- 16 Eylül 2015
- 36
- 8
- 36
bende de aynı problem ve bunu için ameliyat olmayı duşunuyordum ama siz şimdi böyle söyleyince şişirdim. bu ameliyata girmeden once doktorunuzla danışmadınız mı ? nasıl oluyor böyle bir şey ben anlamadımbence şu an çok güzelsin, başarılı demek ki. yalnız bu endoskopik midface benim biraz kafamı karıştırdı. benim şikayetim burun kenarlarından çeneme inen derin çizgilerdi. ameliyattan hemen sonra onlar yok olmuştu ama şimdi tekrar belirmeye başladı. o çizgiler için tam yüz germe gerekiyor sanırım, bana iki doktor da yaşın bunun için çok genç demişti. e benim de anlamadığım eğer o çizgileri yok etmiyorsa napıyor bu endoskopik midface?
iki doktor da, hatta 3, bana yüz germe için çok genç olduğumu, gerek olmadığını, endoskopik yüz germenin benim için uygun olduğunu söyledi. tam yüz germede kulak önünden kesi yapılıyor, izler daha görülür oluyor. şu anda yanaklarım eskisi gibi değil tabii ki de ama ben tamamen yok olacağını sanmıştım ya da ummuştum diyelim. bu ameliyatta yanaklar yukarı asılıyor ama çene kenarlarları, alt bölge için tam yüz germe gerekiyor.bende de aynı problem ve bunu için ameliyat olmayı duşunuyordum ama siz şimdi böyle söyleyince şişirdim. bu ameliyata girmeden once doktorunuzla danışmadınız mı ? nasıl oluyor böyle bir şey ben anlamadım
kaç yaşındasınız? bize genç yaşta ameliyat yasak ise yüzümüzde oluşan problemlere nasıl çözüm bulabiliriz. dolgu bootoks buna benzer geçici çözümlere ben çok karşıyım.iki doktor da, hatta 3, bana yüz germe için çok genç olduğumu, gerek olmadığını, endoskopik yüz germenin benim için uygun olduğunu söyledi. tam yüz germede kulak önünden kesi yapılıyor, izler daha görülür oluyor. şu anda yanaklarım eskisi gibi değil tabii ki de ama ben tamamen yok olacağını sanmıştım ya da ummuştum diyelim. bu ameliyatta yanaklar yukarı asılıyor ama çene kenarlarları, alt bölge için tam yüz germe gerekiyor.
37 yaşındayım. dediğim gibi siz önce bir dr ile görüşün.kaç yaşındasınız? bize genç yaşta ameliyat yasak ise yüzümüzde oluşan problemlere nasıl çözüm bulabiliriz. dolgu bootoks buna benzer geçici çözümlere ben çok karşıyım.
pazartesi günü için randevu aldım, ilgi alakanız için teşekkür ederim.37 yaşındayım. dediğim gibi siz önce bir dr ile görüşün.
Hmm onlar icin degilki ama orta yüz germe, bence tek cökmüs yanaklarimizi toparlio bu operasyon hepsi bu, o cizgiler icin hangi cözümler var bilmiorum.. Cünkü ben zaten orta yüz gerdirmeyi bile bilincsiz yaptirdim 5 dk da karar verip ertesi gün ameliyat oldum ameliyattan sonra dr uma sordum bana ne uygulandigini.. Ben kendimi tamamen dr umun eline biraktim o ne derse yaptircammbence şu an çok güzelsin, başarılı demek ki. yalnız bu endoskopik midface benim biraz kafamı karıştırdı. benim şikayetim burun kenarlarından çeneme inen derin çizgilerdi. ameliyattan hemen sonra onlar yok olmuştu ama şimdi tekrar belirmeye başladı. o çizgiler için tam yüz germe gerekiyor sanırım, bana iki doktor da yaşın bunun için çok genç demişti. e benim de anlamadığım eğer o çizgileri yok etmiyorsa napıyor bu endoskopik midface?
