Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

Askerime silah sıkan evlere ateş düşüren teröristlere dağda ne yapılıyorsa şehirdekileri sempatizanlarına da aynısını yapacaksın.

e herkesi mason ilan ettin, hadi bizim ülkeleri geçtimde esada kadar uzandın senmi bağladın gözünün bağını, bilmediğini konuşmazmışsınya heralde oradaydın ya da eşin oradaydı sana anlattı

ağzına sağlık kardeşim. :)
maxiplus arkadaş; çamura yatıp da sorduklarıma cevap vermemek için beni saygısız ilan ettin, gerçi senin gibiler beni saygısız bellesin, tıınnnn. fakat senin bile laf edemeyeceğin ölçüde usturupluca soranlara da cevap vermemişsin.

yani şekerim, bilgisi olmadan fikir sahibi olanları çok gördük, daha ilk yorumda renk verirler. benim nacizhane tavsiyem: "usturuplu" atın. hatta mümkünse eşinizin de içinde bulunduğu TÜRK SİLAHLI KUVVETLER e hizmet etmiş, henüz idrak edemediğiniz ama burdaki birçoğununun gayet iyi bildiği nedenlerle hapse mahkum edilmiş insanlar hakkında daha fazla atıp tutmayın. yok masonlarmış da, gidin siz personellerin eşleriyle kısır günleri düzenleyin, bilmem hangi başçavuşun eşi "ayyy ilahi, bilmem ne general de tutuklanmış, şırnakta bize az çektirmediydi, eşimin yüzünü zor gördüydüm onun yüzünden, ha bire operasyondaydılar, bak şimdi nasıl aldılar içeri" deyiversin. sizde "allah iyilerle karşılaştırsın hürrem hanım" deyiverin.

ağzına sağlık kardeşim. :)
maxiplus arkadaş; çamura yatıp da sorduklarıma cevap vermemek için beni saygısız ilan ettin, gerçi senin gibiler beni saygısız bellesin, tıınnnn. fakat senin bile laf edemeyeceğin ölçüde usturupluca soranlara da cevap vermemişsin.

yani şekerim, bilgisi olmadan fikir sahibi olanları çok gördük, daha ilk yorumda renk verirler. benim nacizhane tavsiyem: "usturuplu" atın. hatta mümkünse eşinizin de içinde bulunduğu TÜRK SİLAHLI KUVVETLER e hizmet etmiş, henüz idrak edemediğiniz ama burdaki birçoğununun gayet iyi bildiği nedenlerle hapse mahkum edilmiş insanlar hakkında daha fazla atıp tutmayın. yok masonlarmış da, gidin siz personellerin eşleriyle kısır günleri düzenleyin, bilmem hangi başçavuşun eşi "ayyy ilahi, bilmem ne general de tutuklanmış, şırnakta bize az çektirmediydi, eşimin yüzünü zor gördüydüm onun yüzünden, ha bire operasyondaydılar, bak şimdi nasıl aldılar içeri" deyiversin. sizde "allah iyilerle karşılaştırsın hürrem hanım" deyiverin.

Hala üstüne üstük kendinin saygılı olduğundan dem vuruyorsun ya pes. Saygılı halin buysa saygısızlığını tahmin edemiyorum.
Senin o bildiğin 'klasik polemikler' içinde değilim ben.Ama sen çok gün yapmışsın belli ki, nasıl konuşulduğunu iyi biliyorsun..

bu bir lütuf degil. senelerdir insanlar bu hak icin mücadele ediyorlar. bu yasa tasarisi kabul edilirse, kazanilmis bir hak olacaktir. demek ki neymis anadilde savunma öcü bisey degilmis.
hatirlarsaniz gecenlerde erdogan almanya gezisi yapti. orada aclik grevi olmadigini sadece 1 kisinin ölüm orucunda oldugunu söyledi, ayni anda adalet bakani da 600 küsür kisinin cezaevinde aclik grevinde oldugunu söylüyor. bu ne yaman celiski :)
bugünde aclik grevinde olan milletvekillerine ciger yiyorlar,sov yapiyorlar diyor. yarin ölümler olunca bakalim sov mu gercek mi kendi gözleri ile görecek tüm gercekleri.
neyse hepinizin gözünü savas ve kan bürümüs. unutmayin ölen bu evrenin cocuklari. türkü kürdü lazi cerkezi olamaz. ananin türkü kürdü lazi cerkezi olamaz. analar aglamasin derken bile anne ayirimciligi yapiliyor buna inanamiyorum gercekten vicdanlarinizi sorgulamaniz gerek. savas cigirtkanligi bu baska bisey degil.

