• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ve ailesi hemen evlenmemizi istiyor

Erkek arkadaşım calısıyor ben öğrenciyim seneye mezun oluyorum. Erkek arkadaşım mezun olunca hemen evlenmek istiyor ailesi de ona baskı yapiyor okul bitince evlenmemiz icin sürekli bunu söylüyorlar. Sevgilim de artık beklemek istemiyorum kavusalım diyo farklı sehırlerdeyız. Benim annem de istemiyo ben seni bosuna mı okuttum once is bulup calisicaksın diyo. Mezun olunca belkı senı yurtdışına gonderıcektım dil okuluna hayallerım vardı diyo sevgilime diynce tamam sen hayatını yaşa dil okuluna gıt evlenmeyelım diyo. Bir de erkek arkadaşımın dogu gorevi var, ben mesleğimi nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum cok da iyi bi meslegm olucak inşallah, orta yol bulamıyorum kızlar bır akıl verin bana :KK43:
Canım ben de sana benzer bi durum yaşadım. Daha 3 teyken farklı bir şehirdeydin ve evlendim. Ben öğrenci eşim polisti. Normalde mezuniyetten sonra olacaktı düğün ama bir sene erken ıldu bir anda. Atanma durumu ihtimalim yüksekti zaten çok şükür. Evlendikten sonra bir sene ayrı yaşadık, diğer sene de atamam memleketim dışuna olduğu için ( eş durumu yapabilmek için) yine ayrıydık. Şimdi mutlu muyum evet mutluyum ama her zaman içimde bir ukde olarak kalacak olan şey keşke atandıktan sonra aileme karşı maddi anlamda bir süre yardım edip daha sonra evlilik yoluna girmek. Şimdi de eşim karışmaz sağolsun bu tür durumlara ama öyle gönlünce ailene karşı canının her istediğini de gidip alamıyorsun. Ben o yüzden mesleğini eline alduktan sonra evlen derim. Önce kendi ayakların üstünde durmak lazım. Kimseye muhtaç olmamak lazım. İlerde ne olacağını bilemeyiz neticede . Hakkında hayırlısı olsun

erkek arkadaşımı çok seviyorum evet. bu yaz isteyelim seneye herşey yarısına gelmiş oluruz diyor.
ailemi de hayal kırıklığına uğratmak asla istemiyorum çok yokluktan bu günlere getirdiler beni.
çok şaşkınım ne yapsam bilmiyorum ki bende :KK43: evlenelim çocuk istemiyorum zaten istediğini oku çalışma engel olmam sana diyor ama ne kadar güvenebilirim bilmiyorum :KK43:
İki sene daha sevgili olursa laçkalaşacağına emin oln adamdan böyle sözleri tutmasını bekliyorsan çok çok çok safsın sen. Bu saflıkla da evliliğe hazır değilsin.
Anlamıyorum ya hep böyle kızların böyle mükemmel aileleri oluyor.
Neden illa ki düzeninin oturması lazımmış sevgilinin? Çok mu lazımmış eve temizlikçi, yemekçi , ütücü? Az yesin de yardımcı kadın ayarlasın.
Ya git allah aşkına kendine göre bir insan bul.
O "çok seviyorummmmm"lar "çocuğum yüzünden ayrılamıyorum çok mutsuzum, gidecek yerim yok, ekonomik durumum yok boşanırsam"a dönüşüyor.

Ay bi an dejavu oldum.
Annem diyodu ki seni bunca yıl boşuna mı okuttum para yeme sırası bende:halay:
Dil okuluna amerikaya gidecektim, sonra kaymakamlık da işe başlayacaktım.
Şimdi annem çeyizimi yapıyor ekim de düğünüm var:KK53:

Eşimle tanışıp 10 ay içinde evlendim. Şimdi 4 yılı doldurduk evlilikte. Keşke 10 günde evlenseydim diyorum. Hiç pişman degilim.
Siz sectiginiz kişiye bakın. Eminseniz evlenin. Zaman kaybetmeye ne gerek var?

Bu kadar acele eden ailelerin çocuklarında sıkıntı çıkıyor haberin olsun. Başlarından atmaya çalışıyorlar.
+1

Benim de konunu okuyunca ilk aklima gelen buydu. Bilmedigin bir ariza var. Ogrendiginde cok gec olabilir. Tecrubeyle sabittir, kil payi kurtuldum. Bir de kv ve kp adayi o kadar iyi davraniyordu ki. Anlatsam inanamazsin. Bosuna degilmis tabi...

Yanliz diye uzuluyorsa annesi gitsin yanina.

