• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yakın arkadaşım (iş) çok kötü ter kokuyor;(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok terlese bile günlük duşunu alıp deodorantını sürüp temiz kıyafetler giyen bir insan asla kokmaz. O ter kokusu terler terlemez anında kokan birşey değil. Terin vücutta bekleyip bakterilerin üremesi lazım ki koksun. Kokan insan temizlenmiyordur net...

Benim yaz tatillerim hep köyde geçerdi. Sülalecek cümbür cemaat tarlaya gidilir, dönüşte her odanın duşu vardı herkes gelir gelmez duşa girerdi. Bir kere kimsenin ter koktuğunu görmedim bi kere bile.

Ter kokusunun bin tane nedeni var ama en büyük sebebi yeteri kadar duş almamak ve sentetik kıyafetler giymek, bizim iş yerinde de var bazı arkadaşlar tuvalete kokuları siner, odalarına girmek yanına yaklaşmak istemezsin, neden çünkü aynı kıyafetleri üst üste birkaç gün giyerler, düzenli banyo yapmazlar, kişisel hijyene dikkat etmezler ve benim saydıklarımın sağlık problemi de yok. Birde yanlış anlaşılma olmasın ama kapalı bayanlar daha çok kokuyor çünkü özellikle yazın biz yarı çıplak gezerken onlar uzun kıyafetler giyiyorlar ve hava almayınca vücut terleme de daha fazla oluyor ve tandıdığım çoğu kapalı arkadaşım her gün duş alma alışkanlığına sahip değil hatta regl diye o süreç geçene kadar yıkanmayanı biliyorum.
Ay evet ya benim de üniversitede yakın arkadaşım öyleydi hep dipdibe otururduk ve ben asla söyleyemedim çünkü ne kadar kibar bir dil kullansam da kırılacağından emindim. Sonra üniversite bitti arkadaşım açıldı bi anda bakımlı tbi kıza dönüştü. 4 sene çektim insafsız benim suçum neydi. 😁 ( buarada sakın kapalılar kokar açıklar kokmaz gibi bir algı oluşmasın bunu zaten arkadas acıklamıs, kişiyle ilgili tamamen, açık olup leş gibi gezen de çok,bu mantıkta erkeklerin da kokmaması lazım ama onlar daha beter kokuyor)
Yani her gün yemek yemeye vakit ayrılabiliyorsa duşa da ayırmak lazım çünkü her gün duş gerçek ihtiyaç. Kimse kimsenin kötü kokusunu çekmek zorunda değil lütfen yaa.
Bu arada anonim mail işi çok mantıklıymış. 👍

Yakın arkadaşınız ise bir cafeye davet edip samimi bir şekilde ona açıklayabilirsiniz .
Bence kadın erkek herkes dışarı çıkmadan duş almayı alışkanlık haline getirmeli özellikle yazın .

Eğer o gün duş alamayacaksam en azından koltuk altlarımi temizlerim ensemi yıkadım saç parfümü falan kullanırım bazı insanlardaki rahatlığa şaşırıyorum.

Saç mesela hastasındır yıkayamazsın ama yine de banyoya girer sabunlanırsın. Ben özellikle banyoda kese yaparım koltuk altlarıma ve lifi de iyice köpürtür en son bir kere daha koltuk altlarımı yıkarım.

Banyo yapmayıp saçını da yağlı bırakan insanlar evde su banyo sıcak su varsa anlamadığım tipler. Sıcak su olmadığında İnan bir tencere su kaynatır az suyla çok sabunlanırsın yine banyo yaparsın

Bizimde bir komşumuz öyleydi..Ter mi desem rutubet mi desem havasızlık mı kadın bi tuhaf kokardı ya..Eve gelip oturunca oturduğu koltuğa, eve sinerdi kokusu…Kendi evinin kapısı açılınca tüm apartmana dolardı…Yani işin tuhafı tertemiz yıkayıp astığı çamaşırlarda bile o koku olurdu koku koku koku kafayı yedim 4 sene 😅😂 yenilen şeylerle mi alakalı deterjanla mı artık bilemiyorum ama oda kokusu, oda spreyi, kolonya falan hediye edin.

Benim kayınvalidemin evi öyle rutubet kokuyor. Çok temizdir ama evle alakalı sanırım, gidince üzerimize siniyor o derece.

Arkadaşlar artık yazmak istiyorum . Ben iş yerinde üç senedir çalışıyorum arkadaşla son bir senedir çok iyiyiz çok severim kendini belki bi sağlık sorunu vardır bilmiyorum, ter kokusu çok fazla ve ağır haftanın 4 Günü koku alıyorum bir günü almıyorum , mesela odama geldiğinde odamdan çıktıktan sonra havalandırıyorum , geçen onun odasına gitmiş birileri oda odasında iki kız 5 erkekle çalışıyor , başka odasına giren çalışan ayyy odaları ne kadar kötü kokuyor dedi . Ama onun kokusuna mı yoksa odada çalışan 7 kişinin kokusuna mı bilmiyorum? Az önce lovabaya gittim benden önce o çıkmıştı gerçekten lovaba birden kokuyordu. Acaba farkında mı değil , bazen bende kendimi kokuyor hissediyorum. İnanın deodarant sıkıyorum yine yürürken kokum sanki ter kokusu gibi koktuğumu nasıl anlarım lütfen bu arkadaş neden böyle kokuyor olabilir ;(
Bazı insanlar da duş alsa da kokuyor. Belki lazer yaptırdı. Ondandır. Ben üzülüyorum. Eski iş yerinde birinde bu sorun vardı, işten çıkarıldı.

