Endoskopik yüz germe - Facelift

o ne demek? nasıl döndürdü? ne işe yaradı?
canım 5 sene dediğim beni 5 sene gençleştirmedi cildimi 5 sene önceki görüntüye çevirdi
Herkesde tek seanda o kadar fark etmez tabiki ama cildimin üst yüzeyi problemliydi cilt kremleride pek işe yaramıyor biliyorsun.
üst deriyi iyice soymak lazımki hem cilt nefes alsın canlansın hemde kullandığın ürünler daha iyi nüfus etsin.
Benim cildimde çok cansız gözüküyordu birde lekeli bir görüntüye sahipti orta derinlikde soyma yaptığı için cilt baya canlandı ve rengide açıldı ama tek seansda mucize beklememek lazım tabiki.
Ben 3-4 seans daha yapıp bırakıcam.
Evde yapmak cesaret gerektiren birşey haklısın ama ben ilacı aldıkdan sonra ufak bir bölgede denemiştim.
Cildimde dayanıklıymış aşırı tepki vermedi, bende ölü hücredeki proteinler parçalanana kadar beklettim 5 dakika
zaten güzellik merkezleride o kadar bekletiyor.
2 gün kızarık bir görüntü oluştu 3. gün kızarıklık geçti soyulma başladı 1 haftaya %90 soyulma tamamlandı sonra ufak tefek soyulmalar oldu.
Evde yapma konusuna birşey diyemem ama dermatologlarda uygulatabilirsin 1-2 seans gerçekden ciltdeki değişimi fark ediyorsun bebek gibi cilt çıkıyor ortaya

Son düzenleme:

benim bacaklarım yanmıştı. Doktor yanık izi olur ya buruş buruş, o olmasın diye üsteki deriyi soymuştu. Sonra bacaklarımın üstü kabuk bağlamıştı. yara kabuğu gibi. Ve altından senin dediğim gibi pespembe ve izsiz bi cilt çıkmıştı.
Ama gene de evde ben cesaret edemem.

Birde öyle birşey var.
O an yanlarında olmadığımız için ne desek boş.
Ben kendimden örnek vereyim bundan 5-6 ay önce denizkızıda bilir endoskopiye yönelmeden önce macs lift tekniğini öğrenmiştim sonrada burada paylaşmıştım.
Benim için o tekniğin çok daha iyi olacağını düşünüp bir kaç doktorla oytun bey ve erhan bey dahil görüşmüştüm.
Hepside ben hiç endosopiden bahsetmeden yanak kaldırmaya yönlendirmişti
macs liftin daha çok altyüze etkili olduğunu yağ dokusu kaldırmada çok olumlu sonuç vermeyeceğini söylediler.
Hatta erhan bey macs lift için bana ticari amaç için çıkarılan gereksiz bir teknik tüm yüze facelift yapmadıkdan sonra orta bölgeye mini facelift yapmak çok yarar sağlamaz demişti.
Bende hiç restleşmeye girmedim ve endoskopinin benim için doğru teknik olduğuna ikna oldum.
Şimdi diyeceksinki bunu neden anlatıyorsun.
Ben hem yüzüm gerilsin, hemde yağ dokum kalksın çok daha iyi olur düşüncesiyle o operasyonu yaptırmaya doktorları ikna etsem ve yaptırsaydım eminim doktorlar benim ne istediğimden ziyade yapmaları gerektiği gibi yapacaklar ve bende büyük hayal kırıklığına uğrayacaktım.
Yani aslında hem kimsede hata yok hemde herkezde hata var.
Melodi doktoru dinlemediği için hatalı ama istediği şeyin olması için o parayı ödedi o konudada haklı.
Doktorda sonuçlarını tahmin ettiği için uyarmak konusunda haklı ama kabul ettikden sonrada istediği gibi yapmamak konusunda hatalı.
Tam bir paradoks

Son düzenleme:
evde yapma canım 100 tl kreme vereceğine bir merkezde yaptırırsın memnun kalırsan bir kaç seans daha devam ettirirsin.
Bacaklara yada vücudun başka bölgelerine çok daha yüksek oranlarda asit kulanırlar çünkü yüz derisi kadar hassas değil daha dayanıklıdır onun için yara kabuğu gibi kabuk oluyor.
Yüzdeki kabuk yara kabuğu değil derinin gerilmesinden dolayı dökülme sürecinde kabuksu bir tabaka oluşuyor ama sen dokununca anlıyorsun dışardan anormal bir görüntü olmuyor.
Yazın bazen yüzün çok yanarda kabuk bağlayıp soyar ya öyle bir kabuk.

