Endoskopik yüz germe - Facelift

İyi de canım, kızın öncelikli beklentisi, yanaklarının kaldırılmasıymış. Niye o kadar dil dökmüş anlayamadım. Beklentilerinizi karşılamaz, bu yüzden ameliyat etmek istemiyorum, desin net bir şekilde olayı bitirsin. Çok üzüldüm valla. Kızcağız onca acıya rağmen hem istediği değişikliği yaptıramıyor hem de 7000 lirasından oluyor. Yazık ki ne yazık!
M3LoDii, canım çok geçmiş olsun. İnşallah memnun kalacağın bir etki yaratır yüzünde bu operasyon.

Canım sen bu operasyonu yaptırdın mı?Mümkün olduğunca konuları takip ediyorum ama, senin ameliyat olup olmadığını bilmiyorum.Olduysan memnun musun.Resimlerin var mı merak ettim:)
abla aslında bu konu açılmadan çok öncesinde bile bu operasyon ile ilgiliydim ama o zaman yaşım daha genç olduğu için cesaret edemedim
4 yıl önce askı tekniğiyle yanaklarımı kaldırmıştım ama yanağın biri yeterli derece çekilemediği için asimetri oluşturmuştu.
Ona rağmen iyi toparlamıştı uzun sürede dayanmıştı bu tekniği yaptırmaya 7-8 ay önce karar verdim fakat benim maddi gücüm ne yazıkki çok iyi sayılmaz.
Bir süredir birikim yapıyorum ve yapmayada devam ediyorum ama az buzda bir para değil o nedenle bir süre daha bu duruma katlanmak zorundayım.
Çok kafaya takmamaya çalışıyorum birgün nasıl olsa yaptıracağımı biliyorum çünkü.
Aslında kredi alıp çokdan yaptırırdım ama en nefret ettiğim şeydir borç yükü altına girmek.

Canım benim ,dilerim istediğin olur.Kafaya takmak nedir çok iyi bilirim.En güzeli senin de deiğin gibi kafaya takmamak.Bir de en önemlisi yaptırdıktan sonra mutlu olmak.Para konusu çok önemli.Burada yazılan rakamlar bana abartılı geliyor ama bilemiyorum.Sanırım doktoruna göre değişiyor.Aslında niye yalan diyeyim,ben bu operasyonu ancak ileri yaşlarda yapılır diye düşünürdüm.İlknurdan sonra fikrim değişti.Askı tekniğine gelince kalıcı bir yöntem değil sanırım.Ben 30 lu yaşlarda göz çevresi +şakak germe ve dolgu düşünürüm.Sence sana da yeterli olmaz mı.Ne bileyim daha çok gençsiziniz.İlknuru düşünüyorum.Çok güzel oldu ama bana kalırsa göz çevresini yaptırsaydı ve de şakaklar gerilseydi yine aynı görüntü olabilirdi.Çünkü yüzünde hiçbir sarkma yoktu.Onda gördüğüm en büyük fark gözlerdeki çekiklik.Bu şakak germe ve göz çevresi ile yapılamaz mı?Neticede çok ağır bir operasyon.Sen bu konuları doktorla görüştün mü canım.Yüzünü bilemediğim için benimki sadece bir öneri birtanem.Sevgilerimle.

e göz çevresi

Aslında yanak yağ dokusunun sarkması sadece yaş faktörüyle ilgili değil abla.
Genelde benim yanaklarımdaki gibi sarkıklık 40 yaşlarında belirginleşiyor fakat ben yıllar önce belirli aralıklarla çok sık kilo alıp vermek neticesinde dokuyu düşürmüşüm.
Sonradan o çöküntüyü toparlamak için 10 kilo filan aldım ama düşen yağ dokusuda dolgunlaştığı için bulldog yanak gibi bir yanak oluşturuyor.
Hani derler ya çok sık kilo alıp vermek yüz için çok tehlikelidir erken çökmeye yol açar diye aynen öyle oldu.
Alın kırışıklıkları ,kaz ayağı çizgileri,kaşlarda düşme,göz altında çökme ve kırışıklı,gözaltı morlukları,elmacık kemiklerinin boşalması , burundan dudaklara inen çizgiler,dudak yanlarından çeneye uzanan çizgiler ,dudaklarda içeri doğru büzülme.
Yani yüzde genel bir çökmeye yol açtı.
Yaşım 31 ama 40 gibi gösteriyorum.
Dolgu ile bu problemler kısmende olsa düzeltilebilir ama hem geçici bir uygulama hemde düşen dokuyu yukarı çekmediğin sürece yüz ovalini toparlayıp genç bir ifade veremiyorsun sadece problemi kamufle ediyorsun.
Bu operasyonu yaptırdığım zaman gözçevremdeki kırışıklıklar ve morluk, kaşlar,yanaklar tek operasyonla eski konumuna gelicek,burundan uzanan çizgiler ve dudakdan çeneye uzanan çizgilerde hafifleyecek.
Yani ben diğer arkadaşlarımız gibi tek bir problemden ziyade genel bir düzeltme için yaptırmak zorundayım.
İlknur konusunda haklısın bende olsam yaptırmazdım zaten resimlerini gördükden sonrada söylemiştim.
Ama benim başka seçeneğim yok ne yazıkki.

