- 20 Ocak 2008
- 15.103
- 31.716
-
- Konu Sahibi buzdansaray
Ortak arkadaşlarımız var, onlara hep benim onunla bir sorunum yok , onu seviyorum ama evlilik fikri kafamda oturmuyor birtürlü ( evlilik bana göre değil benzeri cümleler ..)diyormuş. Bu durumda ona mı yormalıyım kendime mi yormalıyım ben de bilmiyorum . Çok fazla düşündüm ve ne yazık ki düşünmek beni bir adım ötesine taşıyamıyor sadece yorgunum
Evlilik olayına çok takık değilseniz ve bu tarz bir yaşam size uygunsa ona uyum sağlayıp ilişkinizi devam ettirebilirsiniz. Değilse direkt ayrılın bence, diğer türlü hem üzülürsünüz hem de zaman kaybı.Ortak arkadaşlarımız var, onlara hep benim onunla bir sorunum yok , onu seviyorum ama evlilik fikri kafamda oturmuyor birtürlü ( evlilik bana göre değil benzeri cümleler ..)diyormuş. Bu durumda ona mı yormalıyım kendime mi yormalıyım ben de bilmiyorum . Çok fazla düşündüm ve ne yazık ki düşünmek beni bir adım ötesine taşıyamıyor sadece yorgunum
Sizi tanıdıktan sonra sizinle evlenmek istemediğini fark etmiş gibi duruyor. Belki bazı hareketleriniz huylarınız hoşuna gitmedi, bu kişiyle bir ömür aynı evde yaşayamam dedi. Sevgiliniz evlenmek istemiyor değil ama sizinle evlenmek istemiyor.Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Evlenmek istememesi konu sahibine değer vermediği anlamına gelmiyor zaten. Net olmaması, oyalaması, aklındaki düşünceleri net bir şekilde söylememesi değer vermediği anlamına geliyor bence. Hani neden şu an evliliğe hazır olmadığına dair net bir cevap veremiyor. Okula devam ediyor olsa, işi yeni olsa, maddi sıkıntıları olsa bunları açık ve net şekilde belirttiği takdirde konu sahibi de şartların olgunlaşmasını bekler. Konu sahibiyle evlenmek istememesi dışında bir cevap yok bence. Bunu söylediğinde de büyük bir ihtimalle ayrılacakları için söylemiyordur.Evet ama öbür tarafta istemiyor diye bu onu konu sahibine değer vermiyor yapmaz ki.
En başından da istememiş kıza güven vermek için öyle konuşmuşturen başından istiyormuş, sizi tanıdıkça istememiş demek ki.
seven adam sevdiği kadın bu kadar kadar çok istediği halde oyalamaz, belirsizlik yaratmaz.
siz bu ilişkiyi evlilik gibi bir şeyle sonuçlandırmak istiyorsanız, evlenmemek demek sizin için 3 senelik emeğin çöp olması demekse ayrılın bence.
yani herkesin amacı, beklentisi farklı olabilir. ortak bir noktada buluşamıyorsunuz.
Başından beri evlenmek istememesi gibi bir durum yoktu . Başlarda gayet istekliydi hatta kendisi açardı bu konuları. Sabredelim düzenimi oturtayım dedi bana , ben de bekledim. Kötü bir işi vardı, ondan daha güzel bir işe geçti. Konuyu tekrar açınca da hazır değilim dedi yine değişen bir şey olmadı yani. Bana en başında ben evlenmek istemiyorum haberin olsun demedi ki. Biz hep hayal kurduk. Sanırım sonradan artık bana sunacak bir gerekçesi kalmadığı için kaçmaya başladı. Anlamıyorum. Belki de beni gerçekten sevmiyordur evetŞunu tam anlamıyorum evlenilmediği zaman o yaşanan güzel zamanlar çöp mü oluyor?
Yani o kadar zaman geçirmişsin evlenmek için mi geçirdin? evlenmek mi olay? evlenmeyince ne oluyor?
adam en baştan evlenelim diye yaklaşıp şimdi yan çizmiyor ki hiç dememiş öyle şey. ama ben o kadar emek verdim demek biraz zorlamak olmuyor mu?
bazıları sanki evlenmek zorunda gibi yaklaşmışlar. bir ilişkideyseniz illa evlilikle sonuçlanmak zorunda değil insanlar evlenmek isteyebilir ama bunu çok uç bişey olarak erkeğin size bahşettiği bir lütuf gibi görmeyin.
kimse sizin dar kalıplarınıza göre ilişki yaşamak zorunda değil..
beraber güzel bir ilişki kurmuşsunuz sürdürmüşsünüz onca zaman. sonra hadi evlenelim evlenelim... sonra bi şekilde evlenince gelsin sorunlar sıkıntılar..
benle evlenmek isteyen erkekler oldu ama ben istemedim çok sevsem de elin herifinin donlarını yıkarken bulamadım kendimde o şeyi hissedemedim öyle aşırı anaç verici bir tutumum da yoktur zaten..
