• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli eş yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle bir kısalık değil topallıyor tamamen yani belli olan bir durum bu önemli değil tabi ama

öyle bir muamele yapmıyorlar , sadece sen değilsin evlenmesi gereken kişi

ben ona hiçbirşey yansıtmadım bile nasıl böyle yorum yapabiliyorsunuz neyle düşünmediniz onu sevmediğimi sizde önyargılarla bunları yazıyorsunuz . Neye dayanarak onu sevmiyorum ? Keşke görseydiniz .
Komşumun eşi sağlıklıydı. Bir trafik kazasında bacakları ezildiği için bir bacağı kısaldı. Bu sene iyi bir doktor bulup ameliyat oldu. Bacağını uzattılar, kısalık yok ama yine de değnekle yürüyor.

Yani herkesin başına gelebilir. Ayrıca çaresi var. Bir araştırın derim.

Allah yardımcınız olsun.

Eski eşimle internetten tanışıp evlenmiştik ve niyetimiz ciddileşip buluşana kadar bacağındaki topallamayı bilmiyordum kısalık varmış hiç rahatsız olmamıştım , hatta babasında ,amcasında ve kardeşinde bacak kısalığı vardı, bir çocugum oldu ama bacağında kısalık gibi bir durumu söz konusu değil...
İnşallah çok mutlu olursunuz
(bacak kısalığı hiçbirşeye engel değil) 🤗

Komşumun eşi sağlıklıydı. Bir trafik kazasında bacakları ezildiği için bir bacağı kısaldı. Bu sene iyi bir doktor bulup ameliyat oldu. Bacağını uzattılar, kısalık yok ama yine de değnekle yürüyor.

Yani herkesin başına gelebilir. Ayrıca çaresi var. Bir araştırın derim.

Allah yardımcınız olsun.
Allah razı olsun 🌸 ameliyat olacaktı fakat riskli bulundu bizde vazgeçtik bundan sağlıklı şuan sonuçta

Sizin emin olmanız kararlı durmanız çok önemli asla annenizin istemediğini söylemeyin yarın kimin ne olacağını allah bilir sağlıklı da olsa kusur bulur bizim millet kısa der esmer der çirkin der yorum yaparlar yani

Merhaba herkese benim bir derdim var , 1 yıllık bir ilişki içerisindeyim. Sevgilimle üniversitede tanıştık o sıralar sadece arkadaştık daha sonra biraraya geldik. Birbirimizi seviyoruz yakında nişan ve söz yapmayı düşünüyoruz lakin sevgilim doğuştan bir bacağı diğerinden kısa yani topallıyor . Bunu hiç problem etmedim inanın böyle bir durum olduğunu unutuyorum bile çünkü onu çok seviyorum o da beni aynı şekilde. Beni koruyor kolluyor herşeyi düşünüyor herşey de yanımda oluyor .Eğer onunla evlilik yaparsam Her yönden gerçekten çok iyi bir evlilik yapmış olurum . Ben ise dışarıdan bakılınca herkesin çok güzel diye tanımladığı yanlış anlamayın bunu ama güzel bulunan biriyim. Bunu yanlış anlamayın lütfen kendimi övmek için kesinlikle demiyorum. uzaktan bakan birisi hemen bu kız çocuğun parası için onunla birlikte denilip kötü kötü bakılıyor o kadar üzülüyorum ki :KK43: gençliğine güzelliğine yazık etme deniliyor . Hiç hak etmediğimiz şeyler duyuyoruz . Yolda yürürken bile o bakışları anlayabiliyorum yakıştırılmıyor ve denk görülmüyoruz . Dışarıya tamamen kulaklarımızı kapadık. Lakin aileme kapatamıyorum sevgilim o kadar iyi o kadar muhteşem bir insan ki beni el üzerinde taşıyor beni şu güne kadar bir defa üzmedi onun gibi birisi birdaha çıkmaz . Ve şimdi de aileler tanışma falan derken kendi ailemden çok çekiniyorum . Çünkü annem böyle bir duruma asla izin vermez ki normal olarak söylediğimde bile çok büyük tepkiler veriyor , ne yapacağımı şaşırdım kaldım onu seviyorum ama ailemi de karşıma nasıl alırım bilmiyorum vazgeçmediğim için bana hakaret ediyorlar psikolojik olarak çöktüm nolur yardım edin
Sevgiliniz zenginmiki.Hepimiz birer engelli adayıyız.1 saat sonra başımıza ne gelıcek haberımız varmı?Eger sevıosanız takmayın.

