engelli biriyle ilişki icin düşüncelerinize ihtiyacim var :(

kendi ihtiyaclarini giderebiliyor mu şüphelerim var, eger gideremiyorsa baş edebilirmiyim bununla bilmiyorum, en iyisi zamana birakmak bakalim zaman ne göstericek.

ben bir engeli olarak sana cvp veriyorum eger gercekten ona karsi birsey hissediyorsan iliskiye basla yoksa sakin ben ve benim gibi engeli insanlarin ozguvenleri cok cbk bitebilir o yuzden dikkat et . ama eger seviyorsan o iliski sorunsuz yurur benim 7 senelik bir iliskim var simdi sozluyuz sozlum askerden gelince allah kismet ederse dugunumuz olacak bu gune kdr engeliyimi hic umursamadi ağayamda aksama var goze çarpıyor ama sozlumle sokaklarda el eleyiz bu bizim gibi insanlar icin cok degerli :)

Hayat ne olacağı belli olmayan bir süreçtir. Allah göstermesin bizim de engelli olmayacağımız anlamına gelmiyor. Hayatta ne oldum değil her zaman ne olacağım demeli.
Bence engelini hiç görmemelisin, içi güzel olsun..

bende hiç yürüyemeyen tekerlekli sandalye kullanan bir engelliyim bence biraz tanıyın kendisini ölçün tartın eğer kendinize güveniyorsanız ve onu gerçekten sevdiğinizden emin olursanız hastalıkta ve sağlıkta herzaman yanında olabilirim hiç yürüyemese bile onu asla bırakmam diyecek kadar severseniz bu arkadaşlık aşka dönüşssün onun dışında lütfen yanaşmayın o kendi yoluna gitsin siz kendi yolunuza ayrılırsanızda bir sorun çıkmaz engelim yüzümden beni bırakımıyorda demez eğerki siz onun engelini sorun ettiğinizi belli etmezseniz yüzüne vurmazsanız hiç bişi olmaz rahatça ayrılabilirsiniz iş meselesine gelince evt artık engelliler evdende çalışabiliyorlar çağırı hizmetleri veri girişleri işlerini yapıyorlar çok tanığım arkadaşım var öle ne mezunu olduğunuda öğrenin engelli kamu personeli sınavları oluyor artık onlara giripte memur olabilir dışarda masa başında çalışmaya engeli müsait olduğu sürece çalışmasınıda engell yok bende ömss snavıyla tapu müdürlüğüne bilgisayar işletmeni olarak atandım 1sene 3 aydır memur olarak çalışıyorum sevenler için engel yoktur

Bence hiç başlamayın baştan böyle bir düşünceye kapıldı iseniz sonrası daha üzücü olabilir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

sonuç ne oldu acaba merak ettim .

sonuc cok sasirtici oldu hic beklemiyordum. bir kac kez daha gorustuk hatta telefonda konusmalar vs. hersey cok iyi giderken seninle gorusmeye devam edersem seni birakamayabilirim dedi, biliyorum aramizda birsey olursa cok sorunlar yasiyacagiz, dedim daha hic bisey yasamadik, aciklarmisin ne gibi sorunlar, yasam boyu surekli birisine ihtiyacim olucak ve bence zorlu sartlar altinda biz yapamayiz dedi cok isterdim devam etmeyi ama edersek ikimizde üzülecegiz senin daha guzel bir hayat yasaman lazim ben isteklerini karsilayamayabilirim dedi ve artik neredeyse hic gorusmuyoruz mesajlarima cok nadir cevap veriyor artik bende ustelemiyorum.

adam hissetmiş demek ki...

Engeller sadece bizlerin beyninde beyinlerimiz engelli,onlar değil.Böyle bir konu açmanızı bile çok yadırgadım.Sizinde onun yerinde olmayacağınızın garantisi yok.Eğer siz durumda o da sizin yerinizde olsa ve karşınızda ki ama engelli diye şüphe etseydi sizden ne hissederdiniz.Bence sizde saf sevgi anlayışı yok kusura bakmayın siz ruhlarımıza biçilmiş geçici bedenlerimize göre değerlendirme yapıyorsunuz.İyi günler...

arkadasim elestirmeden önce bir düşün sen olsan, kendi ihtiyaclarini gideremiyen biriyle ileriye dönük düsünebilirmisin ? çok buyuk bir yuk herkes kaldiramaz gunlerdir dusundum ama zor bir karar o da anlamis bunu yada icinemi dogmus bilmiyorum.

elbette düşünürüm eğer kalbim severse altını bile temizlerim ben öyle bakarım severim ki sevgi budur.
Eğer kendinizden emin değilseniz elbette en hayırlısı bu olmuş.Bence de hissetmiş sizin şüphelerinizi.Boşverin böyle kalsın.Siz şimdiden şüphe yaşıyorsanız ilersi daha zor olur ve karşı taraf için onarılmayacak yaralar bırakabilir bu durum.

