Ergen kuzen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konusmasi gereken kisi ben degilim. Annem veya anneanneme duser. Ozellikle anneanneme.
Konuşurken ay tansiyonum şekerim, ben size ne yaptım gibi bir konuşmayla yengenin üstüne geri püskürtmesin ama. Ben aranızın bozulduğunu göremedim, gelinimi de seni de severim, torunlarım bunlara şahit olsun istemezdim, yine gelin gidin ama çocukları zorlama eşini zorlama. Tek sen gelsen de olur, evde huzuru sağla gibi bir konuşma yapsın.
Yani yenge ve çocuklar çok samimiyet istemiyorsa dayınız gelebilir.
Benim anneannemin sağlığında dayım gün içinde uğrar on dk görür giderdi. Bazen yemeğe gelinirdi ama her hafta olmazdı. Bazen ayda bir olurdu. Mutlaka bir araya geldiklerimiz doğumgünleri, bayramlar olurdu. Yengem ondan anneannemin arkasından çok üzüldü. Anneannem yengeme daha özenliydi.
Anneanneniz de biraz geride durup, sadece oğlundan beklesin. Ortalık da durulur.

Kuzeniniz herşeyi idrak edecek yaşta. Kavgalar o ev yüzünden oluyormuş işte çok açık. Siz bile evliliklerinde mutsuz olma sebebini dayinizin annesine düşkünlüğü olduğunu bilirken annenizle anneanneniz neye şasirmislar tam olarak?

Dayınız yengenizin üzerine yürümüş, kadın yıllardır istemediği bir ortam içinde yaşıyor belki ki. Çocuklarda herşeyin farkında ve dolmuşlardir.

Anneniz anneanneniz iyidir kötüdür meselesi de değil bu, empati yaparsak çok anlaşır herşey. Sizin yapacağınız birşey yok. Anneanneniz konuşabilir oğluyla ama oda elbette konuyu ört bas edip evde eşinin üzerine yürümeye devam eder muhtemelen.

Son düzenleme:
o evin içinde ne yaşandı bilmiyosun.çocuğun babası anne sütünden kesilmeden evlenmiş ve evlilik zindan olmuş belli.çocuk da dolmuş , ergen siniriyle falan değil artık parçalanmış bi ailede annesiyle babasının yine kavgalarına maruz kalmış o da napsın? hala neye şaşırılıyo ki bu kadar.Allahtan yenge kayınvalidesiyle yaşamayı kabul etmemiş keşke yakın oturmayı da kabul etmeseymiş.mesafe candır.kadın baştan görmüş bu kocayla başına gelicek evliliği.yazık olmuş çocuklara ve yengeye

Sizin için üzgünüm ama yengenizi daha haklı buluyorum. Her babası vefat eden eş annesiyle yaşamak isteseydi üstüne bi de kardeşi ve çocukları eklenseydi bu ülkede bi tane bile sağlam yuva kalmazdı. Tüm bunların içinde büyümenize rağmen hala yengemi çok severdim ama bize karşı soğuktu meğer evliliklerinde sorun varmış demeniz olaya sizin de kendi açınızdan baktığınız anlamına geliyor ayrıca. Yoksa gayet anlaşılabilir size neden mesafeli oldugu.

Özür dileyecek olmanız isabet olmuş. Samimiyet derecesini azaltırsanız iki ailenin de sorunu kalmaz. Ve umarım dayınız o tür biri değildir çünkü hayatta en çok o tür biri değil denilenler tam olarak o tür biri çıkarlar :)

Çocuğun arada kalması gayet normal değil mi ? babası da arada kalmış yıllar boyu. Annesine karşı babaanneyi halayı mı tutacaktı ? İnsan doğruyu bilse bile yapamaz kaldı ki hata var ise tek taraflı değildir. Annenizin anneannenizin de hataları vardır. Kuzen saygısız davranmış o konuyu tartışmıyorum bile ama çocuğa gelene kadar büyükler ne hatalar yapmıştır. Herşeyi çocuğun sırtına bindirmek haksızlık olmaz mı ?

Kusura bakmayin ama yazdiklarinizin bizim gerceklerimizle bagdasir bir yani yok. O yuzden vardiginiz her yanlis yargiya tek tek cevap veremeyecegim.

Kusura bakmayin ama yazdiklarinizin bizim gerceklerimizle bagdasir bir yani yok. O yuzden vardiginiz her yanlis yargiya tek tek cevap veremeyecegim.
Söyledikleri harfi harfine doğru bence. Size göre yanlış hala gerçekleri görmüyorsunuz yengeniz neler çekmiştir o 20 küsür yılda. Siz kendinizi koyun Onun yerine görümceniz, çocukları ve kayınvalide ile içli dışlı yaşayın 2 gün sonra buraya konu açarsınız. Aileye bu kadar yakın yaşamak çok zor. Ailecek bir özelleri kalmamıştır. Zaten dayı da eşinin üzerine yürümüş kadın daha çok nefret etmiştir sizden. Ki öyle olmasa o genç çocuk neden babaanneyi suçlasın

