• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

Bilmiyorum..anlattiginiza gore sevgi yok verdiginiz emege aciyorsunuz.
Birakin gitsin..sevgiliniz maddi hesaplar uzerinde dusunmeyen biriyle mutlu olsun..actigi cicekci dukkaninda rizkini veren olur.emegiyle kazanir..
Sizin.gibi yetim ayligi banka mirasi gibi calismadan geliri yok nasilsa.
Herkes dengi dengine..
çoktaaan yolu vermiş zaten arkadaş.

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim inanın hepinizin yorumu benm için cok kıymetli.. Dediğiniz gibi oda öyle düşünüyor Şu dükkanı acıyım gelip seni isteyecem hiç bekletmeyeceğim diyor.. Yoksa olmaz sen yanmda ol ben herşeyi yaparım yeterki sen destek ol bana diyor.
Ben yavaştan ceyizlerimi alıyorum Dediğim gibi Babamdan bir mktar miras kalan para var bankada evlenirkende alacağım üstüne konulsa aslında bir evimiz olur iyi kötü ama oda zor çözüm yolları arıyorum herşey imkansız gibi gelior
Beni çok sever değer verir ama annemde böyle düşünüyor arkamda deği daha dogrusu böyle mutsuzken onuda mutlu edemiyorum kendimede zarar veriyorum :KK43:

çok maddiyatı düşünme cnm. borç her daim oluyor. hiç kredi bitme borç bitme inan. ama dediğim gibi ona güveniyorsan birlikte hareket edin. anneyi ikna edin. eğer adam gibi çalışırsa arkadaşın parasını pulunu heba etmese illa toparlanırsınız..

Şimdi sen erkek arkadaşını tanıyor musun,eğer ondan eminsen gir bu yola korkma.Ama tereddütlerin varsa bekle, biraz daha irdele .Babasına karşı tepkisi nasıl ve evlilik için acele etme.Hep sen daha fazla birikim yapmış olursun ,hem sözlün asker dönüşü iş olayını toparlar.Yaşınız çok genç , biraz daha zaman tanı çok kapılma.

bir insan sadece damatla evlenmiyor ailesi ilede evleniyor alkolik baba hayatınızı çok karartır ben sana diyeyim bu arada erkek arkadaşına garezim yok minik hemşerim tanımıyorum malum ama önünü gör farları yakmadan yola çıkma olur mu;)