Bunu da hep söyledim, bak böyle olmayacak hadi ilişki danışmanına gidelim dedim. Hatta bana belirsizlik yerine ben seninle evlenmek istemiyorum dersen bu da benim için yeterli bir cevap olacak ve hayatından çekileceğim dedim. Hayır ama her fırsatta her bu konu açıldığında benim seninle ve ilişkimiz ile bir problemim yok, hayatımda olmandan mutluyum ve kimse beni bu kadar sevmemişti diyor hep. Ama konu evlilik olunca hiçbir yere varamıyoruz. Ben de hatayı kendimde çok aradım. Bu durum bana özgü bir durum mu diye. Her defasında bunun aksini söylüyor yani beni istemeyen biri şimdiye dek ben seninle evlenmek istemiyorum seni üzmek istemiyorum deyip giderdi hayatımdan herhalde bu da çok zor olmamalı . Buradaki yorumları okudukça beynimde beşyüz tane farklı düşünce oluştu nasıl olacak ben de bilmiyorumKonu açılmış hazır hisstrmyrm demiş ve üzerinden 1 yıl geçmiş hala yol alınmamis bir ilişki ise 3yilda arkadaşlk yaptığıma istinaden. Evlilik ve aile danışmanina gitmeyi teklif ederdim. Belki size acamadigi veya kendisinin de Günyüzne vurmak istemediği bir durum olabilir. Yada maddi durumu iyi olmayablr bu gibi durumları ekersen eğer. Sonra baktım yol katedmyrm bir 3 yılımı daha paşa keyfi gelsin diye beklemzdm asla.
İnsan sevdiği ile aynı çatı altında olup her gün görmek için deli olur yani eğer arada gerçek aşk varsa. Yoksa AA biz seviyoruz ama evlilik istemyrz diyen de ne bilimm yaşı küçükse tamam da yoksa bahane gibi
Şunu tam anlamıyorum evlenilmediği zaman o yaşanan güzel zamanlar çöp mü oluyor?
Yani o kadar zaman geçirmişsin evlenmek için mi geçirdin? evlenmek mi olay? evlenmeyince ne oluyor?
adam en baştan evlenelim diye yaklaşıp şimdi yan çizmiyor ki hiç dememiş öyle şey. ama ben o kadar emek verdim demek biraz zorlamak olmuyor mu?
bazıları sanki evlenmek zorunda gibi yaklaşmışlar. bir ilişkideyseniz illa evlilikle sonuçlanmak zorunda değil insanlar evlenmek isteyebilir ama bunu çok uç bişey olarak erkeğin size bahşettiği bir lütuf gibi görmeyin.
beraber güzel bir ilişki kurmuşsunuz sürdürmüşsünüz onca zaman. sonra hadi evlenelim evlenelim... sonra bi şekilde evlenince gelsin sorunlar sıkıntılar..
benle evlenmek isteyen erkekler oldu ama ben istemedim çok sevsem de elin herifinin donlarını yıkarken bulamadım kendimde o şeyi hissedemedim öyle aşırı anaç verici bir tutumum da yoktur zaten..
Şunu tam anlamıyorum evlenilmediği zaman o yaşanan güzel zamanlar çöp mü oluyor?
Hepsine katıldım ama şuraya ayrı bir katıldım.Şunu tam anlamıyorum evlenilmediği zaman o yaşanan güzel zamanlar çöp mü oluyor?