çocuğun maddi durumu iyi diye düşünüyorsun kıyafet şeklinden bahsetmişsin. ama sanırım içine sinmeyen ayağı falan deil.
sen ayağı öyle olmasa da hoşlanır mıydın onu düşün. kendine çıkış yolu olarak görmeden..
ayrıca iki gün sonra başımıza bir şey gelip sakat kalmayacağımız ne malum.sağlam koca alırsın sakat da kalabilir Allah korusun..
o yüzden ayağı sorun teşkil etme .

sende hoşlanıyorsan elbette kabul edersın gerısı hıkaye.. ayagındakı engel sayılmaz bence

ben eşimle evlenmeden öncede sağlam deildim yaşam kalitemi yerlere yapıştıran birden fazla hastalığım vardı adam onlarla beni kabul etti kızım doğdukdan sonra fiziksel olarakda sakatlandım kronik şimdi çaydanlık kaldıramıyorum ama ben halimden memnunum eşimde öle sanırım ki sesi çıkmıyor :)) kararı verecek olan sizsiniz engelini engel olarak görmeyin hislerinize kulak verin önce

kiyafet seklinden maddi durum cikarmiyorum şahsimca erkegi erkek yapan kiyafetler gomlek vs. giyimdir ki bnce bir cok bayanlarda bu tarz giyimden hoslanir. yarin ne olacagimizi bilemeyiz.

Bu konuda herkes size anlayışlı olmak zorunda.
Engelli olmak kimsenin kararı değil, herkesinde başına gelebilir.
Ve ben bir engelli annesiyim, oğlum daha çok küçük, ileri de bizi neler bekliyor
bilemiyorum , belki hiç evlenemeyecekte ama evlenme şansı olursa
onu kaldıramayacak, her şartta yanında olamayacak biriyle evlensin istemem.
Sakın yanlış anlamayın, kaldırmak zorunda değilsiniz, hele de evlilik gibi
işin içinde duygu olan birşeyde kaldıramayabilirsiniz.
Ama zamanla çok sever, ben bu insana yardımcı olur herşeyi aşarım dersenizde,
hayatta olmaz diye birşey yok, olmazlar olur olur.
Belki de başlamamak en doğrusudur, vicdan yapmayın kendinize.
Ama severim , seversem de herşeyiyle kabullenirim derseniz, sizin kararınız.
Ve karşıda ki sizden ilerisi için olumlu birşeyler duymak istemiş, siz eğer destek çıksaydınız
ilerleyecekti birşeyler, yani herşey sizin elinizde, yüreğinize sorun cevabı ve dinleyin.
Çok sağlıklı biriyle evlenip mutsuz olma ihtimaliniz de var, neler okuyoruz burada,
her iki taraf içinde hayırlısı olsun inş.

Son düzenleme:

burada bir cok arkadas beni yargiliyor ama beni elestiren arkadaslarin %80 nin cevresinde engelli yok buradan yaziyorlar iste, ben tanistigim kisiden dinledigim kadariyla engelli yasamak gercekten cok zor, anlattigi kadariyla, istanbulda bir üni kazanmis 4 ayri bloktan olusuyor tek basina merdiven cikamiyor ve sadece 1 blokta asansör oldugu icin üniversite okuyamamis dusunun bu universite ilkokul ve lisede yasadigi zorlugu anlatmadi. size tavsiyem her zorlugu görmeli ama herzmn ailesi olarak yaninda olmalisiniz ki kisiligi size ceksin. beni en cok siz anlayabilirsiniz.

görme engelli çok sevdiğim bir arkadaşım var.. çok yakışıklıdır çok tatlıdır çok iyi kalpli ve akıllıdır, türkiyenin en iyiüni. birinden mezun işi gücü var vs vs daha ne diyeyim..

onunla her tanışan hayran kalır ona.. inanın abartmıyorum..

şu an 35 yaşında ve hala kız arkadaşı yok.. belki 30 tane samimi kız arkadaşı vardır çok sosyaldir çok sevilir sayılır ama sevgilisi yok.. olmuyor..

ilişkileri tam başlıyor ama ayrılık sebebi hep engeli oluyor.. kızmıyor bu duruma "haklılar" diyor.. ama üzülüyor biliyorum..

o yüzden haklısınız çekincelerinizde.. kırmaktan korkuyorsunuz.. zamana bırakın.. hayırlısı olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…