- 5 Ekim 2020
- 13.195
- 35.153
- 36
-
- Konu Sahibi buzdansaray
Başından beri evlenmek istememesi gibi bir durum yoktu . Başlarda gayet istekliydi hatta kendisi açardı bu konuları. Sabredelim düzenimi oturtayım dedi bana , ben de bekledim. Kötü bir işi vardı, ondan daha güzel bir işe geçti. Konuyu tekrar açınca da hazır değilim dedi yine değişen bir şey olmadı yani. Bana en başında ben evlenmek istemiyorum haberin olsun demedi ki. Biz hep hayal kurduk. Sanırım sonradan artık bana sunacak bir gerekçesi kalmadığı için kaçmaya başladı. Anlamıyorum. Belki de beni gerçekten sevmiyordur evet
Hayır adam en baştan istekli ve hevesli davranmış evlenmek için. Madem evlenmek ona göre değildi, istekli ve hevesli davranmasaydı diyoruz.
O kadar zamanı sevdiği bir insanla evlenmek için geçirmiş evet. Bu da çok normal bir şey değil mi? Eğer amacı evlenmek olsaydı, zaten türkiyedeyiz iyi kötü birisini bulur evlenirdi herkes.
Sadece evlenmek için değil, seviyor ve sevdiği insanla aynı çatı altında olmak istiyorsa burada amaç sadece "evlenmek" olmaz. Sevdiğiyle birlikte olmak istemek olur. Onunla beraber bir hayata göğüs germek olur.
Sevdiği için de eli herifi olarak görmez ve don yıkamak, yemek yapmak ona külfet olarak gelmez. Burada adam, daha ilişki başında hevesli davranıp sonradan mırın kırın ediyor. Bir sonraki aylara erteliyor. Dürüst de değil ki.
Madem desin, ben seninle evlenmeyi düşünmüyorum. Ya da en başından kıza ümit vermeseydi, kız da kendine göre birisini sevseydi. Yoksa tabii ki her ilişki evlilikle sonuçlanmak zorunda değil. Ama gidip de başta evlenmeye hevesli görünüp sonra evlilik bana göre değil derse, bu aldatmak kandırmaktır.
Cool ablalar prensesler koçişleri hemen görür görmez vurulmuş koştur koştur evlenmiş demek ki
Dünya güzeli sanırım hepsi
Adriana Lima gibi vücutları var adamları çarpmışlar
sizi üzmek değil niyetim ama sevgiliniz sizinle evlilik düşünmüyor evlilikten korktuğu için değil boşuna zamanını harcama küçük değil yaslariniz evlilik için yalnızca size karşı bahaneHerkese merhabalar. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için sizlerle de paylaşmak istediğim bir durumum var. 3 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bu konular açılana dek güzel giden bir ilişkimiz vardı. Uzakta da olsak elimden geldiğince görüşme imkanları yarattık. Geçtiğimiz sene ilk kez evlilik konuları açıldı, erkek arkadaşım hazır olmadığını söyledi. O bir sene boyunca asla bir yol alamadık. Arkadaşları evlendi , nişanlarına düğünlerine gittik. Ama onda tık olmadı. Bu çok zordu benim için. Hazır değilim korkuyorum gibi gerekçeler sundu bana hep. Ne zaman hazır olacaksın bana bi zaman ver dediğimde de asla bir süre vermiyor bana. Ne olacağı belli olmayan bi kara delikte ilerliyorum yani sanki. Ben 27 yaşındayım o 31 yaşında. Maddiyat deseniz var. Ailesini tanıyorum, ailesel ya da maddi hiçbir sorun yok. 1 yıldır aynı şeyin içindeyim ve inanın ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bana sunduğu şey belirsizlik ve bu belirsizlik beni mahvetti. Bana zaman ver yine birkaç ay sonra anca düşünebilirim şu an işim gücüm çok yoğun diyor bana. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım mutlu, sevgilileri yanında , evlilik teklifi alıyorlar vs normalde bunlara asla takılmazdım ama böyle bi şeyin içinde olunca kafama takmaya başladım onlar mutlu ve yaşıyorken ben neden bunlardan mahrum bırakılıyorum diye. Onu seviyorum ama şu çıkmazda olmak beni deli ediyor artık. Sürekli ötelenerek kendimi değersiz hissetmeye başladım. İnsan sevdiğini bu kadar bekletmezdi herhalde ya. Düşünmeyeyim diyorum kendimi baskılıyorum akışa bırakayım olacağı varsa olur diyorum ama bir noktada tıkanmaya başlıyorum. Yanında olmak istiyorum olamıyorum. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın zaten yeterince üzgün bir durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Bu nasıl bir düşünce yapısı? Birinin sizinle evlenmek istemesi için güzel olmak, guzel değilsek bizimle evlensin diye peşinden koşmak, uğraşmak mi gerekir?Cool ablalar prensesler koçişleri hemen görür görmez vurulmuş koştur koştur evlenmiş demek ki
Dünya güzeli sanırım hepsi
Adriana Lima gibi vücutları var adamları çarpmışlar
Espri yaptım ablacımBu nasıl bir düşünce yapısı? Birinin sizinle evlenmek istemesi için güzel olmak, guzel değilsek bizimle evlensin diye peşinden koşmak, uğraşmak mi gerekir?