Benin bir dayım var.Ortak arkadaşlarımız var, onlara hep benim onunla bir sorunum yok , onu seviyorum ama evlilik fikri kafamda oturmuyor birtürlü ( evlilik bana göre değil benzeri cümleler ..)diyormuş. Bu durumda ona mı yormalıyım kendime mi yormalıyım ben de bilmiyorum . Çok fazla düşündüm ve ne yazık ki düşünmek beni bir adım ötesine taşıyamıyor sadece yorgunum
Bence ayrıl. Şimdi onu zorla ikna etsen bile, yine üzülen sen olursun. Bence erkeğin kadına göre daha hevesli olması gerekiyor. Seni sevecek ve değer verecek birisi olma şansını niye kaçırasın ki. Ayrıca belki kızanlar olacak ama bence kadın için yaş önemli. Genelde 30 yaş sonrası zor oluyor, o yüzden vaktini kaybetme. Erkekler 40 45 yaşında bile olsa 25 yaşında birisiyle evleniyor ama kadınların genelde böyle bir şansı yok. Ben olsam vakit kaybetmezdimHerkese merhabalar. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için sizlerle de paylaşmak istediğim bir durumum var. 3 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bu konular açılana dek güzel giden bir ilişkimiz vardı. Uzakta da olsak elimden geldiğince görüşme imkanları yarattık. Geçtiğimiz sene ilk kez evlilik konuları açıldı, erkek arkadaşım hazır olmadığını söyledi. O bir sene boyunca asla bir yol alamadık. Arkadaşları evlendi , nişanlarına düğünlerine gittik. Ama onda tık olmadı. Bu çok zordu benim için. Hazır değilim korkuyorum gibi gerekçeler sundu bana hep. Ne zaman hazır olacaksın bana bi zaman ver dediğimde de asla bir süre vermiyor bana. Ne olacağı belli olmayan bi kara delikte ilerliyorum yani sanki. Ben 27 yaşındayım o 31 yaşında. Maddiyat deseniz var. Ailesini tanıyorum, ailesel ya da maddi hiçbir sorun yok. 1 yıldır aynı şeyin içindeyim ve inanın ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bana sunduğu şey belirsizlik ve bu belirsizlik beni mahvetti. Bana zaman ver yine birkaç ay sonra anca düşünebilirim şu an işim gücüm çok yoğun diyor bana. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım mutlu, sevgilileri yanında , evlilik teklifi alıyorlar vs normalde bunlara asla takılmazdım ama böyle bi şeyin içinde olunca kafama takmaya başladım onlar mutlu ve yaşıyorken ben neden bunlardan mahrum bırakılıyorum diye. Onu seviyorum ama şu çıkmazda olmak beni deli ediyor artık. Sürekli ötelenerek kendimi değersiz hissetmeye başladım. İnsan sevdiğini bu kadar bekletmezdi herhalde ya. Düşünmeyeyim diyorum kendimi baskılıyorum akışa bırakayım olacağı varsa olur diyorum ama bir noktada tıkanmaya başlıyorum. Yanında olmak istiyorum olamıyorum. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın zaten yeterince üzgün bir durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Bunu da hep söyledim, bak böyle olmayacak hadi ilişki danışmanına gidelim dedim. Hatta bana belirsizlik yerine ben seninle evlenmek istemiyorum dersen bu da benim için yeterli bir cevap olacak ve hayatından çekileceğim dedim. Hayır ama her fırsatta her bu konu açıldığında benim seninle ve ilişkimiz ile bir problemim yok, hayatımda olmandan mutluyum ve kimse beni bu kadar sevmemişti diyor hep. Ama konu evlilik olunca hiçbir yere varamıyoruz. Ben de hatayı kendimde çok aradım. Bu durum bana özgü bir durum mu diye. Her defasında bunun aksini söylüyor yani beni istemeyen biri şimdiye dek ben seninle evlenmek istemiyorum seni üzmek istemiyorum deyip giderdi hayatımdan herhalde bu da çok zor olmamalı . Buradaki yorumları okudukça beynimde beşyüz tane farklı düşünce oluştu nasıl olacak ben de bilmiyorum
Çok teşekkür ederimKonu sahibi ben sana benzer bir durum yaşadım. Hemen üniversiteye gider gitmez başlayan ilişkim başlarda hep işimiz olunca/okul bitince evleniriz diye giderken sonra bir haller oldudüzenimizi oturtmamız tam tamına 9 yıl sürdü öyle 3 yıl değil :) 29 yaşındaydık, her şey uygundu. Evlilik teklifi yapmadı ama bu kadar uzun ilişkide gerek de yok diye düşündüm biz birlikte yaşıyorduk sizden farklı olarak ve maddi açıdan daha iyi durumda olan hep bendim (ondan hiçbir maddi beklentim yoktu yani. Evlenmek için para yoktu durumu yoktu).
Düğünü falan her şeyi ben karşılayacaktım, planlar yapmaya başladım. Bunda bir nazlar niyazlar başladı. Bahanesi de evlilik stresli bir durum diyordu. İstemeye geldiler falan sonra bu ben korkuyorum demeye başladı. En sonunda da ben evlenmek istemiyorum dedi öyle bitti
Eşimle o kadar güzel oldu ki bu işler o zaman anladım evlenmek isteyenle istemeyen arasındaki farkı.
Yok herkes evlenmek zorunda mı bilmemne diyenlere bakma. Elbette herkes evlenmek zorunda değil. Bunu belirtirsin. Benden evlilik falan bekleme dersin (ki defalarca konu açılmış) dürüst olursun o zaman elbette kabul eden devam eder. Ama yok bilmiyorum, hazır değilim falan bunlar çok boş laf.
Bence daha fazla yıpranmayın. İlişkinizi bitirin. Nedenini de söyleyin: bizim ilişkiden farklı beklentilerimiz var, böyle olmayacak, deyin. Sizin de inşallah karşınıza sizin beklentilerinizde biri çıkacak :)