• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ve ailesi hemen evlenmemizi istiyor

Erkek arkadaşım calısıyor ben öğrenciyim seneye mezun oluyorum. Erkek arkadaşım mezun olunca hemen evlenmek istiyor ailesi de ona baskı yapiyor okul bitince evlenmemiz icin sürekli bunu söylüyorlar. Sevgilim de artık beklemek istemiyorum kavusalım diyo farklı sehırlerdeyız. Benim annem de istemiyo ben seni bosuna mı okuttum once is bulup calisicaksın diyo. Mezun olunca belkı senı yurtdışına gonderıcektım dil okuluna hayallerım vardı diyo sevgilime diynce tamam sen hayatını yaşa dil okuluna gıt evlenmeyelım diyo. Bir de erkek arkadaşımın dogu gorevi var, ben mesleğimi nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum cok da iyi bi meslegm olucak inşallah, orta yol bulamıyorum kızlar bır akıl verin bana :KK43:
Erkek arkadasin kariyer planlarina saygi duymak zorunda!

Ben de bılmıyorum ne istediğimi arada kalıyorum açıkçası
Sevgilimin ailesi cok istiyor orda yalnız yaşıyor diye
Sevgilim de birkaç sene daha beklersek yaşım grçicek falan diyo baba olmak icin halbuki abartıyo
Bak canim bu erkeklerin eski ama etkili tekniklerinden biri sadece. Baba olmak icin yasim geciyor.. Evlenince calisirsin sinavlarina.. Kariyerine etki etmez evlilik ben destek olurum..
Hem bak agzinla soyluyorsun adam diyormus ki baba olmak icin yasim geciyor. Bu ne demek hemen cocuk istiyorum demek. Ne ara kariyerine odaklanacaksin? 3 - 4 yil ara verince de zor tiparlarsin inan. Okuyup da evde oturursan bir de hemen cocuk dogurursan Bunalima girersin bugunku aski meski de gozun gormez. Sevdigin adam eger seni gercekten seviyorsa evlilik konusuna sadece kendi penceresinden bakmaz ve seni bekler birkac sene. Bu arada kac yasinda merak ettim. Erkek neredeyse her yasta baba olabilir abartmasin

Erkek arkadaşım calısıyor ben öğrenciyim seneye mezun oluyorum. Erkek arkadaşım mezun olunca hemen evlenmek istiyor ailesi de ona baskı yapiyor okul bitince evlenmemiz icin sürekli bunu söylüyorlar. Sevgilim de artık beklemek istemiyorum kavusalım diyo farklı sehırlerdeyız. Benim annem de istemiyo ben seni bosuna mı okuttum once is bulup calisicaksın diyo. Mezun olunca belkı senı yurtdışına gonderıcektım dil okuluna hayallerım vardı diyo sevgilime diynce tamam sen hayatını yaşa dil okuluna gıt evlenmeyelım diyo. Bir de erkek arkadaşımın dogu gorevi var, ben mesleğimi nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum cok da iyi bi meslegm olucak inşallah, orta yol bulamıyorum kızlar bır akıl verin bana :KK43:
Erkek arkadaşına söyle senin eğitimin daha bitmedi. Sene sonunda da bitmeyecek. Senin kariyerin için şimdi anlayışlı olmayan adam sonradan çalışmana izin vermiyorum bile diyebilir, dikkatli ol. Kız üniversiteyi okusun yeter başka ne yapacak diye düşünen bir ailesi var ve kendisi de öyle anlaşılan.
Kesinlikle anneni dinle. Sana olan sevgimle alakası yok ama daha kendimi geliştirmem lazım, benim için evlenmek için çok erken beni bekle de. Seviyorsa bekler.
Ayrıca çalışmaya başlayıp bir sene sonrasında en azından evlenmek çok iyi oluyor. İşe alışmış oluyorsun ve biraz da paran olmuş oluyor. Yoksa bir anda öğrencilikten evli/çalışan kadına dönmek sudan çıkmış balık etkisi yapıyor.
Doğu görevi varsa onu yapsın gelsin senin işin sebebiyle gitmen imkansız bir yerse. Eğer senin de tayin olman mümkünse ancak beraber yapabilirsiniz. Sana işini bıraktırıp seni de götürmeyi aklından bile geçirmesin.