Merhaba herkese benim bir derdim var , 1 yıllık bir ilişki içerisindeyim. Sevgilimle üniversitede tanıştık o sıralar sadece arkadaştık daha sonra biraraya geldik. Birbirimizi seviyoruz yakında nişan ve söz yapmayı düşünüyoruz lakin sevgilim doğuştan bir bacağı diğerinden kısa yani topallıyor . Bunu hiç problem etmedim inanın böyle bir durum olduğunu unutuyorum bile çünkü onu çok seviyorum o da beni aynı şekilde. Beni koruyor kolluyor herşeyi düşünüyor herşey de yanımda oluyor .Eğer onunla evlilik yaparsam Her yönden gerçekten çok iyi bir evlilik yapmış olurum . Ben ise dışarıdan bakılınca herkesin çok güzel diye tanımladığı yanlış anlamayın bunu ama güzel bulunan biriyim. Bunu yanlış anlamayın lütfen kendimi övmek için kesinlikle demiyorum. uzaktan bakan birisi hemen bu kız çocuğun parası için onunla birlikte denilip kötü kötü bakılıyor o kadar üzülüyorum ki :KK43: gençliğine güzelliğine yazık etme deniliyor . Hiç hak etmediğimiz şeyler duyuyoruz . Yolda yürürken bile o bakışları anlayabiliyorum yakıştırılmıyor ve denk görülmüyoruz . Dışarıya tamamen kulaklarımızı kapadık. Lakin aileme kapatamıyorum sevgilim o kadar iyi o kadar muhteşem bir insan ki beni el üzerinde taşıyor beni şu güne kadar bir defa üzmedi onun gibi birisi birdaha çıkmaz . Ve şimdi de aileler tanışma falan derken kendi ailemden çok çekiniyorum . Çünkü annem böyle bir duruma asla izin vermez ki normal olarak söylediğimde bile çok büyük tepkiler veriyor , ne yapacağımı şaşırdım kaldım onu seviyorum ama ailemi de karşıma nasıl alırım bilmiyorum vazgeçmediğim için bana hakaret ediyorlar psikolojik olarak çöktüm nolur yardım edin

kınadığın şeyi, yaşamadan ölmezmiş insan...bu laf yüzde yüz doğru bir laftır...ve herkesin hayatında gördüm bunu, kendim dahil....
bu çocuğu sırf bu yüzden terk edersen, bunun bedelini mutlaka ödersin, bundan emin ol...senin annenin egosu yüzünden, lütfen ah alma...o kadar iyi bir insanın, ahı tutar...sen dik durursan, kimse sizi ayıramaz...ayrıca hepimiz, her an
engelli olabiliriz...

Çocukta psikolojik bir yetersizlik hissetme durumu yoksa, yani yanlış anlamayı bertaraf etmek açısından; çocuk yarın bir gün size, "sen böyle güzelken neden benimlesin? Param için, mevkim için benimlesin değil mi?" gibi gereksiz kuruntuları yoksa; devam edin. Anlattığınız kadar iyi biriyse, aileniz şimdi gösterdiği tepkilerden utanır hale gelirler zamanla, üzülmeyin.
Üniversiteden arkadaşımın ablası, işitme engelli bir adamla evliydi. Çok mutlulardı, çocukları ile işaret dili kullanıp, gayet anlaşıyorlardı.
Sizi incitenlere de "yarın bir kaza olsa, Eşinizin bacağı kopsa yanıma yakışmıyor deyip boşar mıydınız?" deyin.
Empati yoksunu insanlara, daha fazla sayılı nefesinizi tüketmeyin.

Engel yaşayana da zor sizin içinde. Ancak herşeyin fizikten ibaret olmadığını aileye de anlatmak lazım. Bence iyi yönlerini sürekli anlatın zamanla belki görmezden gelirler

Bu cogu insanda olabiliyo oncelikle siz sevgilinizin engelli olmadigina inanin başlık yanlış olmuş. Engel yok ki adamda.

