• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli eş yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence evlenmeyin siz. Çünkü evliligi taşıyabilecek güce ve kararlılığa sahip değilsiniz. Evlilik cidden büyük kararlılık ve güç isteyen bir kurum. Yeri gelir tüm dünyaya karşı durabilmek gerekir. Eşim yabancı olduğu için ailem istememişti, sana uygun değil demişlerdi. Bir an bile düştüğünüz duruma düşmedim. O kadar emindim ki eşimden. Şimdi 20 yıldır evliyiz.
Buna siz mi karar veriyorsunuz ? Güce ve kararlılığa sahip olmadığıma yani ? Ben ailemi nasıl ikna ederim diye bu başlığı açtım onların da gönlü olsun diye . Yoksa ben çoktan evleneceğim insanı seçtim.

Anneniz sırf ayağındaki engeli için olmaz diyorsa, çok büyük haksızlık yapıyor gerçekten.Başkaca bir sebep bulamıyorsa onay vermemek için, annenizin derdide, el alem ne der düşüncesidir.
Duygu ve düşüncelerinizden her anlamda eminseniz, annenizle net konuşacaksınız.Sevginizin arkasında durduğunuzu görünce bir süre sonra yumuşayabilir.
Ama, bu konuda şöyle bir şeye dikkatinizi çekmek isterim.Sevgiliniz ve siz de aynı şekilde dışarıdan gelebilecek bütün olumsuz yorumları göğüsleyebilmelisiniz. Bunların sizin moralinizi bozmasına izin vermeyecek şekilde sırt sırta verebilmelisiniz.İnsanlar herşeye yorum yapmaya çok meraklı maalesef.

Ailenle tanıştı mı? Belkide ailen tanıyınca sevecekler ve bu önyargıları bitecek? Ailende dahil kimseye kulak asmayın derim. Yarın hepimizin başına birşey gelip,engelli olabiliriz.

Buna siz mi karar veriyorsunuz ? Güce ve kararlılığa sahip olmadığıma yani ? Ben ailemi nasıl ikna ederim diye bu başlığı açtım onların da gönlü olsun diye . Yoksa ben çoktan evleneceğim insanı seçtim.
Seçiminizi yapmış olsaydınız ailenizi ikna etmeniz gerekmezdi ☺️ sizdeki acaba düşüncesini gormeseydiler yani kararlı olduğunuzu anneniz bu şekilde tavır alamaz akrabalarınız yorum yapamazdı. Bu arada ben hiç birseye karar vermiyorum, okuduğum konudan çıkarım yaptım.

Klasik bir laf vardır ya "herkes engelli adayıdır" diye. Ne malum yarına sağ olacağımız.

Vücudu engelli olmayıp, beyni engelli olanlar var. Eşine hakaret eden, küçümseyen, ailesine hizmetçi yapan, hatta öldüren erkek müsveddeleri ne olacak. Onların bacaklarının boyu aynı peki kime yararı.

Seviyorsan arkasında dur sevgilinin. O dört duvar arasında kocanla mutlu olacaksın. Elaleme bakma, onlar hep konuşur. Kim ne der diye yaşama.

Ailenle tanıştır. Zamanla onu tanıdıkça severler.

Seçiminizi yapmış olsaydınız ailenizi ikna etmeniz gerekmezdi ☺ sizdeki acaba düşüncesini gormeseydiler yani kararlı olduğunuzu anneniz bu şekilde tavır alamaz akrabalarınız yorum yapamazdı. Bu arada ben hiç birseye karar vermiyorum, okuduğum konudan çıkarım yaptım.
Sizin gibi değilim aileminde gönlü olacak istemeye istemeye olmayacak :) sizden izahat alacak da değilim çıkarımınız yanlış

