- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi kahvenindelisi
-
Kitap okuyanin dusuncelerinin, dunyaya bakis acilarinin farkli oldugu muhakkak. Okumayi seven ile sevmeyen kiyaslanamaz. Siz bir istisna da olabilirsiniz ancak kitap okuyan ile okumayani bir tutmayalim lutfen.Neden öyle diyorsun ben ataklar halinde kitap okurum. 2 ayda bir atağım tutar onlarca kitap okur kusacak gibi olunca bırakır biraz dinlenirim. Kocam olacak adam kitap görünce haç görmüş vampir gibi davranır. Gene de evliyiz :)
Ha bu arada konu sahibine bir dipnot: bugüne kadar kendisine bir kitap dahi almadım. Güzel bir alışkanlık olsa da kendi zevklerim konusunda karşımdakini zorluyor izlenimi yaratmak istemem.
Kitap okumayı seviyorsa niye olmasın? babama hep kitap alırım ama sevgilime alsam bu ney la der o yüzden almam. zevkine göre karar verin.
Ben kitap alip bazı harflerin altını çizmiştim. Tüm kitabı bitirince aşk mektubu gibi birşey ortaya çıkmıştı- tavsiye edebilirim.
Bir diğer tavsiyem seveceği tarzda basit bir kitap alın. Ama önce siz de okuyun... Hem hakkında konuşursunuz. Okuduğu kitap hakkında konuşmak insanı mutlu eder, okuma aşkını körükler
Kitap okumayan erkekler çok sığ geliyor bana yaa...
Ama ne hikmetse (belki de ben malım seçmeyi bilmiyorum) hiçbir türk sevgilimin okuma alışkanlığı yoktu. Mal geldim mal gideyim derdinde, anca wc'de deterjanın arkasını okuyan tiplerdi
Yaz başında yabancı bir çocukla flört ediyordum. Sokak arası şirin kafelere gider, sohbet muhabbetten sonra o tezini yazardi ben kitap okurdum (hatta çantasından okumam için Peyami Safa çıkartmışti, hiçbir türk sevgilimin Peyami Safa okuduğunu bilmem :) o zaman o ambiyans o kadar hoşuma gitti ki gerçekten istediğim şeyin bu olduğuna karar verdim
Kitap tavsiyesi de isterseniz Paulo coelho'nun simyaci'si her iki cinsiyetin de seveceği akici bir kitap.
Ya da çok sevdiği fantastik dizinin filmin kitabını alabilirsin.
Tabi siz istediginiz kisiyi sevebilirsiniz de, bir kitap icin "bu ne la" diyen biri.. Bir kitapsever olarak icim ciz etti. Ne yalan söyleyim, umarim kizim ilerde öyle insanlar ile arkadaslik kurmaz.
hahahahah ayy böyle yazınca tam bir hanzo gibi durmuş
kitap okumayı sevmez ama bilgisi kültürü yerindedir zamanında çok okumuş türkiye derecesi yapmış şimdi zaman bulamıyor o ayrı. kütüphanesindeki kitapları dağıtıyor :) ama kafa yapısı değişiyor işte. şimdi de bütün dünyası teknoloji oldu.
Kitap aşığı bir insanım ama bana garip gelmiyor bu tavrı insanların zamanla değişeceğine inanıyorum
Insanin derece yapmasi, o insani kültürlü yada kitapsever kilmaz. Kütüphanesi olan bir insanin, bir kitap icin "bu ne la" diyecegini sanmiyorum acikcasi. Bende son zamanlarda kitap okumaya zaman ayiramiyorum fakat öyle bir tepki vermezdim.
Neyse sizin ile polemige girmek istiyorum. Sizin dediginiz olsun.
Sığ mığ diye terkettim ama hepsini :)Sığ mığ ama hep ilgini çekmişlerdoğru bir genelleme değil bence
Sığ mığ diye terkettim ama hepsini :)
Genelde hiç tanımadığım bir insanla (bilet kuyrugunda tanıştığım biri bile olabilir) dünyanın en romantik gününü geçirip bir anda romantik bir iliskinin içinde bulurum kendimi. O yuzden ölçme tartma durumum olmaz öncesinde
ama zamanla empati yoksunluğu, edebiyattan bı haber olma, son okuduğu kitabı elli sene önce okumuşken kendini okuyan entel adam zannetme gibi nedenlerle bir soğuma gelir.
