Endoskopik yüz germe - Facelift

Çok fazla güvenmekden değil canım yukarıda şikayetlerimi yazdım.
Sen tek sıkıntın için yaptırırsın ben bir çok sıkıntı için düşünüyorum.
4 yıl önce yaptırdığım basit bir yanak askısı bile beni çok değiştirmişti.
Bu ameliyatın vaadetiği tüm çözümlerin tamamını çözmesi çok zor bende farkındayım ama tamamı olmasa bile sadece yanağın toparlaması ve kaşların ve göz kenarlarının eski konumuna gelmesi bile benim için fazlasıyla yeterde artar.
O göz çevresinin toparlayıp toparlamaması inan zerre kadar umurumda değil ama eğer orasıda istediğim gibi olursa piyango vurmuş gibi olur :21:
Eğer doktorların tarif ettikleri yada tüm estetik sitelerinde geçen bilgiler hayaliyse bende bunları kafamda kurmuş olabilirim tabiki.
Göz altındaki çukurlaşmanın nedeni zaten düşen yağ dokusundan kaynaklanıyor eriyip gitmesinden değil.
Oytun bey'in sitesinde şöyle yazıyor.
"Midface-lift, yani endoskopik yüz germe, sadece yüzün üst yarısına etki eder. Gözaltlarındaki morluklara, çöküklüklere, yanak yağ dokusundaki sarkmaya, burun-yanak arasındaki çukurlaşmaya çaredir"
"Yanak yağ dokusu yukarı alındığında alt gözkapaklarında da bir yığılma olmaktadır; bu sebeple bu hastalarda genellikle yüz germeyi takiben alt gözkapağı estetiği de yapılır."
Oytun bey'de bana eğer gözaltlarında çok yığılma olursa onu çıkartırım çöküklük tamamen gider demişti.
Bu konuşmayıda rüyamda yapmadım tabiki ve beklentilerimi çok net anlatmakdan dahada öteye bir çok eski ve yeni resmimide götürüp beklentilerimi görsel olarak anlattım ve ona göre yorumda bulundular.
Sizede tavsiye ederim muayene konusu yalan dolandır.
Sadece sözle derdinizi tam anlatamayabilirsiniz sonuçda doktor senin karşına oturup yüzünü incelemiyor 2 metre ötede oturduğu masadan gelişi güzel yüzüne bakıp bir yorum yapıyor.
Bu sorunu 5 senedir yaşıyorum dün başıma gelen bir olay değil ve o kadar süredirde çözümlerini araştırıyorum.
Tekrar söylüyorum kimbilirin başına gelen o gözaltındaki dolgunluğun gitmesi herkesde yaşanıyor olabilir yeşilkelebek yada ayhakın şuanki durumunu bilmeden kesin yargı yapamayız ama operasyon sırasında gözaltlarına dolgu yapılır diye birşeyi bunca zaman ne duydum nede işittim.
Yapılan tek dolgu gerekli görülürse burundan inen çizgilere yapılıyor tüm siteleri araştırın hepsindede bu yazar.
Doku kalktığı zaman çöküklük tamamen kaybolmazsa doktorda oraya gözaltından kestiği deriden doku kokteyli hazırlayıp yerleştirebilir belki orasını bilemem.
Gözaltındaki çöküklükler için doku kokteyli sık kulanılan bir yöntem.
Kimbilirin gözaltlarının eski konumuna gelmesi ve melodinin operasyonunun başarısız geçmesi seni biraz hayal kırıklığına uğrattı farkındayım ama bu iş birazda şans işi bence.
Ben dediğim gibi bir kaç problem yaşadığım için yarısı bile hallolsa çok memnun olurum bu kadar ümitli olma nedenim birazda o zaten.
Sizin beklentilerinizi tam bilemediğim için ne desem boş canikom ama ben ilknurun operasyondan önceki yanaklarının görünümüne kavuşsam bile memnun olmama yeterlidir.
Ben 31 yaşındayım ve 40 gibi gösteriyorum bunu yaptırayımda 20 gibi göstereyim demiyorum yaşımı göstereyim yeterlidir buda zaten bir estetik operasyonun sonucu için fazlasıyla yeterli bir beklenti daha üstü hayal kırıklığı yaratabilir.