ölüm oruçları evet şov bana göre de ama başarısız bir şov.gövde gösterisi...

savaş çığırtkanlığı yapanlar bu tip forumlara gelip yazmayı değil direkt dağa çıkmayı tercih ediyorlar..

anneler ağlamasın dedik evet ama ne için dediğimiz belli..bunu tartışmayacağım bile..

ve son olarak vicdanımız çok rahat...sorgulanması gereken burada kendi fikrini yazan birkaç insanın vicdanı değil.

Hala üstüne üstük kendinin saygılı olduğundan dem vuruyorsun ya pes. Saygılı halin buysa saygısızlığını tahmin edemiyorum.
Senin o bildiğin 'klasik polemikler' içinde değilim ben.Ama sen çok gün yapmışsın belli ki, nasıl konuşulduğunu iyi biliyorsun..

allah allah ya, bir saygıdır tutturmuşsun, kendini tekrardan başka yaptığın bir şey yok. saygı topiği değil burası, gelmişsin, konuyu dağıtıp hallaç pamuğuna çevirmişsin, diline pelesenk ettiğin saygıyı, kendinden hem yaş, hem duruş olarak büyük kişilere göstermemiş, üstüne üstlük iftira atmışsın. sen hala neyin polemiğini yapıyorsun, kendine gel, haddini bil artık.

allah allah ya, bir saygıdır tutturmuşsun, kendini tekrardan başka yaptığın bir şey yok. saygı topiği değil burası, gelmişsin, konuyu dağıtıp hallaç pamuğuna çevirmişsin, diline pelesenk ettiğin saygıyı, kendinden hem yaş, hem duruş olarak büyük kişilere göstermemiş, üstüne üstlük iftira atmışsın. sen hala neyin polemiğini yapıyorsun, kendine gel, haddini bil artık.

hı hı, anlıyorum seni..

nedense hükümetin dilinden "bir anda" düşürmediği idam, bana geçtiğimiz aylarda dilinden düşürmediği "kürtajı yasaklayacağız" triplerini hatırlatıyor.
yine bir kamuflaj görevi

siyasetin ne ucuzundan anlarım ne pahalısından..evet bu ülkeye dair korkuları var ve bu yüzden sadece elebaşı için idam istiyorum..bu benim düşüncem,mantığımla değil kalbimle söylüyorum bunu..

lütfen düşüncenizi yazarken başka düşüncelere böyle yakıştırmalar yapmayın..

Bir ülkede alıp başını giden bir terör olayı varken,bunun sonucunda da her gün şehitler verirken;
Bu terör örgütünün lideride,dağdaki de bağdaki de artık dur demiyorsa aksi gibi istekleri yerine getirildikçe daha daha daha da istiyorlarsa bu adamın katli vaciptir de hemfikiriz değil mi?
Peki bu adamın idamına evet derken;
İdam gelsin ama bu hükümet getirmesin,idam gelsin ama bunlar öcalanı değil içerideki paşaları asarlar sadece,idam gelmesin çünkü sadece muhalif fikirleri ipe götürecekler ooo uyanın millet senaryoları sizce de şuanda hiç yeri olmayan siyasetin ucuz tarafı değil mi?
Ben eleştirimi bu kadar hassas ve hem fikir olmamız gereken vatan bütünlüğü konusunda bile tuhaf politik hesaplar içine girenlere yaptım,sizin mesajlarınıza tekrar baktım ve böyle siyasi bir kaygı göremedim;neden üzerinize alındınız bilemedim?
Ayrıca yineliyorum,bu ülke artık o yıllara geri dönmeyecek,dön-dü-rü-le-mi-ye-cek!