Misal bir gün turuncu saçlı , yesil gözlü, uyuşuk, ev kuşu olan bir çocuğun benim turuncu, yesil gözlü, uyuşuk ve ev kuşu olan kedimle benzerliği üzerine saçma ama çiftler arasında olan o salak muhabbetlerdeydik.
'Bir gün Boncuk'a donusebilirim bakarsin' dedi
Benim de aklıma 'dönüşüm' kitabı geldi 'hahaha, kafka'nin Gregor Samsa'si bir sabah yataktan böcek olarak uyaniyordu ya, sen de kendini Boncuk olarak uyanmış halde bulurmuşsun' dedim neşeli neşeli. Bana boş gözlerle baktı ( çok normal, okumamistir). Hani Kafka var ya dedim açıklamak için. O ney ya? Dedi. Yazar....dedim.
'Kafka mi? Hiç duymadim' dedi.
Okumaz falan da insan hiç duymaz mi ya? Kafka ki ayağa düşmüş bir yazar Türkiye'de, hele son zamanlarda... Zaman içinde öğrendim ki mühendislik ders kitabı hariç hiç kitap okumamış bu arkadaş. Zaten okuduğunu anlama konusunda da bir kıtlığı vardı. Annem beni angarya işleri için bir yere gönderdiğinde 'annemin ofisboyu oldum iyice,sabah faturayı yatırdım, öğlen kargosunu gonderdim,şimdi de...' falan birşeyler yazmıştım (o dönemler işsizdim) annemin is yerinde ofisboyu olarak ise başladığımi zannetmis falan
Sonuç olarak okuduğunu anlamak için kitap önemli.
Çekicilik mekicilik, boy pos...bir yerde fayda etmiyor . İnsan azıcık akıllı adam istiyor yaninda
:)))Yazdıkların hoş lakin ben okumakla da kitap okumakla da akıllı olmanın alakası olduğunu düşünmüyorum tabi bu benim fikrim
Kafka kim ola kiaman boşver ben okumadım da zaten en cahilinden
:)))
Yok yok...azıcık ilgisi var.
Ya şuna ne diyeceksin (bu başka bir insan)
Benim ennnnnn sevdiğim, bin kere okusam bikmayacagim , Emma Goldman'in incecik bir kitabı var. Cinsiyet rolleri-evlilik- ülke sinirlari- milliyetçilik- din vs vs... Bu konularda görüşlerinin yazdığı bir kitap . Görüşlerin çoğu o kadar beni yansıtıyor ki, her güzel yerin altını çize çize kitabı eskitmistim. Hayatımdaki kişi de benim o kadar onemsedigim kitabı okumak istediği soyledi (en son çocukken kitap okumuş) verdim.
Aradan aylar geçti , bir gece saat iki gibi konuşuyoruz.
'aaaa ben ona başlamadım bile. Dur kapatayım da okuyayım, birkaç bölüm okuyayım kitap hakkında konuşuruz' dedi, çıktık netten.
Ertesi gün sordum 'nereye kadar geldin?' diye
Yaa ben tam baslicaktim, kısmetse olurun gece tekrarı yayınlandı, onu izledim. Bu Melis var ya az değil...' diye bana evlendirme programı anlatti!
Bu arada konu dışı diyalogdan ceza yememek için girmisken yazayim.
Senin için bakinirken şöyle bir listeye denk geldim:
https://onedio.com/amp-haber/270155
Gerçekten de çok güzel kitaplar var. Misal sevgilin biraz hassas bir erkekse Sabahattin Ali, kürk mantolu Madonna 'yi alabilirsin. Ya da khaled housseini'den uçurtma avcısını.
Siyasete ilgiliyse kesinlikle 1984 (ya da o uzun olur-hayvan çiftliği)
* Listeye ek olarak sineklerin tanrısı da erkeklerin seveceği bir tarz.
Veya kısacık kitap alayım okusun bitirsin yormasin dersen, bunlar da kaliteli ama ince kitaplardan güzel bir liste.D&R'a falan git seçtigin kitaplara başla bakalım, ilk dakikadan içine çekebiliyor mu.
Ona göre birini seversin
http://listelist.com/kisa-kitap/
Evet, hem de gece tekrari!Kısmetse olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?