Eşimle de biz böyle bir süreç yaşamıştık evlenmeden önce.İki yılı geçindir birlikteydik..ama bizde iş güç derdi yoktu..O ailesi ile kalıyordu ben aynı ilin sınırında kendi evimde kalıyordum.Aramızda 150 km mesafe..zaten çalışan insanlarız.. sadece hafta sonları görüşebiliyorduk.İlk dönem ben evlilik insanıyım ,sen neden evlilik düşünmüyorsun ..ama olmaz ki! diye diye beni evlilik konusunu düşünmeye sevkeden adam sonrasında "bu gün olmaz da belki yarın" söylemine büründü. Bana ailem ailenle tanışacak dediği günlerden birisinde küçük bir tartışma yaşadık..ama çok ıvır zıvır bir konu ..buluştuğumuzda "ailen bu hafta sonu mu sonrakine mi gelecekti?" diye sordum.Eşimin verdiği yanıt "o plan biz tartışmadan önceydi ,şimdi böyle bir şey düşünmüyorum " olduEvet bu sizin gibi uzaklık problemi olmayan, Yanyana yaşanan ilişkiler için geçerli. Ne güzel birlikte güzel anılar biriktirmişsiniz, yaşamışsınız dolu dolu. Bizim şartlarımız sizinki gibi değildi. Çok sık görüşemedik bile. Birlikte yapılan keyifli aktivitelerimiz de oldu tabi ki ama takdir edersiniz ki aynı şehirde yaşanan bir ilişki kadar elbet değildi. Şartları da göz önünde bulundurmak gerekir.
Daha tanımadan etmeden evleneceğim evlenmek istiyorum diyen erkeğe güven olmaz zaten daha seni ne kadar tanıyor da hayatını birleştirmeye karar vermiş?
bizim kızlarımızda daha baştan bir adam evlilik dedi mi tamam o düzgün iyi biridir diye bişey oluşmuş baskıcı toplum düzeni işte hemen evleneyim bitsin öyle çok gezmeyeyim erkekler de laf olsun diye evlenmek istiyorum evlenmeye niyetim var diyor ki kız güvensin hemen böyle saçma bişey.
halbuki daha ortada bişey yokken evleneceğim diyen adam ya başına vurmuştur artık kız olsun taştan olsun der ya da sorunludur.
belli yaşı geçen adam o kadar kadınla evlilik düşünmedi de sizinle düşünecek diğer kızlar tu kaka siz ultra özelsiniz öyle mi?
buna inanıyorsanız buralarda dert yanmanız doğal.
bir dahakine öyle ilk haftadan evlilik evleneceğim filan adam olursa gülün geçin çok sağlıklı bir düşünce değil o...
Arkadasım espri yaptım yaaaDunya guzelligi veya adriana olmak nasil birşey hiç bilmiyorum ama guzel olmak sandiginiz gibi bisey degil. Evet ilk bakista etkilenmede dıs gorunuş buyuk rol oynar. Ama evlenmek başka, begenmek başka. Dunyada bir suru guzel kadin var, bunun icin evlenmeye gerek yok takilabilir.
Her beğendigimizle evlilik yurutebilecek uyumda olmuyoruz.
