Daha genç nüfus diyorsunuz ya pes!ilerde acikladim canim nufusun cogalmasi ve genc nufus icin..
haklisin 3 bes cocuk denilirken bunun icin devlette gerekenleri yapmaliDaha genç nüfus diyorsunuz ya pes!
Mevcut genç nüfusun yeterli kaynağı yok, işsizlik tavan yapmış. Millet Kpss derdine düşmüş, düşen de atanamıyor.
Çoğalınca ne olacak? 1 ekmeği 2 kişi paylaşırken, 5 kişi paylaşır hale geleceğiz. Sonunda ne olacak bunun?
Gören de Japonya sanır ülkemizi. Kaynak bol, altyapı sağlam, bir tek çalışacak genç lazım he mi?
Senin ,benim yada birbaşkasının doğurduğu çocuk kimin umrunda MuneDün dinlediğim bu hayat hikayesi çok etkiledi beni, annenin çocukların gözyaşları içimi acıttı, bu sadece tek bir hikaye TV sayesinde haberdar olduğumuz, bunun gibi niceleri yok mu bu ülkede?
Soğuktan penceresiz evde donarak ölen bebe unutuldu mu mesela?
Doğuralım hadi, yapalım 3-5 çocuk ama bakacak durumda olmadıktan sonra, gözümüzün önünde donarak öldüklerini gördükten sonra 10 çocuk doğursak neye yarar?
Çocuklar geleceğimiz diyoruz kabul, ama geleceğimizin açlıktan, yokluktan, soğuktan yitip gitmesine seyirci kalmak pahasına doğuralım mı?
Hani kişisel hak ve özgürlükler, doğurmamak benim kişisel hak ve özgürlüğümdür.
Yamyam mı olsun millet, birbirini mi kemirsin?haklisin 3 bes cocuk denilirken bunun icin devlette gerekenleri yapmali
E zaten sorunda orada, madem benim doğurduğum çocuk kimsenin umrunda değil, böyle çağrılar yapmayacaklar, ki evet kimseninde umrunda olmamalı benim kaç çocuk yapacağım, ben çocuk yapmak istediğimde sosyal haklarını tam manasıyla versinler başka birşey istemiyorum.Senin ,benim yada birbaşkasının doğurduğu çocuk kimin umrunda Mune
Sen yemesini içmesini ,eğitimini,barınmasını,sosyal aktivitesine kadar düşünürken bunu söyleyen kişi kendi çocuklarını işadamları burslarıyla okutmuş.
Kaldı ki herkesten önce gemicikleri olan oğlunun çocuğu yok.
Madem çok biliyor gelinine anlatsın
b
ben sizin dusuncelerinize saygi duyuyorum sizde bana duyarsaniz sevinirim.
Bir de görmedikleri bir nokta var. O hırsız, o psikopat çocuklar, ileride senin çocuklarının başına bela olacak, tehdit oluşturacak. Bir şeyi desteklerken ucunu bucağını iyi görmek lazım.Pes diyorum artık. Muhalefet olsun diye yazıyoruz tabii.
O dedi diye karşı çıkıyoruz.
Lütfen CB dediği doğrudur diyen biri şu soruları cevaplasın.
Ülke nüfusunun % 50'sinin asgari ücretle çalıştığı bir ülkeyiz biz. Asgari ücreti 4 kişilik bir ailenin sadece ama sadece gıda ihtiyacını dahi karşılayamıyor. Bu insanlardan 3,4 çocuk yapmaları isteniyor.
Nufüs planlaması için gelecekte yaşlı bir ülke olmamak için, bununla mücadelenin yolu; alt yapı hazırlamadan sadece çocuk yapılması mıdır?
Karnını zor doyurduğu bir çocuk yetmezmiş gibi bir sürü olunca ne olacak?
Hepsi sokaklarda değil mi?
Kimi hırsız olacak kimisi psikopat manyak. Kimiside ucuz iş gücünün sözde kınanan kapitalist sistemin dişleri arasında yitip gitmeyecek mi?
Hangi anne kendi canından olana bu hayatı reva görebilir?
Lütfen bana mantıklı bir şekilde bunu açıklayın?
Neden REİS dedi muhalefet oluyorsunuz demeden açıklayın rica ediyorum. İnanın bunun gerçekleştirilmesi mümkünse bunu anlamak istiyorum. Ne düşündüğünüzü nasıl düşündüğünüzü merak ediyorum.
Değinilmeyen bir noktaya da ben dikkat çekeyim, imkansızlıklar içine doğan her çocuk açık bir hedef haline gelir, bugün terör örgütlerinin kandırdığı çocuklar, gençlerden söz ediyoruz, bu çocuklar nasıl kandırılıyor? Maddi imkansızlıklarınızın sorumlusu devlettir, devlet sizi sevmiyor bakmıyor, biz size de ailenize bakarız denerek kandırılıyor, sokaklardaki dilenci çetelerinin hedefinde kimler var? Yine çocuklar var, kimlerin çocukları? Gariban ailelerin çocukları, çocuğunu bize kirala biz sana her ay düzenli kira parasını öderiz diyorlar, fuhuş çetelerinin hedefindekiler kim? Çocuklar.Bir de görmedikleri bir nokta var. O hırsız, o psikopat çocuklar, ileride senin çocuklarının başına bela olacak, tehdit oluşturacak. Bir şeyi desteklerken ucunu bucağını iyi görmek lazım.
Yapar 5 çocuk, bakamaz hiçbirine, düşer o çocuklar sokağa, sonra 20 sene sonra senin çocuklarının başına bela olur.
Çocuklar her zaman çocuk olarak kalmayacak, unutmayalım. Bugünün katili, psikopatı, dolandırıcısı geçmişin çocuğuydu.
