Ergen kuzen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annemin herhangi bir sucu yok.aksine son derece idareci bir insandir. Tek sucu annesiyle birlikte yasayip ister istemez kendini bu olaylarin icinde bulmasi. Yalniz kuzenimin bu hale gelmesinde annesinin de payi var bunu da gozardi edemeyiz. Kendisi de sinirli yapida bir insandir. Cocugun ne olursa olsuj bu sekilde babaannesinin evine dalmasi hos girulur bir mevzu degil bana gore.

Ay gören de direkt size laf geldi sanacak. Anneniz kendi annesinin evine yerlesmeseydi zaten haberiniz olmayacaktı. Kuzen geldiğinde anneniz yerine x bir komşu orda olsaydı onu da mı ilgilendirecekti bu durum sirf sahit oldu diye. Çok alemsiniz. Size ne cidden.

Sizinle diğer konunuzda da (elti ) iletişim kuramamıştık. İstanbul ' dan taşınma konunuzda muhatap bile almamıştınız. Şimdi de yine memnun edemedim yorumumla, siz haklısınız ne diyeyim. Yengeniz neden sinirli acaba hiç düşündünüz mü anneannenizle alakalı olabilir mi ? onunla aynı sitede yaşamak zorunda olduğu için olabilir mi ? sürekli haklı olan kendinde hiç hata görmeyen göremeyen insanlarla iletişim kurmak çok zor. yenge de gül bahçesi değildir ama annemde hata yok anneannemde hata yok, yengem sinirli çocuk ondan böyle oldu dediğinizde ailenizin bakış açısı da ortaya çıkıyor. Babası annesini belki öldürecek sandı ? Ne yapsın siz ne yapardınız o yaşta ?

Evet keske ikisi de birbirine uygun kisileri bulsalardi. Zaten ben konusmayi dusunmuyorum. Konusmasi gereken anneannem ama onun da saglikli bir durus sergileyebilecegi supheli. Hala dovunup oglumu mutsuz ediyorlar kafasinda.
Üzgünüm ama annenneniz kötü bir kayınvalide ve kötü bir babanne.
Asıl mutsuz eden oğlu. Asıl mutsuz edilen o kadın ve çocuklar.

Evet keske ikisi de birbirine uygun kisileri bulsalardi. Zaten ben konusmayi dusunmuyorum. Konusmasi gereken anneannem ama onun da saglikli bir durus sergileyebilecegi supheli. Hala dovunup oglumu mutsuz ediyorlar kafasinda.
Bakın şurada kafam karıştı. İlk mesajda anneannenizin yengenize karışmadığını, hep dayınızın içiçe yaşama taraftarı olduğunu yazmışsınız. Ama ikinci mesajda işler biraz değişiyor. İkinci mesajda '' Ah oğlum vah oğlum bir huzur yüzü göstermediler çocuğuma. '' diye dövünen bir anneanne var. Sizce de tuhaf değil mi? Bilmediğiniz başka şeyler olabileceğini düşünmediniz mi? Yengeniz yıllarca keyfiyetten mi anneannenize soğuk gitti, tek suç eşinde olmasına rağmen?

Sizinle iliskimizin cetelesini tutmuyorum.bahsettiginiz konulardan nickinizi animsamadim bile. Iletisim sorunu yasiyoruz ama evet cunku onca yazdigimin icinde annesi sinirli cocuk ondan boyle oldu dedigim cikariminda bulunmussunuz. Diyecek baska bir seyim yok bunun uzerine.

Çeteleyi tutan benim bu durumda zaten , size benimle ilgili çetele tutuyorsunuz mu dedim ?

Üstelik siz de bir annesiniz. Kayınvalidenizle sorunlar yaşarken çocuklarınızı ister istemez babanneden soğutmaz mısınız? Kadın kasıtlı yollamamış çocuğu.
Biraz taraf tutuyorsunuz.
Anneannenizin tutumları komple hatalı. Yengeden önce onu düzeltmelisiniz.
Anneniz yada siz hiç mi uyarmıyorsunuz.
Benim anneannem mutsuz ediyorlar oğlumu dese yapma anneanne sen de tetikleme derim. Uyarmalısınız

Aman sizin tek derdiniz bu zaten. Çocuk normal davranmamış anneniz üzülmüş falan filan. Konuda bir gram empati yok.
Dayınız yengenizin üstüne yürümüş ve belli ki babaanne yüzünden farkında mısınız ?
Hala oğlum mutsuz diye de ağlayabiliyor üstelik.
Bu şekilde konuştuğunda kıyamadığı, mutsuz olan oğlunun yaptığını da arada hatırlatın zira kendisi unutmuş.

