Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

senacığım bize ipuçları verirmisin biraz mesela ne yedin ..hangi yiyecekleri yediğin zaman daha çok kilo verdin ...mesela benim kollarım çok toplu kilom oranlı dağılmış ama kollarda kalın bacaklarda göbekte hani bize biraz ipucu versen..birde konuyu devamlı takip ediyorum bir yorumunda et suyuna değinmiştin....

CANIM kahvaltı dışında ekmek yemiyoruz...dürüm olmamış..ama neden yemeklerini yaqsız ve tuzsuz yiyorsun...

kızlar iyigeceler ben çıkıyorum..yarın görüşmek üzereee

yedigim dürümü görsen dürüm demezsin.incecik kücücük yufkanın içine koydum etten biraz.valla yemesem bitarafım şişerdi kesin.
yani mantıken düşündügümde biz yag yakmaya ve ödem atmaya calıyoruz
her yemege yag ve tuz kullanmak işimizi zora sokmazmı.

ben sadece salataya cok azcık sızma z. yagı koyuyorum.tuz atarsamda himaliya yada deniz tuzu minnacık ilave ediyorum salataya.
sanada iyi geceelr cnm

Çok teşekkürler canım paylaşımın için.Şimdi bu liste üzerinden birkaç sorum olacak.Biliyorum çok oldum ama napim

1)Öncelikle ben öğle yemeğinde eve gelemiyorum,çalıştığım yerin yakınında da lokanta vb bişey yok bu yüzden yemeğimi evden götürüyorum.Ama malesef çorba götüremiyorum.Bunun bi sakıncası olur mu?

2)Bende düşük tansiyon var ve tuzu azaltamıyorum bu yüzden.Bir keresinde 4 gün hiç tuz kullanmadım,4. gün akşam bayıldım.Bunun bir sakıncası olur mu yani tuz kullanımının?

3)Bitki çayı neyse de ben normal çayı ve kahveyi şekersiz içemiyorum ve çay-kahve içmeden de duramıyorum.Hani şu eczanelerde satılan tatlandırıcılar var ya onlardan kullansam olur mu?

4)Dördü bulamadım

Cevaplarsan çok sevinirim canım :)

Bugün ne yediğime gelince..Memleketten dün akşam geldiğim için alışveriş yapamadım ve evde hiçbir şey yoktu o yüzden sabah kahvaltı yapamadım,sadece 1 tane haşlanmış patates yedim.Haliyle öğlene doğru acıktım ve 10.30 gibi bi tane simit yedim Öğlen gene bir tane haşlanmış patates ve 7-8 tane lahana sarması yedim.Akşam yemeğinde çok az makarna haşladım ama yağlayıp tuzlamadım,yoğurtla onu yedim ve akşam da meyve yedim.Veeee asıl önemlisi hiç ekmek yemedim :)Çok mu? :44:

Son düzenleme:

al benden de o kadar canim! cok iyi karar vermissin!
bence boyle yapmak hep psikolojimiz icin iyi olcak, hem de diyetimiz

ya ben de bilmiyorum ne alsam esime..aslinda 20subat ta dogum gunu yani sevgililer gunu ile birlestirip guzel bi sey alsam iyi olur.
kol saati takmiyor esim belki is yerine masasinin ustune koycak bi sey alabilirm :26:

canım çook teşekkür ediyorum oldu ben hep yanlış linki kopyala yapıştır yapıyomuşum.

olmus canim calisiyor simdi

kahvati disinda ekmek yemeyelim der Sena abla olsa ama bence diyete bugun baslamis birisi icin gayet guzel gidiyorsun canim! Ha gayret, basaricas!

Sanirim Sena abla tuz a ok der, ama seker cisss
tadlandirici bilmiyorum saglikli bi sey mi? yani pat diye kesemiyosan da azaltarak sekersiz icmeye calisabilirsin. bir diger yolu da cay veya kahve hic icmemek, bu nasil?
corba da aksamdan yapsan kucuk bi saklama kabinda ise gotursen orda isitip sicak sicak icsen. guzel olma mi :)

bir diger mevzu: haslanmis patates sanirim pek iyi degil ustune simit makarna biraz agir olmus sankim
Bugun yarin alis verise gidersin saglikli seyler alirsin ve yarin bomba gibi bi menuyle donersin nasi fikir
Sana guveniyoruz!!!