Merhaba herkese benim bir derdim var , 1 yıllık bir ilişki içerisindeyim. Sevgilimle üniversitede tanıştık o sıralar sadece arkadaştık daha sonra biraraya geldik. Birbirimizi seviyoruz yakında nişan ve söz yapmayı düşünüyoruz lakin sevgilim doğuştan bir bacağı diğerinden kısa yani topallıyor . Bunu hiç problem etmedim inanın böyle bir durum olduğunu unutuyorum bile çünkü onu çok seviyorum o da beni aynı şekilde. Beni koruyor kolluyor herşeyi düşünüyor herşey de yanımda oluyor .Eğer onunla evlilik yaparsam Her yönden gerçekten çok iyi bir evlilik yapmış olurum . Ben ise dışarıdan bakılınca herkesin çok güzel diye tanımladığı yanlış anlamayın bunu ama güzel bulunan biriyim. Bunu yanlış anlamayın lütfen kendimi övmek için kesinlikle demiyorum. uzaktan bakan birisi hemen bu kız çocuğun parası için onunla birlikte denilip kötü kötü bakılıyor o kadar üzülüyorum ki :KK43: gençliğine güzelliğine yazık etme deniliyor . Hiç hak etmediğimiz şeyler duyuyoruz . Yolda yürürken bile o bakışları anlayabiliyorum yakıştırılmıyor ve denk görülmüyoruz . Dışarıya tamamen kulaklarımızı kapadık. Lakin aileme kapatamıyorum sevgilim o kadar iyi o kadar muhteşem bir insan ki beni el üzerinde taşıyor beni şu güne kadar bir defa üzmedi onun gibi birisi birdaha çıkmaz . Ve şimdi de aileler tanışma falan derken kendi ailemden çok çekiniyorum . Çünkü annem böyle bir duruma asla izin vermez ki normal olarak söylediğimde bile çok büyük tepkiler veriyor , ne yapacağımı şaşırdım kaldım onu seviyorum ama ailemi de karşıma nasıl alırım bilmiyorum vazgeçmediğim için bana hakaret ediyorlar psikolojik olarak çöktüm nolur yardım edin
O millet halt etmiş onları söylerken. Kardesim bu hayatta sen mutlu olacan kiminle mutluysan onunla mutlu ol. Demekki ailende seni o kadar sevmiyor ki senin istedigin bi insana karsi geliyor. Anneni ez demiyorum ama zor bi durum gerçekten. Ama herseyden önce mutluluk .

Nihayet bunun bi engel olmadigini yazan biri oldu.Arkadasim hemsire boyleydi evlendi kocasi yakisikli muhendis.2tane oglu var sağlıklı. Konu sahibi cok guzel ya kendisi layik görmüyor sanki biraz da kendini ama parali koca da bi daha nasil bulacak onu düşünüyor:)
Ne kadar kötü bir kalbiniz var . Allah kalbinize göre versin diyorum sadece .

İşten bir arkadaşımın evlendiğini duymuştum. Geçen gün işyerinde karşılaştık arkasından cüce diye tabir edebileceğimiz bir adam yürüyordu, eşim dedi tanıştırdı. Şimdi bir de bebekleri oldu gayet mutlular. Ailem evlenmemi istemiyor diyordu nedeni belki de buydu bilemiyorum. Bence gerçek aşk asıl budur.

Sizin gibi değilim aileminde gönlü olacak istemeye istemeye olmayacak :) sizden izahat alacak da değilim çıkarımınız yanlış
Gayet olgun bir şekilde düşüncemi yazdım. İnsanları bu şekilde tersliycekseniz konu açmayın en iyisi. Yada başlığa ekleyin okumak istemeyeceğim şeyleri yazmayin diye, aman neyse ya......

Eğer aşırı bir kisalik değilse kesinlikle engel değil.
Benimki yaklaşık 2 cm ve hiçbir engelim yok. Söylemesen kimse anlamiyor bile. Sadece 8-10 saat ayakta kalirsam ağrı yapiyor sirtima.

Konusahibine ve ailesine şaşırdım. Belkide benim "engelli" anlayışım farklıdır.
benim nisanlimin dayisinin sol kolu küçük, yani cocuk kolu gibi onda bile sadece 30% lik engelli raporu var ben totomu yirtsam engelli raporu alamam (yurtdisindayiz)
4 cm kısa ellerinide de hareket sıkıntısı var parmaklarını açamıyor .
Gayet olgun bir şekilde düşüncemi yazdım. İnsanları bu şekilde tersliycekseniz konu açmayın en iyisi. Yada başlığa ekleyin okumak istemeyeceğim şeyleri yazmayin diye, aman neyse ya......
emin değilsin yapamazsın gibi konuşursanız elbette tepkimi belli ederim , diğer dediğiniz hiçbirşeye bişey demem zaten

Ortada bu kadar buyutulecek nasil olur ne derler diyecek bir durum yok . Bence sen olayi cok takmissin kafana. Kucuk bir engelde de caba gosterecek gucu bulamamazsin . Bir suru olumlu yonu varken baska bir seye bakma bence .

emin değilsin yapamazsın gibi konuşursanız elbette tepkimi belli ederim , diğer dediğiniz hiçbirşeye bişey demem zaten

4 cm az değil...yani topalliyordur ama aşırı göze batmaz bence. Yani benim gözüme batmıyor.
Sonucda artik ayakkabi icinde kullanilan silikon topuk yükselticiler var.
Eğer seviyorsanız ailenize kafa tutun...asla ayrilmaya bir sebep değil çünkü

Hepimiz engelli adayiyiz. Annenize babaniza bi sorun acaba onlardan biri yatak olunca terk mi edeceklermis herkesin basinda bu olaylar

Ben bu ürünleri kullaniyorum...Eğer TRde bulamazsaniz bana özelden yazin, isterseniz gönderirim
Screenshot_2019-08-30-21-48-00.png
Screenshot_2019-08-30-21-47-51.png
Screenshot_2019-08-30-21-47-51.png
Screenshot_2019-08-30-21-47-09.png
Screenshot_2019-08-30-21-47-09.png

Bu arkadasinin durumunu tam bilemem tabii ama temkinli olmakta fayda var. Benim basimdan gectigi icin diyorum.
Tontriko aslında duruma en güzel sen yorum yapabilirsin bence.
Oğlunun da rahatsızlığı sebebiyle birisi onu istemese bu çok üzücü olmaz mı ?
Hangimizin garantisi var ki ?
Nerede kaldı peki iyi insanların değeri ?