Benim Yardıma yorumlarınıza o kadar ihtiyacım var ki Artık düşünmekten kafayı yiyeceğim..
3 yıldır devam eden bir ilişkim var. iyisile kötüsüle geldik bugünlere. Erkek arkadaşım neredeyse 9 yıldır
Çicekcide çalışıyormuş. İşini mesleğini cok seviyor. Burda herkez tarafanıdan tanınan bir esnaf kendisi..
Herkez genelde patronun değil de onun yapmasını ister Gelin arabaları olsun düğünler olsun.. Ama Bir çicekcide çalışmayla o maaşla bir gelecek kuramadığı için Dükkan açacak. Açmayı düşünüyor daha doğrusu
Su an askerde uzun dönem olarak gitti cok değil 2 ay kadar oldu gideli Babası içkicinin teki..
Adam zamanında ne var ne yoksa içkiye yatırmış yemiş parayı Abisi ise polis Babası Benim gözümde baba değil
Neden mi ? Evladına hiç bir yardımı yok Askere gidecekken Oğluna para vermekten kaçan , Acemi birliğinde iken ona bir bilet alamayan Usta birliğinde oğlu aradıında 'paran Biterse abinden iste diyen biri ' Benim gözümde baba olamaz.. Yani anlıcanız babasından zerre fayda yok Erkek arkadaşımın birkimi sermayesi hiç bir şekilde yok. Herşeye Sıfırdan başlayacak . Abisinden umutluydum birazda olsa Abisi sever çünkü kardeşini..
Ama oda sanırım evlenecekmiş Onunda faydası olmaz artık Evli birisi kendi yuvasına bakar kendi derdine düşer.
Babası denecek kişi Abisinin 60 milyarını yedi.. Oğlu onun için kredi çekti O ne yaptı savurdu.. Bıraksaydı belkide
Bu parayı erkek arkadaşım için çekerdi yardımcı olurdu ona. Biz Küçük bir ilçede yaşıyoruz Büyük şehirlere Göre daha ucuz buralar yaşaması daha kolay. Erkek arkadaşım askerden gelince dükkanını açmak istiyor
Biraz bekletikten sonra kendini insanlara gösterdikten sonra Peki ya neyle kızlar ?
Birikim yok sermaye yok Diyelim ki dükkan açtı tamam iyi güzel Hadi bir şekilde açılır kredi ile Peki ya sonrası
O dükkanı işletebilecek mi devam ettirebilecek mi çok zor. bu aileyle bu babayla çok zor.. Bu şartlarda bizim yuva kurmamız bana cok umutsuz geliyor Boğuluyorum bunları düşünmekten Ben para da pulda gözü olan birisi kesinlikle değilim.. Ama bile bilede kendimi ateşe atmak istemiyorum kimse istemez Ben çalışamıyorum Babam vefat etti. Ondan yetim aylığı alıyorum yaklaşık bir bucuk milyarı buluyor. Çalışırsam Maaşım kesiliyor
Sigortasız bir iş bulmakta artık cok zor Olanlarda tekin işler değil.. Ailem izin vermez oralarda çalışmama
Annem sürekli üzerime geliyor Hadi iş kuramasa elinden kimse tutmazsa nasıl olacak kızım diyor ?
Ben seni göz baka baka işi gücü olmayan birine nasıl veririm ki diyor ? Haklı kadın ne diyebilirim.
Ben evin bir kızıyım. babam zeten yok annem var bir tek arkamda Gözüm açık gider diyor bana :KK43: Oda bir anne olarak haklı.. Ne diyebilirim.. Yıllarımın boşa gitmesinden bekleyişlerimin boşa gitmesinden korkuyorum Erkek arkadaşım su an askerde oldğu için ona hiç birşey yanıstmamaya çalışıyorum ama boğuluyorum .
Bazen diyorum ki En iyisi ayrılmak böyle beklemek cok zor bilmeden etmeden Ama yapamıyorum
Bazende diyorum ki Sevgi herşeyi halleder Allah büyük Yardım eder bize diyorum Ama görüyorum ki Sevgi le hallolacak şeyler değil bunlar bunu anladım SAdece Rabbim yardım eder ederse.
Ailesi arkasında olsa böyle olmasa umutlu olurdum ama su an hiç umutlu değilim..
Nasıl kuracak yuvamızı nasıl acılacak o dükkan nasıl oturulacak o düzen nasıl olacak onca terane düğündü nişandı.. Ev kurmaktı eşyalardı onunla bunlar cok zor geliyor.
İnanın üzerimde kocaman bir yük var Hasta oldum bunları düşünmekten
Şimdi sizlere sormak istiyorum Siz benim Yerimde olsanız napardınız.. Beklermiydiniz bu şekilde..
Yoksa acıda olsa ona haksızlıkta olsa yolunuza devam edermiydiniz.
Bekleyip bekleyip hiç birşey olmassa ben ne yaparım nasıl toparlarm diye düşünüyorum
Çok emek verdim bu ilişki için
Benim bankada babamdan miras kalan az da olsa birikmişim var evlenince çeyiz parasıda alacağım Ama annem bu parayla üstüne kredi cekip ev almamı istiyor GEri kalanın evleneceğin kişi tamamlasın diyerek Ama erkek arkadaşımla bu bile zor geliyor bana.. Yaşlarımız benim 22 onun 24.
Her birinizin Yorumu benim için cok önemli cok kıymetli Bana yardım edin.. uzun oldusa kusura bakmayın
Çünkü o kadar dolmuştum ki ..
Seviyorsan ve seviliyorsan asla bırakma evlendıkten sonra sende calisirsin yardimci olursn belko maddi durumun iyi olmaz ama sevdiginle evlenmiş olursun

bir yetim aylığını cok gören.. baba üzerinden bu yorumu yapan kişilerede saygı duyuyorum herkezin kendi düşüncesi diyorum:KK61:

ben babamı çok yeni kaybettim o yüzden dayanamadım o yoruma. evliyim çocuğum var ama hala küçük çocuk gibi babasızlığı iliğime kadar hissediyorum.. :KK61:

Anladığım kadarıyla ikinizde okumamışsınız.Yaşlar da küçük.Evlilik için acele ediyorsun.Erkek arkadaşının babasıyla ilgili problemleri,erkek arkadaşını bağlar.Neticede babası.Kimse de baba yardımıyla evlenmiyor.İlla dükkan açacak diye bir şartta yok.Dükkan sahileri evlenmiyor sadece.Küçük yer ucuz diyorsun.

