Erdoğan: Anneliği reddeden, evini çevirmeyen kadın yarımdır

Pes diyorum artık. Muhalefet olsun diye yazıyoruz tabii.
O dedi diye karşı çıkıyoruz.
Lütfen CB dediği doğrudur diyen biri şu soruları cevaplasın.

Ülke nüfusunun % 50'sinin asgari ücretle çalıştığı bir ülkeyiz biz. Asgari ücreti 4 kişilik bir ailenin sadece ama sadece gıda ihtiyacını dahi karşılayamıyor. Bu insanlardan 3,4 çocuk yapmaları isteniyor.

Nufüs planlaması için gelecekte yaşlı bir ülke olmamak için, bununla mücadelenin yolu; alt yapı hazırlamadan sadece çocuk yapılması mıdır?
Karnını zor doyurduğu bir çocuk yetmezmiş gibi bir sürü olunca ne olacak?
Hepsi sokaklarda değil mi?
Kimi hırsız olacak kimisi psikopat manyak. Kimiside ucuz iş gücünün sözde kınanan kapitalist sistemin dişleri arasında yitip gitmeyecek mi?
Hangi anne kendi canından olana bu hayatı reva görebilir?

Lütfen bana mantıklı bir şekilde bunu açıklayın?
Neden REİS dedi muhalefet oluyorsunuz demeden açıklayın rica ediyorum. İnanın bunun gerçekleştirilmesi mümkünse bunu anlamak istiyorum. Ne düşündüğünüzü nasıl düşündüğünüzü merak ediyorum.

amma sorgulamışsın ha..
reis dediyse vardır bir bildiği .. yarım halinle sen nereden bilecen ...

Mune yaşam şartları da değişti, defalarca yazdık çizdik. 24 yaşındayım, inan benim çocukluğumdaki gibi bile değil. 2000'lerinbaşında çocuktum ben işte bak, çok uzak gelmiyor değil mi?
Şimdi çocukların istekleri bir elmayla, çikolatayla da bitmiyor. Yanlış anlamayın çocuklar şımarmadı sadece, ürünler, araçlar, gereçler arttı. Ve ciddi bir finansal sorun yaratıyor artık ailelere. Şimdi 1-2 çocuğa yetişemiyor millet. Teknolojik şeyleri geçelim, en dandik test kitapları 25 tl'den başlıyor hadi bakalım.
Çalışmak kazanmak meselesi de artık hak getire dediğin gibi.
Şimdi atıyorum 2 rakibin varsa işe girerken, nüfus artışı ile 5 olacak. Ya insan kendini de düşünmez mi hiç? Azıcık knedimizden pay biçip öyle ağzımızı açalım ne olur ya!
Hayat çok zor, çok vahşi artık. Pembe düşünenler yok olur bu çarkın içinde, görün şunu artık ya!

Doğru, sen ki benden çok gençsin, 2000'lerin başında çocuktum diyorsun, 16 yılda ne kadar değişti hayat şartları değil mi? Birde benim çocukluğuma bakalım 1980 başları çocuktum, avm yoktu, marketler zinciri yoktu, marka giyim yoktu ama fakir aile de pek yoktu, fabrikada çalışan bir insan küçük bir arsa alabilmişse üstüne rahatça ev yapabiliyor, evine de bakabiliyordu.
Örnek annemin babası, fabrika işçisi biriydi rahmetli, küçük bir arsa alıp üstüne Bahçeli minik bir ev yapabilmiş, 4 çocuk ve karısına da bakmış.
Bu dedeciğim işçi maaşıyla büyük oğluna iş kurdu, 4 çocuğunu da evlendirdi tek maaşla.

Şimdi bir fabrika işçisi bunları yapabiliyor mu? Adam evine ekmeği zor götürüyor.

cumhur başkanı çocuk yapın söylemi ile. sizlerin yapmayın arasında bir fark göremiyorum. isteyen yapar istemeyen yapmaz. Benim 5 tane çok şükür. tek veya iki çocuk yok gibi bana göre. Allah izin verirse ileride yalnız kalmak istemiyorum. Benim düşüncem.

