adam 30 yaşında ama 24 yaşından beri bu hanımla birlikte, belki birlikte olduğu ilk kadın da eşidir. ya da ilk ciddi ilişkisidir diyelim hadi, daha usturuplu olsun.
yani şöyle hani filmler filan örnek verilmiş, yabancı filmlerde de görürüz
gayet ofisinde, takım elbisesiyle, randevudan randevuya koşuşturan adam/kadın aniden bişey olur, dalgın dalgın yürüdüğünden bir arabanın önünde bulur kendini, bir düğün kalabalığında bulur, kalabalık ortamda birisi aldığı mobilyaları, veya yapacağı tatili ballandıra ballandıra anlatırken veya sokakkta otun oynayan bir çocuk görür...
böyle trink trink trink jetonlar düşer, ayağının altından yer kayar,
ben bu hayatı istemiyorum der
satar savar herşeyini, kamp yapmaya gider
konu sahibi, yanlış anlamayın daha önceki mesajımda da dediğim gibi bizim toplumumuz zaten evliliği ne olursa olsun mutlaka sürdürülmesi gereken bir kurum olarak görüp abartıyor- siz toplumun geneli gibisiniz bu yukarıdaki örnekler istisna olup sizin davranma biçiminiz genel geçer ve tam da makbul olan zaten.. evlilikler de dışarıdan hep mükemmel zaten. fakat işte, adam sizden başka kadın bilmemiş, muhafazakar vs. belki hayatı kaçırdığını düşünüyor. belki siz ona çok çok çok konforlu, rahat bir evlilik sunuyorsunuz, şahanesiniz, sizin bir eksikliğiniz ezikliğiniz kesinlikle yok, olanlar bu anlama asla gelmez
ama adam o ortamda kendi gibi hissetmiyor, kendini bulamıyor olabilir.bundan sonrası kendisi için çok daha kötü de olacak olabilir (maddi manevi) kendisi için ama en azından kendi gibi hissetmek konusunda denemiş olacaktır.
üstelik siz "hayatımdan 6 sene çaldı" filan diyorsunuz. neden çalmış olsun? sevmiş, istemiş, evlemişsiniz, adam yapamıyorum diyor ayrılıyor. çok üzücü, yıpratıcı, kötü ama bu neden adamı hırsız yapsın ki? her ilişki evliliğe her evlilik sonsuza gitmek zorunda değil ki?
burada bir bakış açısı farkı görüyorum ben. adamın eksik dediği şey bu olabilir işte- eksen kayması var. Siz evliliğe daha farklı bir zaviyeden bakıyorsunuz. belki muhafazarlığınızdan belki yetiştirilme tarzınızdan, her neyse. adam şimdiye kadar bunu benimsiyormuş da sorun yokmuş. ama işte şimdi adamın yaşadığı değişim sadece "içki içecem ben" mi sizce? Adam "benim 6 yılımı çaldın" demek olarak görmüyorsa ya 6 yıllık bir ilişkiyi?