bi sen bi ben kaldık zaten :)
güzel oliim derken kötü olmasından korkuyorum ve fazla araştırıyorum ben.
senin için de endişeleniyorum :)
ööööff ciddi bi şey. kesicekler bizi. narkoz alıcaz. bunun için de doktora güvenmem lazım. ama aynı doktorun farklı beyanları beni şüpheye düşürüyor. ama tabi hastaya göre farklı konuşuyor da olabilirler. örneğin benim gözaltı çukurum azdır beni öyle toplar senin fazladır seni yağ dokusu koyar.

ama işte güvenmek lazım. ben daha güvenemedim sanırım bi doktora. ondan oluyor.

bi sen bi ben kaldık zaten :)
güzel oliim derken kötü olmasından korkuyorum ve fazla araştırıyorum ben.
senin için de endişeleniyorum :)
ööööff ciddi bi şey. kesicekler bizi. narkoz alıcaz. bunun için de doktora güvenmem lazım. ama aynı doktorun farklı beyanları beni şüpheye düşürüyor. ama tabi hastaya göre farklı konuşuyor da olabilirler. örneğin benim gözaltı çukurum azdır beni öyle toplar senin fazladır seni yağ dokusu koyar.

ama işte güvenmek lazım. ben daha güvenemedim sanırım bi doktora. ondan oluyor.
benim için endişelenme ameliyatımı ben yapsam bile dahada düşüremem yanaklarımı :KK70:
şimdi diyeceksinki o zaman ucuza yapan bir yerede yapsan yararını görürsün ama işde insanoğlu birkez yaptırmışken buna fazlasıyla değsin istiyor.
eğer maddi gücün iyiyse en iyisi olsun gerekirse daha fazlada vermeye razıyım dersen oscar ramirez'e yaptır işinide şansa bırakmamış olursun canım :KK23:
ev parası alcak değil ya alsın alsın 10.000 dolar alsın tabi yurt dışı konaklama masraflar vs. yazması kolayda ödemeye gelince :KK14:

Son düzenleme:
yeşil kelebeğin dediğini yazdım üste, çıkartılan deri tekrar göz altına konmuş. yani bi şekilde doldurulmuş orasını oytun bey. ööle sadece yanak kaldırmakla göz altı dolmuyor.
canım, yeşilkelebek yanlış anlamış bence. çıkartılan deri tekrar nasıl göz altına konulurmuş, yağ dokusu değil ki bu.

benim için endişelenme ameliyatımı ben yapsam bile dahada düşüremem yanaklarımı :KK70:
şimdi diyeceksinki o zaman ucuza yapan bir yerede yapsan yararını görürsün ama işde insanoğlu birkez yaptırmışken buna fazlasıyla değsin istiyor.
eğer maddi gücün iyiyse en iyisi olsun gerekirse daha fazlada vermeye razıyım dersen oscar ramirez'e yaptır işinide şansa bırakmamış olursun canım :KK23:
ev parası alcak değil ya alsın alsın 10.000 dolar alsın tabi yurt dışı konaklama masraflar vs. yazması kolayda ödemeye gelince :KK14:

o kadarına gerek yok. tutarlı bi doktor bana kafi. oytun beyle karşılıklı konuşmadım. bi de naci bey kaldı. onları da deniim. sonra ramirez e giderim

yeşil kelebeğin dediğini yazdım üste, çıkartılan deri tekrar göz altına konmuş. yani bi şekilde doldurulmuş orasını oytun bey. ööle sadece yanak kaldırmakla göz altı dolmuyor.
canım, yeşilkelebek yanlış anlamış bence. çıkartılan deri tekrar nasıl göz altına konulurmuş, yağ dokusu değil ki bu.

valla yeşilkelebeğin anlattığı buydu. onun yazısını kopyaladım zaten. diğer dediklerini tek tek bakamadım. ama üşenmez bakarsan bulursun. derinin üstünü sıyırıp yağınını koymuşlar.
yanlş mı anlatmış bilmiyorum orasını. anlattığı buydu ama.

Son düzenleme:
muhtemelen o çıkan deriden doku kokteyli yapıp onu gözaltına yerleştirmiştir canım.