Okulda tüp vb şeyler yasak olduğu için ısıtamam malesef canım.Çay ya da kahve içmemektense az şekerli içmeye çalışayım bari :)) Evet bugün alışverişe gittim ve hatta hiç sevmememe rağmen brokoli aldım.Haşlıyim dimi Evet evet daha sağlıklı beslenicem :) Güveniniz için tşk ederim :)))

Nihayet bugubkumenumu yazaabildimfirsat bulupda
sabah 1fincanbesibiryerde s.siz
1domates
1biber
1haslanmis yukurta
2dilim tost ekmegine surulmusbiraz peynir
ara yok
ogle1 kase mantarcorbasi bu arda ben diyete baslayali corbalarimi yarim pakete 750 mlfalan yapiyorum asayukari sivi vedetuz orani azolsun diye aslinda hazir corba hicalmazdim ama hergun ogle.icin degisik yapamiyorum
bir parca dana eti
saalata
aksam yekekteydik arkdasimda yarim kepcecorba
bir kofte
Bir kasik pilav
iki fincan sekersiz kahve
iki findik bir badem biliyorum aksam kotu oldu bunlar ama oraya gidecegimi bildigimicin ikindiden 3km tempolu yuruyus yaptim bu havada:26:
bugunluk boyle ha iki lt suyuda unutmayalim yarin gorusuruz

hmm anladim, mikrodalga vardir diye dusunmustum ben. :26: ama oyleyse zor olur tabi canm..
brokoli yi niye sevmiyosun kiiiz.. bak onlari bi guzel hasla, ister limonla, ister yogurtla nefis olur nefis :)

benim pazartesi menum de soyle:
sabah
domates, salatalik, peynir, 2 dilim ekmek, yesil cay, sogan suyu,
ara
2 kuru kayisi
oglen
sade yogurt.
aksam
yarim porsiyon sehriye corbasi
domates,salatalik, birazcik yogurt.
patlicanli kiymali yemek yarim porsiyon
ara
cay
1.5 lt de su ictim yaklasik.
aslinda benim aksam yediklerimi oglen yemem lazim galiba.. :26::26:
spor da yaptim aslinda ama karnim sis boyle anlamadim, gecen gun ne guzel gobegim azalmisti baya
reglime de daha cok var.. ins sadece gazdir ve hemen gider

günaydın kızlar kimse yok bu sabah ilk ben geldim heralde.
bu sabah bi sınavdan daha geçtim kıymalı börek ve taze simit sınavı ama sadece tatlarına baktım kalanlarıda avde kalırsa yerim diye eşimle işyerine yolladım bitmiycek heralde bu sınavlar ama ben iyi bir öğrenciyim :))

canım hani bizim beslenme listemiz varya hanii...işte o liste benim kendi listem orada ne yazıyorsa ben onları hepsini uyguladım...ama en çok öqlen ve akşam öqünlerinde tek çeşit yediqim zaman daha fazla kilo verdiqimi gördüm...çorba+salata yada yemek+salata gibi...salata yerine yoqurt yada ayran tarzı şeylerde olabilir...ben mutlaka hergün çorba içtim...sebze ve ızgara hep vardı soframda..midede alışıyor zaten fazlasını zamanla kaldıramıyorsun..3 litre su olmazsa olmazımız...yani kısaca o liste benim beslenme listem..aynısını uyguladım..zaten o listeyi ben kendim hazırladım cnm
ben verdiqim 28 kiloda ne tuzu nede yaqı kestim...zaten yaqı kesersen wc problemi yaşarsın...az kat ama mutlaka kat...tuzda kullan onuda az kat...yaqsız tuzsuz yemekmi olur yaa...insan 2 gün sonra isyan edip başlarım böyle diyete der sen o yediqin çok minikti diye teselli olduqun dürümlere dikkat et bırak yemeklerin yaqlı tuzlu olsun...
çorbayı akşam eve gelince yersin sorun kalmaz..bende düşük tansiyonluyum tuzu hiç kesmedim ama az kullandım..sende bu şekilde uygularsan no problem..tatlandırıcılar son derece sakıncalı..beyin çinkolarımızı bitiriyor...direk şekeri kes azaltarak olmuyor kendimeden biliyorum...ben siyah çayı bıraktım artık bitki çaylarından içiyorum hiç olmazsa bir işe yarıyor..umarın açıklayıcı olmuştur cevaplarım cnm
canım hazır çorbalar güzel deqil evde kendin yap bence..nasıl içiyosunuz içinde bir sürü katkı maddesi var...bir ara tvdede bu ürünlerin kansere yol açtıqı söylenmişti...umarım bırakırsın...menünde gayet güzel akşamda bir sorun yok pilav dışında...keşke pilav yerine 3-4 tane köfte yeseydin çok daha karlı olurdun cnm..