Çok realist gördüm seni,
Teoride realizm oldukça popüler ama realistlerin yönettiği bir dünyanın savaş alanından başka hiçbir şey olmayacağı da ortada.
Bir de bir atasözümüz var, öfke ile kalkan zarar ile oturur.

Ayrıca kullandığın ve .... ladığın sözcük bir kadının ağzına hiç yakışmıyor, yoksa erkek üye misin?

Ucuz politika ile gerçek politikayı karıştırmamak lazım ki, politika öylesi geniş bir alan ki, enine bucağına düşünmek lazım. Öyle asalım keselim hoppala diye ülke yönetilince ne olduğunu gördük, görmedik mi yoksa?

Ben ne yazık ki ne teoride ne de pratikte gerçekçi insanları göremez oldum artık.
Nerede bu popülerlik merak ettim doğrusu.
Ahh evet öfke/zarar denklemi gibi cesaret ve gözü karalık ile ilgilide pek çok atasözümüz var.
Hoş atalarımızda zaten her zaman (isteyen atalarımızdan kastı 1299 dan alsın,isteyen milli mücadele yıllarından) hep toprağı pahasına haklı nedenler sunarak cenk etmeyi dustur edinmişlerdir.
Savaşın en haklı nedenidir ''topraklara yapılan saldırı''.
Yok anlamadığım nokta şu;hoppala asalım keselim kadar kolay değil bu işler diyorsunuz;
Peki ne istiyorsunuz?
Karşılıklı masaya oturup bu insanlarla sulh yoluna gitmeyi deneyende bu hükümetti.
Hümanist yaklaşımlardan bahsettiğinizi okudum satır aralarında işte sizi aslında bir orada kerndime çok yakın hissettim.
İnsanların kardeşliği ve eşitliği denilince benim için akan sular durur çünkü ama insani zaaflarım var ve aptallara ve kalleşlerede tahammülüm yok;yani bu vatanın toprağında yaşayıp yediği kabı pisleyenlere daha fazla taviz verilmesinden yana değilim.
Ben zaten zor siyaset tartışırım çünkü kimle tartışsam karşıma alırım hiç lobi oluşturamam;sanırım yeryüzünde tanışmak için deli olduğu iki kişiden biri Hz.Muhammed biri de Che Guevara olan biri için normal bir durum bu.
Neyse,bu arada arasıra çoşkuyla,arasırada öfkeyle uslubum kayabiliyor ama bir iki PKK yandaşına defolup gitsinler istemiyorlarsa yerine daha noktalı cümleler kurmuş olmam insanlığıma da kadınlığıma da zeval getirmez sanırım.

Konunun tek boyu zaten öcalanın idamıda değil.
İdam tecavüz,çocuk istismarı,ensest gibi düşüncesi bile tahammül sınırlarını zorlayan suçlar içinde gelebilir.
Evet ; bu şuçu işleyenler o dört duvar arasında nice ''Tbag'' lerin akıl almaz seneryolarına maruz kalarak zaten cezalarını çekiyor olabilirler ama durmuyor durmadıkça günden güne artıyor bu suçlar.
Bunun önlenmesi için idamın caydırıcı yanı su götürmez bir gerçek.
İnsan haklarından bu noktada bahsetmek ise acayip bir kısır döngüye sokar bizi.

Hakikaten konu nereden nereye gelmiş:53: İdamla başlanıldı ölüm oruçlarına geldi:45:...
...Bu yorumu yapmazsam rahat edemem kimse üzerine alınmasın kimsenin üzerinden yorumlamıyorum onu belirteyim..

Neyin ölüm orucundalar? tutturmuşlar bide madde madde saymışlar ne istediklerini! neyi kimden istiyorsun istedikleri şeylere bir bakarmısınız bunun adı bölücülük değilde nedir? bide hak arayışı diye adlandırılıyor yazıık..