Akli başinda hicbir erkek "aaaa ne guzel bir kadinmiş hemen gidip evlenme teklif edeyim, koşarak evlenmeliyiz" demiyor zaten. Guzellige nereden bagliyorsunuz anlamak zor, kimse biz guzeliz demedi gordugum kadariyla
Dayın çıtırı görünce atlamış ama patlamış olayBenin bir dayım var.
Dış görünüş olarak hoş bir adam. Spor yapan ,medeni efendi bir insan.
Kendisi ankarada diş hekimliği okumuş. Sonra marmarada küçük bir tatil beldesinde askerlik yapmış. Burayi cok sevmiş. muayenehanesini orada açıp tek başına yaşamaya başlamış.
Sonralari hatırlıyorum tatillerde yanına giderdik. Dayım varlıklı bir adamdı.
Çok ince ve naziktir. Evde bir eksik varsa kendisine söylenmeden alırdı yapardı.
Onunla evlenen kişinin hiçbir şeyi düşünmesine gerek yoktu. O her şeyi ince ince düşünürdü zaten.
Cok temiz bir adamdı. Bekar evi pırıl pirildi.
Ama asla evlenmek istemiyordu.
Bir sürü sevgilisi oldu. Bazıları uzun da sürdü. Iclerinde çok güzel kizlar da vardı. Ama dayım takılıyordu. Annemlerin evlenmesi yolundaki sözlerine kulak tıkıyordu.
45 yaşlarına kadar nerde akşam orda sabah yaşadı. Sevgilileri eve gidip geliyordu. Hayatını yaşıyordu yani ama asla evlenmek istemiyordu.
Bircok sevgilisi ile ayrılma sebebi de bu oluyordu. Adamın evlenmeye niyeti yokken ciddi düşünen hiçbir kız onunla zaman kaybetmek istemiyordu.
40 li yaşlara geldiğinde yeni bir ev aldı kendine. Komşusunun yaş olarak dayimdan en az 15 yaş küçük bir kızı vardı. Kızla birlikteydiler. Ama dayım kıza hasta.
Kiz kabul etse o gün gidip evlenecek.
Hani o evlenmeye yanaşmayan adam. O gitti. Kızı o kadar seviyordu ki...
Kız dayimla birlikte ama evlenmeye gönlü yoktu. Daha doğrusu dayimla evlenmeye gönlü yoktu. Ağırdan alıyordu. Naz yapıyordu.
Kız bigün ayrilmak istedi. Evlenesi yoktu çünkü. Dayım perişan oldu. Gördüğümde çok üzülmüştüm.
Kız kısa bir süre sonra biz ordayken başka biriyle oldukça hızlı bir sekilde evlendi.
Biz de balkondan izledik olayı. Dayımın yüz ifadesi halen gözümün önündedir. Kendisi asla balkona çıkmadı.
Kızın annesi dayımı cok seviyordu. Annemle de arkadaş olmuşlardı. Kızının dayimla evlenmek istememesi kadını üzüyordu .
Dayım sonra başkasıyla evlendi . Ama inanın o kızdan umudu kesmemiş olsaydı beklerdi
Erkekler böyledir işte.
Ben hiçbirinin evlenmekle ilgili sorunları olduğunu düşünmüyorum.
Gerçekten seven adam bal gibi de evleniyor.