Sen gidip evleneceksin ama bu insanla değil mi boşa uğraşıyoruz biz....
Bir iki seneye konularında görüşmek üzere.
Ben şimdi kkdan çıkıp babamın başıma yıktığı angarya işi yapacağım kendi işlerime de ara verip. Arkadaşına benim kızım senin istediği şeyin çevirisini yapar diye böbürlenmiş. Elli sayfa. Aklımdan atmaya çalışıyorum bir genç kızın daha hayatını yakışını göz göre göre.
Herkesin annesi babası sizinki gibi melek değil...
Ama tabi dünya daha önce hiç sizinki gibi büyük aşk görmemiştir ve eminim ki bunu bırakırsanız bir daha asla birini sevemezsiniz böyle. Biz de zaten onun size yaptığı güzel sürprizleri, hoş sözlerini, ah o elinizi nasıl tutuşunu, gözlerine nasıl sevgiyle bakışını anlayamayacak robotlar olduğumuz için bilemeyiz durumunuzu.
Kimse beni anlamıyor diye hüzünlenip biraz ağlayın, sevgiliniz başınızı okşasın. Sonra ona koşun. Önce bir kaç sene doğuda küçük bir ilçede evde oturup onun eve gelip sizinle ilgilenmesini bekleyerek geçirin. Ama tabi ki çok işi olacak, yorgun olacak. Hemen de onun yaşı mazallah 30 olmadan çocuk yapmanız lazım. Malum erkeklerin yaşı hemen geçiveriyor. Erkekler 30dan sonra çocuk yapamıyor. Çocukla eve tıkılıp kalırsınız. Tatillerde annesine gidersiniz. Öyle normal tatile zor gidersiniz biraz çünkü ikiniz de ailelerinizden o kadar zaman uzaktasınız, tatil zamanını öyle tatil köylerinde geçirmek olmaz. E zaten iki-üç çocukla da tatil işkence dimi ne gerek var keyiften çok iş oluyor.
Doğu görevi bitince ailesinin dibine ister tayinini. Kv ile gün qeyfi ve kv ile mevlüt qeyfi yaşarsınız. Kafatasınıza tıklasak tın tın ses çıkacak boşluğa gelene kadar da devam kısır yemeye.
Allah'ım nolur hangi imkanları sağlasam daha iyi olur, hangi şekilde yetiştirirsem en iyi olur diye hayal ettiğim doğmamış çocuğum böyle olmasın.

Beklemeye ne gerek var, eminsen evlen, niye duruyorsun gibi yorumlar görüyorum. Neye geç kalacak ki?
Benim beynim yanıyor bu yorumlar karşısında . Nasıl evlilik delisi bir toplum olduk çıktık anlam veremiyorum.
Önce eğitimini tamamla, yurt dışında dil eğitimini al zirvede ol demiyorum bak iyi ya da kötü mutlaka bir işin olsun. Sonra sıra evlenmeye gelecek. Ancak şimdi sırası değil.
Erkek arkadaşın da o zaman bitsin diyorsa bitir. Sevgi, aşk gerçekten tam olarak bu mu? Sadece onun hayatına göre mi sizin hayatınıza şekil verilecek. Ne saçma şeyler bunlar ya.

26 yaşında 2 sene sonra 28 Ooooooo çok geç çocuğu olmaz o saatten sonra ben soyleyım

Hatta sen çalışma Doğu görevi de varmış otur dizinin dibine

Ailenin verdiği emek dediğin nedir ki çalışmak nedir ki

Önemli olan koca gerçekten

Neyse boşa konuşuyoruz zaten

Boşa açılmış bir konu

Sizin nasıl bir yol cizeceginiz o kadar belli ki yazık gerçekten verilen emeğe yazik

Koca bulunur da sevdigin kisi bulunur mu?

bence doğru kişyle evlilikte olması gereken bir şey, kariyer de.
sen hele bir okulunu bitir. nerede iş bulacaksın bakalım, sen nereye atanacaksın?
ona göre birlikte ortak bir çizgi belirlersiniz. onun çalıştığı yerde sen iş bulamayacaksan o senin çalıştığın yere gelir.

ancak sevgilin sanki senin kararlarını önemsemiyor.
gerçekten aynı yöne birlikte bakabiliyor musunuz?
ısrar üzerine olacak iş değil bu. hele sevgi o hiç değil. kendi istediği kadar sana mutluluğu layık görüyor.

Erkekler hemen evlenmek ist3r suç olur evlenmek istemez gönül eğlendirir suç olur..karsiniza çıkan aile ve çocuk yanlış bisi istemiyor ki madem görüşüyorsunuz bunun sonunun evlilik olması cok da tuhaf değil..

Gıt okul oku delılık etme. Is ısten gecınce keske okusaydım gıtseydım yapsaydım dıceksın cunku. Tabı suanda ne dersek dıyelım bunlar umrunda olmıcaktır.:işsiz:

Önce kariyer...Evlenmek kaçmaz.
Ha erkek arkadaşında seni terk ediyosa. Defolsun gitsin.
Size destek olması gerek.

Ben senin kaygılarını anladım da anneni daha çok anladım.
Orta yol bulun bari diyeceğim ama nasıl olacak.
Evlendikten sonra seni yurt dışına gönderecek bir tip mi sevgilin mesela?
Bunları iyice ölç tart.
Sana engel olacaksa bencil bir sevgi söz konusu demektir.

Ama evlenelim, kavuşalım istiyorum.
Sonra yine oku, kariyerine engel olmak istemem diyorsa olumlu bakılabilir.

Keşke evlilik hayallerde ki gibi toz pembe olsa da... Bunca genç, böyle hayatının fırsatlarını elinin tersiyle itmiş olmasa...

Doğu görevi yaparken yalnız kalmak istemiyor işte. Ailesi tabi evlenmenizi ister çocuk doğudayken kim ev işini yapacak yemek ütü allah muhafaza.
Kızım git önce iş bul bir ailene hayrın dokunsun koca gelir sonra

Back
X