Bir önceki yorumumdada belirttim Benim etnik kökenim Laz.. bu ülkede Çerkez rum gürcü kökenli insanlarda var.. Neden Hiçbirimiz bu gibi isteklerde bulunmuyoruzda ölüm orucuna girenler bulunuyor?

Yada birşeyi istemenin yolu kaba kuvvetmidir? ne kadar başarı şansları vardır? hiç yoktur tabiki.. Bu devlet elinden gelen herşeyi yaptı özel tvler açtı kurslar açtı ama hep daha fazlası istendi ve istenmeyede devam ediliyor...

Bizler nasıl kendi içimizde etnik dilimizi kullanıp dışarıda Türkçe kullanıyorsak bunu herkes yapmak zorundadır! yok sen şusun busun diyipte öyle dil mil özgürlüğü olmaz! Ama ben kürtçe biliyorum türkçeyi iyi konuşamıyorum! ne alaka konuşmaya çalış eğitim al kitap oku biz nasıl yapıyorsak ama bunuda yapmıyorsan art niyet vardır..

Hepimiz bu ülkenin evladıyız birimizin diğerinden farkı yok farklı konusuruz farklı giyiniriz farklı yeriz farklı yaşarız ama ortak noktamız TÜRK olmaktır Türkçe konuşmaktır...

sayglarımla...

"Bir önceki yorumumdada belirttim Benim etnik kökenim Laz.. bu ülkede Çerkez rum gürcü kökenli insanlarda var.. Neden Hiçbirimiz bu gibi isteklerde bulunmuyoruzda ölüm orucuna girenler bulunuyor?"

bu sorunun cevabını bilen ya da açıklamak isteyen varsa menuniyetle dinlemeye hazırım..bunu gerçekten merak ediyorum.

bu arada bende laz kökenliyim..

"Bir önceki yorumumdada belirttim Benim etnik kökenim Laz.. bu ülkede Çerkez rum gürcü kökenli insanlarda var.. Neden Hiçbirimiz bu gibi isteklerde bulunmuyoruzda ölüm orucuna girenler bulunuyor?"

bu sorunun cevabını bilen ya da açıklamak isteyen varsa menuniyetle dinlemeye hazırım..bunu gerçekten merak ediyorum.

bu arada bende laz kökenliyim..

Bende çok merakla bekliyorum cevabı bildiğim halde:40:

TÜRKİYE'mizin anadili Türkçe'dir.. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK arap emperyalizmden kurtulmak için latin alfabesi inkilabını yapmıştır... anadilde savunma sadece Türkçe yapılmalıdır.. Bende Lazım bende lazcamı istiyeyim bu bir hak isteme olayı olmaz bu başka bişeydir...
eee türkce bilmeyen bi mahkum savunma yapamayacak mi yani? hangi ülkede var böyle bisey? kocaman harflerle yazmana gerek yok kücük harfleri de okuyabiliyorum. evet lazca dilede özgürlük isteyebilirsin. anadilde savunma nasil sadece türkce yapilabilir? o kisinin anadili türkce degil ki! mantikli konusalim

eee türkce bilmeyen bi mahkum savunma yapamayacak mi yani? hangi ülkede var böyle bisey? kocaman harflerle yazmana gerek yok kücük harfleri de okuyabiliyorum. evet lazca dilede özgürlük isteyebilirsin. anadilde savunma nasil sadece türkce yapilabilir? o kisinin anadili türkce degil ki! mantikli konusalim

yahu benım anlayamadığım bu adam turkıye cumhurıyetınde yasıyor eylem yapıyor basına ıs gelıyor ve tum yasam alanı türkçe yediği ekmek kabından tut da su kabına kadar her şey TÜRKÇE sonra beyimiz türkçe bilmiyor, ama eyleme gelince kralını yapıyor.
bu ne ikiyüzlülük bu nasıl bir çelişki...
bırakın Allah aşkına hepsi senden benden iyi konuşuyor ancak insanın içine hainlik tohumu düşmeyegörsün.

