Bence biraz anlayışlı olmamız lazım hemen başlanmış yine içindeki engel, kafandaki engel diye...
Hayatımızdaki insanların Allah göstermesin başına bi'şey gelse hepimiz seferber oluruz, destek oluruz, engelini gözümüz görmez.
Ancak yeni tanıştığımız sırf beğendiğimiz birini hayatımıza dahil ederken zaten bi'ton acabamız olur.
Konu sahibi de acaba sıkıntı olur mu diyo. Aşık olsa eminim ki gözü görmeyecekti ama değil.
Olay bacağın aksaması değil aslında, konu sahibinin şuan ki hissettiğine göre adamın boyu iki cm kısa olsa "sorun olur mu soğur muyum" diye düşünecekti.
Mantığı çok devrede olduğu için aşık olamazsam gözümde büyütür müyüm diye düşünüyo sanırım.
Ancak aksama cidden engel değil, çünkü kendi kendine yetebilecekse engel denemez ona. Adam çalışıyodur da, kendi ihtiyaçlarını da yerine getiriyodur.
Oyüzden takılma buna, takılırsan sürekli aklına takılır aşamazsın.
merhaba arkadaşlar, istanbulda bir giyim magazasinda calisiyorum. bir müşterim neredeyse haftada 2-3 hatta artik cok sıklasti bu hafta dördüncü gelişi surekli benimle konusuyor sorular soruyor baska kimseyle konustugunu görmedim. bazen biseyler aliyor bazen sadece deniyor artik magazadaki kizlarda diyor kesin senden hoslaniyor diye. tahminime göre cok yakinda acilacak, ama aklim karisik, cok kibar, konusmasini iyi biliyor, giyimi hoş surekli gömlek yada polo yaka tshirt giyiyor tek sorun engeli. aslinda sorun degil simdilik ama hersey istedigim gibi olmazsa nasil ayrilirim üzmek istemem. sizce teklif ederse red mi edeyim ?
kizlar, bugun yine ugradi tshirt bakti sonra nasilsiniz falan diye sordu aradada konuyu degistirip farkli bedeni varmi diye soruyor :) sonra ben uzun zamandir buraya geliyorum ailemden cok seni görüyorum ve sadece ismini biliyorum neden arkadas olmuyoruz diye sordu :) tam cvp verecekken bunlari burda sormam hic dogru degil eger varsa yemek yada cay molan konusabilirmiyiz dedi bende yarim saat sonraya yemek molam oldugunu konusabilecegimizi soledim. bulustuk yemekte tanistik falan kendin bahsetti biraz engeli dogustanmis, ayrica sadece aksamada degilmis dizlerindeki sorundan dolayi oturup kalkmada sorun yasiyor, sanirim omuzunda da sorun var kolunu tam kaldiramiyormuş. ama ben kendiyle bu kadar barisik bir insan daha görmedim. yemek sonu bidaki görüşme magazadami yoksa yemektemi olsun dedi tekrar gorusecegimizi nerden cikardin dedim. benim gibi degisik bir insanin cevrende olmadigina adim gibi eminim ki sende hayatimi merak etmiyor degilsin. gercekten dinlerken bir anlatisi var sanki film izliyor gibiyim :) sonra arkadasligimizin devam etmesi icin ben susayim ve gideyim daha sonra magazada gorusuruz dedi vedalasti ve gitti.
bende hiç yürüyemeyen tekerlekli sandalye kullanan bir engelliyim bence biraz tanıyın kendisini ölçün tartın eğer kendinize güveniyorsanız ve onu gerçekten sevdiğinizden emin olursanız hastalıkta ve sağlıkta herzaman yanında olabilirim hiç yürüyemese bile onu asla bırakmam diyecek kadar severseniz bu arkadaşlık aşka dönüşssün onun dışında lütfen yanaşmayın o kendi yoluna gitsin siz kendi yolunuza ayrılırsanızda bir sorun çıkmaz engelim yüzümden beni bırakımıyorda demez eğerki siz onun engelini sorun ettiğinizi belli etmezseniz yüzüne vurmazsanız hiç bişi olmaz rahatça ayrılabilirsiniz iş meselesine gelince evt artık engelliler evdende çalışabiliyorlar çağırı hizmetleri veri girişleri işlerini yapıyorlar çok tanığım arkadaşım var öle ne mezunu olduğunuda öğrenin engelli kamu personeli sınavları oluyor artık onlara giripte memur olabilir dışarda masa başında çalışmaya engeli müsait olduğu sürece çalışmasınıda engell yok bende ömss snavıyla tapu müdürlüğüne bilgisayar işletmeni olarak atandım 1sene 3 aydır memur olarak çalışıyorum sevenler için engel yokturmerhaba arkadaşlar, istanbulda bir giyim magazasinda calisiyorum. bir müşterim neredeyse haftada 2-3 hatta artik cok sıklasti bu hafta dördüncü gelişi surekli benimle konusuyor sorular soruyor baska kimseyle konustugunu görmedim. bazen biseyler aliyor bazen sadece deniyor artik magazadaki kizlarda diyor kesin senden hoslaniyor diye. tahminime göre cok yakinda acilacak, ama aklim karisik, cok kibar, konusmasini iyi biliyor, giyimi hoş surekli gömlek yada polo yaka tshirt giyiyor tek sorun engeli. aslinda sorun degil simdilik ama hersey istedigim gibi olmazsa nasil ayrilirim üzmek istemem. sizce teklif ederse red mi edeyim ?