Doğru, sen ki benden çok gençsin, 2000'lerin başında çocuktum diyorsun, 16 yılda ne kadar değişti hayat şartları değil mi? Birde benim çocukluğuma bakalım 1980 başları çocuktum, avm yoktu, marketler zinciri yoktu, marka giyim yoktu ama fakir aile de pek yoktu, fabrikada çalışan bir insan küçük bir arsa alabilmişse üstüne rahatça ev yapabiliyor, evine de bakabiliyordu.
Örnek annemin babası, fabrika işçisi biriydi rahmetli, küçük bir arsa alıp üstüne Bahçeli minik bir ev yapabilmiş, 4 çocuk ve karısına da bakmış.
Bu dedeciğim işçi maaşıyla büyük oğluna iş kurdu, 4 çocuğunu da evlendirdi tek maaşla.

Şimdi bir fabrika işçisi bunları yapabiliyor mu? Adam evine ekmeği zor götürüyor.
Hele 90'larda bile 1 kişi çalışsa 3-4 kişiye bakabiliyordu. Şimdi öyle mi hiç? Kim çalışırsa çalışsın yine ihtiyaç oluyor.
Ne marka vardı ne de öyle avm vardı. 98'de okula başladım ben, inan anaokulları bile yaygın değildi.
Şimdi okula 5 yaşında başlıyorlar, eğitim fonunu ne yap et hazır et işte hadi bakalım!
Şartlar çok ağırlaştı işte, onu anlatmaya çalışıyorum. Ona göre hareket etmeli, yoksa daha çok deriz nereye gidiyoruz biz diye.
Maddi olarak sıkıntıdayız, terör olayları almış yürümüş, toplumsal olarak ayrı bir sorun var zaten. Yoksa günlük yaşamlarımız komple üçüncü sayfa haberi olacak.
Zaten öz nüfusumuzdan hariç mülteciler geldi bir de. Oraya hiç girmek istemiyorum, birileriyle tarışmaya halim yok şu an.

cumhur başkanı çocuk yapın söylemi ile. sizlerin yapmayın arasında bir fark göremiyorum. isteyen yapar istemeyen yapmaz. Benim 5 tane çok şükür. tek veya iki çocuk yok gibi bana göre. Allah izin verirse ileride yalnız kalmak istemiyorum. Benim düşüncem.
Yalnız arada fark var. Biz çocuk yapmayın demiyoruz. Nufüs planlaması yapılsın ama alt yapısıda yapılsın diyoruz.
Yarın bir gün inşallah olmaz ama çocuğunuz iş bulamazsa açlık çekerse hiç vicdan azabı çekmeyecek misiniz?

kimse yapmasın demiyor ki ..
herkes kimse karışmasın diyor.. yapana da yapmayana da..
sizin durumunuz hem manevi hem maddi kaldırıyorsa 10 da yapın ..
ama çalışan kadın kariyer için çocuk yapmıyor yarım kadın oluyor deyince olmuyor..

Hele 90'larda bile 1 kişi çalışsa 3-4 kişiye bakabiliyordu. Şimdi öyle mi hiç? Kim çalışırsa çalışsın yine ihtiyaç oluyor.
Ne marka vardı ne de öyle avm vardı. 98'de okula başladım ben, inan anaokulları bile yaygın değildi.
Şimdi okula 5 yaşında başlıyorlar, eğitim fonunu ne yap et hazır et işte hadi bakalım!
Şartlar çok ağırlaştı işte, onu anlatmaya çalışıyorum. Ona göre hareket etmeli, yoksa daha çok deriz nereye gidiyoruz biz diye.
Maddi olarak sıkıntıdayız, terör olayları almış yürümüş, toplumsal olarak ayrı bir sorun var zaten. Yoksa günlük yaşamlarımız komple üçüncü sayfa haberi olacak.
Zaten öz nüfusumuzdan hariç mülteciler geldi bir de. Oraya hiç girmek istemiyorum, birileriyle tarışmaya halim yok şu an.
Zaten burada yazdıklarımız üzüm bağcı olayı değil, günümüzün maddi olanakları ve sokaktaki olası tehlikeler. Ütopik şeylerden bahsetmiyoruz, hayatın gerçekleri ortada.
Ben tek çocuklu bir anneyim, maddi manevi çocuğuma yetebilmek için bir tercih yaptım, hiçte pişman olmadım.
Eleştirdiğim nokta insanları bakmayacakları çocuklara teşvik etmeleri, mülteciler konusuna değinmeyelim tamam ama şu kısmı söylemeden geçmeyeceğim, burada bile daha doğuruyorlar ama çocukların yarısından fazlası maalesef sokaklarda ellerinde ben Suriye kağıtlarıyla dileniyor, günah değil mi?