aynen öyle cnm..akşam öqlenle yer deqişmeli ama öqlende olmamış..bir tek yoqurtla ana öqün yapılmaz..en azından bir çorba içebilirdin

günaydın kıssçelerrrr

canım sabah kahvaltıdaki ekmek hakkının yerine 1 dilim börek yemenin (haftada 1 olmak şartıyla) hiçbir sakıncası yok...tabi o gün başka hamurişi ekmek makarna pilav ve bakliyat yememek yani dengelemek kaydıyla...

gunaydin citirlarr
yine bir haftanin 2. gunundeyiz.anlamiyorum bu gunler nasilda bu kadar cabucak gecip gidiyor.havalar soguk,gunler kisa,kanim cekilmis gibi u$uyorum.gece biz yatinca kalorifer calismamis hic.sabaha karsi icerden bi sesler geliyo diye bir uyandim lmegerse kizlar oksuruyolarmis.yavrularim yaaa kiyamam.usumusler.uyaninca ben de farkettim radyatorler buz gibi olmuslar.hemen esimi uyandirdim gitti halletti geldi saolsun.bikac saat sonra sabah oldu zaten.iyiki farketmisim.yoksa bebislerim usuyerek okula giderlerdi bide aklim onlarda kalirdi.Allah evsizlere,sokaktakilere,usuyenlere yardim etsin.sicacik evimde bile usurken utaniyorum.:26:

kilo ne kadar cok olursa kilo vermek daha kolay oluyor.sanırım sendede böyle olmuş.
mesela ben her yemege asda olsa tuz ve yag atsam kilo veremem sadece mevcut kilomu korurum
sabah yenilen 3 zeytin, içilen 3 litre su ve form yeşil caylarıyla wc sorunu olmaz.yani ben böyle bi sorun yaşamıyorum
yagsız tuzsuz yemek cidden olmuyor bu konuda haklısın.ama ne demişler "sonucu güzel olacaksa cekilen çile kutsaldır" deyip kendimi teselli ediyorum.
dürümüme laf söletmem cok lezzetliydiiiiii azda yesem doyurdu hem karnımı hem gözümü :)
arada kaçamak yapılır yaw .bak hemde öglen yapmışım kacamagı

geç uyandığım için kahvaltı yapamadım öğlenleyin =1 simit ile bir bardak bitki çayı içtim
akşamada =1 tabak patetes salatası yiyeceğim canım çok tatlı istersede 4 gibi elma yiyebilirim...

birşey sorucam siz spor olarak ne yapıyorsunuz benim haftada 2 gün basketbol antrenmanım var onun dışıdna birşey yok eskiden yürüyüş yapıyordum ama havalar sogudugu ıcın aksattım bua ra leslıede yuruyus ıle aynı etkıyı gosterır mı?

kızllaaaarrr ben gelddiiimmm

öğlen menumu yazayımm

1 kase mercimek çorba
1 tombul köfte , 2 parmak patates
1 küçcüükk dilim az şekerli kabak tatlısı

bugün itibariyle ben de aranıza katılıyorumm ama bi soru olucakk ara öğünümde kuru kayısı ve kuru incir yesem? ya da yoğurdumun içine doğrayıp yesem?? kayısı ve incir yiyebiliyorsam kaç tanee

bugün itibariyle ben de aranıza katılıyorumm ama bi soru olucakk ara öğünümde kuru kayısı ve kuru incir yesem? ya da yoğurdumun içine doğrayıp yesem?? kayısı ve incir yiyebiliyorsam kaç tanee

kuru kayısıyı biz sabahları 2 adet gün kurusu kayısı + 2 bardak su şeklinde alıyoruz canım

ara öğünde

ben bugun

1 kuru incir + 4 fındık yedimm

yiyoruz ama abartmıyoruzz canım sende bu şekilde yiyebilirsin

1 kuru incir + 1 ceviz de olabilir

ben ceviz falan çok sevmiyorum ve ayrıca tuvalet sorunum da var :18: o yüzden ceviz ve fındık yerine kayısı ve incir yiyebilirim heralde bi tanecik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…