• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

Canım benim seni çok iyi anlıyorum. Benim de erkek arkadaşımla tanıştım tanışalı iş problemimiz var 3 buçuk yıldır. Her şeyin para olmadığı bazen de olduğu bi dönemdeyiz. Elinden geleni yapıyo ailesine bakıyo, ailesinin kredisini ödüyo, eşya aldık kendimize onu ödedi mücadelesini hiç bırakmadı. Ben de 22 yaşındayım erkek arkadşım 33 ve ben üni mezunu çalışmıyorum iş bulamıyorum. Bakıyoruz iş. El ele verince her şey yapılabilir yeter ki huzurlu olun mutlu olun ben böyle düşünüyorum ve seni çok iyi anlıyorum bazen ben bende senin gibi düşünüyorum. Ama sonra ona destek olmak zorundaym çünkü o sevdiğim ve evlenmek istediğim adam. Eşya altın bunlar olur çok fazla eşya almazsın sen de senin kıymetini değerini bilsin seni sevsin saygı göstersin. Kötü düşüncelerin de kurtul ve ona destek ol hele ki asker de sakın ona belli etme yeterince psikolojisi bozulmuştur gelsin açsın dükkanını sende evlenince iş bul kendine çocuk bak ne bilim bi tuhafiye de işe gir eşine destek ol zamanla çiçekçi dükkanı da oturur. Hayırlısıyla inşallah gönlünüzce olur herşey. Bizim de tabi ki. Şu an çalışıyo sevgilim bi kaç yerden de haber bekliyo daha iyi bi iş dua et sende bize.Unutma yuva kurana Allah yardım ediyo.
canm benm cok teşekkür ederim valalha inanın sizin bu yorumlarınız bana umut oldu..
Bu konuyu açmadan önce ben umudumu kaybetmiştim boguluyordum..
ama burda bir çok kişi bana dogruyu görmem de yardmcı oldu
Yol gösterdiler sagolsunlar kendi hayat hikayalerinden örnekler verdı
Cok sagolun..

Amin canim benim senin de hakkinda en hayirlisini versin. Diyorum ya nasil boguldugunu cooook iyi anliyorum cook..
Sende üzülme artık.. Rabbim gönlüne göre versin canm cok kötü şeyler yaşamıssın ama inşallah herşey güzel olacak sen inan yeter ki :KK60:

sende sinirlendin akşam akşam dimi :KK53:
canm burda ne yazkkı böyle insanlarda var işte
yüreğimize su serpenlerde
böyle kişiliklerde :KK14:

Size de yazmayı unutmuşum şaşkınlıktan, kusura bakmayın.

Tabi ki kazanacağınız parayı müstakbel kayınpederinize kaptırmaktan korkmakta haklısınız. Sevgilinizin evlenmek için kaldıramayacağı bir yük sırtlamasından da korkuyorsunuz.

Erkek arkadaşınız babasına müdahale hakkını hiç vermemeli en başta. Bunun dışında gerçekçi hayallerle dükkan kurmalı. Bunların hepsini de kararlı bir şekilde yapmalı. Yapacağına inanıyorsanız vazgeçmeyin ve annenize de çok fırsat vermeyin bence. Sizi strese sokmak dışında bir işe yaramıyor çünkü konuşması.

Mutluluklar dilerim.

Size de yazmayı unutmuşum şaşkınlıktan, kusura bakmayın.

Tabi ki kazanacağınız parayı müstakbel kayınpederinize kaptırmaktan korkmakta haklısınız. Sevgilinizin evlenmek için kaldıramayacağı bir yük sırtlamasından da korkuyorsunuz.

Erkek arkadaşınız babasına müdahale hakkını hiç vermemeli en başta. Bunun dışında gerçekçi hayallerle dükkan kurmalı. Bunların hepsini de kararlı bir şekilde yapmalı. Yapacağına inanıyorsanız vazgeçmeyin ve annenize de çok fırsat vermeyin bence. Sizi strese sokmak dışında bir işe yaramıyor çünkü konuşması.