Gerçekten mi? Evde kendin mi yaptın yoksa doktora mı yaptırdın? Kaçlık yaptın/yaptırdın? Kaça yaptırdın? Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Yüzüm çok kötü.
evde kendim yaptım canım
%15 tca uyguladım cildim dayanıklı olduğu için 5 dakika civarı beklettim orta derece soydu ama bence en az 4 seans lazım tam sonuç için.
15 günde bir yapılıyor.
Bence bir seans bir yerde uygulattır hem cesaret olur hemde nasıl uyguladıklarını görürsün memnun kalırsan devam edersin.
100-170 TL civarı seans ücreti var.

Son düzenleme:
Melodicim gecmis olsun, anlamadım sana simdi endoskopi yapmadımı, gerci hic de sasirmadim doktorlar böyle kendi isteklerine göre hareket etmeyi seviyorlar, yanlis hatirlamiyorsam ilknura da istemedigi halde dudak dolgusu yapmisti.
Üzülme bundada bir hayir vardir diye düsün.

Canım geçmiş olsun.Ben de seni merakla bekliyordum.Açıkçası doktoruna kızdım.Burada önemli olan senin ne istediğindi.Doktor sadece fikrini söyler ama sonuçta ,sen nerenden rahatsızsan onu düzeltmek zorunda.Sadece göz çevrende mi etkili oldu pek anlayamadım.O zaman sadece göz çevresi yaptırırdın.Yağ enjeksiyonu ne kadar kalıcı olacak ,en azından yanaklar yukarı kalkınca hatlar kalıcı olarak tam olmasa bile azalacaktı.Bence doktorla açıkça konuş.Gerçi bu durumlarda konuşmakda çok işe yaramıyor biliyorum.Çünkü paralar ödenmiş oluyor.Elimizde yaptırım olarak,yapacak bir şey kalmıyor.Burada bir arkadaşta göz kapağı oprasyonu yaptırmıştı.Ben muhakkak gizli dikiş atılsın demiştim.Arkadaş doktora söylemesine rağmen gerek olmadığını söylemiş ve neticede göz kapaklarında iz kaldı.Mutsuz oldu.Yani bana kalırsa her şeyi doktora bırakmak yanlış.Çünkü genelde işin kolayına mı kaçılıyor bilemiyorum ama, eğer bir şeyi istiyorsanız ısrar gerekli.Kabul etmiyorsa zaten o kişiye güven olmaz. Belkide sonraları hoşuna gider.
Canım haberlerini merakla bekliyorum.İnşallah her şey düzelir.Bu durumlarda moral nasıl bozulur bilirim ama lütfen üzülme.Sevgilerimle.

Son düzenleme:
Gerçekten mi? Evde kendin mi yaptın yoksa doktora mı yaptırdın? Kaçlık yaptın/yaptırdın? Kaça yaptırdın? Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Yüzüm çok kötü.
Canım merhaba nasılsın :)TCA ile ilgili bir link var istersen oraya bak.Kendi yapanlar tecrübelerini paylaşmışlar.Bi hayli bilgi bulabilirsin.

Katılmamak mümkün değil.Hatta hemen ameliyat öncesi değil, ilk görüşmede bu ameliyatın mümkün olmadığını anlatmalıydı.7000 lira çok büyük bir rakam.Ama melodi başında vida olduğunu yazmış.Demek ki sadece göz çevresi değil tüm yüze yönelik işlem yapılmış.Melodi operasyonda neler yapıldığını ayrıntılarıyla yazarsa daha iyi anlarız.
İlknurda gerçekten yanak düşüklüğü yoktu ama sonuç harika oldu.Yani demek ki yapılabiliyor.Hatta genç yüzlerde sonuç çok daha güzel oluyor.Benim kendi doktorumda böyle bir operasyonun bana asla olmayacağını, zaten yüzümün endoskopik germe yapılmış gibi durduğunu söylemişti.Ben 50 yaşındayım.Ama bana göre bu operasyon sarkıklık olmayan bir yüzde bile muhteşem sonuç veriyor.En güzel örneği ilknur oldu.Belki de doktora göre zor bir işlem,bu nedenle istemiyorlar.Operasyonun en güzel yanı gözlere verdiği çekiklik.Bunu hiçbir göz çevresi operasyonu yapamaz.Acaba melodinin gözleri de çekik oldu mu..Melodiciğim sonrası güzel olur inşallah.

Evet canım benim ya benim de aklım gün geçtikçe karışıyor, bu ameliyata dair. Zira sanırım istenilen gibi olması biraz şans. Mesala ben gözaltımdan çok şikayetçi değilim. Gözlerim zaten çekik. Ama yanaklarım düştü. Onun yukarı kalkması gerekiyor. Bu ameliyatında vaat ettiği gözaltı değil zaten, o ikincil kazanç. Ameliyatın asıl vaat ettiği şey yanakları kaldırma.