şaşkın canım benim, daha öncede belirtmiştim gözaltı çukurlarını bu ameliyatta da sadece dolduruyorlar yani aylar geçtikçe o dolgular eriyor ve aynı çukurluk geri dönüyor, anlayacağın buda geçici.
Birde şunu söyleyeyim endoskopide deri fazlalığı alınmıyor biliyorsun değilmi.

Söylediğini hatırlıyorum canım ama ayhak ve yeşilkelebek böyle bir bilgi vermemişti hatırlıyorum.
Bana doktordan kaynaklı bir sorun gibi geldi ama herkesdede öyle olabilir tabi.
Benim asıl problem yağ dokusunun düşmesi onu kaldırsın, kaşlarımda eski konumuna gelsinde sonra gözaltımdaki yağ dokusu boşalsada problem değil oraya çözüm buluruz.
Deri fazlalığı alınıyor demedimki zaten gerçi bazı kişilerde ihtiyaç varsa işlemden sonra deri fazlasınıda çıkartıyorlar ama yaş çok ileri değilse kimseye yapacaklarını sanmıyorum.
Zaten ben onuda sormuştum sana endoskopi yeterli olur deri çıkartmaya gerek yok demişlerdi.

Son düzenleme:

İlknur'un daha çok yeni o yüzden (6 ay geçmeden) bilemeyiz. Ama Yeşilkelebek ile Kimbilir aynı zamanda olmuşlardı. Yeşilkelebek bu konuda bize bilgi verebilir.

Şaşkın anladım birtanem .31 yaş çok genç gerçekten ama demek ki yaşla pek ilgili olmayabiliyor.İnşallah sende yaptırır istediğin görünüme kavuşursun.Bir de kafama takılan ,(kimbilirde yazmış) bu oprasyonda gözaltlarının dolgun bir görünüm aldığı ve çöküklüğün giderildiğini okumuştum.Ama kimbilrin yazdığına göre gözaltına dolgu yapıyorlarmış.O zaman bu kandırmaca olmuyor mu?Çünkü dolgu bir süre sonra yok olup gidecek , ameliyatla dolgunluk sağlanmıyorsa operasyonun fonksiyonu kalmaz.Ayrıca burun hattında çizgiler bu ameliyatla tamamen yok oluyor mu yoksa onada mı dolgu yapılıyor.Bilmediğim için soruyorum canım.Madem ağır bir operasyon sonucun kalıcı ve güzel olması gerekli.Bazı yerlere dolgu gerekiyorsa ben bu işi pek tutmadım.İlknurda zaten hat yoktu .Burun yanında derin çizgileri olan ve bu operasyonu yaptırmış kişilerden bilgi almak en doğrusu.Ama ameliyat sırasında burun yanına dolgu yapılmamış olması gerekli.Yani hiç takviye yapılmadan operasyon sonucunu görmek gerekli.Ayrıca ameliyat öncesi dolgu yapılacağını söylüyorlar mı yoksa uyanınca böyle bir sürpriz mi oluyor.Aylar geçtikçe dolgusu eriyen çöken bir yüz hayal kırıklığı yaratır.
Burada menun olan sadece yeşilkelebek ve ilknur var.Ama ben her ikisinide fotosunu gördüm ikisininde gözle görülür bir kusuru yoktu.Durum böyle olunca memnun olmaları çok doğal.Çünkü yüzlerinde hat yok gibiydi .Tek değişiklik gözlerde oldu.Açıkçası yüzü biraz deforme olmuş birinden sonucu öğrenmek bence daha gerçekçi.Sevgilerimle canım.