Mutluluklar dilerim.
cok sagolun .. önerilerinizi ve yorumunuzu dikkate alacagm buna göre atacağım admları teşekkür ederim

En iyi iş, insanın kendi bildiği iş, o yüzden çiçekçi olarak kalmasına ses çıkarma, bildiği işi yapsın
Onun askerliği bitene kadar, senin de okulun biter, o zamana kadar ufak tefek başla çeyizini yapmaya, ufak tefek eksiklerini tamamla. Allah evlenenle, ev kurana yardım eder, niyetinizi iyi tutun birlikte aşarsınız, çok da zor değil. Anneciğin de endişelerinde haklı, güzellikle ikna etmeye çalışın, kararlılığınızı görünce bir müddet sonra ikna olacaktır, anneler kıyamaz çocuklarına:)

canm benm cok teşekkür ederim valalha inanın sizin bu yorumlarınız bana umut oldu..
Bu konuyu açmadan önce ben umudumu kaybetmiştim boguluyordum..
ama burda bir çok kişi bana dogruyu görmem de yardmcı oldu
Yol gösterdiler sagolsunlar kendi hayat hikayalerinden örnekler verdı
Cok sagolun..
Bak biz bulaşıkla çamaşırı aldık ödedi bitti pahalısını da güzelini aldık. Ailesine zaten çok yardım ediyo hiç zor durum da bırakmıyo. Ki ailesi de onun yanında biz evlendiğimiz de kredi çekilecek. Ama bu kadar sorumluluk altında hiç çabasını kaybetmedi kardeşi öldü parasız kaldı ama desteğimi hiç esirgemedim parasızlıktan buluşamadık konuşamadık telefon kapandı ama her gecenin bir sabahı var el ele verince herşey geçer. Dua et sen bol bol.

benim için önemli olan tek şey sorumluluk sahibi olmasıdır sevdiğim adamın. yeter ki çalişmakta gözü olsun genç adam taşi sıksa suyunu çıkarır der hep arkasında olurum. severken sırf biz geçinemeyiz düşüncesiyle asla bırakamam yarı yolda.. sonrasında nasıl mutlu olabilirim ki ? senelerce işsiz güçsüz bir adamı bekledim ben. hep dürttüm itekledim ama olmadi.. ama şimdi olsa gene yaparım.

Bu kadar sinirlenmenizden nereye parmak bastığım belli olmuş.

Konularınıza göz atan biri sizin kimlerden maddi beklentileriniz olduğunu hemen farkedecektir zaten. O yüzden konu sahibini bu konuda eleştirmek için utanmanız lazım.

Diğer yazdıklarınızın herhangi bir anlamı yok, o nedenle cevap veremeyeceğim.
canm bu yorumunu hangi üyeye yaptın sen burdaki..
Benim durumum cok farkli.allah askina isiniz yokmu sizin..ben huzurluyum merak etmeyin..keyfmiz iyi..size ne ya benim borcumdan derdimden..
Insan en zor aninda sokaktaki.adamdanmi beklenti icinde olacak.tabikide aile destek olacak tabiki imkan varsa kaldiki biz evlenirken esimin.ailesi kendi evlerini yenilediler imkanlari varken kendi evlerini dizdiler.esim.bile bu durumu hazmedememisken konularimi inceliyosunuz ya hani esimin annesini babasini ne kadar cok sevdgmide gormusunuzdur..beklenti icine girseydik kredi cekmez ailelere yaptirirdik herkesin yaptigi gibi..bizim herkes gibi ailelerin destegi olmadi evlenirken.alnimizin akiyla hallettik herseyi.ve bilmedginiz bisey daha o borclarin icinde kayinpederimin payida var dugun borcumuz ev dizme dahi cok uygun oldu..altinina kadar herseyi esim.takti..bunu bildgm icin cok az aldirdim.ne yasadgmi bilip bilmeden konusmayin....hangi dunyadasiniz..ne yapalim olelimmi..bizim sikintimiz gecici ayrica bu kadar dert etmeyin..sukurki aramizda maddiyat maas onemsemicek kadar cok seviyoruz birbirimiz..hadi sizde isinize bakin..aksam aksam guldurmeyin beni daha fazla hadi canim

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi iş, insanın kendi bildiği iş, o yüzden çiçekçi olarak kalmasına ses çıkarma, bildiği işi yapsın
Onun askerliği bitene kadar, senin de okulun biter, o zamana kadar ufak tefek başla çeyizini yapmaya, ufak tefek eksiklerini tamamla. Allah evlenenle, ev kurana yardım eder, niyetinizi iyi tutun birlikte aşarsınız, çok da zor değil. Anneciğin de endişelerinde haklı, güzellikle ikna etmeye çalışın, kararlılığınızı görünce bir müddet sonra ikna olacaktır, anneler kıyamaz çocuklarına:)
ahh sormayınn hiç kıyamıyor.. :)
ama bir yandanda beni öldürüyor cerliyorum zaman zaman.
ama dediginiz gibi onu ikna edebilirim cabalayabilirim pes etmek yerine.
Buraya konu acmadan önce cok umutsuzdm bogulmuştm kaybolmuştm sanki
yüreğime su serptiniz cok teşekkür ederim:KK68:

benim için önemli olan tek şey sorumluluk sahibi olmasıdır sevdiğim adamın. yeter ki çalişmakta gözü olsun genç adam taşi sıksa suyunu çıkarır der hep arkasında olurum. severken sırf biz geçinemeyiz düşüncesiyle asla bırakamam yarı yolda.. sonrasında nasıl mutlu olabilirim ki ? senelerce işsiz güçsüz bir adamı bekledim ben. hep dürttüm itekledim ama olmadi.. ama şimdi olsa gene yaparım.
haklsınız ben böyle birşey yapsam.. vicdanım sızım sızım sızlar şimdi düşünüyorum da bende mutlu olamam yapam içim kanar ama herkez ve herşey bir anda cok üstüme geldi ve cok bunalmıştm artk

bunları şimdiden düşünmen ne kadar güzel.mantıklı düşünen birisine benziyorsun.geleceğini düşünmek zorundasın tabi haklsın.bu endişelerini açık açık erkek arkadaşına söylesen?babasını söyle özellikle.ben kaldıramam bunları de.ayrıca daha iş konusu belli değil bence bekle ondan sonra karar ver derim ben.

bunları şimdiden düşünmen ne kadar güzel.mantıklı düşünen birisine benziyorsun.geleceğini düşünmek zorundasın tabi haklsın.bu endişelerini açık açık erkek arkadaşına söylesen?babasını söyle özellikle.ben kaldıramam bunları de.ayrıca daha iş konusu belli değil bence bekle ondan sonra karar ver derim ben.
bu korkularımı erkek arkadaşıma bahsettm tabiki ama oda cok üzüldü..
Şimdiden düşünme bunları hele bir geleyim allah büyük dedi
Onun öyle üzüldünü görünce birdaha bende lafını edemedim ne yazkki kendisine.
Bende bekleyeme biraz zamana bırakmaya karar verdim.. inşallah dogru bir karar alabilmişimdir

Valla ne ala memleket bacılar. Abim olacak da bana kaçbin lira kredi çekip el uzatcak falan.
Bu ailelerden yardım beklemek niyedir hiç anlamıyorum.
Bizim de elimizden kimse tutmadı kardeş, hem çalıştık hem okuduk. Yetmedi, elinden kimsenin tutmadığı bi adam bulduk, destek olduk. Çalıştık, didindik, yoktan var ettik. İkimizin de ne babası ne abisi var.
Ama aklımdan hiç "elimizden tutucak bi babam olsaydı" diye geçirmedim yani.
yapabildiğimiz kadar yaptık.
On yıllık tecrübesi varmış, kredi çekip dükkanını açar, sonra yavaş yavaş ödersiniz borcu. Sen de çalışırsın.
Fakat, sen eğer daha baştan bu tarz düşüncelere giriyorsan, o topa hiç girme. Zira çıkaramayabilirsin.

Valla ne ala memleket bacılar. Abim olacak da bana kaçbin lira kredi çekip el uzatcak falan.
Bu ailelerden yardım beklemek niyedir hiç anlamıyorum.
Bizim de elimizden kimse tutmadı kardeş, hem çalıştık hem okuduk. Yetmedi, elinden kimsenin tutmadığı bi adam bulduk, destek olduk. Çalıştık, didindik, yoktan var ettik. İkimizin de ne babası ne abisi var.
Ama aklımdan hiç "elimizden tutucak bi babam olsaydı" diye geçirmedim yani.
yapabildiğimiz kadar yaptık.
On yıllık tecrübesi varmış, kredi çekip dükkanını açar, sonra yavaş yavaş ödersiniz borcu. Sen de çalışırsın.
Fakat, sen eğer daha baştan bu tarz düşüncelere giriyorsan, o topa hiç girme. Zira çıkaramayabilirsin.
Ben abisinin yada babasının yardımını beklemedim ki onlardan hayır olmadını söyledim belirtmek istedim
60 bin konusuna gelincede Öyle bir babaya cekmek yerine car cur eidlmesi yerine
hiç değilse kardeşine bir faydası dokunurdu demek istedim..konuyu başka yönlere neden cekiyorsunuz inanın hiç anlamıyorum.
birazda bu düşüncelere girmemim sebebi annem oldu zaten cok üstüme gelmişti çünkü

bu korkularımı erkek arkadaşıma bahsettm tabiki ama oda cok üzüldü..
Şimdiden düşünme bunları hele bir geleyim allah büyük dedi
Onun öyle üzüldünü görünce birdaha bende lafını edemedim ne yazkki kendisine.
Bende bekleyeme biraz zamana bırakmaya karar verdim.. inşallah dogru bir karar alabilmişimdir
evet çok doğru bir karar almışsın.zaman herşeyi çözer onun için boşuna strese girme canım.rahatla keyfine bak şimdilik.