merhaba arkadaşlar, istanbulda bir giyim magazasinda calisiyorum. bir müşterim neredeyse haftada 2-3 hatta artik cok sıklasti bu hafta dördüncü gelişi surekli benimle konusuyor sorular soruyor baska kimseyle konustugunu görmedim. bazen biseyler aliyor bazen sadece deniyor artik magazadaki kizlarda diyor kesin senden hoslaniyor diye. tahminime göre cok yakinda acilacak, ama aklim karisik, cok kibar, konusmasini iyi biliyor, giyimi hoş surekli gömlek yada polo yaka tshirt giyiyor tek sorun engeli. aslinda sorun degil simdilik ama hersey istedigim gibi olmazsa nasil ayrilirim üzmek istemem. sizce teklif ederse red mi edeyim ?
sonuç ne oldu acaba merak ettim .
sonuç ne oldu acaba merak ettim .
Onu ben da taniyorummm
sonuc cok sasirtici oldu hic beklemiyordum. bir kac kez daha gorustuk hatta telefonda konusmalar vs. hersey cok iyi giderken seninle gorusmeye devam edersem seni birakamayabilirim dedi, biliyorum aramizda birsey olursa cok sorunlar yasiyacagiz, dedim daha hic bisey yasamadik, aciklarmisin ne gibi sorunlar, yasam boyu surekli birisine ihtiyacim olucak ve bence zorlu sartlar altinda biz yapamayiz dedi cok isterdim devam etmeyi ama edersek ikimizde üzülecegiz senin daha guzel bir hayat yasaman lazim ben isteklerini karsilayamayabilirim dedi ve artik neredeyse hic gorusmuyoruz mesajlarima cok nadir cevap veriyor artik bende ustelemiyorum.
Engeller sadece bizlerin beyninde beyinlerimiz engelli,onlar değil.Böyle bir konu açmanızı bile çok yadırgadım.Sizinde onun yerinde olmayacağınızın garantisi yok.Eğer siz durumda o da sizin yerinizde olsa ve karşınızda ki ama engelli diye şüphe etseydi sizden ne hissederdiniz.Bence sizde saf sevgi anlayışı yok kusura bakmayın siz ruhlarımıza biçilmiş geçici bedenlerimize göre değerlendirme yapıyorsunuz.İyi günler...
elbette düşünürüm eğer kalbim severse altını bile temizlerim ben öyle bakarım severim ki sevgi budur.arkadasim elestirmeden önce bir düşün sen olsan, kendi ihtiyaclarini gideremiyen biriyle ileriye dönük düsünebilirmisin ? çok buyuk bir yuk herkes kaldiramaz gunlerdir dusundum ama zor bir karar o da anlamis bunu yada icinemi dogmus bilmiyorum.
çocuğun maddi durumu iyi diye düşünüyorsun kıyafet şeklinden bahsetmişsin. ama sanırım içine sinmeyen ayağı falan deil.
sen ayağı öyle olmasa da hoşlanır mıydın onu düşün. kendine çıkış yolu olarak görmeden..
ayrıca iki gün sonra başımıza bir şey gelip sakat kalmayacağımız ne malum.sağlam koca alırsın sakat da kalabilir Allah korusun..
o yüzden ayağı sorun teşkil etme .
Bu konuda herkes size anlayışlı olmak zorunda.
Engelli olmak kimsenin kararı değil, herkesinde başına gelebilir.
Ve ben bir engelli annesiyim, oğlum daha çok küçük, ileri de bizi neler bekliyor
bilemiyorum , belki hiç evlenemeyecekte ama evlenme şansı olursa
onu kaldıramayacak, her şartta yanında olamayacak biriyle evlensin istemem.
Sakın yanlış anlamayın, kaldırmak zorunda değilsiniz, hele de evlilik gibi
işin içinde duygu olan birşeyde kaldıramayabilirsiniz.
Ama zamanla çok sever, ben bu insana yardımcı olur herşeyi aşarım dersenizde,
hayatta olmaz diye birşey yok, olmazlar olur olur.
Belki de başlamamak en doğrusudur, vicdan yapmayın kendinize.
Ama severim , seversem de herşeyiyle kabullenirim derseniz, sizin kararınız.
Ve karşıda ki sizden ilerisi için olumlu birşeyler duymak istemiş, siz eğer destek çıksaydınız
ilerleyecekti birşeyler, yani herşey sizin elinizde, yüreğinize sorun cevabı ve dinleyin.
Çok sağlıklı biriyle evlenip mutsuz olma ihtimaliniz de var, neler okuyoruz burada,
her iki taraf içinde hayırlısı olsun inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?