Sana tavsiyem once yapman gerekenleri yap. Okulu bitir ve isini eline al. Daha yasin kac ki. Koca her zaman bulunur. Sevgilinin ailesi bencilce dusunuyor ve onlara ayak uydurma. Sonrasinda kafani duvarlara vurursun

Beklemek istemiyorum diyor
İstemiyorsam ayrılırmışız
Şu an bunu okuyunca çok korktum. Sakın sakın kardeşim bir adamın aşkına inanıp güvenip daha bir mesleğin bile olmadan onun boyunduruğuna girme. Sakın!!!
Senin kariyerini bekleyemeyecek adamın sana gram saygısı yoktur.
Bak ben şimdi evliyken yurtdışına gidiyorum aylarca eşim, işin için önemliyse mecbur gideceksin ben başımın çaresine bakarım diyor. Bir kaç sene sonra yeniden gitmem gerekebilir diye, zaten 4,5 senedir evliyiz, çocuğu 2-3 sene daha erteleyebiliriz dedim olsun, öyle olması gerekiyorsa öyle olur dedi.
Böyle konuşan bir adamdan koca olmaz.
Çok gençsin, sırf seviyorsun diye gemileri yakıp gidesin geliyordur, sakın!!! Kadınlar en büyük hatalarını hep senin şu an bulunduğun bu noktada yapıyorlar. Senin bu yapacağın hatanın öyle kolay bir geri dönüşü hiç yok emin ol.
Senin kariyerini önemsemeyen, seni kariyerini bırakmaya zorlayan adam seni gram sevmiyordur. Oğulları "yalnız" yaşıyor diye hemen evlensin isteyen aile oğullarına hizmetçi istiyor, biri işlerini yapıverse diyor demektir. Bunları gör lütfen.
Sonra daha çooook seversin.

Koca bulunur da sevdigin kisi bulunur mu?
Bence karsindaki insan sana destekse, kısıtlama yapmayacaksa, dil okulu/master/doktora her ne ise hepsini yine yapabilirsin Allah'in izniyle.. Evlilik sanki hayatin sonu gibi dusunme.. Karsindaki insan sana destek olur mu; onu iyice tart.. Bu soylediklerim genel bi yorumdu.. Simdi detaya gelelim; evlenmezsek ayriliriz da ne demek?? Tehdit yaHu bu açıkça? Ayrica ailesinin oğluşlari yalniz diye hemen evlenmesini istemeleri, senin ve ailenin fikrini almadan 'okul bitince' diye plan yapmalari biraz haddi aşmak.. Dil okulunu filan gectim, bu tavirlar baştan yanlis; iyi dusun analiz et, sonucta erkek arkadasini tanıyan sensin.. Baskiyla, tehditle olmaz evlilik işi.. Haydi oldu diyelim, o baskilar tehditler bitmez sonrasinda da..

işte yine bire bir yaşadığım bir durum.
okuluma 2 sene var. sevgilim 2 sene beklersek laçkalaşacak diyor.
annem 21 yaşında evlendirmem seni sana gelecek kuralım diye baban da ben de eşşek gibi çalışıyoruz diyor.
onun da ailesi şehir dışında sevgilim burada yalnız. sürekli bana benim bir düzenim yok düzen kurmalıyım diyor :(
bencillik ediyorsun senin ailen sana sahip çıkmamış ama benim ailem bana bir gelecek sunuyor diyorum sen beni sevmiyorsun diyor.

ben de şaşkınım babam bu yaz beni yurt dışına yollamak için dil okulu araştırıyor erkek arkadaşım da kiralık ev bakıyor bu yaz isteyeceğiz seni diyor. ben de herkese he he diyorum allah hayır etsin.

takipteyim bu konuyu.

işte yine bire bir yaşadığım bir durum.
okuluma 2 sene var. sevgilim 2 sene beklersek laçkalaşacak diyor.
annem 21 yaşında evlendirmem seni sana gelecek kuralım diye baban da ben de eşşek gibi çalışıyoruz diyor.
onun da ailesi şehir dışında sevgilim burada yalnız. sürekli bana benim bir düzenim yok düzen kurmalıyım diyor :KK43:
bencillik ediyorsun senin ailen sana sahip çıkmamış ama benim ailem bana bir gelecek sunuyor diyorum sen beni sevmiyorsun diyor.

ben de şaşkınım babam bu yaz beni yurt dışına yollamak için dil okulu araştırıyor erkek arkadaşım da kiralık ev bakıyor bu yaz isteyeceğiz seni diyor. ben de herkese he he diyorum allah hayır etsin.

takipteyim bu konuyu.