Evet onlarin evliliginde onemli bir sorun oldu bu. Ama aslinda anneannemin net bir durus sergilememesi disinda bir sucu yok. Evet oglu ona o da ogluna duskun ama yengemi dayima kotulemek gibi huylari yoktur. Aksine aman laf soz kirginlik olmasin diye yengemle politik, saygi cercevesinde bir iliskileri oldu hep. Gelinsin gidilsin diye annesinin ustune dusen hep dayim oldu. Bir aradayken kimse birbirine sorun yansitmazdi. Hatta kalabalik aile ortaminda bulunmaktan keyif alindigini sandim hep ben ama sonradan yengemin bu konuda samimi olmadigini hissettim buyudukce. Sonucta bu ikisinin arasinda cozmesi gereken bir sey bana gore. Bu kdr patlama noktasina gelineceginden kimsenin haberi olamazdi.

Çok iyi yapmış.
Ben sizin duruma yakın bı aile tanıyorum.
Kadın hem kocasını çekiyor maddi manevi buda yetmezmiş gibi bonus olarak kv sini.
Bı oğlu bı kızı var.
Oğlu büyüyünce annesini öyle bi savundu ki kadın rahata erdi.

Dayınız bence hiç evlenmesi gereken erkeklerden, yada evleniyor ise kendine uygun biri ile evlenmeliydi.

Sizin kuzeniniz ile aranızı bozacak yada bu konuda konuşacak herhangi bi durumunuz yok, kendinizi de kötü etmeyin izleyin bakalım neler olacak.

Nasıl gerçeklerle bağdaşmıyor anlamadım benim dediklerimi yazmışsınız zaten. Siz anlamamış olabilirsiniz ama ananeniz bal gibi anlamıştır. Net bi duruş sergilememesi kötü kayınvalide olmasından bile daha kötü zaten. Çünkü yengeniz istemedikçe dayınız eminim nesini istemiyorsun sana ne kötülüğü var diyordur. Oğlunu kendine bağımlı yetiştirip bu onların arasındaki bir problem deyip işin işinden çıkılamaz yani. Tabi suçlu siz değilsiniz yaşınız kaç bilmiyorum ama gençsiniz tahminim. Ananenizin hatası ve dayınızın ana kuzuluğu tamamen.

Çocuktan al haberi.

Düşünün, bi kapınız yumruklandı evinizde biraz ses yükseldi diye nasıl rahatsız olmuşsunuz. Yenge 25 yıl ne ediyor kuzenler ne ediyor o huzursuz aile yapısının içinde? Sorunlar dayınızın sütten kesilmemiş olması ile alakalı. Çocuklar aptal değildir, anlarlar her şeyi.

Olabilir, dayim hakli veya yengem hic sikinti yasamamistir demiyorum.ama bu onlarin ikisinin halletmesi gereken bir sorundu en basindan beri. Dayimin aile yapisini, dedem oldukten sonra dayimin annesine iyice duskun oldugunu daha evlenmeden once gordu yengem. O zmn boyle biriyle evlenmeyecekti, daha evlenmeden annesiyle yasamayi sart kosan ( o zmn biz anneanemle yasamiyorduk daha) biriyle ben yapamam diyecekti. Sonrasinda yakin oturmayi kabul etmeyecekti. Evlendikten 6 yil sonra oturmamis evliligine cocuk yapmayacakti...liste uzar gider. Onlarin aile ici problemi disari yansidigi anda ister istemez olaya biz de dahil oluyoruz sahit olarak ama anneanmem disinda kimse konunun direk muhattabi degilken hanimefendinin israr ettigi gibi komple hepimiz ozur dileyecekmisiz orasini anlayamadim.

Hanimefendi komple hepimizin gidip yengemden ve kuzenimden ozur dilememizi istiyorsunuz nasil anlamami bekliyorsunuz acaba sizi?? Olayin benimle veya annemle ilgisi nedir? Siz yerine anneanneniz diyerek daha net bir ibare kullanirsaniz anlam kargasasi olusmamis olur. Ben dayimla anneannemin iliskisini zaten saglikli bulmuyorum. Iliskilerinin dinamiginin dayimin evliligindeki temel problem olduguni zaten kendim yazdim. Ama kuzenimin babaannesiyle arasinda bir problem yokken veya oyle gozukurken bu sekilde eve dalmasini makul karsilayamam veya hic haberdar degilmis gibi davranamam. Anneannemin dayimla konusup isin aslini ogrenmesi ve artik tabiri caizse onun ipini salmasi gerekiyor ama bunun olmayacagindan da eminim...

Valla hem dayim hem yengem ofke kontrol sorunu olan insanlar. Dolayisiyla o huzursuz aile yapisinin icinde tek uzuldugum o cocuklar. O yapinin yansimasini yasadi anneannem de aslinda. Hem onun hem ogluyla olan sagliksiz iliskisinim.

Evet keske ikisi de birbirine uygun kisileri bulsalardi. Zaten ben konusmayi dusunmuyorum. Konusmasi gereken anneannem ama onun da saglikli bir durus sergileyebilecegi supheli. Hala dovunup oglumu mutsuz ediyorlar kafasinda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…