Son düzenleme:

Kimbilir yukarıda da yazdım.Yeşilkelebek bu operasyonda gözaltının dolgunlaştığını yazmıştı ama dolgu yapıldığını ben bilmiyordum.Senin gözaltına dolgu yapıldığını da yeni öğrendim.Ameliyat öncesi dr göz altına dolgu yapacağını söylemedi mi? Söylemediyse bu hoş değil.Sen kalan iz dışında memnun musun.Burun yanı çizgilerin yok oldu mu Yoksa orayada mı dolgu konuldu.Yeni fotoların var mı bilmiyorum .Sanırım arkadaşlık listende değilim .Sevgilerimle.

kimbilirin bahsettiği dolgunluk dolgunun sağladığı bir dolgunluk değil.
Dokuyu kaldırmak için gözaltından giriyorlar ya yukarı çekince yağ dokusuda gözaltını dolduruyor.
Kırışıklıklar ve morluklarda kayboluyor ama kimbilirin demek istediği kısa süre sonra o yağ dokusu eriyip eski haline geliyor.Bende yaptıran diğer arkadaşlarımızdan böyle birşey duymadığımız için acaba kimbilirin doktorundan kaynaklanan bir sorun olabilirmi diye düşünüyorum çünkü doktorundan memnun olmadığını operasyondan sonrada belirtmişti.
Şuanda dünyada Nazolabial çizgileri tamamen yok edecek bir teknik yokmuş oytun bey bana öyle söylemişti.
Bu operasyonda yada yüz germede o çizgileri olabildiğince hafifletiliyorlar yeterli gelinmezse yağ enjeksiyonu ilave ediliyor.
Ameliyat sırasında doku altından enjekte edildiği için kalıcılık oranı daha yüksek oluyormuş sanırım.
Aynen katılıyorum abla yüzü deforme olmuş bir hastanın önce ve sonrasını görmek lazımki işde budur diyebilelim.
Gerçi ben erhan beyin resimlerini incelerken çok güzel sonuçlar gördüm.
Bir kız vardı öncesi resminde kaşları düşük yanaklarıda biraz çökükdü sonrası resminde angelina jolie gibi gözüküyordu ama lens falanda takmışdı oda görüntüsünü iyice değiştirmiş.

Son düzenleme:
Gerçi dogru söylüyorsun benim göz altlarım doktor kaynaklı olabilir, belki yağ enjeksiyonu değilde normal dolgu yapmıştır.

Erhan beyin fotolarına bakarken iyi olmayanları gösterdiğini düsünmüyorsun degilmi, yani her doktor gibi.
Ben bir ara yeni foto cekip koyarım bakarsınız, asla moralinizi bozmak istemem sadece bilgi edinin diye yazıyorum bunları, ve tabiki her ne olursa olsun ameliyat sonrası yanaklar kalktı, ama yas itibariyle ciltteki burun kenarından inen ve cilt gevsemesinden olusan sarkma tamamen kaybolmuyor. Ameliyat sonrası şişler oldugundan yüz daha dolgun görünüyor ve sislerin tamamen inmesi aylar alıyor, yani gercek sonucları ve tam olarak oturmus yüzü aylar sonra görüyorsun. Birde simdi aklıma geldi dr.daki sonrası görüntülerde kadınlar hep makyajlı, öncesi fotolarda makyajsız. Benim burun kenarından inen cizgiler tam yok olmadıgı için dolgu yaptırdım yani sonradan kendim baska bir doktora ve gözlerdeki izlerede lazer yaptırıyorum.

ben erhan beye de teoman beye de sordum. Dolgu ya da yag konuyor. Erıyınce ne olacak deyince % 70 kalır dedıler. Ama bı sure sonra takvıye edılecek tabı. Yesılkelebek de gozaltıdan cıkarılan parcanın derısını cıkarıp yaglı kısmını koyduklarını soylemıstı. Yanı sadece yanagın kalkmasıyla gozaltı dolmuyor maalesef.

Belki gözün kendi dokusu olduğu için yeşilkelebeğin ki inmemiştir.
Ulaşabilen varsa kendisine son durumundan bizi haberdar etmesini isteyebilir mi?

Kimbilir, sen de yeni resim ekleyebilir misin bizim için?

Şimdi aynı noktayı bende aylarca araştırdım, çözmeye çalıştım
Çoğu dr, sorduğumda kaçamak yanıt vermişti...
tipik yanıt ... 'senin ihtiyacın yok''
hayır benim ihtiyacım var!!!!!!!!