Bir bacağı kisa diyemi bu tepki? Ben dâhil (benimki 1,8 cm) 3 kişi tanıyorum.
Engelli değiliz...neye engelmiş bacağın kısalığı?
Sevilininki 30cm falan değildir yani...max 5 cm icin kim kalp kirar??
Nihayet bunun bi engel olmadigini yazan biri oldu.Arkadasim hemsire boyleydi evlendi kocasi yakisikli muhendis.2tane oglu var sağlıklı. Konu sahibi cok guzel ya kendisi layik görmüyor sanki biraz da kendini ama parali koca da bi daha nasil bulacak onu düşünüyor:)

Bu hayat sadece SIZIN..karar sizin..Yarin ne olacagi bilinmez, seviyorsaniz mucadele edin..Allahtan gelen saglik sorununu kimse bahane etmesin. Özde Allah inanci tam olan herkes hayatta hicbirseyin garantisi olmadigini bilir..Insanlara dis gorunuse gore deger veren disardaki tüm insanlardan da uzak durun..
-Bi arkadasim anlattiginizin aynisini yasadi, evlendi 3 çocuğu var, cok da mutlu..

Bence evlenmeyin siz. Çünkü evliligi taşıyabilecek güce ve kararlılığa sahip değilsiniz. Evlilik cidden büyük kararlılık ve güç isteyen bir kurum. Yeri gelir tüm dünyaya karşı durabilmek gerekir. Eşim yabancı olduğu için ailem istememişti, sana uygun değil demişlerdi. Bir an bile düştüğünüz duruma düşmedim. O kadar emindim ki eşimden. Şimdi 20 yıldır evliyiz.

Bulursunuz, onun gibi seveni de sevdiginizi de bulursunuz. Orda bı anlaasalim
Zamana bırakın bence. Hassas bir konu. Ailenizi zorlamak ya da karşınıza almak size pahalıya patlayabilir. Sevgilinizi kirabilirler, ki bu mutlu bir evlilik için bile hiç unutuayacak bir şey olur.

Şuan hazır değiller bellli ki, acele etmeyin

Eski eşimle internetten tanışıp evlenmiştik ve niyetimiz ciddileşip buluşana kadar bacağındaki topallamayı bilmiyordum kısalık varmış hiç rahatsız olmamıştım , hatta babasında ,amcasında ve kardeşinde bacak kısalığı vardı, bir çocugum oldu ama bacağında kısalık gibi bir durumu söz konusu değil...
İnşallah çok mutlu olursunuz
(bacak kısalığı hiçbirşeye engel değil) 🤗
Çocukta psikolojik bir yetersizlik hissetme durumu yoksa, yani yanlış anlamayı bertaraf etmek açısından; çocuk yarın bir gün size, "sen böyle güzelken neden benimlesin? Param için, mevkim için benimlesin değil mi?" gibi gereksiz kuruntuları yoksa; devam edin. Anlattığınız kadar iyi biriyse, aileniz şimdi gösterdiği tepkilerden utanır hale gelirler zamanla, üzülmeyin.
Üniversiteden arkadaşımın ablası, işitme engelli bir adamla evliydi. Çok mutlulardı, çocukları ile işaret dili kullanıp, gayet anlaşıyorlardı.
Sizi incitenlere de "yarın bir kaza olsa, Eşinizin bacağı kopsa yanıma yakışmıyor deyip boşar mıydınız?" deyin.
Empati yoksunu insanlara, daha fazla sayılı nefesinizi tüketmeyin.
Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🌸

Nihayet bunun bi engel olmadigini yazan biri oldu.Arkadasim hemsire boyleydi evlendi kocasi yakisikli muhendis.2tane oglu var sağlıklı. Konu sahibi cok guzel ya kendisi layik görmüyor sanki biraz da kendini ama parali koca da bi daha nasil bulacak onu düşünüyor:)

Eğer aşırı bir kisalik değilse kesinlikle engel değil.
Benimki yaklaşık 2 cm ve hiçbir engelim yok. Söylemesen kimse anlamiyor bile. Sadece 8-10 saat ayakta kalirsam ağrı yapiyor sirtima.

Konusahibine ve ailesine şaşırdım. Belkide benim "engelli" anlayışım farklıdır.
benim nisanlimin dayisinin sol kolu küçük, yani cocuk kolu gibi onda bile sadece 30% lik engelli raporu var ben totomu yirtsam engelli raporu alamam (yurtdisindayiz)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back