Bir de 1500 yetim aylığında annenin de payı vardır.Bir insan yetim aylığı kesilir diye nasıl çalışmaz.Evlenince kesilmeyecek mi.Yetim aylığını alırken de ufak tefek işler yapabilirdin evden bile.
Sen şu an yetim aylığına güvenip çalışmıyorsun.Yarında evlenince koca parasına güvenip çalışmamak için maddi durumu iyi olsun istiyorsun.
Ben o aylığı sadece kendim alıyorum.. çünkü annemle babam babam vefat etmeden önce ayrılardı..
Bu maaş kesilirse bizim gecimizde cok zor oluyor buldugum işte 500 tl ile başlıyor direk maaşım kesiliyor bu parayla nasıl gecinebiliriz asla öyle bir düşüncen yok kesinlikle güvenmedim de keşke ser sefil olsaydımda Babam vefat etmesedi o aylık baglanmasadı ben sadece geleceğimi ailemi durumum düşündüm.. bunun için açtım konuyu aslında yinede yorumlarınız için cok teşekkür ederim

sevgi hiçbir şeyi halletmez yaşın küçük olduğun için bekleyebilirsin diyebilirim sana onun dışında bence dayanacağın güvenli bir gelecek arıyorsan ya da bir iki sene çinde evlenmek istiyorsan da yapacağın şey AYRILMAK. bu arada unutulmayan insan yoktur herkes ilk sevdiceğiyle evlenmemiştir ve gayet mutlu insanlar var .
Canım benm cok teşekkür ederim yorumun ve düşüncen için bende karar aşamasnydm inşallah en doğru kararı vereceğim bunun için ugraşıyorum..

Şimdi sen erkek arkadaşını tanıyor musun,eğer ondan eminsen gir bu yola korkma.Ama tereddütlerin varsa bekle, biraz daha irdele .Babasına karşı tepkisi nasıl ve evlilik için acele etme.Hep sen daha fazla birikim yapmış olursun ,hem sözlün asker dönüşü iş olayını toparlar.Yaşınız çok genç , biraz daha zaman tanı çok kapılma.
Bazen ondan emin oluyorum.. tamam diyorum ama bazende umudum kesiliyor.. bende kararsız kalıyorum o zamn yorumunz için cok teşekkür ederim..

Ya çalışan insan aç kalmaz rabbim rızkını verir. İşini gücünü kurar erk arkadaşın çalışkan bir insansa geçinir gidersiniz ama beni babası düşündürüyor para isteyip duracak sizden
yapar o adam herşeyi yapar öyle yüzsüz birisi cünkü ne yazıkki
annesinede neler çektirmiş zaten abisini yedi.. sıra erkek arkadaşımada gelecek

Hayirlisi ise olsun inşallah herseyin hayirlisi..
Annenizin kaygılari hakli tabikide sizinde normal..yani askerden geldikten sonra belkide bu kafaniza takilan hersey yoluna girer inşallah..belki işyeri açmasa bile belki onun benzeri islerdede calisabilir yine..daha simdiden bu kadar olumsuz düşüncelere kapilma..umarim herşey gönlünce olur
canm cok teşekkür ederim umarm inanın birazda olsa rahatladım su yorumlarla çünkü o kadar karamsardım ki

Bunları düşünmekten vazgeç lütfen.
Ne kadar düşünürsen düşün sonuç değişmeyecek.
Kader inancı olan bir insanım ben.
O elinden geleni yapiyormus gerisi Allaha kalmış.
Herşey olacagina varir dua et sen.
Bizim dua topigimizde bir arkadasimiz var .
Duasini yaptik iki gün evvel o gün kalkmış namaz kılmış dua etmiş.
Artik ne kadar yürekten istediyse aksamina iş teklifi geldi elhamdülillah .
Umudunu kesme Allahtan..
canm ne kadar güzel demişsin.. ne kadar güzel yorum yapmssn cok teşekkür ederim..
Rabbime hep dua edeceğim umudumu kesmeyeceğim :(

dükkan açmasın fabrika gibi bi yere işe girsin bence.
dükkan gerçekten daha zor.
sen de evlenince çalışırsın.
2 kişi üstesinden gelirsiniz bence.
ama önce askerliği bitirip bi işe girsin.

Herseyi babadan beklememek lazim. :KK14::KK14::KK14:
Yaslariniz gayet olgun, siz neden calisamiyorsunuz anlamadim:KK14::KK14::KK14:
Erk arkadasinizin neden birikimi yok:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Ben unv mezunu olarak haftda 6 gun asgari ucrete calisip hem bekar evimi gecindirdim hem de ceyizimi yapmaya calistim, :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Sizin suanda ev alacak durumunuz var masallah, neyi bu kadar dert yapiyosunuz ki:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Erk arkdasiniz dukkan acacak gibi gozukmuyo, dukkan acmak aksamdan sabaha olmaz, 1, 2 sene birikim yapmasi lazim, bu arada bi de evlenecek?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Tum sorumluluk sahsen erk arkdasina ait, 3 yil az bi zaman degil, 24 yasinda insan, birikim yapmaliydi:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Sabit geliri olmadan evlenme, nisan filan yap cok istiyosan ama evlenme:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:
Insan simit de satiyosa ne yapuyosa yapsin kendi hayat standarduna gore bir duzen kurup birikimini de yapmaliydi:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Polis abisine guveniyorum demissiniz, vence cok ayip bi laf:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:

Back