- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.693
- Konu Sahibi buzdansaray
Benin bir dayım var.
Dış görünüş olarak hoş bir adam. Spor yapan ,medeni efendi bir insan.
Kendisi ankarada diş hekimliği okumuş. Sonra marmarada küçük bir tatil beldesinde askerlik yapmış. Burayi cok sevmiş. muayenehanesini orada açıp tek başına yaşamaya başlamış.
Sonralari hatırlıyorum tatillerde yanına giderdik. Dayım varlıklı bir adamdı.
Çok ince ve naziktir. Evde bir eksik varsa kendisine söylenmeden alırdı yapardı.
Onunla evlenen kişinin hiçbir şeyi düşünmesine gerek yoktu. O her şeyi ince ince düşünürdü zaten.
Cok temiz bir adamdı. Bekar evi pırıl pirildi.
Ama asla evlenmek istemiyordu.
Bir sürü sevgilisi oldu. Bazıları uzun da sürdü. Iclerinde çok güzel kizlar da vardı. Ama dayım takılıyordu. Annemlerin evlenmesi yolundaki sözlerine kulak tıkıyordu.
45 yaşlarına kadar nerde akşam orda sabah yaşadı. Sevgilileri eve gidip geliyordu. Hayatını yaşıyordu yani ama asla evlenmek istemiyordu.
Bircok sevgilisi ile ayrılma sebebi de bu oluyordu. Adamın evlenmeye niyeti yokken ciddi düşünen hiçbir kız onunla zaman kaybetmek istemiyordu.
40 li yaşlara geldiğinde yeni bir ev aldı kendine. Komşusunun yaş olarak dayimdan en az 15 yaş küçük bir kızı vardı. Kızla birlikteydiler. Ama dayım kıza hasta.
Kiz kabul etse o gün gidip evlenecek.
Hani o evlenmeye yanaşmayan adam. O gitti. Kızı o kadar seviyordu ki...
Kız dayimla birlikte ama evlenmeye gönlü yoktu. Daha doğrusu dayimla evlenmeye gönlü yoktu. Ağırdan alıyordu. Naz yapıyordu.
Kız bigün ayrilmak istedi. Evlenesi yoktu çünkü. Dayım perişan oldu. Gördüğümde çok üzülmüştüm.
Kız kısa bir süre sonra biz ordayken başka biriyle oldukça hızlı bir sekilde evlendi.
Biz de balkondan izledik olayı. Dayımın yüz ifadesi halen gözümün önündedir. Kendisi asla balkona çıkmadı.
Kızın annesi dayımı cok seviyordu. Annemle de arkadaş olmuşlardı. Kızının dayimla evlenmek istememesi kadını üzüyordu .
Dayım sonra başkasıyla evlendi . Ama inanın o kızdan umudu kesmemiş olsaydı beklerdi
Erkekler böyledir işte.
Ben hiçbirinin evlenmekle ilgili sorunları olduğunu düşünmüyorum.
Gerçekten seven adam bal gibi de evleniyor.
Mesele gerçekten sevdikleri kadını bulmakta
Benimde cevremde var boyle ornekler. evlenmem evlenmem adamları aşık olunca 3 4 ayda bile evlenebiliyorlar.