iyi yapmışsın bence. ben de güya nerdeyse 1 yıl araştırdım okudum düşündüm ama gördüğün gibi ne bekledim ne beklemem gerekiyordu anlamış değilim:) yanaklarım kalkınca o çizgilerin de gitmesi gerekiyordu mantıken bence. ama zaten benim için daha çok erken diyor herkes. bakalım zaman ne göstericek.Hmm onlar icin degilki ama orta yüz germe, bence tek cökmüs yanaklarimizi toparlio bu operasyon hepsi bu, o cizgiler icin hangi cözümler var bilmiorum.. Cünkü ben zaten orta yüz gerdirmeyi bile bilincsiz yaptirdim 5 dk da karar verip ertesi gün ameliyat oldum ameliyattan sonra dr uma sordum bana ne uygulandigini.. Ben kendimi tamamen dr umun eline biraktim o ne derse yaptircamm
deka gecmiş olsun.ben de endoskopik yüz germe dusunuyorum fotografını görebilir miyim lütfeniyi yapmışsın bence. ben de güya nerdeyse 1 yıl araştırdım okudum düşündüm ama gördüğün gibi ne bekledim ne beklemem gerekiyordu anlamış değilim:) yanaklarım kalkınca o çizgilerin de gitmesi gerekiyordu mantıken bence. ama zaten benim için daha çok erken diyor herkes. bakalım zaman ne göstericek.
Selam Deka, Ben bu durumla ilgili defalarca yazmıştım önceki sayfalarda, ben de bahsettiğin şikayet sebebi ile oldum ameliyatı...Ortayüz adı üstünde olduğu gibi en etkili alanı elmacı kemikleri, gözaltı bölgesidir. Yanaklar yukarı çekildiği için nazolabial bölgeye yine de olumlu etkisi olur ama alt bölgeye sınırlı orandadır.....Mesela sadece alt yüz germe olunduğunda, ortayüzde bir gençleşmeyi bekleyemeyiz, operasyon bölgesi neresiyse gençleşme orada olur....40 yaş gurbu ya da daha genç grup hastalara doktorlar genelde ortayüz germe öneriyorlar çünkü yaşlanma göz çevresiyle başlar , çukurlaşma v.s olur bunun sebebi de yanakların aşağıya kaymasıdır.....Yanaklar olması gereken konuma geldiğinde yüz de ister istemez fresh bir hava, gençleşme göze çarpıyor.....Algı daha çok gençleşen bölgeye kaydığı için insanların dikkatini alt bölge fazla çekmiyor....Bütüne bakıldığında epey bir gençleşme oluyor...Algı değişikliği oluyor yani....Bu arada ben de de nazolabial çizgiler mevcut dr bir kere yağ enjeksiyonu yapmıştı ameliyat esnasında ilave başka bir şey yapılmadı ama o çizgiler ameliyat öncesi kadar asla göze çarpıcı şekilde olmuyor.... Öncelikle nekahat dönemini tamamla sonrasında çok gözüne batıyorsa dediğin bölgelere dolgu ya da yağ enjeksiyonu yaptırırsın...50 yaşına kadar hiç bir dr klasik yüz germe yapmaz.bence şu an çok güzelsin, başarılı demek ki. yalnız bu endoskopik midface benim biraz kafamı karıştırdı. benim şikayetim burun kenarlarından çeneme inen derin çizgilerdi. ameliyattan hemen sonra onlar yok olmuştu ama şimdi tekrar belirmeye başladı. o çizgiler için tam yüz germe gerekiyor sanırım, bana iki doktor da yaşın bunun için çok genç demişti. e benim de anlamadığım eğer o çizgileri yok etmiyorsa napıyor bu endoskopik midface?
Neredeyse 1 aya yakın izin kullanmışsınız ben 14. günde işe başlamak zorunda kalmıştım...Göz çevresindeki o çizgiler gülünce göze batıyor ama zamanla hafifliyorlar....İlk iş gününü rahat atlatırsınız inşallah....26. günüm:
kaşlarım olması gereken yere indi, evet herkesin dediği gibi boşuna panik yapmışım. ilk günler sabırlı olmak gerekiyor.
yüzümüm sağ tarafı oldukça normal görünüyor ama sol yanağım ve gözüm hala şiş. morluk fazla yok ama sol gözümüm etrafı şiş olduğu için biraz daha küçük.
sağ gözümde hiç dikiş izi olmamasına rağmen, sol gözümün altında boydan boya bir yara izi var, geçecek gibi görünmüyor.
yüzüm daha normal görünüyor ama güldüğümde çok çirkin oluyorum. yanaklarım kocaman, gözlerim japon ve gözlerimin dış kenarlarından dışarıya doğru çizgiler uzuyor.
bu ameliyatı olmak istememin sebebi olan burun kenarlarımdan çeneme uzanan çizgiler geri geldi, şaşkınım....
hala saklanmaya devam, pazartesi insan içine çıkıp tepkileri alınca yine yazarım.
teşekkür ederim. evet yıllık iznimin tamamı gitti ama yanaklarım hala sarkık ve burnumun yanlarında, ağzımın kenarında çizgiler geri geldi. yüzüm de zamanla gerilmeyeceğine göre, bu çizgiler kalacak sanırım. o zaman ben niye bu ameliyatı oldum acaba???Neredeyse 1 aya yakın izin kullanmışsınız ben 14. günde işe başlamak zorunda kalmıştım...Göz çevresindeki o çizgiler gülünce göze batıyor ama zamanla hafifliyorlar....İlk iş gününü rahat atlatırsınız inşallah....
