Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

ben ceviz falan çok sevmiyorum ve ayrıca tuvalet sorunum da var :18: o yüzden ceviz ve fındık yerine kayısı ve incir yiyebilirim heralde bi tanecik

olur canmdaa gun kurusu kayısı sabah ac karnına yersen ve su içersen kabızlıga iyi geliyor bendede aynı problem var

peki bu tavsiyene uyucam bide bi sorum daha varr ben 5 buçuk 6 gibi akşam yemeğimi yiyince yatana kadar karnım çoook acıkıyo :2::2: napmam lazımm :2:

sena ablayada sorarsın ama çok acıkıyorsan saat 8 gibi 1 meyve yiyebilirsin yada 1 cay bardağı yagsız süt içebilirsin ( diyetisyen bu sekılde tavsıye etmıstı )

yaa daa benim gibi 19.00 yersin acıkmazsın

ben 19 da yesem bile acıkıyorumm çok acıkıyorum çook midem genişlemiş iice

sabah:
1 dilim kepekli ekmek 55
1 tane light salam 12

ogle:
1 dilim kepekli ekmek 55
pinar light ucgen peynir 21

ara:
yarim elma 30

aksam:
sulu kofte 300
3 yemek kasigi yogurt 50
3 tane domates 42
aci biber tursusu 5
1 tane form biskuvi 36( yemeseydim catlardim derler ya aynen ondan)

tum gun aldigim kalori 606

sence nasil
:26:

cnm listeye bağlı kalmaya çalış biliyorum kalori hesabı yapıyorsun ama kalori hesabı da yapıyor olsak, bu kalori ihityaçlarımızı hamurlu şeylerden karşılayacagımız anlamına gelmez menün bana göre güzel ama sanırım öğlen ekmek olmamış tabii senacım daha güzel yorumlar yanlış yönlendirmiş olmayım

kızlar ben de tuzsuz ve az yağlı besleniyorum ama bnm özel nedenlerim var yani sağlıkla ilgili...
tuz belli oranı geçmemeli hiç tuzsuz yiyin demiyorum ama uzmanlar günlük tuz miktarının 1 çay kaşığını geçmemesini öneriyorlar sağlıklı biri için bilginize...
şekeri de azaltarak halledersiniz ben 10yıldır şekersiz içiyorum ama o zmanlar da yarıya indire indire kestim birden olmuyor
hazır çorbalardan da kaçının derim ben en kolayı bizim geleneksel tarhanamız onu yapın daha iyi...

Son düzenleme:
diyet Listemiz Arkadaşlarr...

1-Sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-Tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-Ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-Öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-Tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.Akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon
yemek...
7-Akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
8-Biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
9-Eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
10-Çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
11-Börek yada tatlı
yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
12-Ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
13-Mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
14-Ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

Evet haklisiniz ama ekmek yemem gerekiyor kansizlik var bende ve sadece 1 dilim yiyorum :26: Ve is yerime her zaman yemek goturmek zor oluyor, ekmek arasi daha pratik oluyor

slm hanimlar menümü yazip hemen cikacagim is yerindeyim cünki

kahvalti
2 dilim ekmek
krem peynir
kasar peynir
renkli biber

ara
1 kaysi

öglen
1 hazir corba
1 sevis kasigi sebze yemegi
4 kasik yogurt

ara
1 elma

aksam
1 kase spezial k

slm kızlar nasılsınız?
bende devam edicem pazartesi diyete çok şükür bıraktığım dönemde hiç kilo almamışım aynıyım sabah tartıldım bu haftada bitsin kaldığım yerden devam edicem.. insallah boş vermem

selam canım...

bende bi ankaraya gittim geldim..diyetten koptum kilo almamışım bende ama..bi türlü başlayamdım yaaaa...

çok mu yiyorum hayır...ama başlayamıyorumda bi türlü..sabah öğleyin iyi yiyorum akşam yemiyorum ama diyet değil bu başlayamadım

inş.sen toparlanırsın bir an evvel bende başlamalıyım..

bugün itibariyle ben de aranıza katılıyorumm ama bi soru olucakk ara öğünümde kuru kayısı ve kuru incir yesem? ya da yoğurdumun içine doğrayıp yesem?? kayısı ve incir yiyebiliyorsam kaç tanee
hoşgeldin canım ara öqünlerde kuru kayısı ve incir yiyebilirsin zaten listemizde yazılı canım...2-3 taneye kadar yiyebilirsin..yoqurdun içine doqramanda hiçbir sakınca yok ama ara öqün için sanki biraz fazla olur..yada yoqurdu çok az ekle...
peki bu tavsiyene uyucam bide bi sorum daha varr ben 5 buçuk 6 gibi akşam yemeğimi yiyince yatana kadar karnım çoook acıkıyo :2::2: napmam lazımm :2:
bitki çayı ve suyu bol tüket cnm...bikaç güne kalmaz alışırsın..
sen kalori hesabı yapıyorum diye hep yanlış besleniyorsun cnm..sürekli canım istedi yemesem olmazdı falan diyorsun...gerçekten kilo vermek istiyorsan lütfen bu huyundan vazgeç..
Evet haklisiniz ama ekmek yemem gerekiyor kansizlik var bende ve sadece 1 dilim yiyorum :26: Ve is yerime her zaman yemek goturmek zor oluyor, ekmek arasi daha pratik oluyor
siyah üzüm domates ciqer vs.. bu tür ürünler kan yapar..ekmeqin kan yapıcı hiçbir özelliqi yoktur...
4/4 lük bir menü canım kocaman bir aferin sanaaa

slm cnm biz iyiyiz sen nasılsın...kıs çok az giriyosun özledik walla

Valla tebrik ediyorum sizi 52 bedenden 36 bedene

slm kızlar herkese iyiakşamlar
sabah bir sokak ötede bir iş görüşmesine gittim...işyeri pek bakımlı bir yer deqil ama şartları çok güzel...hafta sonları tatil...maaşı falan tam kalbime göre...evime çok çok yakın...öqlene doqru babamlada gittik...tek sıkıntım sigara içiyorlar...ben nefret ederim...çözeümlenmicek bir sorun deqil diye düşündüm...herşey iyi hoşta patron dediki hakkındaki düşüncelerimiz olumlu ama bikaç kişi daha başvurdu gelsinler onlarlada görüşelim..biz seni akşam ararız....bütün gün ararlarmı diye heyecanla bekledim..hatta öqleden sonra bir arkadaşımdaydım...sohbet ne olursa olsun bnm aklım gelicek olan teldeydi...bir ara arkadaştayken kalbime durduk yere bir heyecan geldi...kimseye belli etmedim...biraz sonra geçti...ordan gelincede alt komşuda vefat eden abinin duası vardı oraya indim...aman Allahım kalbime orda bişey oldu nefes alamadım..nefesimi bıçak gibi kesti sanki..bi an kaldım öyle hareket edemedim...biraz sonrasına yavaş yavaş azaldı..biraz önce eve geldim...eşime hiçbişey demedim..işe kafayı takıyorsun canından olucaksın falan demesin diye söylemedim..şuan kalbim iyi ama sanki o andaki aqrının acısı hala var...sakin olmaya çalışıyorum...bari olmadı başkasını aldık diye arasınlar onlar aramadan kalpten gidicem yoksaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…