Endometrioma-çikolata kisti olanlar hastalık öykülerimiz paylaşalım

NalanKarayel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
4 Şubat 2015
88
38
45
Merhaba,

Endometrioma ile savaşan bu dertten müzdarip olanlar, deneyimlerimizi, hikayelerimiz paylaşıp birbirimize destek olalım, moral verelim diyorum.
Herkesin hastalığının seyri birbirinden farklı ama şikayetleri azaltmak için neler yapabiliriz, neler yaşadık, nasıl mücadale ettik birbirimize örnek olalım.

Sevgiler.

Merhaba,
Benimde sağ ve solda 2-3 cm kistlerim mevcut, günden güne ağrılarım daha katlanızmaz oluyordu.
Çocuk düşünüyorum.10 aydır deniyoruz kısmet artık.
Birşey farkettim günde 6-8 tane kaju yemeye başladım bir ara 2 aydır ağrım baya azaldı.Yumurtalıklara etkisi nedir bilmiyorum ama

Bendede iki overde mevcut maalesef ameliyatimdan sonra tekrarladi ne yazikki, ayrica endometriozis hastasiyim.
ameliyattan once agrilarim kotuydu simdi yine var ama okdr degil cok sukur.
asilama tup denedik olmadi ;-(
Yakinda ikinciyi dusunuyoruz

Kaju ile bir bağlntı hiç duymamıştım. ama madem faydasını gördün devam et, ben de severim zaten, yerim artık hergün :)

Bendede iki overde mevcut maalesef ameliyatimdan sonra tekrarladi ne yazikki, ayrica endometriozis hastasiyim.

Merhaba, benimki de sürekli tekrarlayan cinsten. 2 kez ameliyat olmuştum. Her seferinde tekrarladı. Şimdi de sol yumurtalıkta 8, sağda 2.5 cm
Yine ameliyat olacağım.

Allah bir an önce çocuğunu kucağına almayı nasip etsin. Ağrı insanın yaşam kalitesini düşüren bir konu tabi ama çocuk konusunda kimseyi dermansız bırakmasın Allahım.

Bendede sagda var 4 cm civari....Ayrica birde catlana sirunu varns bende....Acaba kist oldugundada klomen ve catlatma ignesinin faydasi olur mu bu ay kullandm

Kaju ile bir bağlntı hiç duymamıştım. ama madem faydasını gördün devam et, ben de severim zaten, yerim artık hergün :)

Bende pek duymamıştım.Hamile kalmaya yardımcı olsun, yumurta kaliteli olsun diye başlamıştım kuruyemişe ama nedense sadece kaju yedim.Ve iki üç ay aynı durum olunca kaju'yu araştırmaya başladım.Aşağidaki bilgi dışında pek birşey bulamadım.

• İçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Ayrıca sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar.
  • Vücudu hastalıktan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen bir mineral olan selenyum içerir. Yine bu mineral, vücudu kimi metal zehirlenmelerinden korur, kansere karşı direnci arttırır.
  • Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir.
  • İçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İçerdiği magnezyum minerali ile vücudumuzdaki kemik ve sinir dokusunu, kasların çalışmasını ve kalp atışlarını düzenler; adet dönemi gerginliğini azaltır.
  • Vücut direncinin arttıran, yaraların iyileşmesini sağlayan, sperm hareketlerini arttıran, büyüme, gelişme ve gebelik dönemlerinde etkili olan çinko mineralini içerir.

Arkadaşlar çikolata kisti ameliyatı oldum 6 yıl önce çocuk istiyoruz olmuyor 2 yildir evliyim önümüzdeki ay aşılama yapilacak ama ben bizim gibi olup adilamadi tutan hic görmedim sizin duyduklarımız varmı çok merak ediyorum

Ben klomeni catlatma ignesini falan bosuna oldm desenize (((4 cm var bendede

Ameliyattan dolayı sol yumurtalığın küçülmüş sağ kullanabilir durumda o yüzden aşılama yapicaz dedi ama yorumlara bakılırsa çikolata kisti olanların asilamasi tutmamış benim 5 cm di ama ameliyat anında 10 cm olduğunu soylemislerdi

Merhaba, benimki de sürekli tekrarlayan cinsten. 2 kez ameliyat olmuştum. Her seferinde tekrarladı. Şimdi de sol yumurtalıkta 8, sağda 2.5 cm
Yine ameliyat olacağım.
Gecmis olsun enazindan hayirlisiyla bi evladimiz olsaydi bu kadar dert etmezdik:-(
Sen amekiyatlarini kapalimi oldun

Asilama ile zaman kaybetmeyin eger endoluysaniZ...
hastanede doktorlar kendileri acik acik soyluyorlar asilama sansi hic sorun yokken bile cok dusuk ama devlette mecbur tutuyorlar rapor icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…