- 27 Aralık 2014
- 1.495
- 774
- 36
-
- Konu Sahibi NalanKarayel
yaşım küçük değil ne yazıkki 27 yaşındayım o yüzden de çok sıkıntı yapıyordum ancak artık zamana bıraktım hakkımızda hayırlısı olsun inşlhUmarım işe yarar canım yaşın küçükse sorun değil ama ben 30 yaşındayım ve geçen zaman aleyhime işliyor bi an önce bişeyler yapmalıyım mantığındaydım hep .inş ameliyata gerek kalmaz ve kistlerin küçülür
canım bence kistlerin yok olmuşken ilacı daha fazla kullanmaya gerek yok bir an önce bebeğine kavuş ilacın yan etkileri var sonuçtakistlerim yok oldu diye seviniyorum ama sizlerin burada yazdıkalrınızı okudukça da korkuyorum acaba bebek istemeyerek hata mı yapıyorum
tam olarak aynı durumdayız. ve bende napıcağımı bilmiyorum ameliyat dedilermerhaba arkadaşlar benim sol yumurtalıkta 6cm çikolata kistim var bebek istiyoruz bizde ama henüz olmadı. benimde bazen çok agrım oluyor acillik oldum birkeresinde çok kötüydü. doktor ameliyat dedi ama biz biraz daha deniyoruz ameliyat olmak istemiyorum yeni evliyim ve 24 yaşındayım yumurtalıklara zarar vermesinden korkuyorum. bu boyutlarda kisti olup hamile kalan varmı aranızda?
Canım Allah yardımcımız olsun valla bende bilmiyorum ama ameliyat istemiyorum ya rahim filmi cekilip bi baktirmak istiyorum tuplerim açıkmi ameliyat olmadan hamile olmanin yollarina bakicamtam olarak aynı durumdayız. ve bende napıcağımı bilmiyorum ameliyat dediler
benim doCanım Allah yardımcımız olsun valla bende bilmiyorum ama ameliyat istemiyorum ya rahim filmi cekilip bi baktirmak istiyorum tuplerim açıkmi ameliyat olmadan hamile olmanin yollarina bakicam
benim doktorumda ameliyat sırasında bakıcaz tüplerine dedi çok ilermeiş bi boyutta hastalığın dediCanım Allah yardımcımız olsun valla bende bilmiyorum ama ameliyat istemiyorum ya rahim filmi cekilip bi baktirmak istiyorum tuplerim açıkmi ameliyat olmadan hamile olmanin yollarina bakicam
Kac cm canim senin kistin tek doktorla kalma baska doktorlarada görünbenim do
benim doktorumda ameliyat sırasında bakıcaz tüplerine dedi çok ilermeiş bi boyutta hastalığın dediama bilmiyorum 10 gün sonra kntrolum var ameliyat günü vercekk. o sırada başka bi doktotra daha gidicem . ay allahım hayırlısını nasip etsin çok yorucu süreçler
benim 3 tane var iki yumurtalığımda da varKac cm canim senin kistin tek doktorla kalma baska doktorlarada görün
ngi Şehirde yaşıyorsun?benim 3 tane var iki yumurtalığımda da varbiri 7 cm biri 5 cm diğerini bilmiyorum . . bi doktora daha gidicem şimdi . gideceğim 5. doktor oldu. iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. hamile kalma şansın %10 dedi son doktorum. ameliyattan sonrada %20-30 dedi . yani yine çok düşük. tüp bebek falan demeye başladı
Umidini kaybetme canim burda 9 cm ile hamile kaldım diyenleri okumustum ameliyat olmadan direk tup bebege yonlendirme yapmiyolarmi ya oyle olsa hamilelikte kistlerinde giderdibenim 3 tane var iki yumurtalığımda da varbiri 7 cm biri 5 cm diğerini bilmiyorum . . bi doktora daha gidicem şimdi . gideceğim 5. doktor oldu. iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. hamile kalma şansın %10 dedi son doktorum. ameliyattan sonrada %20-30 dedi . yani yine çok düşük. tüp bebek falan demeye başladı
önce ameliyat diyor bu ameliyat tüp bebek için miş nerdeyse öyle nbişiler dedi. benim beynim durduğu için dediklerini çok anlamadım . .Umidini kaybetme canim burda 9 cm ile hamile kaldım diyenleri okumustum ameliyat olmadan direk tup bebege yonlendirme yapmiyolarmi ya oyle olsa hamilelikte kistlerinde giderdi
Merhaba,önce ameliyat diyor bu ameliyat tüp bebek için miş nerdeyse öyle nbişiler dedi. benim beynim durduğu için dediklerini çok anlamadım . .
yumurtalıklarım doluymuş kistlerle . kisttlerin boyutunu ameliyatla küçültüp tüp bebek dedi
Merhaba Özge,siteye yeni katıldım :) bende çikolata kistim olduğunu haziran ayında öğrendim. Sol yumurtalığımda haziran ayında 1,5 cm olan kist yaklaşık 2 ay sonra 5,2 cm, şuanda 6,9 yani çok hızlı büyüdü. CA'lar temiz çıktı fakat içim rahat değil. kendi doktorum içini ferah tut ve hamile kalmak için 5-6 ay süre verdi. başka 2 doktora daha göründüm onlarda laparoskopi dedi. kafam karıştı.. Soğan kürünü ekim ayı başlarında sadece akşamları 15 gün uyguladım. şuan için bir etkisi olmadı. ameliyat 8-10 cm 'den sonra daha uygun olduğunu duydum.dilerim derdi veren allah dermanını da tez zamanda hepimize verir.
sevgiler
Umutsuzluğa kapılmayın arkadaşlar. Ben 20 yaşından beri uğraşıyorum bu hastalıkla. 3 kez ameliyat oldum. 2. ameliyattan sonra tekrarladığı halde, kist alınmadan bekledim. 2 sene korunmadım ve hamile kaldım. Doğumdan sonra tekrarladı, yine ameliyat oldum.benim 3 tane var iki yumurtalığımda da varbiri 7 cm biri 5 cm diğerini bilmiyorum . . bi doktora daha gidicem şimdi . gideceğim 5. doktor oldu. iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. hamile kalma şansın %10 dedi son doktorum. ameliyattan sonrada %20-30 dedi . yani yine çok düşük. tüp bebek falan demeye başladı
Her şeyin doğru zamanı var, şimdiden ümitsizliğe kapılma. Ben de evli olmadığım için ilerisi için endişe duyuyordum. 2 ameliyat olduğum ve o zamanlar kist de olduğu halde, 32 yaşında doğal yollarla hamile kaldım. Ve doktorum yaşın ilerledi daha fazla bekleyemeyiz tüp bebek yapalım demişti. Fsh değerim de çok yüksekti filan....kistlerim yok oldu diye seviniyorum ama sizlerin burada yazdıkalrınızı okudukça da korkuyorum acaba bebek istemeyerek hata mı yapıyorum
Allaha şükür, bebeğine kavuşmuşsun, allah isteyene nasip etsin.Benimde 4,5 cm civari bi tane vardi.2 asilama negatifti..bi prof laparoskopi onerdi digeri docent tup onerdi tup yaptrdm tuttu cok sükür...