• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

bence erkek arkadaşınıza bağlı söyle bi durum var kendisi ne kadar istiyor dükkan açmayı geleceği ne derece düşünüyor ? ben acarım dükkanı borca girerim ytada kiralarım bi yer bulurum küçük küçük de olsa kazanırım evimievliliğimi düşünürüm diyor mu ? ben bunları düşündüm . siz bu kadar herşeyi irdelemişsiniz söle olursa böle olur diyerek ama arkadasınız ne düşünüyor o önemli. sonrasında siz ona göre hareket edin. yani ona göre güvenin.

lafın kısası aranızdaki sevgiye bağlı gelecek kurulacak o yüzden ne bekle ne ayrıl denmez

Benim Yardıma yorumlarınıza o kadar ihtiyacım var ki Artık düşünmekten kafayı yiyeceğim..
3 yıldır devam eden bir ilişkim var. iyisile kötüsüle geldik bugünlere. Erkek arkadaşım neredeyse 9 yıldır
Çicekcide çalışıyormuş. İşini mesleğini cok seviyor. Burda herkez tarafanıdan tanınan bir esnaf kendisi..
Herkez genelde patronun değil de onun yapmasını ister Gelin arabaları olsun düğünler olsun.. Ama Bir çicekcide çalışmayla o maaşla bir gelecek kuramadığı için Dükkan açacak. Açmayı düşünüyor daha doğrusu
Su an askerde uzun dönem olarak gitti cok değil 2 ay kadar oldu gideli Babası içkicinin teki..
Adam zamanında ne var ne yoksa içkiye yatırmış yemiş parayı Abisi ise polis Babası Benim gözümde baba değil
Neden mi ? Evladına hiç bir yardımı yok Askere gidecekken Oğluna para vermekten kaçan , Acemi birliğinde iken ona bir bilet alamayan Usta birliğinde oğlu aradıında 'paran Biterse abinden iste diyen biri ' Benim gözümde baba olamaz.. Yani anlıcanız babasından zerre fayda yok Erkek arkadaşımın birkimi sermayesi hiç bir şekilde yok. Herşeye Sıfırdan başlayacak . Abisinden umutluydum birazda olsa Abisi sever çünkü kardeşini..
Ama oda sanırım evlenecekmiş Onunda faydası olmaz artık Evli birisi kendi yuvasına bakar kendi derdine düşer.
Babası denecek kişi Abisinin 60 milyarını yedi.. Oğlu onun için kredi çekti O ne yaptı savurdu.. Bıraksaydı belkide
Bu parayı erkek arkadaşım için çekerdi yardımcı olurdu ona. Biz Küçük bir ilçede yaşıyoruz Büyük şehirlere Göre daha ucuz buralar yaşaması daha kolay. Erkek arkadaşım askerden gelince dükkanını açmak istiyor
Biraz bekletikten sonra kendini insanlara gösterdikten sonra Peki ya neyle kızlar ?
Birikim yok sermaye yok Diyelim ki dükkan açtı tamam iyi güzel Hadi bir şekilde açılır kredi ile Peki ya sonrası
O dükkanı işletebilecek mi devam ettirebilecek mi çok zor. bu aileyle bu babayla çok zor.. Bu şartlarda bizim yuva kurmamız bana cok umutsuz geliyor Boğuluyorum bunları düşünmekten Ben para da pulda gözü olan birisi kesinlikle değilim.. Ama bile bilede kendimi ateşe atmak istemiyorum kimse istemez Ben çalışamıyorum Babam vefat etti. Ondan yetim aylığı alıyorum yaklaşık bir bucuk milyarı buluyor. Çalışırsam Maaşım kesiliyor