En bilimsel yanıtı Naci ÇELİK beyden aldım, geldi aynanın karşısında benimle oturdu.
Ve şunu dedi ''Sen elinle derinide gererek dokunu yukarı çekiyosun, AMA BİZ AMELİYATLA BU İŞİ YAPAMIYORUZ'' yani böyle bir teknik yokkkkkkkk
ancak büyük kesilerle bu iş yapılabilir, yoksa dıt kadar deliklerden olmuyomuşşş, ayrıca ve ayrıca büyük kesilerle yapılan komple germede dahi sarkan yağı tekrar gözün altına yerleştirme öyle hooop diye kolay yerleştirilemiyormuş, en kolay dolgu yapılabiliyor, yağ ile veya başka bişiyle...

Ben Naci Beyden çok etkilendim, harbi harbi söyledi işte ---OLMUYOR-GÖZ ALTI ÖYLE DOLAMIYOR---

benim kadınlar kulübü pro kartım var. Ücretsiz muayne şansım var Naci Çelik'e. En iyisi bende gidip muayne oliim.

Ama Erhan Beyle aynen öyle olacak demişti? Resimlerde olmuş görünüyor. Bilemiyorum açıkcası
Bi doktor daha vardı senin muayne olacağın. serdar eren? Ona gidebildin mi? O ne dedi?

Son düzenleme:
O zaman doktorlardada bir çelişki var.
Oytun bey ile erhan bey'de bana dokuyu kaldırıcaz gözaltında çok toplanma olursa onuda çıkartıp alır dediler.
Kişiye göremi bir yöntemle ilerliyorlar acaba ?
Bana bu konuda görüştüğüm hiçbir doktor gözaltların için dolgu yaparım demedi düşen yağ dokusuyla doldururuz dediler :44:
Gözaltına botox yada dolgu yapmayı çoğu doktor önermiyorki zaten riski olduğunu söylüyorlar.
Gözaltı konusunda en mantıklı cevabı yeşilkelebek ile ayhakdan alabiliriz sanırım yeşilkelebek aylar sonra yazdığındada gözaltlarının çok güzel durduğunu söylüyordu şuanki durumu ne acaba.
En iyisi mesaj atıp bilgi almak.

Bence sen kafandakini duymak istiyorsun biraz :)

Ayrıca 6-7 ay zaten ameliyatın şişlikleri devam ediyor. Gerçek sonuç için galba bi 6 ay sonrası beyanatları gerekiyor. Belki kişiye göre değişiyor olabilir? ya da kullanılan yönteme. o bölgenin yağı tutup tutmamasına. ama sonuçta yeşil kelebeğin dediğini yazdım üste, çıkartılan deri tekrar göz altına konmuş. yani bi şekilde doldurulmuş orasını oytun bey. ööle sadece yanak kaldırmakla göz altı dolmuyor.

ilknurun dudağına dolgu yapılmasının nedeni de, muhtemelen gözaltına konulan yağ dokusunun artmasıydı. artanı da dudağına koydu erhan bey.

Ben yağ koydurulmasına karşı değilim. Sonuçta ilknurun ki de güzel olmuştu. Kimbilir'in de ameliyat sonrası gözaltı çok güzeldi.

Benim sorunum şu, ne yapılıyorsa o kadarı anlatılsın. çünkü ben 7 milyar para vericem. Ve bi yığın eziyet çekicem 15 gün izin alıcam. Benim için önemli olan, gerçekler. NeyNi ne kadar yapılacağını bilmem gerek ve riskleri varsa neler.

Çünkü ameliyat olana kadar çizilen potre süper. ama ameliyat sonrası doktor "bence güzel oldu" deyip seni bırakıyor. Ve tüm doktorlar, bize en güzel en başarılı ameliyatlarını gösteriyorlar.

Sanırım bu konuda hasta yani bizler bilinçli olucaz. Ne istediğimizi çok net anlatıcaz. Beğenmezsek nasıl telafi edeceğini konuşucaz filan falan. Ama şaşkıncın sen çok fazla güveniyorsun gibi geliyor bana?