Mesele gerçekten sevdikleri kadını bulmakta
2-3 yıllık ilişkilerinde de sen yapışmışsın o zaman
Adamlar pek oralı olmamış
Bir tane bulunca da evlenmek isteyen evlenmişsin işte şimdi de başarılı olduğunu düşünerek çok değil 4-5 sene önceki halin gibi olan birine yapıştın diyebiliyorsun
Bana hiçbir zaman bu kadar net olmadı ne yazık ki. Ben seninle evlilik düşünmüyorum deseydi zaten hayatından çekip gidecektim bunu da hep söyledim. Hep belirsiz hallerde kaldık yani. Sizin adınıza sevindim umarım daim olur mutluluğunuzEşimle de biz böyle bir süreç yaşamıştık evlenmeden önce.İki yılı geçindir birlikteydik..ama bizde iş güç derdi yoktu..O ailesi ile kalıyordu ben aynı ilin sınırında kendi evimde kalıyordum.Aramızda 150 km mesafe..zaten çalışan insanlarız.. sadece hafta sonları görüşebiliyorduk.İlk dönem ben evlilik insanıyım ,sen neden evlilik düşünmüyorsun ..ama olmaz ki! diye diye beni evlilik konusunu düşünmeye sevkeden adam sonrasında "bu gün olmaz da belki yarın" söylemine büründü. Bana ailem ailenle tanışacak dediği günlerden birisinde küçük bir tartışma yaşadık..ama çok ıvır zıvır bir konu ..buluştuğumuzda "ailen bu hafta sonu mu sonrakine mi gelecekti?" diye sordum.Eşimin verdiği yanıt "o plan biz tartışmadan önceydi ,şimdi böyle bir şey düşünmüyorum " oldubenim gözüm karardı.."madem o tartışmada ilişkimizi dondurdun keşke bana da söyleseydin bu gün de görüşmezdik!! Ben artık evlilik istiyorum senle olmazsa başkası ile olur ..sen sağ ben selamet " dedim.Ertesi hafta annesini gönderdi ,kısa zamanda aile içi nişan 1 yıl sonra da düğünümüzü yaptık.Ama o gün bana "kusura bakma ben evlilik düşünmüyorum " dese bir daha asla görüşmezdim onunla.Yani demem o ki evlilik iki kişilik bir karar ..boşanmak tek kişinin bile olsa verebileceği bir karar.. otur düşün ne istediğini yeterki hayatımda olsun diyorsan çok baskı yapma..ama hayatı yakalayamıyor ,hep birşeyler eksik hissediyorsan da ona göre kendi yolunu çiz
Avlanmışsın da olmamış işteevet aynen öyle oldu. Daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, size açıklama da yapacak değilim.
Herkesi koca manyağı sanıyorsunuz da ben koca peşinde koşmadım, evlenmenin bir başarı olduğunu düşünsem 30a kadar beklemezdim, kariyer yapana kadar koca avlardım
Üslûp der susarım.Espri yaptım ablacım
Espiri yaparken artık alt yazı kullanıcaz
Kim peşinden koşmuş bu arada
İşim olmaz hadi şimdi
30 yaşı geçmiş uzaktan ilişki sürdürmeye çalışıyor ama evliliğe hazır değil. Ergen misin be adam?
Ben anlamıyorum bunu. Ya tabi ki herkes evlenmek zorunda değil. Ama insan hayatında bir düzen ister ben 33 yaşımdayım. Bu yaşta sevgilim varken akşam eve gelip yalnız oturmayı, sevgilimle mesajlaştığımı hafta sonlarıma buluşmak için işimi gücümü bırakıp fırsat yaratmaya çalışmayı düşünemiyorum.
Şu an öyle bir vaktim yok ki.
3 yıldır mutlu olduğun bir ilişkin varsa yaşlar da müsaitse şu tepkiyi anlamıyorum yani.
evet aynen öyle oldu. Daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, size açıklama da yapacak değilim.
Herkesi koca manyağı sanıyorsunuz da ben koca peşinde koşmadım, evlenmenin bir başarı olduğunu düşünsem 30a kadar beklemezdim, kariyer yapana kadar koca ko
Çok şükür koca avcısı değilim. Ben de kariyer sahibiyim, güzel bir işim var ve gayet de iyi bir yaşantım var. Evlenmezsem ölürüm de demiyorum. “Koca avlamak “ da size yakışan bir tabir olsa gerek. Lütfen daha fazla yorum yapmayın siz ya gerek yokevet aynen öyle oldu. Daha okuduğunuzu anlayamıyorsunuz, size açıklama da yapacak değilim.
Herkesi koca manyağı sanıyorsunuz da ben koca peşinde koşmadım, evlenmenin bir başarı olduğunu düşünsem 30a kadar beklemezdim, kariyer yapana kadar koca avlardım
Nilay kötü bir şey demedi, dikkatle okursanız espri yaptığını anlayabilirsinizÜslûp der susarım.
Yahu size demedim ki, yorumu yapan hanımefendiye söyledimÇok şükür koca avcısı değilim. Ben de kariyer sahibiyim, güzel bir işim var ve gayet de iyi bir yaşantım var. Evlenmezsem ölürüm de demiyorum. “Koca avlamak “ da size yakışan bir tabir olsa gerek. Lütfen daha fazla yorum yapmayın siz ya gerek yok