İşin özü her ne yapılacaksa gelecekte hepimizi, sizi etkileyecek.
Aynen mafyaların, fuhuş çetelerinin eline kimler düşüyor?Değinilmeyen bir noktaya da ben dikkat çekeyim, imkansızlıklar içine doğan her çocuk açık bir hedef haline gelir, bugün terör örgütlerinin kandırdığı çocuklar, gençlerden söz ediyoruz, bu çocuklar nasıl kandırılıyor? Maddi imkansızlıklarınızın sorumlusu devlettir, devlet sizi sevmiyor bakmıyor, biz size de ailenize bakarız denerek kandırılıyor, sokaklardaki dilenci çetelerinin hedefinde kimler var? Yine çocuklar var, kimlerin çocukları? Gariban ailelerin çocukları, çocuğunu bize kirala biz sana her ay düzenli kira parasını öderiz diyorlar, fuhuş çetelerinin hedefindekiler kim? Çocuklar.
Uyuşturucu çetelerinin hedefi kim? Yine çocuklar.
Çocuk katil, psikopat olmasa bile sokaklardaki düzen onları rahat bırakmıyor.
Pes diyorum artık. Muhalefet olsun diye yazıyoruz tabii.
O dedi diye karşı çıkıyoruz.
Lütfen CB dediği doğrudur diyen biri şu soruları cevaplasın.
Ülke nüfusunun % 50'sinin asgari ücretle çalıştığı bir ülkeyiz biz. Asgari ücreti 4 kişilik bir ailenin sadece ama sadece gıda ihtiyacını dahi karşılayamıyor. Bu insanlardan 3,4 çocuk yapmaları isteniyor.
Nufüs planlaması için gelecekte yaşlı bir ülke olmamak için, bununla mücadelenin yolu; alt yapı hazırlamadan sadece çocuk yapılması mıdır?
Karnını zor doyurduğu bir çocuk yetmezmiş gibi bir sürü olunca ne olacak?
Hepsi sokaklarda değil mi?
Kimi hırsız olacak kimisi psikopat manyak. Kimiside ucuz iş gücünün sözde kınanan kapitalist sistemin dişleri arasında yitip gitmeyecek mi?
Hangi anne kendi canından olana bu hayatı reva görebilir?
Lütfen bana mantıklı bir şekilde bunu açıklayın?
Neden REİS dedi muhalefet oluyorsunuz demeden açıklayın rica ediyorum. İnanın bunun gerçekleştirilmesi mümkünse bunu anlamak istiyorum. Ne düşündüğünüzü nasıl düşündüğünüzü merak ediyorum.
Aynen mafyaların, fuhuş çetelerinin eline kimler düşüyor?
Tabi ki aile yapısı düzgün olmayan çocuklar düşüyor.
Bu tür haberleri izlerken millet cık cık edip kınamayı iyi bilir.
Ama kaynak yokken, nüfus patlaması yaşamaya da evet denir.
Ne diyelim Mune?
Üzülerek söylüyorum ki sefalet de ağır bir mirastır. Yüzde 95 gelecek nesle aktarılır. Ben sefilim, o halde çocuğum da sefil, torunum da sefil olacak demektir. Çalışır kazanır demeyin, bu çok azında gerçekleşiyor.
tamam zengin olmak şart değil ama, en azından dünyaya gelecek çocuğun eğitimini üstlenebilecek kadar güçlü ol. Poşetle gönderme çocuğu okula.
Varsın az çocuğun olsun ama olan da iyi yaşasın.
Muhalefetmiş, inanın siyasetten hiç anlamam, sosyolog hele hiç değilim. Ama ben bile azıcık düşününce şunlar aklıma geliyor. Düşünelim arkadaşlar, düşünelim.
buna cevap geleceğini düşünüyorsun, ama sadece düşünüyorsun
bu arada bu forumda çocuk istemeyenler değil, çocuğa laf atanlar terslendi.. tıpkı çocuğu olmayanlara yarım diyenler gibi.. sizin Reis burada olsa banlanırdı şu söylemle..
İyi niyetlisin diyelimBelki birileri cevap verir sandım çok safmışım
İyi niyetlisin diyelim
Mune yaşam şartları da değişti, defalarca yazdık çizdik. 24 yaşındayım, inan benim çocukluğumdaki gibi bile değil. 2000'lerin başında çocuktum ben işte bak, çok uzak gelmiyor değil mi?Bende burada muhalefet olmak için yazmadım, 44 yıla sığdırdığım tecrübeme dayanarak kişisel fikrimi dile getiriyorum.
Anneyimde üstelik, insan kendi nefsinin çektiğine gem vurabiliyor ama çocuğunuzun hıçkırarak istediği bir kilo elmayı alamamanın ne demek olduğunu düşünüyorlar mı acaba?
Kaç anne baba evladına 1 liralık çikolatayı götüremenin acısını yaşıyor?
Bu ülke baklava çalan çocukların haberine tanıklık etti, amaç hırsızlık mıydı? Öyle olsa idi para çalarlardı, canları çekti.
Çalışmak? Bugün üniversite mezunları dahi zor iş bulurken, gerçek bir hikaye daha, bir genç Türkiye'nin en ünlü gen araştırma merkezlerinden birine başvuruyor, çocukta bir cv var akıllara zarar, Amerika'nın bilmem ne üniversitesi gen bölümü mezunu, falanca yerde staj yapmış, fişman profesörün öğrencisi olmuş, bilmem kaç dil sular seller gibi, cv koca dosya halinde sunulmuş, dört dörtlük eleman, kaç liraya çalışıyor dersiniz? 1.600 liraya.
Hadi bu muhteşem çocuk evlensinde 1.600 lira maaşla 3 çocuk yetiştirsin bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?