Muhakkak hakim olmadigim konular var.ozellikle evliliklerinin ilk yillari, cocuklarinin dogumu vs gibi donemlerde yasanan olaylara yuzde yuz vakif degilim. Cunku ben de kucuktum. Elbet kirginliklari olmustur yengemin. Zaten annesine bu kadar duskun bir erkegin cekirdek ailesinde cesitli problemler yasayacagi asikar.kim olsa yasar. Ama anneannem dayima duskun de olsa, gelme gitme gibi konularda sikistiriyor olsa da bunun disinda direk yengemi suclayici veya kotuler tavirlar icinde degil dayima karsi. Onceden oyleyse bile simdi degil en azindan cok uzun zamandir. Aksine yengemle anneannemin uzun zamandir sessiz bir mutabakatlari varmiscasina birbirlerine karsi saygili seviyeli olculu bir tutumlari var. Hicbir bariz kavgalarini hatirlamam. Dayim da ketumdur cekirdek aile icinde yillardir ne oluyorsa zaen belli etmiyor da anneanneme bile anlattigini dusunmuyorum ama hicbir seyden yuzde yuz emin olamam elbettte. Sonucta aile icinde aileyiz. Dayim sucsuz dedigim cikariminda bulunmaniz yanlis olur. Dayimla anneannemin iliskisi hakkibdaki fikirlerimi defalarca yazdim ama yengemin de kinci tavrini surdurdugunu ve cocuklarini da etkiledigini goruyorum.

Buda esimle saygimiz sevgimiz kalmadi,birbirimizi yiyoruz ama cocuklar icin katlaniyorumculara kamu spotu gibi konu olsun

Yangeye uzuldum sahsen hem calis didin iki cocuk dogur buyut hemde kisisel kompleksleri ve iliskileri ayarlayamadigi icin huzursuz bir ortamda dayiyi cek
Cekmeseymis sanki daha hayirliymis

Onlarin evinde surekli bu durum gerginlik asabiyet tartisma yaratmis belliki,cocuklarda o huzursuzlugun icinde buyumus ergenlikte buyuk faktordur ama cocuklar dolmus dolmayi birakin ofkeyle tasiyorlar

Simdi siz anneanne ile oturdugunuza gore eskisi kadar sorumluluk dayida degildir
Karismayin kimse kimseyle konusmasin sessiz sedasiz kapansin sonra anneanneniz ogluna naifce torun ve gelin icin gelip gitme arama vb konularda baski yapmamasini kendilerinin istemesi halinde zaten geleceklerini bundan alinip gocunmayacagini kendi evinde de mevzu yapmamasini tembihlesin

Sizlik bir durum yok aslinda sikinti dayi o halledecek bazi seyleri yada biraz daha uzaga tasinmak fazla icli disliligi aralamakta baaka bir cozum

Benim nacizane fikrim; bu davada taraf olmayın. Ne tarafta olursanız olun, sizin kaybedeceğiniz bir dava bu. Sanırım çoğu hadiseyi de anneanne tarafından dinlemişsiniz. Tarafsız kalmanızda sizin için fayda var.

Benim nacizane fikrim; bu davada taraf olmayın. Ne tarafta olursanız olun, sizin kaybedeceğiniz bir dava bu. Sanırım çoğu hadiseyi de anneanne tarafından dinlemişsiniz. Tarafsız kalmanızda sizin için fayda var.
Taraf degilim. Pek cok kez yazdigim gibi dayimla konusup isleri cozmesi gerekenin anneannem oldugunundusunuyorum. Annem, ben ve kardesim olayin disindayiz. Burda gercekle alakasi olmayan suclayici tavirlar karsisinda sorulara cevap niteliginde bazi seyleri anlattim. Dayimi veya anneannemi destekledigimden degil.

Mevzu dayimin veya yengemin hakliligi degil ki. Kuzenimin tavriyla ilgili benim konum.
Kuzenin tavri da annesinin üzüntüsünden evdeki gerginlikten işte ,babam babannem yüzünden annemin üstüne yuruse daha fazlasını yaparım,o sadece bikkinlikla gelip al oğlunu demiş

Kuzen büyümüş, onun da annesi var, annesini korumaya çalışıyor ne var ki bunda? Umarım bu korumacılık dozunu aşmaz da babası gibi birine dönüşmez.

Empati duygusu son derece guclu bir insanim bu konuda derse ihtiyac duymuyorum. Yengemin hakli oldugu kadar haksiz oldugu mevzular da var ama mesele bu degil zaten. Dayim esine fiziksel bir zarar vermez. Ustune yurumesi dogru demiyorum.ama durup durup anneannem yuzunden kavga ettiklerini de sanmiyorum. Bir gun once daha hepsi anneannemdeydi. O kdr rahatsizsa yengem ne isi var sik sik onunla? Guncel bi mevzulari yok, donup donup eskileri aciyorlar iste.

Evinde daha fazla huzursuzluk cikmasin diye gelmistir kadin, bunu tahmin etmek zor degil. Dayiniza "sen git ben gelmeyecegim" dese dayınizin tavri ne olurdu da "o kadar rahatsızsa niye gidiyor" diyorsunuz?

Anneanneniz yüzünden kavga ettiklerini "sanmıyorsunuz". Ama bilemezsiniz. Cocuga bakilirsa evet kavga ediyorlar. Ayni evde yasayan biri daha iyi biliyordur muhtemelen.

Cocugun hala babami al diye evinize gelmesi cok normal. Cocuk annesini korumaya calisiyor ve sorunu babaannesi gordugu icin ona gidiyor. Daha buyuk olsa daha politik çözmeye calisirdi. Ama degil, aklina bu geliyor elinden bu geliyor.

Dayiniz fiziksel siddet uygulamazmis pek hos. Ama annesinin ustune yurunen genc bir delikanlinin "vurmaz nasilsa" diye umursamayacagini beklemek de makul degil, degil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…