ölüm oruçları evet şov bana göre de ama başarısız bir şov.gövde gösterisi...

savaş çığırtkanlığı yapanlar bu tip forumlara gelip yazmayı değil direkt dağa çıkmayı tercih ediyorlar..

anneler ağlamasın dedik evet ama ne için dediğimiz belli..bunu tartışmayacağım bile..

ve son olarak vicdanımız çok rahat...sorgulanması gereken burada kendi fikrini yazan birkaç insanın vicdanı değil.

savas cigirtkanligi siz yapiyorsunuz. daha insanca fikirlere bile tahamülünüz yok. cok küt bi düsünce. basarisiz bir sov dediginiz seyin ciddiyetinin farkinda misiniz? o insanlar öldügünde basarili bulacak misiniz peki,soruyorum

bu aclık grevinin sebebi sadece anadilde savunma olsa yine iyi bolucubasının tecridi kalkmasını istedikleri icinde yapıyolar ya nasıl ben buna haklı gozuyle bakabilirim vicdanım elvermez

Son düzenleme:
yahu benım anlayamadığım bu adam turkıye cumhurıyetınde yasıyor eylem yapıyor basına ıs gelıyor ve tum yasam alanı türkçe yediği ekmek kabından tut da su kabına kadar her şey TÜRKÇE sonra beyimiz türkçe bilmiyor, ama eyleme gelince kralını yapıyor.
bu ne ikiyüzlülük bu nasıl bir çelişki...
bırakın Allah aşkına hepsi senden benden iyi konuşuyor ancak insanın içine hainlik tohumu düşmeyegörsün.
ekmegini türk dili mi veriyor ona? herkes ekmegini kendi alnin teri ile emegi ile kazaniyor. bu bile ayri bir konu,neyi nerden nereye getiriyorsunuz.
yok siz anlamiyorsunuz en basit sekilde anlatayim.
türkiyeden almanyaya is gücü olarak gelen türklerin bir cogu 60 yasini gecmis oldugu halde hala almanca konusmuyorlar. diyelim bu almanca bilmeyen bir türk mahkemede kendisini savunmasi gerekiyor. napacak simdi? tercüman getirilmesin mi? anadilde savunma hakki elinden mi alinsin?
iki yüzlülükle ne alakasi var. bu insanlarin ellerinden kimlikleri alinmis,dilleri alinmis,köyleri yakilmis. biraz arastirin milyonlarca insan aptal o zaman?

Ne demektir sizde dil özgürlüğü isteyebilirsiniz? hayır bunu böyle yapmaya kalkarsak dil bütünlüğü bozulur bence siz biraz mantıklı konuşmalısınız... Resmi dilimizin Türkçe olduğundan bahsediyoruz burada daha fazla detaya girersem pekde iç açıcı şeyler söylemem.. hangi ülkede böyle birşey var sorusuna işe örnek FRANSA.. biraz araştırmanız gerekiyor bu konuyu bence.. Türkçe bilmemek başka birşey anasayal hak istemek başka birşey bunları karıştırmayalım lütfen.. tabiki savunmasını yapan kişi türkçe bilmiyorsa tercümanlar sayesinde bu halledilir-ki bu zaten böyle yapılır ama yok ben resmiyet istiyorum anayasal olsun vs vs bunlar bölücüğün unsurlarıdır..

oldu ben lazca istiyim biri rumca biri kürtçe biri bilmem nece asıl böyle bir mantık yok!

savas cigirtkanligi siz yapiyorsunuz. daha insanca fikirlere bile tahamülünüz yok. cok küt bi düsünce. basarisiz bir sov dediginiz seyin ciddiyetinin farkinda misiniz? o insanlar öldügünde basarili bulacak misiniz peki,soruyorum

insanca fikir mi?
nedenlerini sen ilk mesajında sıralamıştın

anadilde eğitim
anadilde savunma
o şerefsiz veled-i zinaya tecrit kalksın

şimdi sen bunun neresinde insancıl fikir görüyorsun?

o insanlar ölmeyecek ki ölseler bile bunu başarılı bulmam..

böyle şovları,eylemsi şeyleri sadece komik bulurum...

Back