MELODİ'nin de tek istediği buydu. Ve bunun için çok araştırdı. Para biriktirdi. Yurtdışından geldi. ve sonuç "bana göre gerek yok" olmamalı.
Belki cidden yoktur. Ve melodi başka bi şeyi kompleks yaptığı içn tatmin olmuyordur onu bilemem. Ama dediğine göre, biraz daha kaldırsaydı sorunu düzelecekmiş. Ve kalkmamış. İşte sorun bu!

Benim de melodiye sormak istediklerim var. Mesela gözlerinin şekli değişti mi? iz kaldı mı? resimlerini bi koysan göresek, sonra istemiyorsan hemen silersin?

İLKNUR son gelişmeler neler. Çünkü Kimbilir 6 ay sonra gözaltlarım eski haline döndü demişti.
YEŞİLKELEBEK nasıl? Bu ameliyatı geçirenlerin bizler gibi düzenli yazmasını beklemiyorum ama en azından ayda bir girerek bizi bilgilendirirlerse çok sevinirim. KİMBİLİR'e bu yüzden çok teşekürler. İnanın sizin bize verdiğiniz bilgiler bizim için çok değerli.

Bu tca ile soyma işinden korukuyorum. Çünkü cildimiz güneşte zarar görünce de soyuluyor ve yenileniyor ama doktorlar güneş zararlı diyor. Bunun da üst derini yakacak kadar bi şeyi cildine sürüyorsan sonrasında ne olacağını bilemeyiz. Hiç bi şey olmayabilir de. onu bilmiyorum. Ama inernet üzerinde bir anda patlayan ve "mucize" sunan şeylere inanmıyorum açıkcası. Umarım yanılıyorumdur.

Son düzenleme:

Bu konuda biraz farklı düşünüyoruz sanırım. Çünkü bence doktora giden hastanın, yani senin benim cahil olmaya hakkımız var. Biz uzman değiliz. sadece bi şey talep eden (hatta bazen olmadık şeyleri bile talep eden) insanlarız.
Uzman olan doktordur. O "olmaz" yada "olur" demek zorunda. olmayacak şey için para alıp, sonra da bence böylesi daha iyi oldu demeye hakkı yok.

Ama dediğin bi şeye katılıyorum. sonuçta konuşma olurken orda değildik. O konuda haklısın.

Ben erhan beyle konuştuğumda mesela "belli olmasın çok" dediğim de bana "belli olacak" demişti. yani beni tavlamak için "belli olmayacak" demedi. O konuda bi şey diyemem.
Ama ilknur da narkozdan uyandığında dudağında yağ vardı?
Neyse inşllah yüzü oturdukça melodi de memnun olur. Boş yere üzülmüş olur diye umuyorum.

Canım bu internetde patlayan birşey değilki uzun yıllardır doktorların uyguladığı bir peeling.
Glikolik asitden farkı daha kuvvetli bir asit olduğu için daha az seanslar gerektirmesi.
internetde 1-2 yıldır çok ilgi görme nedeni düşük asit oranıyla satılmaya başlandığı için evde uygulama imkanı sunması.
Çünkü tek seans ücreti ucuz gibi görünsede uzun seanslara yaydığın zaman 1500-2000 tl'ye kadar çıkabiliyor ama ilacını aldığın zaman 20 seans yapabiliyorsun.
Bende zaten deli cesaretiyle alıp hemen yüzüme sürmedim önce ufak bir bölgede test uygulaması yaptım 1 haftalık sonuca baktım ondan cesaretle tüm yüze uyguladım.
Şöylede birşey var tüm yüze utgulanacak diye bir kural yok sadece problemli bölgeyede uygulanabiliyor ama ilk seansın tüm yüz uygulanması daha avantajlı olur sonuca cilt yenileniyor.

