Erdoğan: Anneliği reddeden, evini çevirmeyen kadın yarımdır

Kimseyi ilgilendirmez benim nasıl kadın olduğum açıkçası yaşadığımı ben biliyorum...
Hem çocuk doğur , hem çalış hem herşeye yetiş oldu...

Anlatmak istediğimizde bu, kadınlar bunu birbirine söylediğinde tepki görüyorken Cumhurbaşkanı söyleyince makul karşılanmasını garipsiyorum.

Ki burada kadınlar arası çocuk çekişmesine çok denk geldim, bir kadın diğerine "neden çocuk yapmak için ısrar ediyorsun olmuyorsa olmuyordur tüp bebek yapacağım diye uğraşıp durma" diyebiliyor, bu söz ne kadar inciticiyse ve tepki görüyorsa, çocuk istemeyen kadınların yarım diye yaftalanması da bir o kadar incitici.

Allah isteyen herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin, tüp bebek için uğraşan kadınların çevre baskısından, tedavi sürecinden ne kadar etkilendiğini tüp bebek bölümünü okuyupta anlamamak mümkün değil, Allah yardımcıları olsun.
Öte yandan çocuk doğurmak istemiyorum, hazır değilim, yapamam diyenlerde aynı baskıyla karşı karşıya.

Biz çevre baskısından şikayet ederken devlet büyüklerinin kadınları tam kadın yarım kadın diye sınıflandırması hoş değil.
Kadınlar kendi bedenleri hakkında tek söz sahibidir. Dileyen doğurur, dileyen doğurmaz.
Birde dip not düşeyim, tek çocuğun olunca da aynı baskıyı görüyorsun, yeter bir tane söylemi kabul görmüyor, neden istemiyorsun yoksa olmuyor mu? Ay yoksa eşin mi istemiyor, doğur doğur o da büyür gider işte gibi laflara maruz kalıyorsun, sanki her doğurana yardım edeceklermiş gibi.

Maddi manevi kendini hazır hisseden ve isteyen herkes kaç tane istiyorsa o kadar çocuk yapar, benim çocuk sahibi olanlara tek eleştirim maddi imkanları yetersiz olmasına, bu imkansızlıklardan şikayet edip çocuklarının haline üzüldüğü halde ısrarla bir sürü çocuk doğurmaya devam etmeleri o kadar.
Benim oğlumla kızımın arası da 14 yaş.Senelerce 2.çocuğu neden yapmadığıma dair psikolojik şiddete ben de uğradım ne yazık ki.Devlet maddi yardım da yapsa her şey maddiyatla bitmiyor ki.Çocuk büyüyene kadar insanın ömrü tükeniyor,herbirinin ayrı bir sorunu oluyor.Bebekken ayrı,büyüyünce ayrı.Onlara yetebilmek ,mutlu edebilmek te büyük mesuliyet.

Benim oğlumla kızımın arası da 14 yaş.Senelerce 2.çocuğu neden yapmadığıma dair psikolojik şiddete ben de uğradım ne yazık ki.Devlet maddi yardım da yapsa her şey maddiyatla bitmiyor ki.Çocuk büyüyene kadar insanın ömrü tükeniyor,herbirinin ayrı bir sorunu oluyor.Bebekken ayrı,büyüyünce ayrı.Onlara yetebilmek ,mutlu edebilmek te büyük mesuliyet.
Burada hep vurguladım, çocukları manen doyuma ulaştırmak maddi imkanlardan da önemli diye.
Anneninde çocuklarına yetebilmesi için psikolojisinin iyi olması gerekiyor.
Herbirinin ayrı sorunu olmaz mı hiç? Elbette olacak, ki her mesleğin emekliliği var ama anneliğin yok işte, mezarda emeklilik diyorum ben, küçükken hastalıkları, biraz büyüyünce okul, arkadaş sorunları, gelişip ergen olunca ergenlik sıkıntıları, gelinlik damatlık çağa gelse ele karışma sıkıntıları, evlenseler yine bitmeyecek.

Hele bu zamanda iyi ahlaklı, eğitimli, kendini geliştirmiş bir çocuk yetiştirmek o kadar zor ki, sen çocuğuna karakterli, dürüst, ahlaklı olmayı öğretmeye çalışırken tek bir yanlış arkadaş seçimiyle bile zor anlar yaşanabiliyor, gezmeye göndersen eve dönene kadar yürek çarpıntısı, zor iş vesselam, öyle rahat rahat konuşmak kolay.

3 çocuk yapın deyip parasını kendi ödediği zaman 2 tüp bebek tedavisi yapan 1 cocugu olana asla tekrar tup bebek tedavısı yapmayan devlet sen degılmısın. sen degılmısın yarım gun calısma yasasını sadece devlet memurlarına cıkaran. memurun cocugu 1.5 sene emsin ozel sektor 1 sene emzırme hakkı ver. biz geleceğimizden endişeliyiz ülkemizin hali 3 cocuk yapmayı göze aldırmıyor. bende isterim mini mini bebelerim olsun mutlu mesut yaşayayım gecenlerde bi haber gördüm ingilterede 11 cocugu olan bı kadın cocuk yardımıyla yasıyor ve hıc calısmıyormus . sende ver. ay adamın kadınlarla cok derdı var ne diyim

Evinin kadının, çocuklarının annesi olarak zaten çok önemli bir işi üstlenen kadınlar, artık iş hayatında da daha fazla yer almaya başladı. Kadının iş hayatındaki konumu onun anneliğini asla geriye atmamalıdır.
diyor ben bunu anladim.
cocukta yapin kariyerde diyor.ama kariyer yapcam caliscam diye cocuk yapmamazlik yapmayin diyor.bi neslin devami icin cocuk nufusu da onemli degilmi..diyor..hali vakti yerinde olupta saglik sorunu olmayan keyfi cocuk yapmayanlar bigun kendini eksik hissedebilir..siz cocugu olmayanlar yarimmi diyorsunuz.Allahin kararindan hesab sorulmaz.onlar istisna..nufus azaliyor yaslaniyor bilmem kac yil sonra nufus iyice azalacak adamlar arastirmalar calismalar yapiliyor bu konuda.ee bi cbasbakani olarak bunu soylemiycek de kim soyluycek.cbaskanligini napayim ben onun o zaman.gecenlerde bi avrupa basbakanida cagri yapti bu konuda..ha once terorden evlatlarimizi sehit vermiyelim onun onune gecelim.erdoganci falan oldugumdan degil ulkenin gelecegini de bi vatandas olarak dusunuyorum.tabi cocuk bakmak buyutmek kolay degil herkesin kendi verecegi karar.
:KK9::KK9::KK9::KK9:bide ben bu konuyu nasıl görmemişim.hayret ne ilginçki Bacım bende aynı senin anladığından anladım..ve gene doğru demiş.

Evet artık hak verdim. Yarım diye diye kendi cinsini yarım yapan kadınlar oldukça adam çıkmış yarım demiş ne olacak ki ? Haklı yani. Tek itirazım var. Yarımdır yarımdır diyenlerin, yani kendilerine insan muamelesi yapılmayanların oylarıda rica ediyorum yarım olsun. Zira yarımla tamın oyuda denk olmamalı öyle değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back