Erkeğin kök ailesine aşırı düşkün olması

gocmenkizii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
17
15
28
3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum

3 yıldır birlikteyiz. Evlenme teklifi etti kabul ettim. Ailesinin durumu da var. Diyor ki düğünde ailemden para alamam. Biz de daha 26 yaşındayız işlerimizi oturtamadık hala. Yani bizde de para yok. Ailesine kıyamıyor ama bana kıyabiliyor. Nikah yapalım diyorum olmaz babam kabul etmez diyor. Ben de böyle yüklü bir borçla evlenmek istemiyorum. Evlenince birlikte gezmek dolaşmak istiyorum. O zaman bekleyelim para biriktirelim dedim. Ona da sıcak bakmıyor. Benim ailem nasıl elini taşın altına koyuyorsa onun ailesi de koymalı. Sülalesinden biri gelir ta 8 saatlik yol yapıp bırakır onu. Biri arar koşa koşa gider. Miras paylaşımı olacak mesela ablalarım fazla alsın kadınların daha çok ihtiyacı olur diyor. Ben de kadınım ben de birilerinin kızıyım. Gelecek kuralım diyor hiç birikim yapmamış hala da yapmıyor. Benim aileme mi güveniyor anlamadım. Onunla evlenme düşüncesinden soğudum bu konulardaki tavrını görünce. Ne yapmalıyım bilmiyorum
Ben evlenirken ailelerin destek olmak zorunda olduğunu düşünmüyorum. Fakat sizin fikriniz çok güzel. Nikahla evlenmeyi teklif etmişsiniz.
Babası buna izin vermeyecekse izin verdiği şeklin masrafını karşılamalı ki, bence ilk fiyasko nasıl evleneceğime neden kayınpederim karar versin?
Soğumakta haklısın.

Dipnot: miras işleri herkesin kendi aile işidir. Eşleri ilgilendirmez. Kişi isterse hiç birşey istemeyebilir.

Ailelerin ikisi de evlenecek çifte bir şeyler vermek zorunda değil aslında ama gördüğüm kadarıyla, siz de pembik gelin gibi diretmemişsiniz. Bu güzel.
Karşınızdaki hem karnım doysun hem pastam dursuncu. Sizin düşüncelerinizi anlayacak kapasitesi yok. Hiç vaktinizi harcamayın. Aileci erkekten ne köy olur ne kasaba.
Akıllıymışsınız soğumuşsunuz. Salın ipini gitsin

Haklısın bence tamam ailesinden isteyememesi, mirası diğerlerine bırakması anlaşılabilir ama hem düğün olsun bizimkiler öyle istiyor diyip üstüne bir birikimi olmaması,ailesinden de alamazmis, wvlenmek için bekleyemezmişde sana güveniyor gibi böyleleriyle uğraşılmaz bence 26 yaşında biri evlenecekse karşındakiyle kendine uygun kararları alabilir artık. Belli bir birikimi de olmalı bence.

Evlenecek olgunluğa ulaşmış birisi değiş bence. Şöyle yapın ipleri tamamen ona bırakın planlasıın bakalım nasıl yapıyormuş nasıl altından kalkıyormuş hiç fikir vermeyin hiç madahle etmeyin. O zaman kendi görür

Benden sana tavsiye evlenme.Ailesi destek olursa, bir ömür ailesine minnet edecek.Evlenince sürekli gitmek isteyecek. Benim eşimde aşırı aileci ve annem babam ölünce ev kardeşime kalsın naparsa yapsın diyor.Biz kiradayız, ailesinin durumu çok iyi. Maddi destek olmak istiyor.Sinirlerin yıpranır. Nefret edersin ailesinden.

Biz evlenirken 2 tarafinda durumu yoktu ikimizde çalışıyorduk kimsenin elini cebine attirmadik. Biz yaptığımız halde yok şöyle olsun millete mahcup olmayalım, yok sade nikah olmasın az da gobek atalim diye anamızı ağlattılar. Eğer eşiniz ailesinden istemiyorsa para sizde ailenizi koruyun istemeyin. Dugunu de kendi cebinize uygun yapın. Ben cok pişmanım Yani ayıp olmasın diye diye ömrümüzü yedikleri adamlar bir ceyrek bile takmadı altınlar düğün masrafimixin yanında devede kulak kaldı. Diretin bence ya iki tarafta destek olsun ya da siz bütçenize göre düğün yapın yoksa cicim aylarınız borç ödemek ve kavgayla geçer.

Aileler altınla destek oldu;ama evlilikte tüm harcamaları biz yaptık. Evimizi ikimiz dizdik. Bütçeniz neyse ona göre davranın, ailelere ağız yüz eğmeyin bana sorarsanız. Yüklü borçla evlenenin huzuru olmaz. Nikaha yok diyor, erteleyip para biriktirelime yok diyor; nasıl olacak bu düğün?

Ya ben şuna da katılmıyorum. Aileler yardım etmek zorunda değil. İyi de aileler iyi ve kötü günde destek olmak için varlar birazda. O zaman herkes birbirine ben yardım etmek zorunda değilim deyip çekilsin kenara. Anne baba hasta olunca nasıl çoluğu çocuğu ilgilensin istiyorsa çoluk çocuk da bekler aynı ilgiyi. Sizin erkek arkadaşınız size herşeyi siz yapın ben damatlık la geleyim diyor yani anladığım. Çok yıpranırsın ben sana diyeyim

Anne baba dügün istiyorlarsa bi zahmet ödesinler
Ödeyemiyorlarsada sade bi nikah törene de riza gösterecekler
Ama bence sizin bu beyfendi ile kafalariniz pek uyusmuyor

Bence sizin ailenizden bekliyor, ne nikaha tamam diyor ne aileden istemeye kendinde de kuruş yok Allah tarafından bı çanta para mı bekliyor nedir yani?
Ben olsam "ailemden destek isteyeceğim düğün için 200 bin civarı versinler ne olacak sanki " diye ağzını yoklardim. Bakalım kendi ailesine kiyamayan adam ne düşünüyormuş.

X