ilerde acikladim canim nufusun cogalmasi ve genc nufus icin..
Ayy ozaman kusura bakmaaa..
Dalga mı geçiyorsunuz bunun söylem tarzı bumudur? Yok yarım,yok tam,yok eksik vs.
Ozaman genç nufus istiyorsa doğru düzgün anlatım yapsın...
Çıkmış kürsüye benim özelimi dürtüyor ona ne doğurmuyorum, doğurmuyorum diye yarım yaftası yiyorum bu mu ılımlı bakılması gereken taraf??
Cok genç nufusa ihtiyacı varsa şartları güzelleştirecek versin gece gündüz bir bakıcı evime birde çocukların masrafı okulu vs için, bak herkes nasıl doğuruyor herkes ister geniş aile olmayıda günahlar koy vermiyor tabir yerindeyse..

yanlış.. 10 tane olur bir tanesi yanında olmaz.. yalnız kalmamak için çocuk mu yapılır fetihçe? bu çocuklaın kendi hayatları olmayacak mı? kendilerini sana mı adayacaklar? bak benim babaannemin 6 tane ve bir tanesi hariç kimse sallamıyor kadını, yıllar var ki gelip görmezler bile.. ama annem tek çocuk anneannemi yaşadığı yere aldı.. demek ki tek çocuk ile 6 çocuk arasında hiçbir fark yokmuş..

sen güzel aklını yorma bunlara:KK70:

blake in ilk 5 i hiç bir yerde yok buna yor kafanı araştır bakalım bulabilecen mi :KK70:
sonuca ulaşabilecek sorun yarattım bak sana :halay:

Bir sitede buldum ama 17 kitap komple set halinde %30 indirimli. Pegasusla ilişkili bie online satış sitesi. Cellatı sende seveceksin.
Konu dısından ucmayalım link atarım istersen özelden. Ben yine bakayım bulurum :))

Zaten burada yazdıklarımız üzüm bağcı olayı değil, günümüzün maddi olanakları ve sokaktaki olası tehlikeler. Ütopik şeylerden bahsetmiyoruz, hayatın gerçekleri ortada.
Ben tek çocuklu bir anneyim, maddi manevi çocuğuma yetebilmek için bir tercih yaptım, hiçte pişman olmadım.
Eleştirdiğim nokta insanları bakmayacakları çocuklara teşvik etmeleri, mülteciler konusuna değinmeyelim tamam ama şu kısmı söylemeden geçmeyeceğim, burada bile daha doğuruyorlar ama çocukların yarısından fazlası maalesef sokaklarda ellerinde ben Suriye kağıtlarıyla dileniyor, günah değil mi?
Kesinlikle söylediklerine katılıyorum.
Aynen birçok çocuk sokaklarda evsiz barksız telef oluyor. Sırf Türkiye vatandaşına değil ki bu tavsiye, herkese.
Acısını çocuklar çekiyor. Bazı ebeveynler çok duyarsız oluyorlar inan, umursamayan çok.
İşte bize ne de diyemiyorsun çünkü, aynı gemideyiz işin ucu topluma da değecek gelecekte.
Samimi söylüyorum sana, hatta söz bile diyebilirim. İleride bakacağımdan emin olmazsam hiç doğurmam. Ben anneliği 1-2 yıl yaşayacağım sonra o çocuk ihtiyaçları arttıkça mutsuz olacak öyle mi? Bu kötülüğü yapamam kendi evladıma.

Kesinlikle söylediklerine katılıyorum.
Aynen birçok çocuk sokaklarda evsiz barksız telef oluyor. Sırf Türkiye vatandaşına değil ki bu tavsiye, herkese.
Acısını çocuklar çekiyor. Bazı ebeveynler çok duyarsız oluyorlar inan, umursamayan çok.
İşte bize ne de diyemiyorsun çünkü, aynı gemideyiz işin ucu topluma da değecek gelecekte.
Samimi söylüyorum sana, hatta söz bile diyebilirim. İleride bakacağımdan emin olmazsam hiç doğurmam. Ben anneliği 1-2 yıl yaşayacağım sonra o çocuk ihtiyaçları arttıkça mutsuz olacak öyle mi? Bu kötülüğü yapamam kendi evladıma.

