babasıyla, abisiyle, yengesiyle, dıdısının dıdısıyla da evlenmiş oluyorsun. yani şimdiden gözüne batan babasını hayatına kabul etmiş olacaksın.

hadi bunları da geçelim. evlenme sürecini bir bekleyeceksiniz. o iş kurulacak. belki tutmayacak. diyelim tuttu. birikime başladınız. muhtemelen çok beklemeyeceğiniz için birçok şey içinde ukte kalarak evleneceksin. hadi onlara da nalet gelsin sevgi her şeye yeter desek.. ama evlenince evlendiğine değmezse, iyi bir koca olmazsa boşu boşuna hayallerinden fedakarlık yapmış olacaksın.

duygusal gözle bakacak olursak, ilerde evlenince muhtemelen bu duygular bitecek. zaten evliliğe bile kalmıyor bu duygular bazen. nişanlılık sürecinde aileler devreye girdi mi karşındakini tanımaya başlıyorsun. belki bir başkasına da ısınabilirsin. ama ısınamayabilirsin de. bu da bir risk. bunu unutamayıp yaşayamadığın için ömür boyu acısını çekme riskin de var.

gerçekten zor bir durum. sana kendimden örnek vereyim. durumu çok kötüydü ex şahsiyetin. evlendik. her şeyden kıstım. 2 ayda kapı önüne kondum. türlü türlü eziyetler, kocalık vazifelerini yapmamalar. intihara sürüklenen bir ben. annemin yanına döndüğümde zayıflıktan gözlerimin altı morarmıştı. boşanalı 2 yıl oldu şimdi maşallahım var Rabbime şükür. ruhen de toparlayabildiğim kadar toparladım. he iyi bir koca olsaydı, zamanla bir şeyler tamamlanır, yaptığım fedakarlıklara feda olsun derdim. ama olmadı. evlenince işler değişiyor malum.

yeni başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir de. yine karşıma çok gariban biri çıktı. çocuğa ısındım diye kabul ettim görüşmeyi. bir haftadır senin şu boğulmalarını yaşıyorum. iştahı fazla olan ben yemeden içmeden kesildim düşün. yine mi aynı şeyler. yine istediğim koltuğu alamayacağım. yine halılarım eksik olacak. yine fotoğraflarım olmayacak. yine maddi sıkıntım fatura sıkıntım olacak. hadi iyi bir koca olabilirse nalet gelsin hayallerime yine dedim. ama bir haftada bana o kadar kötü davranmaya başladı ki. ağzım aaaa diye açık kalıverdi. bir haftalık o boğulmalarımın karşılığını şu şekilde verdi:" sen yorulmaya değmezsin." bana bağırdığı için affetmedim kendisini. karşılığı bu oldu. bir baktım çeçeron bir erkek. olgun değil kız gibi. yine aynı fedakarlıkları yapsaydım kafamı duvara duvara vurmam gerekecekti heralde. Allah kurtardı.

şimdi yapmam gereken ne mi diyeceksin? o zor kısmı işte. ama şöyle söyleyebilirim ki o iğrenç evlilikten çıktığımda da, bu hayatıma son giren zevattan ayrıldığımda da deriiin bir nefes aldım, kendime lahmacun söyledim ayıptır söylemesi :)) evet evlilik ve hayat yeterince zor. bize uygun olmayan birilerini hayatımıza sokarak daha da zorlaştırıyoruz. bu nedenle aslında uygun değillerse en başta duygularımıza kapılıp hayatımıza hiç almamamız gerekli. zor gerçi. bir haftalık şahsiyet bile beni üzmeye yetti duygusal olarak. ayrılık psikolojisi yaşadım ama kendimi tuttum. senin için daha da zor.

belki çıkış yolu olarak şöyle bir şey yapabilirsin. gözüne batan kötü huyları varsa, evlilikte seni zorlayabilecek.. o huylarıyla ilgili kavga çıkarsa, yani birbirinizi yıpratabilirseniz kurtulursun için rahat şekilde. he yok iyi bir koca olabilecek biriyse onu bilemiyorum.

bol bol dua et en iyisi. ben dedim ki Allah'ım hayırsızsa mutsuz olacaksam bi hareketini göstert soğut beni. kabul oldu. ve kaçtım kurtuldum. sen de bol dua kardeşim Allah yardımcın olsun en doğru kararı verdirtsin amin.
helal olsun be saft erinmemiş dolu dolu yazmışsın:KK9::KK9::KK9:

Önceliklee şunu diyeyim.
Bende paraya değer vermiyoruım benım için önemli olan sağlık saygı huzur.
yani herkes fabrika sahibi olamaz mühendis olamaz mimar olamaz.
bu cocukta bu işi seviyor buda yetişmiş bunu yapacak.
bu cocuk komser olsaydı 10000 tl alsaydı o zaman sen bu cocuğu daha çok sevseydin bu
sevgimi olucaktı ?

Şahsen ben olsaydım zamana bırakırdım.
hele cocuk askerliğini bir yapsın gelsin denizdeki
balığa tava koymanın manası yok.
sende sınavamı gircen napcan kafan netleşsin kuzum.

kredi çeker kosgeb v.s.kredileri var.
onlardan çeker nolmuş aslan gibi cocuk
eli tutuyor ayagı tutuyor
sana değer veriyorsa seviyorsa iyi biriyse bu sebebten ayrılmak olmaz.

"""""" Çünki rızkı veren sadece Allahtır. """""""
bakarsın alır yurur.
Allah bilir.

Sesicim endişelerinde çok haklısın sonuçta evlilik çocuk oyuncağı değil :stop: Yalnız sen ilk önce kendi mesleğine, işine odaklan. Kpss ye iyi çalış ve yerleşmeye bak. Bu zaman içinde de erkek arkadaşın işini açsın çalıştırmaya başlasın. Kesinlikle evlenmek için de ayrılmak için de acele etme derim.

Back