Sigortasız bir iş bulmakta artık cok zor Olanlarda tekin işler değil.. Ailem izin vermez oralarda çalışmama
Annem sürekli üzerime geliyor Hadi iş kuramasa elinden kimse tutmazsa nasıl olacak kızım diyor ?
Ben seni göz baka baka işi gücü olmayan birine nasıl veririm ki diyor ? Haklı kadın ne diyebilirim.
Ben evin bir kızıyım. babam zeten yok annem var bir tek arkamda Gözüm açık gider diyor bana :KK43: Oda bir anne olarak haklı.. Ne diyebilirim.. Yıllarımın boşa gitmesinden bekleyişlerimin boşa gitmesinden korkuyorum Erkek arkadaşım su an askerde oldğu için ona hiç birşey yanıstmamaya çalışıyorum ama boğuluyorum .
Bazen diyorum ki En iyisi ayrılmak böyle beklemek cok zor bilmeden etmeden Ama yapamıyorum
Bazende diyorum ki Sevgi herşeyi halleder Allah büyük Yardım eder bize diyorum Ama görüyorum ki Sevgi le hallolacak şeyler değil bunlar bunu anladım SAdece Rabbim yardım eder ederse.
Ailesi arkasında olsa böyle olmasa umutlu olurdum ama su an hiç umutlu değilim..
Nasıl kuracak yuvamızı nasıl acılacak o dükkan nasıl oturulacak o düzen nasıl olacak onca terane düğündü nişandı.. Ev kurmaktı eşyalardı onunla bunlar cok zor geliyor.
İnanın üzerimde kocaman bir yük var Hasta oldum bunları düşünmekten
Şimdi sizlere sormak istiyorum Siz benim Yerimde olsanız napardınız.. Beklermiydiniz bu şekilde..
Yoksa acıda olsa ona haksızlıkta olsa yolunuza devam edermiydiniz.
Bekleyip bekleyip hiç birşey olmassa ben ne yaparım nasıl toparlarm diye düşünüyorum
Çok emek verdim bu ilişki için
Benim bankada babamdan miras kalan az da olsa birikmişim var evlenince çeyiz parasıda alacağım Ama annem bu parayla üstüne kredi cekip ev almamı istiyor GEri kalanın evleneceğin kişi tamamlasın diyerek Ama erkek arkadaşımla bu bile zor geliyor bana.. Yaşlarımız benim 22 onun 24.
Her birinizin Yorumu benim için cok önemli cok kıymetli Bana yardım edin.. uzun oldusa kusura bakmayın
Çünkü o kadar dolmuştum ki ..
kuzumm daha yeni gördüm ... sana iki şey söyleyeceğim birincisi eğer gerçekten çok büyük aşk sevgi varsa allah yardım eder diyorum çünkü babamdan biliyorum evlendiğimde beş kuruşum yoktu herşeyimi kendim yaptım diye anlatır kredi çekip dükkan açmış taa 25 sene önce hemde allah çalışana yardım ediyor yani hem zengin biriyle evli olsan allah korusun bir kıvılcıma bakar tüm mal varlığının kaybedilmesi kimse param var diyemez yani ..ikincisi ise babasının ve çocuğun ailesinin problemli oluşu aile çok önemli bebeğim beni düşündüren ileride seni asıl sıkıntıya sokacak olan bu esas bunu düşün derim allah yardımcın olsun tatlım inşallah vereceğin karar hakkında en hayırlısı olur:KK68:

bence erkek arkadaşınıza bağlı söyle bi durum var kendisi ne kadar istiyor dükkan açmayı geleceği ne derece düşünüyor ? ben acarım dükkanı borca girerim ytada kiralarım bi yer bulurum küçük küçük de olsa kazanırım evimievliliğimi düşünürüm diyor mu ? ben bunları düşündüm . siz bu kadar herşeyi irdelemişsiniz söle olursa böle olur diyerek ama arkadasınız ne düşünüyor o önemli. sonrasında siz ona göre hareket edin. yani ona göre güvenin.

lafın kısası aranızdaki sevgiye bağlı gelecek kurulacak o yüzden ne bekle ne ayrıl denmez
erkek arkadaşım kendinden cok emin.. ben acacam diyor ne olursa olsun başaracağım diyor..
Yeterki sen yanmda ol destek ol bana bırakma Allah büyük herşeyin üzerinden geliriz diyor.. :(
Ama bazende güvenemiyorum ona işte ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum.
Annem de cok üstüme geliyor hemde cok.. hemen hemen hergün bu konuyu yüzüme vuruyor

Sen ayril bu adamdan hep birilerinden babasindan abisinden birseyler bekliyorsun cunku sen calismadan mirasla maasla rabatlikla gecimini elde ediyorsun calismak sana zor geliyor 1500 tl az mi insanlar asgari ucretle ev kuruyor gecindiriyor cocuk bakiyor sen kendi parani saklayacak adamin seni bakmasini bekleyeceksin ayril da kurtulsun cocuk kufeler insin sirtindan ve kendisini hakkiyla seven biriyle evlensin
Bunlari evimde bir cay kasigi dahi disardan olmayan biri olarak yaziyorum ne benim ne esimin ailesindem bir kurus almadan evimizi kurduk borcumuzu odedik evimizi arabamizi aldik sukurler olsun ancak kimseden hicbir yardim da almadik beklemedik de iyi ki de oyle olmus Allahtan baska kimseye ihtiyacimiz yok sukurler olsun
Sana da tavsiyem kendine bir devlet memuru bul oda senin yetim maasina tamah eden biri olsun ki denk olun

Bilmiyorum..anlattiginiza gore sevgi yok verdiginiz emege aciyorsunuz.
Birakin gitsin..sevgiliniz maddi hesaplar uzerinde dusunmeyen biriyle mutlu olsun..actigi cicekci dukkaninda rizkini veren olur.emegiyle kazanir..
Sizin.gibi yetim ayligi banka mirasi gibi calismadan geliri yok nasilsa.
Herkes dengi dengine..
maddi hesaplar dediğiniz sanki kız yoluncak kaz arıyor sadece endişelerini anlatmış ki çok da haklı

yalnız tek bir problem var bulunduğun ilçede çiçekçi dükkanı hakiki bir iş kazancı sağlamaz...bence siz konyaya taşının ilerde bunu düşünerek teşvik kredisi çekip işini kurup 6 ay bir sene dükkanı döndürüp orta karar bi düğün yaparsınız ;)

kuzumm daha yeni gördüm ... sana iki şey söyleyeceğim birincisi eğer gerçekten çok büyük aşk sevgi varsa allah yardım eder diyorum çünkü babamdan biliyorum evlendiğimde beş kuruşum yoktu herşeyimi kendim yaptım diye anlatır kredi çekip dükkan açmış taa 25 sene önce hemde allah çalışana yardım ediyor yani hem zengin biriyle evli olsan allah korusun bir kıvılcıma bakar tüm mal varlığının kaybedilmesi kimse param var diyemez yani ..ikincisi ise babasının ve çocuğun ailesinin problemli oluşu aile çok önemli bebeğim beni düşündüren ileride seni asıl sıkıntıya sokacak olan bu esas bunu düşün derim allah yardımcın olsun tatlım inşallah vereceğin karar hakkında en hayırlısı olur:KK68:
CAnım benm cok teşekkür ederim Daha fazla içimde taşımak istemedim bu konuyu acmak yorum almak istedim..
Dediğin gibi belkide dogru söylüyorsun asıl sorun ailesi.. gerçekten cok sorunlu..
Bu yüzden belkide umudumu kaybettm ben böyle karamsızlığa kapıldm
AMin canm inşallah kuzumm benm

aynen zor bir durum annende haklı sende haklısın çocukada yazık ama Allah yardım eder siz bir niyet edin diye düşündüm erkek arkadaşın kredi çeker açar dükkanı çalışkan biri gibi başarır inşallah dükkanı işletmeyi hayırlısını iste

Askerden gelince bence ona zaman ver deririm. Bi süre işini kursun yapsın bişiler.
Öyle evlilik için adım atın.
Babası alkolik o biraz tırstırıcı. Ama önemli olan sevdiğinin alkolük olmaması. düzgün olabilmesi.

örnek vereyim. Arkadaşım yaşamıştı. Sevdigi cocuga annesi vermedi. Onun babası içkici. Oglundan ne hayır bekliceksin dedi. Yıllar gectik. O begenmedigi cocuk şuan cok güzel bi işte calışıyor.
Evide arabasıda var...:KK14:

CAnım benm cok teşekkür ederim Daha fazla içimde taşımak istemedim bu konuyu acmak yorum almak istedim..
Dediğin gibi belkide dogru söylüyorsun asıl sorun ailesi.. gerçekten cok sorunlu..
Bu yüzden belkide umudumu kaybettm ben böyle karamsızlığa kapıldm
AMin canm inşallah kuzumm benm
allah evlenene de iş kurana da yardım eder hayatım sen ailesini düşün gerçekten çocuklarına baba amca ve dede iyi örnek olabileceklermi onlar önemli