Evet aynen öyle, sokakta dilenen çocukları görünce üzülüyorum, yardım etsen verdiğin para çocuğun cebine girmiyor, dilenci çeteleri alıyor, birde çocuğu yanlışa teşvik etmiş oluyorsun, yardım etmesen vicdanın sızlıyor.

Hadi maddi imkanları boşverdin diyelim, az yedirir öz yediririm, bir çocuğumun küçüleniyle diğerini giydiririm dedin, öyle bir an geliyor ki manen yeterli olman, çocuğunun peşinde devamlı koşman gerekiyor.
Meyveye sebzeye doymasından çok daha önemli olan çocuğun manevi doygunluğa ulaşması, biraz sevgi ve şefkat göremese dışarıda onu bekleyen tuzaklardan birine düşmesi an meselesi.
Bu çocuklar hep dizimizin dibinde olmuyor ki, diz dibi çağı 0-5 yaş arası, okula başladığı andan itibaren farklı bir dünyaya adım atıyor, büyüdükçe karşılaştığı sorunlar, dolayısıyla anne baba olarak seninde aşacağın sorunlar büyüyor.

Şimdi sor bak annene senle ilgili ne korkuları, endişeleri vardır, evlensen annen rahat bir nefes alacak mı sanıyorsun? Ölene kadar çocuğu için endişe edecek.

Evet aynen öyle, sokakta dilenen çocukları görünce üzülüyorum, yardım etsen verdiğin para çocuğun cebine girmiyor, dilenci çeteleri alıyor, birde çocuğu yanlışa teşvik etmiş oluyorsun, yardım etmesen vicdanın sızlıyor.

Hadi maddi imkanları boşverdin diyelim, az yedirir öz yediririm, bir çocuğumun küçüleniyle diğerini giydiririm dedin, öyle bir an geliyor ki manen yeterli olman, çocuğunun peşinde devamlı koşman gerekiyor.
Meyveye sebzeye doymasından çok daha önemli olan çocuğun manevi doygunluğa ulaşması, biraz sevgi ve şefkat göremese dışarıda onu bekleyen tuzaklardan birine düşmesi an meselesi.
Bu çocuklar hep dizimizin dibinde olmuyor ki, diz dibi çağı 0-5 yaş arası, okula başladığı andan itibaren farklı bir dünyaya adım atıyor, büyüdükçe karşılaştığı sorunlar, dolayısıyla anne baba olarak seninde aşacağın sorunlar büyüyor.

Şimdi sor bak annene senle ilgili ne korkuları, endişeleri vardır, evlensen annen rahat bir nefes alacak mı sanıyorsun? Ölene kadar çocuğu için endişe edecek.
Aynen 2 sene sonra okul bitecek mesela, ama annemin mesai bitmeyecek, ömür boyu devam. Haklısın yani.
Fırsat eşitliği yok işte toplum yaşantısında bir de. Ne olacak fakir çocuğu da çalışır, kazanır denmiyor kolay kolay.
Aman Mune biz sabaha kadar konuşsak da bir şey değişmez zaten...

yanlış.. 10 tane olur bir tanesi yanında olmaz.. yalnız kalmamak için çocuk mu yapılır fetihçe? bu çocuklaın kendi hayatları olmayacak mı? kendilerini sana mı adayacaklar? bak benim babaannemin 6 tane ve bir tanesi hariç kimse sallamıyor kadını, yıllar var ki gelip görmezler bile.. ama annem tek çocuk anneannemi yaşadığı yere aldı.. demek ki tek çocuk ile 6 çocuk arasında hiçbir fark yokmuş..
benim düşüncem benim kararım. oğlum tek şimdi erkek olacağını bilsem yine yaparım. yalnız kalsın istemiyorum kızların arsında. ayrıca çocuk rızkı ile gelir. Rabbim bildiriyor. dalgaya alınacak konu ndeğil

Back