Son düzenleme:
Çok fazla güvenmekden değil canım yukarıda şikayetlerimi yazdım.
Sen tek sıkıntın için yaptırırsın ben bir çok sıkıntı için düşünüyorum.
4 yıl önce yaptırdığım basit bir yanak askısı bile beni çok değiştirmişti.
Bu ameliyatın vaadetiği tüm çözümlerin tamamını çözmesi çok zor bende farkındayım ama tamamı olmasa bile sadece yanağın toparlaması ve kaşların ve göz kenarlarının eski konumuna gelmesi bile benim için fazlasıyla yeterde artar.
O göz çevresinin toparlayıp toparlamaması inan zerre kadar umurumda değil ama eğer orasıda istediğim gibi olursa piyango vurmuş gibi olur
Eğer doktorların tarif ettikleri yada tüm estetik sitelerinde geçen bilgiler hayaliyse bende bunları kafamda kurmuş olabilirim tabiki.
Göz altındaki çukurlaşmanın nedeni zaten düşen yağ dokusundan kaynaklanıyor eriyip gitmesinden değil.
Oytun bey'in sitesinde şöyle yazıyor.
"Midface-lift, yani endoskopik yüz germe, sadece yüzün üst yarısına etki eder. Gözaltlarındaki morluklara, çöküklüklere, yanak yağ dokusundaki sarkmaya, burun-yanak arasındaki çukurlaşmaya çaredir"
"Yanak yağ dokusu yukarı alındığında alt gözkapaklarında da bir yığılma olmaktadır; bu sebeple bu hastalarda genellikle yüz germeyi takiben alt gözkapağı estetiği de yapılır."
Oytun bey'de bana eğer gözaltlarında çok yığılma olursa onu çıkartırım çöküklük tamamen gider demişti.
Bu konuşmayıda rüyamda yapmadım tabiki ve beklentilerimi çok net anlatmakdan dahada öteye bir çok eski ve yeni resmimide götürüp beklentilerimi görsel olarak anlattım ve ona göre yorumda bulundular.
Sizede tavsiye ederim muayene konusu yalan dolandır.
Sadece sözle derdinizi tam anlatamayabilirsiniz sonuçda doktor senin karşına oturup yüzünü incelemiyor 2 metre ötede oturduğu masadan gelişi güzel yüzüne bakıp bir yorum yapıyor.
Bu sorunu 5 senedir yaşıyorum dün başıma gelen bir olay değil ve o kadar süredirde çözümlerini araştırıyorum.
Tekrar söylüyorum kimbilirin başına gelen o gözaltındaki dolgunluğun gitmesi herkesde yaşanıyor olabilir yeşilkelebek yada ayhakın şuanki durumunu bilmeden kesin yargı yapamayız ama operasyon sırasında gözaltlarına dolgu yapılır diye birşeyi bunca zaman ne duydum nede işittim.
Yapılan tek dolgu gerekli görülürse burundan inen çizgilere yapılıyor tüm siteleri araştırın hepsindede bu yazar.
Doku kalktığı zaman çöküklük tamamen kaybolmazsa doktorda oraya gözaltından kestiği deriden doku kokteyli hazırlayıp yerleştirebilir belki orasını bilemem.
Gözaltındaki çöküklükler için doku kokteyli sık kulanılan bir yöntem.
Kimbilirin gözaltlarının eski konumuna gelmesi ve melodinin operasyonunun başarısız geçmesi seni biraz hayal kırıklığına uğrattı farkındayım ama bu iş birazda şans işi bence.
Ben dediğim gibi bir kaç problem yaşadığım için yarısı bile hallolsa çok memnun olurum bu kadar ümitli olma nedenim birazda o zaten.
Sizin beklentilerinizi tam bilemediğim için ne desem boş canikom ama ben ilknurun operasyondan önceki yanaklarının görünümüne kavuşsam bile memnun olmama yeterlidir.
Ben 31 yaşındayım ve 40 gibi gösteriyorum bunu yaptırayımda 20 gibi göstereyim demiyorum yaşımı göstereyim yeterlidir buda zaten bir estetik operasyonun sonucu için fazlasıyla yeterli bir beklenti daha üstü hayal kırıklığı yaratabilir.

Son düzenleme:
rosenoire abla dolgu konusunda hepimizden daha bilgili bu konuda onada sorabilirsiniz
gözaltına yağ enjeksiyonu yada dolgu yapılabilir ama risklidir benek benek yağ bezeleri oluşturabilir sonra onu lipo yapıp geri çekmek zorunda kalıyorlar.
dolgu maddeleride gözaltında tutmaz oynama yapar çok daha kötü bir görüntü oluşturabilir.
ilknurada gözaltları için dolgu yada yağ enjeksiyonu yapılmadı zaten kendiside böyle bir talepde bulunmamıştı önceki yorumları okuyabilirsiniz.
Eğer herhangi bir doktor o bölge için böyle bir şey önerirse pek bulaşmamanızı tavsiye ederim.
Yinede siz bilirsiniz risk sizin riskiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…