26. günüm:
kaşlarım olması gereken yere indi, evet herkesin dediği gibi boşuna panik yapmışım. ilk günler sabırlı olmak gerekiyor.
yüzümüm sağ tarafı oldukça normal görünüyor ama sol yanağım ve gözüm hala şiş. morluk fazla yok ama sol gözümüm etrafı şiş olduğu için biraz daha küçük.
sağ gözümde hiç dikiş izi olmamasına rağmen, sol gözümün altında boydan boya bir yara izi var, geçecek gibi görünmüyor.
yüzüm daha normal görünüyor ama güldüğümde çok çirkin oluyorum. yanaklarım kocaman, gözlerim japon ve gözlerimin dış kenarlarından dışarıya doğru çizgiler uzuyor.
bu ameliyatı olmak istememin sebebi olan burun kenarlarımdan çeneme uzanan çizgiler geri geldi, şaşkınım....
hala saklanmaya devam, pazartesi insan içine çıkıp tepkileri alınca yine yazarım.
doktorla konuşucam ama başka çözümü vardıysa ben niye bu ameliyatı oldum ki? baştan o çözüme giderdim. benim şikayetim göz altı torbaları ya da alın kaş değildi. ben bu yanak sarkması için çare arıyordum. sanki yağ enjeksiyonu yapılmış, o da yavaş yavaş azaldığı için çizgiler geri geliyor gibi geliyor bana. yani ameliyatsız tek çözüm dolgu yağ enjeksiyonudur herhalde ama benim sorunum yanak sarkması, yüzümü şişirmek fayda etmez ki kaldi ki zaten yanaklarım çok geniş, gözlerim ve ağzım küçük olduğu için bir orantısızlık var yüzümde. ve ameliyatla bu orantısızlık biraz daha büyütüldü gibi geliyor bana. artık yanaklarım biraz daha büyük gözlerim biraz daha küçük. burada yağ enjeksiyonu yaptıran kimler var acaba?dekacım, doktorunla konuşursan şikayetin olan alanlar için başka çözümler sunar belki..
ay çok abarttım kendime gelmeliyim. bir de gözlerimde bir sorun var onu eklemeyi unutmuşum duruma. sırtüstü yattığımda yavaş yavaş göz yaşım akmaya başlıyor. bir damla çok çok yavaş dış kenardan akıyor, kaşındıran bir his yapıyor, silsem gene akıyor. bu da böyle...gülerken foto çektim de yükleyemiyorum. intihar sebebi olur o iğrenç görüntü...
merhaba, siz doktorla görüştünüz mü, ne dedi size?pazartesi günü için randevu aldım, ilgi alakanız için teşekkür ederim.
doktorla konuşucam ama başka çözümü vardıysa ben niye bu ameliyatı oldum ki? baştan o çözüme giderdim. benim şikayetim göz altı torbaları ya da alın kaş değildi. ben bu yanak sarkması için çare arıyordum. sanki yağ enjeksiyonu yapılmış, o da yavaş yavaş azaldığı için çizgiler geri geliyor gibi geliyor bana. yani ameliyatsız tek çözüm dolgu yağ enjeksiyonudur herhalde ama benim sorunum yanak sarkması, yüzümü şişirmek fayda etmez ki kaldi ki zaten yanaklarım çok geniş, gözlerim ve ağzım küçük olduğu için bir orantısızlık var yüzümde. ve ameliyatla bu orantısızlık biraz daha büyütüldü gibi geliyor bana. artık yanaklarım biraz daha büyük gözlerim biraz daha küçük. burada yağ enjeksiyonu yaptıran kimler var acaba?
ay çok abarttım kendime gelmeliyim. bir de gözlerimde bir sorun var onu eklemeyi unutmuşum duruma. sırtüstü yattığımda yavaş yavaş göz yaşım akmaya başlıyor. bir damla çok çok yavaş dış kenardan akıyor, kaşındıran bir his yapıyor, silsem gene akıyor. bu da böyle...