Erkek arkadaşım evlenmek istemiyor...

gerçekten sevse evlenır.Bir erkek evlılık düşünmüyorum diyorsa bilin ki sizinle düşünmüyordur diye bir söz okumuştum.Sonuna kadar katılıyorum.Yaşınız küçük değil sorun maddiyat işsizlik vs de değil.Bence bahane.Yaşadıklarınızda çok haklısınız.Duygularınız gayet normal.Kendinizi değersiz hissittiren birine bence hayatınızda yer vermeyin yıpratmayın kendinizi.Ucu bucağı belli olmayan işık görünmeyen bir tünel belli ki.Sizin yerinizde olsam ayrılırdım

Ben bu ilişkiye çok emek verdimcileri anlamıyorum. Ben ailemle de mutluyum ama çok emek verdim ile başlıyorsa cümleler, ben evliliğe meraklı değilim demenizi dürüstçe bulmam. İstiyorsınuz işte evlenmeyi ama adam istemiyor Bu forumda çok emek verdimle konu açıp mutlu olan görmedim. Sizin konunuz gibi en az 4-5 konu da okudum burda. Hep aynı tarz. Kadın istekli erkek kaçıyor. Sonra böyle adamlar bir kadına aşık olup 3 ayda evleniyor. Bir ilişkiye emek nasıl Verilir onu da anlamıyorum? Mesela çocuk yetiştirmek emektir. Onu işler, büyütür topluma kazandırırsınız ama bir ilişkinin emek boyutu bana anlamsız geliyor. Genelde ilişkiyie böyle anlamlar yükleyenler de mutsuz oluyor. Evlilik sizin buraya yazdıklarınız doğrultusunda Başlayacak bir şey değil çünkü bu adam evlilikten kaçıyor. Belki de sizinle evlilik düşünmüyor. Belki sevgili hayatı hoşuna gidiyor sorumluluk istemiyor.

Hazır hissetmiyordur
Yeterince sevmiyordur
Bazı huylarınız onu korkutuyor olabilir
Çevresindeki evlilikler onu evlenmekten korkuyor duruma getiriyordur vs vs
Önemli olan onun korkuları yada baheneleri değil
3 senelik bir ilişkide beklentiye girmeniz normal sen kendince haklısın
Ama beklemeye devam etme bence
Uzadıkça ilişki içinden çıkılmaz bir hal alıyor
Sen bekledikçe onun için cepte olacaksın daha cazip bir alternatif çıkınca senden sudan bir sebeple ayrılır iki günde bakmışsın o evlilikten korkan adam nişan takmış
Maalesef bunlar hayatın gerçekleri
O yüzden bu konuyu etraflıca konuş erkek arkadasınla onu daha fazla bekleyemeyeceğüni bu durumdan sıkıldığını kendini değersiz hissettiğini söyle
Sana baskı yapmıyorum yanlış anlama ama benle evlenmek istemeyen bir insanla da daha fazla vakit kaybedemem dersin
Burda olay evlilik değil zatwn o bir formalite hayatı paylaşmak aynı evde yaşamak ilerde bir çocuk sahibi olmak sevdiğin adamla
Yoksa evlilik kolay herkes istese evlenir ama sevmeden evlilik olsun diye evlenmek bana çok kötü geliyor.
Sen konuş mutlaka

@pembetekir ben seni çok iyi anlıyorum
Emek vermek dedin mi bilmiyorum desen de haklısın, sevmek de emek vermektir uzaktan ilişki yürütmekte
Bunları bir kenara bırakalım asıl konu bu değil
Tek yolun konuşup tamam bitirelim o zaman derse bitirmek
Beklemek sana veya ona birşey katmayacak
Adamın neyi beklediği bile belli değil
Evlenmek isteyen herkes evlenir, ülkemiz bu konuda olduça verimli
Sen sevdiğin adamla istedin olmadı, vardır bir hayır

Cidden ilişkiye emek nasil veriliyor ben de merak etmiyor değilim.

Eşimle sevgiliyken ben hep keyifli vakit gecirmeye, mutlu olmaya odaklanirdim başka derdimiz mi vardi? Eşimle sevgiliyken sevgililigimiz gezmelerden, eglencelerden oluşuyordu neredeyse bi sehirde kamp yapar, yan sehre kahvaltiya giderdik. Ne emegi? Bitse de guzel anılar kalmiş olurdu.

