İstediğinizi izleyin ya da izlemeyin, beni gerecek bir konu değil, sizin ne izleyip izlemediğiniz.
Ayrıca olan bir şeyi itham edemem. Bu zaten var olan bir şey.
diyosun
bu bağlamda sen bile mason olabilirsin bence, senin mantığınla gidersem lipton sallama çaylardan ben seni israile bağlarımda ban yerim ne gerek var zaten yeni çıktım :)
Benim gözlerim açık, görüyorum.
Göremeyenler düşünsün artık.
Benim mantığımla gidecek bilgi yok sende, gidemezsin tasalanma.
Keşkee
Ben de biliyorum ütopik olduğunu, bazen vazgeçiyorum da zaten, ama içimdeki istek sönmüyor:) Bakarsın yeni bir eğitim sistemi icat ederim:)
BBC Montessori Belgeseli - YouTube
Aslında bu Montessori Belgeseli'ni izleyince arada güç geliyor banaKendimi birşey sanıyorum:) Görsen dünyayı değiştirecek kadın geliyor içime:)
Da ben niye siyaset okudum ona yanıyorum!
okuyanlar karar verecektir kimin ne kadar birikimi var
ben kendimden eminim ispat gereği duymam
Benim gözlerim açık, görüyorum.
Göremeyenler düşünsün artık.
aklıma şu dizeler geldi yazını okuyunca;
başka türlü birşey benim istediğim ne ağaca benzer ne de buluta...
:)
aklıma şu dizeler geldi yazını okuyunca;
başka türlü birşey benim istediğim ne ağaca benzer ne de buluta...
:)
arkadaşım bunu bilerek mi yapıyorsun, yoksa karakter özelliğinden dolayı normal bir şeymiş gibi mi yapıyorsun bilmiyorum..
ama sayfalardır "ben herşeyi bilirim, tüm gizli bilgiler elimin altında, siz boşa konuşuyorsunuz, bir şey bilmiyorsunuz, medya objektif değil, medyayı takip eden bilirim diyen salaktır, benim kadar bilmeden konuşmayın, ileride görürsünüz" modundasın.
Her cümlende bunlar var, bazı açık açık yazmışsın, bazılarını da herkes anlıyor ki herkes bi rahatsız olmuş üslubundan söylemiş.
Ya bir konuda bilgin / yorumun varsa söyleyeceksin, ya da bir soru sorulduğunda cevap veremeyeceksen hiç konuyu açmayacaksın.
masonluk muhabbetinde de aynı şeyi yaptın, şimdi yukarıda ki arkadaşımıza da aynısını yapmışsın.
Daha saygılı konuşursanız, saygı görebilirsiniz.
Bilmişlik taslamakla olmaz.
hiç bişey olmaz idamı da yüzüne gözüne bulaştırır birileri ;masum insanları, paşaları nasıl içeri tıktıysa bu seferde yok eder işine gelmeyenleri ....
bana lojmanda oturan bi general göster...
ayrıca her tsk çalışanı lojmanda oturur diye bi kural yok.
ve emin ol ucuza fön çektirmek şöyle dursun, en pahalı yerlerde konaklarlar.
bunu sana benimsetecek değilim, illa böyledir diye de diretmem. sadece yanlış bildiğiniz doğruları düzeltmeye çalışıyorum o kadar. inanaıp inanmamak sizin takdirirniz.
ancak böyle laf sokarak hiç bir yere gelinmez lakeoftears..
maxi lojmanda oturan general göster demişsin,
camdan bakınca karşımda lojmanda oturan bir general görüyorum...
İyi, ne güzel........Demek ki yanlış bilebileceğim bir şeyler var.Deme erdemine sahip insanım meraklanmayın..
tabi cnm herşeyi bilemezsin
Kürtçe savunma hakkı geliyor...
Adalet Bakanlığı, kişinin kendisini en iyi ifade edebildiği dilde savunma yapmasının önünü açan bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyor.
Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sanığa ifade verme ve mahkemede savunma yapma aşamasında kendisini daha iyi ifade edebileceği dili kullanma hakkı verilecek.
Adalet Bakanlığı tarafından son şekli verilen düzenlemede, KCK davalarıyla gündeme gelen ana dilde ifade ve savunma talepleri ile ilgili olarak formül bulundu.
Buna göre, isteyenler Türkçe bilse dahi, kendini daha iyi ifade edebileceği dilde savunma yapabilecek. Ancak bunun da sınırları olacak.
Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre, mahkemelerde tercüman bulundurulmasını düzenleyen CMK'nın 202'inci maddesinde değişiklik yapılacak.
Mevcut düzenleme, Türkçe bilmeyenlere ana dillerinde savunma yapma hakkı veriyor ve mahkemelerde tercüman bulundurulmasını düzenliyor.
Bu maddede yapılacak değişiklikle sanığa, ifade verme ve mahkemede savunma yapma aşamasında kendini daha iyi ifade edebileceği dili kullanma hakkı verilecek. Böylece bir kişi Türkçe bilse dahi, "ben derdimi kürtçe daha iyi anlatabilirim" derse kürtçe tercüman atanacak.
Bakanlık yargı aşamasında anadili kullanma hakkını bu iki nokta ile sınırlı tutacak. KCK ve Ergenekon gibi davalarda bu hakkın kötüye kullanılıp mahkeme sürecinin olumsuz etkilenmesi önlenecek.
Sanıklar, bu davaların gecikmesi için binlerce dava dosyalasının ,"Fransızca, İngilizce veya Kürtçeye çevrilmesini istiyorum" diyemeyecek.
timetürk.com
bu bir lütuf degil. senelerdir insanlar bu hak icin mücadele ediyorlar. bu yasa tasarisi kabul edilirse, kazanilmis bir hak olacaktir. demek ki neymis anadilde savunma öcü bisey degilmis.
hatirlarsaniz gecenlerde erdogan almanya gezisi yapti. orada aclik grevi olmadigini sadece 1 kisinin ölüm orucunda oldugunu söyledi, ayni anda adalet bakani da 600 küsür kisinin cezaevinde aclik grevinde oldugunu söylüyor. bu ne yaman celiski :)
bugünde aclik grevinde olan milletvekillerine ciger yiyorlar,sov yapiyorlar diyor. yarin ölümler olunca bakalim sov mu gercek mi kendi gözleri ile görecek tüm gercekleri.
neyse hepinizin gözünü savas ve kan bürümüs. unutmayin ölen bu evrenin cocuklari. türkü kürdü lazi cerkezi olamaz. ananin türkü kürdü lazi cerkezi olamaz. analar aglamasin derken bile anne ayirimciligi yapiliyor buna inanamiyorum gercekten vicdanlarinizi sorgulamaniz gerek. savas cigirtkanligi bu baska bisey degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?