merhaba sesi,
hic girmiycem yetim ayligi konularina.
Eger o insanlar babasizlik daha balli diyolarsa babalarinin bugazina yapissinlar o zmn,tovbe tovbe.
Neyin hesabindalar. Babasizlik kolay olmasa gerek, Allah sabir versin.

Senin konuna gelirsek.
Senin sorunun benimkine cok benziyor. Bendede ailem karsi cikti. Guvencesi yok dedi.
Babasi vefasiz hayirsizin birisi dediler. Destegi birak kostek olur dediler.
Ben gunlerce kafayi yedim. Cok uzuldum. Ama hic degmezmis benim uzulmelerime.
Cunku evlenince nasil gecinicez derdini dusunurken, bi baktimki yari yolda birakilmisim.
Beni aldatmis( tabi ben cok gec ogrendim bunu, aileme boyle bi adam icin kafa tutmusum)

Bana soracak olursan, Kafani hic yorma simdilik olasi sorunlara.
Dert etmeyi birak, Ilk baska kendine sor: bu erkege guvene bilirmiyim?
Omur boyu sirtimi dayaya bilirmiyim bu erkege?

cunku dogru kisiyi sectigin zaman
1. omur boyu icinde bi huzur olur, insallahta beraber olursunuz daim.
2, o kisi seni yari yolda birakmaz, senin guvencini bosa cikarmaz, cabalar.
3.Seni mutlu etmek icin herseyi yapar, Seni bi baskasina muhtac etmemeye gayret gosterir, calisir.

Bi kac sene sonra yanlis kisiyi sectigini dusununce dersinki: Genclik yillarimi gereksiz birisi icin curutmusum,yazik..
( bana kizma maalesefki oluyor bunlar, sen su an bu yazdigima kirilsan uzulsen bile).

Yada suda olasi( size nasip olr insallah)
Bikac sene sonra evli mutlu olunca dersinizki; Genclik yillarimiz deli dolu mutlu neseli gecirecegimize neleri kafamiza takip dert etmisiz kendimize.

Yani sonuc, DERT ETME, SADECE BIR SEYDEN EMIN OL!
GERISINI ALLAHA BIRAK. O HIC UNUTURMUYMUS KULLARINI?

Konu sahibi sana boşuna yüklenmişler. Üşenmedim, okudum bilmem kaç sayfa.

Maaşının kesilmesinden endişe etmen, alkolik babayı kafaya takman, iş tutmazsa diye korkman çok normal. Kim olsa tedirgin olur. Olumsuz yorumları ciddiye alma, ayıp etmişler sana.

Elbette öğrenci halinle, 1500 tlden fazla kazanabileceğin bir iş yok. Ataman olana kadar maaşın kesilmesin diye çalışmayacaksın. Anlamadım neden garipsenmiş? Hangi iş veren öğrenci olan birine verir bu paradan fazlasını?

Sen bekle şimdi. Sevgilin askerden dönsün. Sen bitir okulu, bitirdiysen atama için ders çalış. Daha yaşında ufak zaten. Sevgilin gelsin askerden, kursun işini.

Benim sana tavsiyem, annenin dediği gibi, bankadaki paran ve çeyiz paranla ev alman. 1+1 bile olsa muhakkak al bir ev. Ataman olunca çek kredini, evlenmeyi bekleme. Ödeyedur, evlenene kadar kiraya ver mesela. Sevgilinde işini kurup, düzenini oturtunca, evlenirsiniz, kendi evinizde oturursunuz. Kira derdiniz olmayınca kafanız da rahat eder. Hem neticede annenin istediği olur, sen geleceğini garanti altına almış olursun bir nevi, evlenirsin sevdiğin adamla, o da sevdiği işi yapar.

Tabi tüm bunlar, sevgilinin sana gerçekten değer verdiğini düşünerek yazdığım şeyler. Ben davul bile dengi dengine lafına inanırım ama bu söz maddiyat için değil, karakter için geçerlidir. Hiç canını sıkma, daha küçüksün. Nerden baksan evlenmenize daha 3,4 yıl var. O zamana kadar sen atanırsın, sevgilinde işini kurar.

Back