Merhaba herkese benim bir derdim var , 1 yıllık bir ilişki içerisindeyim. Sevgilimle üniversitede tanıştık o sıralar sadece arkadaştık daha sonra biraraya geldik. Birbirimizi seviyoruz yakında nişan ve söz yapmayı düşünüyoruz lakin sevgilim doğuştan bir bacağı diğerinden kısa yani topallıyor . Bunu hiç problem etmedim inanın böyle bir durum olduğunu unutuyorum bile çünkü onu çok seviyorum o da beni aynı şekilde. Beni koruyor kolluyor herşeyi düşünüyor herşey de yanımda oluyor .Eğer onunla evlilik yaparsam Her yönden gerçekten çok iyi bir evlilik yapmış olurum . Ben ise dışarıdan bakılınca herkesin çok güzel diye tanımladığı yanlış anlamayın bunu ama güzel bulunan biriyim. Bunu yanlış anlamayın lütfen kendimi övmek için kesinlikle demiyorum. uzaktan bakan birisi hemen bu kız çocuğun parası için onunla birlikte denilip kötü kötü bakılıyor o kadar üzülüyorum ki :KK43: gençliğine güzelliğine yazık etme deniliyor . Hiç hak etmediğimiz şeyler duyuyoruz . Yolda yürürken bile o bakışları anlayabiliyorum yakıştırılmıyor ve denk görülmüyoruz . Dışarıya tamamen kulaklarımızı kapadık. Lakin aileme kapatamıyorum sevgilim o kadar iyi o kadar muhteşem bir insan ki beni el üzerinde taşıyor beni şu güne kadar bir defa üzmedi onun gibi birisi birdaha çıkmaz . Ve şimdi de aileler tanışma falan derken kendi ailemden çok çekiniyorum . Çünkü annem böyle bir duruma asla izin vermez ki normal olarak söylediğimde bile çok büyük tepkiler veriyor , ne yapacağımı şaşırdım kaldım onu seviyorum ama ailemi de karşıma nasıl alırım bilmiyorum vazgeçmediğim için bana hakaret ediyorlar psikolojik olarak çöktüm nolur yardım edin

Seni öncelike tebrik ediyorum arkadaşım. Eğer korktuğun gibi ailenden birakman yönünde bir baskı gelirse onlara sunu şöyle. Bana hem benim hem sizin yarın bu duruma dusmeyecegimiz garantisini verin bırakayım de. Ama garanti veremezseniz ben bırakmayacağım de. Sunu unutmayın kimi hangi hali ile kiniyorsa insan onu yaşamadan ölmez. Inşallah aşarsın Allah yardımcın olsun.

Tontriko aslında duruma en güzel sen yorum yapabilirsin bence.
Oğlunun da rahatsızlığı sebebiyle birisi onu istemese bu çok üzücü olmaz mı ?
Hangimizin garantisi var ki ?
Nerede kaldı peki iyi insanların değeri ?
Tatlim benimki ayaginda bir engeliyle dogdu ama tedavi edilebilir birseymis sukur. Irsi birseymis bu ama.. esimin ailesinde bir kac kisidede varmis mesela. Ben bilmiyordum bunu. 3 cocugum var ve sadece 2. Cocugumda vardi bu. Simdi goren bilmez anlamaz sukur.

Ha kalici birsey olsaydi ve ilerde dusunki oglumu mukemmele yakin yetistirmisim ve kiz arkadasi bu sekilde sorgulasa ve onu bu duruma dusurse tabiiki cok ama cok uzulurum..sanirim kizin aileside oglumu kiracak olsa sirf bu sebepten o isi bozar kimsenin gozunun yasina bakmam: ( tabii boyle birsey yapsam ilerde oglum senin yuzunden olmadi derse onada uzulurum. Kisaca yukarisi biyik asagsi sakal.

Bir yandanda dusununce.. bazi erkeklerin iradesi yok siddet egilimi var, kalbi yok denecek kadar vicdansizlar.. fiziksel herseyi saglam olup bunlar eksik olanlar var.. hangisi daha iyi konu sahibi karar versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back