Birde melodi konusunda yanlış okumadıysam melodi erhan beyle ilk görüşmesini hastanede akşam üstü yaptığını yazmıştı doktor bey direk hastaneye gel demiş
yani erhan bey ilk orada görmüş melodiyi ve orada uyarmış yani önce muayene olup onaylayıp hastaneye geldiğinde fikir değiştirmemiş.
En güzeli aslında net olucaksın eğer sorumluluğu üstüne alıyorsan bunu yapın diyeceksin yoksa beni hiç meşgul etmeyenin yapacak başka doktorlarda var deyip işin içinden çıkıcaksın.
Doktorda benden günah gitti o zaman deyip yapacak ama ben bu riske giremezdim yani ne biliyim ya onu yapsaydı ve yanakları kalkınca kocaman şiş bir görünüm olsaydı.
Erhan bey yanakların oldukca dolgun demişti diye hatırlıyorum yanakları dolgun hastalarda yağ dokusu çok kaldırıldığı zaman bülent ersoy gibi şişkin bir surat ortaya çıkabilir.
Oytun beyin bir örnek resmini hatırlıyorum öncesi resminde kadının yanakları çok dolgundu sonrasında yanaklar kalkmış ama hiçde genç bir yüz ifadesi yoktu ve dahada şişmanlamış bir surat oluşmuştu :26:

evet evet bende gördüm onu. benim de yanaklarım dolgun. ama bende bariz bu ameliyata gerek olduğndan teoman bey de erhan bey de aynı şeyi söyledi. şimdi oytun bete de gidicem. en içime sinene olucam.

doktora net olmak lazım. ama doktorlar da biraz kuaförler gibi. ne kadar anlatırsan anlat, o kendi kafasındaki yapıyor. belki onun yaptığı daha doğal ve güzel oluyor. ama biz kendi istediğimiz olsun istiyoruz.

Sadece hastalara şöyle bi şansımız olsa, ne istediğimizi yazsak anlatsak, doktor evet diyorsa yapsa, yapamazsa da paramızı geri verse?

ben mesela oytun beye meail attım. gözaltımı elletmek istemiyorum sadece yanaklarımı kaldırır mısınız diye? hayır olmaz dedi.
öyle net deyince zaten peki dedim bende.
teoman bey kaşortası için alın germe yapmam size gerek yok, şakak germe yaparım dedi.
erhan beye ben kaşlarımı öyle yukarı kalksın istemiyorum dedim. bu ameliyattan sonra kalkacak dedi
yani net olmak lazım hastaya. "ihtiyacın yoktu ondan yapmadım" demek saçma diyorum. anlatabildin mi?

Bi de melodinin yerine koy kendini. Sen hep doktorun gözünden bakıyorsun bence

Son düzenleme:
peeling konusunda haklı olabilirsin canım benim. ben araştırmadan sadece akılma gelenleri söyledim. Ve kullanı faydasını görmüşsün zaten sen. Ben biraz korkağım sanıyorum

Son düzenleme:
Senin o bahsettiğin teknik türkiyede var aslında ama çok az merkezde kullanılıyor.
Adı 3d Vectra senin 3 boyutlu resmini çekiyorlar ve programda yapılacak operasyona göre yine 3 boyutlu sonrası resmini gösteriyorlar sen eğer içine sinerse kabul edip operasyona giriyorsun ama o görüntüye kavuşmak için garanti veriyorlarmı bilmiyorum.
Yakup avşarda var bu cihaz yanlımıyorsam naci çelikdde olması lazım.
Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum erhan bey uyarmış ama uyarmakdansa net olmalıydı hayır yanağı kaldırmam yada az kaldıracağım diyecekti melodide buna göreçgirecekti demek istiyorsun aynen katılıyorum ama önceden dediğim gibi yanlarında olmadığımız ne konuştuklarını bilmediğimiz için ne desek boş.
Belki erhan bey seni tatmin edecek kadar kaldırırım dedi melodi kabul etti ama işlem sonrası kendisini tatmin edecek derecede bir kalkma göremediği için morali bozuldu.
Şu resimlerini görmeden yada tam olarak neler konuşulduğunu bilmeden ne desek boş pepitcim.

Birde ben erhan beye gittiğimde yıllar önceki resmimi yanımda götürdüm ve yeni halimin yatar pozisyondaki görüntüsünüde gösterdim çünkü o görüntü tamda benim ulaşmak istediğim görüntü.
Bu oprasyonla bunu başarabilrmisiniz dedim dahada iyi yapacağım kaşların buradakinden daha çok kalkıcak yanaklarınıda buradakinden biraz daha kaldıracağım dedi.
10 yıl önceki resmim üzerindeki yorumundaysa kaşlar bu şekilde olucak yanaklar ve göz altında buradaki görüntüye kavuşur dedi.
Ne istediğimi beklentilerimi net olarak öğrendi ve bunu ne derece temin edebileceğini açıkladı.
Bence giderken görsel olarak beklentileri açıklamak doktorun çizeceği yol konusundada çok daha olumlu sonuçlar verebilir.

Canım sen bu operasyonu yaptırdın mı?Mümkün olduğunca konuları takip ediyorum ama, senin ameliyat olup olmadığını bilmiyorum.Olduysan memnun musun.Resimlerin var mı merak ettim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…