Kızlar cehaletimi mazur görün, deriden doku kokteyli yapıldığını bilmiyordum. Demek öyle bi işlem yapılmış.

Kızlar cehaletimi mazur görün, deriden doku kokteyli yapıldığını bilmiyordum. Demek öyle bi işlem yapılmış.

ben deri kokteyli ne onu bile bilmiyorum. niçin koymuş ki
Kızlar bazen yağ enjeksiyonu değil ama deriden parça alınıp dolgu yapılıyor.Kalıcılık süresi yağ enjeksiyonuna göre daha fazlaymış.Ama yine de eriyor.Sanırım alınan dokuya greft deniliyor.Dudakta tavsiye edilmiyor çünkü serleşme yapıyormuş.Yeşilkelebeğe de deri parçası konulduysa bu greft tekniğidir.Ama neticede o da kalıcı olmayacak.Bence ameliyat öncesi,kişiye endokopinin yeterli olup olmayacağı ve dolgu yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa ne çeşit dolgu olduğu anlatılmalı.Nedendir bilimiyorum doktorlar bir konu hakkında fazla bilgili hastalardan hiç hoşlanmıyorlar.Bu sadece estetik cerrahide değil,diğer tıp alanlarında da böyle.Bende bilgiden ve sorulardan rahatsız olan doktorlardan kaçarim ve hiç güvenmem.Çünkü herşeye razı olan hasta tiplemesi dr.lar için sanırım en ideali:)

Kızlar bazen yağ enjeksiyonu değil ama deriden parça alınıp dolgu yapılıyor.Kalıcılık süresi yağ enjeksiyonuna göre daha fazlaymış.Ama yine de eriyor.Sanırım alınan dokuya greft deniliyor.Dudakta tavsiye edilmiyor çünkü serleşme yapıyormuş.Yeşilkelebeğe de deri parçası konulduysa bu greft tekniğidir.Ama neticede o da kalıcı olmayacak.Bence ameliyat öncesi,kişiye endokopinin yeterli olup olmayacağı ve dolgu yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa ne çeşit dolgu olduğu anlatılmalı.Nedendir bilimiyorum doktorlar bir konu hakkında fazla bilgili hastalardan hiç hoşlanmıyorlar.Bu sadece estetik cerrahide değil,diğer tıp alanlarında da böyle.Bende bilgiden ve sorulardan rahatsız olan doktorlardan kaçarim ve hiç güvenmem.Çünkü herşeye razı olan hasta tiplemesi dr.lar için sanırım en ideali:)

aynen öyle canım benim. sadece doktorlar da değil üstelik. "aman sende amma büyütüyorsun yaptır işte" diyenler bile var. yaptırıcam da ne yaptıracağımı bilmek istiyorum. kimse hayrına bi şey yapmıyor. müşteriyim, paramı veriyorum ve hizmeti satın alıyorum. ama bazı doktorlar lütfeder gibi davranıyorlar. dediğim gibi doktorları geçtim bazı insanlar bile, sen doktordan iyi mi bileceksin diyorlar. ama doktorların (hepsinin değil tabi) genel dertleri ticaret. gerçek bu.

Son düzenleme:
doku kokteyli deri parçası olmadan yapılmaz zaten onu yağ dokusuyla karıştırıp kokteyl haline getiriyorlar.
Sadece yağ enjeksiyonu %50 kalıcılık olduğu söyleniyor ama bu yağı doku kokteyli olarak enjekte edersen o bölgede %95 kalıcılık oranı oluyormuş.
O çıkan parçası istersen kokteyl yaptırıp ileridede kullanabilirsin ama -196 derecede saklanması gerekiyormuş yoksa doku ölüyor.
Dezavantajı normalde yağ enjeksiyonlarında vücudun her hangi bir bölgesinden deri çıkarma imkanı olmadığı için sadece kesili ameliyatlarda uygulanabilen bir teknik.