Sirf ayrilmamak, evlenmek için ilişkiyi yük seklinde taşimayi "emek" olarak degerlendiriyor gibi geldi bana... Baska ne olabilir.

Bence evliliği sizinle istemiyor
Bir de hem uzaktan iliski hem de evlilik istemiyorum dusuncesi bana abes geliyor ama bir erkek gozuyle belki de evliligi özgürlüğün kisitlanmasi diye düşünüyor olabilir, şu an ekmek elden su gölden, belki sorumsuz ve evlenerek sorumluluk almak istemiyor. 3 yil emek verdim diyerek ayrilmaktan korkmak da saglikli degil haklısınız elbette emegin karsiligini almak istersiniz ama 5 sene sonra da böyle olsa o zaman da 5 senelik emege uzuleceksiniz.
Ayrilsaniz sen bilirsin mi der yoksa seni kaybetmek istemiyorum.ayrilmayalim mi der? Ailesi ile hiç evlilik konusu gecti mi?

“çok emek verdim” cümlesine takılanlara ithafen yazıyorum. bu 3 yıl süresince belki her kadının sabır gösterip katlanmak istemeyeceği kadar çok şey yaşandı, çok zordu şartlarımız. He derseniz ki silah zoruyla mı yaptın yapmasaydın, e tabi ki sevdiğim için onunla olmak istediğim için yaptım. Çok zor dönemleri oldu , işsiz olduğu dönemleri oldu, uzun saatler çalışıp eve geç geldiği ve bana zaman ayıramadığı dönemleri oldu. Ben de işsizdim , parasızdım ve her şeye rağmen onun yanında olmak için uğraştım. Buraya ayrıntılı olarak yazmadığım belki de yüzlerce şey var. Tüm bunları düşündüğünde insan tabi ki bir karşılık bekliyor. Bu bir yatırım mı elbette değil. Ama sadece ilişki anlamında değil herkes hayatta emek verdiği şeyin karşılığını görmek, almak ister.

Kimi insan hayatını yalnızca flört ederek geçirmek ister, belki adam böyle biridir, yaşı maddi imkanları sebebiyle evlenmemesi sorgulanıyor ama herkes kendini evli biri olarak görmek istemeyebilir, herkes anne olmak istemeyebilir.
Bence ilişkilerde önemli olan karşındakine dürüst olmaktır, konudaki erkek arkadaş evlilik düşünmüyorum diyor açıkça söylemiş bunu, konu sahibesiyse evlilik istiyor, beklentiler uyuşmuyorsa ne hanımefendi ne de erkek arkadaşı suçlanamaz, ayrılır veya böyle devam ederler ikisi de birbirini zorlayamaz, kaldı ki iyi bir erkek arkadaş olmak iyi bir eş iyi bir baba olmak manasına da gelmiyor her zaman, sevmek de yeterli olmayabiliyor.

Evet bu sizin gibi uzaklık problemi olmayan, Yanyana yaşanan ilişkiler için geçerli. Ne güzel birlikte güzel anılar biriktirmişsiniz, yaşamışsınız dolu dolu. Bizim şartlarımız sizinki gibi değildi. Çok sık görüşemedik bile. Birlikte yapılan keyifli aktivitelerimiz de oldu tabi ki ama takdir edersiniz ki aynı şehirde yaşanan bir ilişki kadar elbet değildi. Şartları da göz önünde bulundurmak gerekir.

Şu güne kadar hep ilişkilerin dinamikleri vardır gibi düşündüm. Hep gerçekten evlenmek istemeyen adamlar olduğunu düşündüm çünkü benimde ilişkilerimde ben şu an hazır değilim diyen insanlar oldu. Evet karşılıklı hem kadın hem erkek evliliği saçma bulan insanlar var. Ama inanın çok çok az bir kesim gerçekten evliliği istemediği için evlenmiyor. Geri kalan diğer tüm kesimler sizinle evlenmek istemediği için evlenmiyor. Birçok hatta onlarca tanıdığım, evlilik neymiş diyen insanlar gönlüne göre biri çıkınca şak şak evlendi. Ha bu arada bana ben evlenmek istemiyorum diyen eski görüştüğüm insanların yeni kız arkadaşlarına taktığı tektaşları da gördü bu gözler. Şu an bende nişanlanıyorum ve erkek arkadaşımla 1 yıl içinde bu karara vardık. Hem de hiç zorlamadan ittirmeden taktik yapmadan. Kısaca demeye çalıştığım doğru insan gelince su gibi kendiliğinden akıp gidiyor. Bu kadar ittiriyorsanız bir sıkıntı vardır.