Niye he he diyosun ki?? Bi an evvel ne istedigine karat vermen gerekmiyo mu? Peki yaz gelince ne yapacaksin. Bana sorarsan aileni dinle. Koca bulunuyo da seni destekleyen aile zor bulunuyo maalesef

P Put a lit on it cnm eğer sende çok seviyorsan bi söz yapin 1 sene sonra nişan 1 sene sonra düğün. yani bu protokollerle 2 sene beklesin sevgilin sende 2 senede işini dil egitimini halledersin. kesinlikle anneni dinle. yarin birgün eşinle aran kötü olursa hep pişman olursun. genelde anne babalarin sözleri doğru çıkıyor

Niye he he diyosun ki?? Bi an evvel ne istedigine karat vermen gerekmiyo mu? Peki yaz gelince ne yapacaksin. Bana sorarsan aileni dinle. Koca bulunuyo da seni destekleyen aile zor bulunuyo maalesef

erkek arkadaşımı çok seviyorum evet. bu yaz isteyelim seneye herşey yarısına gelmiş oluruz diyor.
ailemi de hayal kırıklığına uğratmak asla istemiyorum çok yokluktan bu günlere getirdiler beni.
çok şaşkınım ne yapsam bilmiyorum ki bende :( evlenelim çocuk istemiyorum zaten istediğini oku çalışma engel olmam sana diyor ama ne kadar güvenebilirim bilmiyorum :(

Istemiyorsan ayrılırız da ne demek oluyor ki..Dikkat et hayat boyu isteklerine bu şekilde yaklaşacak biri ile evleneceksin.Bu saygısızlıktır ve evlilik saygı ile güzeldir yoksa hayat çekilmez olur..Okul hayatına gelirsek bence annen haklı.Beklenilmesi gereken önemli bir konu bu ve beklemelerini mahcubiyetle değil de net bir şekilde şöylemelisin.

Annenin sana hazırladığı gelecekde daha iyisini bulursun o yüzden ayrıl gitsin en azından terk edilen sen olmazsın.

Anneni dinle sakın bir aptallık edip de evlenip oralara gitme. Kafayı yersin, çevrende tanıdığın kimse yok, çalışmıyorsun derken o aşk seni mutlu etmez. Aksine eşinden nefret edersin seni buna mecbur kıldığı için.
Kaynananın fikrini zaten hiç beğenmedim, hizmetçi istiyor mübarek. Kendisi gitsin o zaman.
Kesinle mesleğine bak hayatını yaşa.

Evlilik bu acelesi olmaz. Yangindan mal kacirmiyoruz sonucta. Anneler hep hakli cikar. Ilerde pisman olursun. Beklesin madem seviyor istiyor. Seven insan gerekirse bir omur bekler. Seviyorum diyorsa bir insan sevdigini kanitlayacak hareketlerdede bulunmali.

Eğitim kariyer çok önemli koca hep bulunur seven insan bekler yarın Birgün kavga edersiniz senin kariyerin daha önemli olur

erkek arkadaşımı çok seviyorum evet. bu yaz isteyelim seneye herşey yarısına gelmiş oluruz diyor.
ailemi de hayal kırıklığına uğratmak asla istemiyorum çok yokluktan bu günlere getirdiler beni.
çok şaşkınım ne yapsam bilmiyorum ki bende :KK43: evlenelim çocuk istemiyorum zaten istediğini oku çalışma engel olmam sana diyor ama ne kadar güvenebilirim bilmiyorum :KK43:

Ayni evin icine girince suan ki askin kalmiyor emin olabilirsin. Suan soz olsa nisan ve dugunu oldu bittiye getirirler. Ailen senin icin en iyisini dusunuyor. Onlar baskasi ne olursa olsun onun ailesi senin ailen gibi olmaz. Diyelim ki evlendin ve pisman oldun esin sana evlenmeseydin diyecek. Suan ki sevgine gore hareket etme

Anneni dinle. Uzerinde simdiden baski kurmuslar gibi. Ben bunu istiyorum diyemiyorsun. Ben erken evlendim esim uzakta diye. Ama o beni simdi bile ikinci universite okumam icin destekler. Cocuklar buyuyunce yapacagim da. Esinin bakisi onemli. Deger veren biri mi, bencil mi?

Koca bulunur da sevdigin kisi bulunur mu?

Sen şimdi ne kadar şanslı olduğunu, ruh eşi olduğunuzu, başka kimseyle böyle olamayacağını falan düşünüyorsun.

Yok öyle birşey inan en büyük aşk her zaman en son aşktır.O an onu yaşadığın için hep eşsiz gelir.

Biraz burada oku konuları o deli gibi aşık olunan adamlar ne hale geliyor, ne hale getiriyor.

Seninki de öyle olacak demiyorum ama ya olursa???Onun için önce kendi hayatını kur.

Ailesi orada yalnız diye istiyor.Herkes kendi evladını düşünüyor.

Seven bekler.

Back
X