rosenoire abla dolgu konusunda hepimizden daha bilgili bu konuda onada sorabilirsiniz
gözaltına yağ enjeksiyonu yada dolgu yapılabilir ama risklidir benek benek yağ bezeleri oluşturabilir sonra onu lipo yapıp geri çekmek zorunda kalıyorlar.
dolgu maddeleride gözaltında tutmaz oynama yapar çok daha kötü bir görüntü oluşturabilir.
ilknurada gözaltları için dolgu yada yağ enjeksiyonu yapılmadı zaten kendiside böyle bir talepde bulunmamıştı önceki yorumları okuyabilirsiniz.
Eğer herhangi bir doktor o bölge için böyle bir şey önerirse pek bulaşmamanızı tavsiye ederim.
Yinede siz bilirsiniz risk sizin riskiniz.
Şaşkın canım , sen yüzünün çöktüğünü söylesende deri elastikiyetin bence çok iyidir.Yani senin yaşında kolajen dokunun zayf olduğunu hiç sanmıyorum.Örneğin gözaltı derini çekip bırakınca,deri hemen yerine geliyordur diye düşünüyorum.Dolguyu gözaltına önermiyorlar aynen katılıyorum.Zaten yaptıranlar asla memnun değil.

Şaşkın canım , sen yüzünün çöktüğünü söylesende deri elastikiyetin bence çok iyidir.Yani senin yaşında kolajen dokunun zayf olduğunu hiç sanmıyorum.Örneğin gözaltı derini çekip bırakınca,deri hemen yerine geliyordur diye düşünüyorum.Dolguyu gözaltına önermiyorlar aynen katılıyorum.Zaten yaptıranlar asla memnun değil.
evet abla yani deri çökmesi değil tabiki muhakkak oradada gevşeme oldu ama o yağ dokusu çok düştüğü için öyle gösteriyor sanki deriyide sarkmış gibi bir görüntü oluşuyor ama kalkınca yüz gerilmiş gibi duracak tabiki.
benim yaptırdığım o basit askı tekniği bile çok değiştirmişti yanak profilimi.
onun için çok istiyorum ya bu ameliyatı :)

Son düzenleme:
aynen öyle canım benim. sadece doktorlar da değil üstelik. "aman sende amma büyütüyorsun yaptır işte" diyenler bile var. yaptırıcam da ne yaptıracağımı bilmek istiyorum. kimse hayrına bi şey yapmıyor. müşteriyim, paramı veriyorum ve hizmeti satın alıyorum. ama bazı doktorlar lütfeder gibi davranıyorlar. dediğim gibi doktorları geçtim bazı insanlar bile, sen doktordan iyi mi bileceksin diyorlar. ama doktorların (hepsinin değil tabi) genel dertleri ticaret. gerçek bu.

Aynen katılıyorum canım .Çok ama çok haklısın .Tüm doktorların bilgi kapasitesi aynı değil, bu her meslek dalında böyle.Ayrıca bu ameliyatlarda neredeyse bir servet ödeniyor,üstelik geri dönüşü yok.Doktor herşeyi en ince detayına kadar anlatmak zorunda.Bu anlatım biçimi hastanın anlıyacağı biçimde olmalı.Çünkü her kişinin kültürü,bilgi kapasitesi aynı olamaz.Yani doktor"nasıl olsa anlatsamda anlamaz " düşüncesiyle hareket etmemeli.Ya da tam tersi konu hakkında bilgili bir hastayı ukalalık veya doktorculuk oynamakla suçlamamalı.Bunları yazmamın nedeni bu tip doktorlarla çok karşılaştım.Sadece estetik alanında değil,başka uzmanlık alanında da (kadın doğum vs) bilgiden rahatsız olan aslında kendi ukala olan dr .maalesf var.
Seninde dediğin gibi bir para ödeniyor ve karşılığında hizmet satın alıyorsunuz.Bunun ötesi yok.

evet abla yani deri çökmesi değil tabiki muhakkak oradada gevşeme oldu ama o yağ dokusu çok düştüğü için öyle gösteriyor sanki deriyide sarkmış gibi bir görüntü oluşuyor ama kalkınca yüz gerilmiş gibi duracak tabiki.
Canım senin anlattıklarına bakılırsa , endokopik yüz germe tam sana göre bir işlem.Çünkü bu operasyon kaslara yönelik.Derin gevşemediğine göre güzel sonuç alırsın.Üstelik deri gerilmeyeceği için kaliteside bozulmayacaktır.Yaşlanınca deri kaliten bozulmadığı için ileri yaşalarda
normal yüz germede yaptırabilirsin.Belki de hiç ihtiyacın olmaz:))