Ayni şehirde degildik. Farkli sehirlerdeydik bizim gezmelerimiz de hergun olmuyordu. Daha cok haftasonlari veya izinler...
Benzin paralarini filan emekten sayarsak
Baya emek verildi tabi.

Karşılığı evlenmek olarak mı görüyorsunuz?

Dümdüz evlenmek istiyorum diyebilirsiniz. Bu forumda da evlenmek istemeye ayıp sayacak kadar tepki gösterenler oluyor anlamadığım bir şekilde.
İnsanlar evlenmek isteyebilir bu istek onları amaçsız, aileleri ile mutsuz, vasıfsız falan yapmıyor.

İstediğinizi direkt söylemekten çekinmeyin.
Bunu sevgilinizle de açık açık konuşun. Aldığınız cevaplara göre de kendi yolunuzu çizin.

Emeklerimin karşılığı söylemi kulak tırmalıyor yalnız ona gerek yok.

Son düzenleme:
Aynı şehirde sürekli görüşüyor da olsanız erkek arkadaşınızın evliliğe bakış açısı aynı olacağına göre, öncelikli düşünmeniz ve karar vermeniz gereken şey emek veya kaç yıllık ilişkiniz olduğu değil, bu şekilde devam edip edemeyeceğiniz.
Siz evlilik istiyorsunuz adam istemiyor, bu fikri değişir mi meçhul siz evlilik olmadan ilişkiden mutlu olur musunuz bu da meçhul.

Bu sebeple bir karar vermeniz gerekiyor bence

Benzin paralarini filan emekten sayarsak
E çok komikmiş
maddiyat ve maneviyat elbette aynı şey değildir .

Ee yani harcanan para disinda gerisi eglenmek, birazcik ozlemek...
Budur ilişki yani.

O kadar para harcadik evlenelim bari denmez. Her ilişki evliliğe gitmez, oyle bi beklenti varsa harcamamak lazim.

Ee yani harcanan para disinda gerisi eglenmek, birazcik ozlemek...
Budur ilişki yani.

O kadar para harcadik evlenelim bari denmez. Her ilişki evliliğe gitmez, oyle bi beklenti varsa harcamamak lazim.
Hiçbir zaman “ ayy ben çok para harcadım çok param gitti off bu açığı kapatmam lazım acilen “ düşüncesiyle evlenme fikrine kapılmadım zaten. Öyle şey mi olur ? Düşüncesi bile çok çirkin kaldı ki benim söylemek istediklerim ile alakası yok, benim beklentimin de bunun yanında gayet makul be normal olduğunu düşünmekteyim. Yazımın da en ufak yerinde sizinki gibi bi söylemim olmadı olamaz da. Can sıkıcı yorumlar yapmayın ya Allah aşkına.

Iste sorun o zaten
Siz ona destek olmuşsunuz ama sizin ihtiyacınız oldugunda o size destek olmamis ve devamli verici olmak da sizde en azindan bir sey alabilmek icin beklenti olusmasina sebep olmuş
Alacagim sey evlilik olur diye düşünüyorsunuz ama adam size emek vermemiş işte
Ayrilmasaniz da siz çaba göstermeye, sabretmeye, idare etmeye devam edeceksiniz adamin umrunda değil. O karşılık vermeyecek siz uzuldugunuzle kalacaksiniz

Aynen katiliyorum. Konu sahibi isine yaradigi icin devam ediyor. Su "evlilikten korkuyorum" diyenler genelde bu tür kizlari kullanir, ayirilir, sonra 3 ay tanidigi kiza evlenme teklifi eder. Önce öz sevgi ve öz saygi her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…