yalnız tek bir problem var bulunduğun ilçede çiçekçi dükkanı hakiki bir iş kazancı sağlamaz...bence siz konyaya taşının ilerde bunu düşünerek teşvik kredisi çekip işini kurup 6 ay bir sene dükkanı döndürüp orta karar bi düğün yaparsınız :KK66:
Canım dediğin gibi öylede olabilir ama burda hemen hemen herkez tanır herkez sever sayar.. adam gibi adam derler hep
Birazda bu şekilde güveniyor dükkan konusunda kendine
SAdece sen arkamda ol yeter diyor bana.. Bazen arkandayım bile diyemiyorum
Çünkü annem cok üstüme geliyor cok hemde.. onuda krıamıyorum bir laf söyleyemiyorum :( böyle oldum işte en sonunda
Birazda ailesinin böyle olması beni iyice umutsuzluğa sürükledi

t
erkek arkadaşım kendinden cok emin.. ben acacam diyor ne olursa olsun başaracağım diyor..
Yeterki sen yanmda ol destek ol bana bırakma Allah büyük herşeyin üzerinden geliriz diyor.. :KK43:
Ama bazende güvenemiyorum ona işte ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum.
Annem de cok üstüme geliyor hemde cok.. hemen hemen hergün bu konuyu yüzüme vuruyor

tamam işte böyle diyorsa adam gibi çalışır borca da girer onu da öder sizden destek bekliyormuş.bunu da demiş acık acık size. siz de elinizden geldiğince eşyalarınızı almaya başlayın . babanızdan aldığınız para iyi bi rakam bence aydan aya alırsınız bi çok seyi.abisinden bir şey beklemeyin herkes ne verirse allah kendine versin abim derdi bunu .çok güzel bi dua. allah ne verirse kendinize versin.

birbirinize yaslanıp dik durup devam edeceğiniz bi hayat yolu bu.
o sizden destek bekliyorsa sizde kendinize düşeni yapın.

Askerden gelince bence ona zaman ver deririm. Bi süre işini kursun yapsın bişiler.
Öyle evlilik için adım atın.
Babası alkolik o biraz tırstırıcı. Ama önemli olan sevdiğinin alkolük olmaması. düzgün olabilmesi.

örnek vereyim. Arkadaşım yaşamıştı. Sevdigi cocuga annesi vermedi. Onun babası içkici. Oglundan ne hayır bekliceksin dedi. Yıllar gectik. O begenmedigi cocuk şuan cok güzel bi işte calışıyor.
Evide arabasıda var...:KK14:
canmm cok teşekkür ederimm yorumun içn inanını hepinizn yorumu benm için cook cok kıymetli..
cok da güzel yorumlamısın hayat bu belli olmaz..
Erkek arkadaşım cok şükür içkiden nefret eder agzına dahi sürmez ama işte ailesi o kadar sorunlu ki.
Kimin ne olacağını kimse bilmezmiş ama işte herkez üstüme gelince bende cok boguldum daraldım artık :(

canmm cok teşekkür ederimm yorumun içn inanını hepinizn yorumu benm için cook cok kıymetli..
cok da güzel yorumlamısın hayat bu belli olmaz..
Erkek arkadaşım cok şükür içkiden nefret eder agzına dahi sürmez ama işte ailesi o kadar sorunlu ki.
Kimin ne olacağını kimse bilmezmiş ama işte herkez üstüme gelince bende cok boguldum daraldım artık :KK43:
şaşırdım konunu görünce zaten.
yarım saat pce başında yoktum noluyo layn dedim :KK59:
hayat süprizlerle dolu. ve yaşlarınızda daha erken. 1-2yıl daha bekleyebilirsiniz evlilik için:KK60:

Yetim ayligi konusunda da sunu merak ettim;
22 yasinda babaniz hayatta olsa ne kadar geliriniz olacakti ki?

yani sirf babaniz hayatta degil diye, bu eksikliginizi kapatsin diye size 1500 tl maas baglanmasi bana biraz degisik geldi.?

Devlet bu hakki verdiyse kullan tabi bisey diyemem ama;
babasi hayatta olan bi insan 900tl ye 6 gun ne kadar zor sartlarda calisiyor kendi gecimini sagliyor, bu insanin sucu babasinin hayatta olmasi mi?

Babasi vefat eden bir insan evde oturarak 1500 tl aliyor

Yetimler icin elbette devlet biseyler yapmali ama bunun icin yas siniri filan olsa yada is guvencesi verse devlet, su iste su kadar maasla calis hayatin garanti dese, daha hakkaniyetli olur

Back