Canım senin anlattıklarına bakılırsa , endokopik yüz germe tam sana göre bir işlem.Çünkü bu operasyon kaslara yönelik.Derin gevşemediğine göre güzel sonuç alırsın.Üstelik deri gerilmeyeceği için kaliteside bozulmayacaktır.Yaşlanınca deri kaliten bozulmadığı için ileri yaşalarda
normal yüz germede yaptırabilirsin.Belki de hiç ihtiyacın olmaz:))
evet 50 yaşından önce yüz gerdirme işine bulaşmam zaten ama 40 gibi duruma göre belki 2. bir endoskopi gerekebilir.
Gerçi daha birinciyi yaptırmadık ama :KK53:
Doğmamış bebeğe don biçiyorum :KK9:

kaça yaptırmıştın? Belki benim de ilk onu denemem gerek.

Bir de bu gözaltımızı kesiyorlar ya (fazla deriyi çıkarmak için) ikinci kez ameliyat gerekirse gene aynı yeri kesebilirler mi? yani bu yaşta yaparsak bir daha yaptırma şansımız olur mu sence?
sonuçta dikiş atılmış bi deri olacak?

Aynen katılıyorum canım .Çok ama çok haklısın .Tüm doktorların bilgi kapasitesi aynı değil, bu her meslek dalında böyle.Ayrıca bu ameliyatlarda neredeyse bir servet ödeniyor,üstelik geri dönüşü yok.Doktor herşeyi en ince detayına kadar anlatmak zorunda.Bu anlatım biçimi hastanın anlıyacağı biçimde olmalı.Çünkü her kişinin kültürü,bilgi kapasitesi aynı olamaz.Yani doktor"nasıl olsa anlatsamda anlamaz " düşüncesiyle hareket etmemeli.Ya da tam tersi konu hakkında bilgili bir hastayı ukalalık veya doktorculuk oynamakla suçlamamalı.Bunları yazmamın nedeni bu tip doktorlarla çok karşılaştım.Sadece estetik alanında değil,başka uzmanlık alanında da (kadın doğum vs) bilgiden rahatsız olan aslında kendi ukala olan dr .maalesf var.
Seninde dediğin gibi bir para ödeniyor ve karşılığında hizmet satın alıyorsunuz.Bunun ötesi yok.

aklımdaki tüm doktorlarla görüşeceğim, tüm sorularımı sorucam. bakalım ikna olduğum olursa ameliyatı olucam.
senin önerdiğin biri var mı?

Çok çok şaşırdım. Çünkü senin de benim de sorunumuz ortak. Yanaklarımız düşük bu yüzden ağız çizgilerimiz fazla göze batıyor. Elimizle de yanaklarımızı yukarı kaldırdğımızda herşey düzeliyor.
Ve buna rağmen niye kaldırmadı yanaklarını anlamak mümkün değil. Ayrıca yanak düşüklüğü gibi bir sorunu olmayan İlknur'un bile yanakları o kadar kalmışken, senin ki nasıl kalkmaz?

Bence muayneye gittiğinde illa yağ enjeksiyonu diye diretme. Memnuniyetsizliğini dile getir. Bi çözüm bulunsun. 7 milyarı havadan kazanmıyoruz ki biz?
Canımız çıkıyor biriktirene kadar. Doktora durumu böyle anlatırsan seni anlayacaktır.

Bi de acaba sen yanlış değerlendiriyor olabilir misin? Resimlerini koysana. Biz bakalım. Özelden mesaj atıcam sana.

Hiç bi şey anlamadım ben ya. Ne saçma şey

şişlikler hemen hemen tamamen ındı sayılır kaldıysada cok az bışey kalmıştır zaten kimse yuzumdeki şişlıgi farketmıyor daha cok gozlerimin yan tarafları kanlanmıştı onlar dikkat cekıyor gercı onlarda yavaş yavaş geciyor dr. jel vermışti kullanıyorum yuzum azda olsa toparlanmış ama sonuc ıstedıgim gibi deil yanakları cok az kaldırmış vede cildimdeki o hacimsizlik gecmedi elimle yanaklarımı biraz daha yukarı kaldırınca gerekli hacmi kazanıyor istedigim goruntu bu deildı :KK43: goz altları eskıye gore daha dolgun gozlerimide badem göz yaptı kaŞlarıda hafif kaldırmış zaten kaşlar cokta fazla kalkık omasın demıŞtim goz Şeklimden memnunum oncesindede zaten gozlerde bi takıntım yoktu dr.ada zaten yanaklardaki duşuklukten bahsetmıŞtim surekli gecen akŞam aradım dr.u yanaklardaki duŞukluk gecmemiş dedim burun kenarından agız kenarına uzanan oyuklarda oldugu gibi duruyor dedim yanakları daha ne kadar yukarı kaldırabilirizki dedi dr. hep dedigi bisey var zaten yuzun guzel gelince az bışey yag enjeksıyonu yapalım ama oyuklar yinede gecmez ordaki kemiklerle alakalı dıyor ne alakaysa :S
Ama cnm yag enjeksıyonundan baska ne gibi bir cozum bulabilirki yeniden operasyon yapacak yada paranın bı kısmını geri verecek deilya ..... KEŞKE CNM YA KEŞKE BEN YANILIYOR OLSAM annem diyor yuzun toparlanmış işte daha ne takıyosun hasta oldun ıyıce yuzune baka baka bırak şu aynayı diyor ne zaman elimde ayna gorse ...

melodicim bende çok şaşırdım ve üzüldüm ama yağmurluğa katılmamak elde değil erhan bey gibi bu teknikde usta bir doktor sana bu kadar dil döküyorsa bildiği birşeyler var demekki.
Benim yaşım 32 bendede yanak düşüklüğü şikayeti var ama ileri düzeyde ben muyeneye gittiğimde daha ağzımı açmadan kendisi endoskopiden bahsetmeye başlamıştı zaten.
Hatta uygulamalıda göstermeye çalıştı yanağımı eliyle kaldırdı nereye yükselteceğini gösterdi.
Belki sendeki düşüklüğü çok düşük düzeyde görmüş ilerlemeden yapmayı gereksiz bulmuş olabilir.
Yüzünüde gayet güzel bulmuş operasyon dramatik sonuç verdiği için yüzünle çok oynamak istemedi demekki.
İlknur göz çevresi için yaptırmak istemişti belki yanak için gitse onuda gereksiz bulacaktiki bencede gereksiz olurdu.
Önce ve sonrası resimleri görmeden ne desek boş ama üzüldüm gerçekden.
Erhan bey gerçekden iyi bir doktor öyle olmasa seni vazgeçirmeye çalışacağına o 7000 i almak için dil dökerdi.
O kadar zamandırda bugünü bekliyordun gözçevren çok güzel olurda bu sana moral olur umarım.

Ya bilmiyorum cnm ama belkide dr. yaşıma gore sorunlarımı normal bulmusta olabilır hatta demıştı ben işimi seviyorum bu operasyonu yaparım herkese yaptıgım gibi benim cıkarım neki seni vazgecırmek istiyim sonra ben rısklerini sormuştum tabiki riskleri var dedi ve risklerden bahsetti hatta dedim ne kadar riskleri var % 3 falan demışti ben cok rıskli deil o zaman dedigim zamanda ama sana denk gelirse bu rısk o zaman % 100 olur mesela tabancada 3 kurşun var 100 kişi arasında olsan kendine skmaya cesaret edebilirmisn diyede bı ornek vermıstı yani sanki her soyledigi beni vazgecirmeye yonelikti bu arada ben bugun dr.u aramıstım bayan amelıyatta demıstı az once dr. geri aramıs yine bahsettim yanaklarım ıstedıgım gıbı kalkmamıs yanaklarımdakı hacımsızlıkten bahsettım tıbbında bı sınırı var bunları zorlayamayız dedı ama gereken yerlere yag enejksıyonu yapalım bu halinden iyi olur dedi bakalım ınşallah iyi olur dua edin lutfen ....

X