Bazen bende alıyorum öyle kokular dışarı çıktım da ayy insanlar hiçmi anlamaz koktuğunu birde ter kokusunu bastırsin dlye parfüm sıkıyorlar

Birde sigara ya da ter kokusu üstüne kolonya deodorant sıkanlar var onlar daha da beter.
Benim idari kısımdaki personelim oyle malesef. %100 polyester kıyafetler bol sigara üstüne agir kokulu kolanya her yere yürüyerek gidip bolca terlemek... Arsive bakacagimda once odanin camını açarım. Birkac kere burasi çok havasız dedim ama değişen bir sey olmadi malesef. Zor bi durum etraftakiler icin 😂

Arkadaşlar artık yazmak istiyorum . Ben iş yerinde üç senedir çalışıyorum arkadaşla son bir senedir çok iyiyiz çok severim kendini belki bi sağlık sorunu vardır bilmiyorum, ter kokusu çok fazla ve ağır haftanın 4 Günü koku alıyorum bir günü almıyorum , mesela odama geldiğinde odamdan çıktıktan sonra havalandırıyorum , geçen onun odasına gitmiş birileri oda odasında iki kız 5 erkekle çalışıyor , başka odasına giren çalışan ayyy odaları ne kadar kötü kokuyor dedi . Ama onun kokusuna mı yoksa odada çalışan 7 kişinin kokusuna mı bilmiyorum? Az önce lovabaya gittim benden önce o çıkmıştı gerçekten lovaba birden kokuyordu. Acaba farkında mı değil , bazen bende kendimi kokuyor hissediyorum. İnanın deodarant sıkıyorum yine yürürken kokum sanki ter kokusu gibi koktuğumu nasıl anlarım lütfen bu arkadaş neden böyle kokuyor olabilir ;(
Lovabaya girince insan bi kokar. Sen hic lovabaya girmiyo musun zorunlu. Lovaba 😁😁

Benim idari kısımdaki personelim oyle malesef. %100 polyester kıyafetler bol sigara üstüne agir kokulu kolanya her yere yürüyerek gidip bolca terlemek... Arsive bakacagimda once odanin camını açarım. Birkac kere burasi çok havasız dedim ama değişen bir sey olmadi malesef. Zor bi durum etraftakiler icin 😂
Bizim oda arkadaşımızda öyle Allahtan şu an raporlu da koku yok o burada iken sürekli cam açıp havalandırıyorum odayı , sorsan hastalık hastası titizlik abidesidir ama 2-3 gün aynı kıyafetle işe gelir yokluktan da değil üstüste içer sigarayı gelir baştan aşağı fıs fıs o sanıyor ki kolonya kokuyu bastırıyor tam tersi yoğun alkol ile sigara kokusu birleşince iğrenç ötesi bir koku oluşuyor.
Bir arada bir arkadaşımız vardı çok terlerdi üstüne de terlediğinin farkında deodorant sıkardı hepten kötü bir koku oluşurdu.
Tiroit vb hastalıklarda düzenli duş alsanız da ekstra hızlı terlenir ve koku fazla olur ama onda da düzenli hijyen ile koku en aza indirgenir.
Ama sağlık sıkıntısı olmadığı halde ortamda müsaitken düzenli duşunu almayan, yağlı saçını yıkamayan, aynı kıyafeti günlerce giyen, ne bileyim dişini fırçalamayıp kokuyor kokmuyor demeden herşeyi yiyen, sigara içip sonrasında elini yüzünü yıkamayan kişiler için kokunun özrü olmaz bence.

Açıkça söyleyin cekip kenara.
Ben söylemiştim,belki tesettürlu olduğu için daha fazla terleyen bir iş arkadaşıma çok terlediğini farkettiğim bir anda sessizce "canım polyester giyiyorsun,hava almıyor terletiyor seni yaz günü,pamuklu kumaşlar tercih edersen daha az terlersin. Birde ben deotak kullanıyorum baya azaltıyor terlemeyi,hemde kokusuz istersen sana da alalım"demiştim. Epey agır kokuyordu sonradan almadım kokuyu. Temiz bir kızdı,yikanmadığını sanmıyorum,giydigi kiyafetler belkide uygun deodorant kullanmadığı için olduğunu düşünüyorum.
Sizde arkadaşınıza çok terliyorum bende senin gibi cümlesiyle başlayıp devamını yukarıdaki gibi getirebilirsiniz.
Bir gün birinin canına tak eder ki hakkıdır kimse katlanmak zorunda değil,kalkip agır konuşur,arkadaşınız epey üzülür. Kimse 8-10 saat koku çekmek istemez ki.

Böyle başkalarının ne hissedeceğini düşünmeden her şeyi yapabilen insanlara gerçekten hayret ediyorum. Hadi başka email açtınız, daha güzel bir dille yazılamaz mı bu mail?
Hiç de bahsettiğiniz gibi bir insan degilim. Nasıl yazacağı konusunda arkadaş özgür illa benim yazdıklarımı kesip yapistirmasina gerek yok. Yersiz duyar yapmayın lütfen. Ayrıca 4 gun kokup 1 gun kokmayan insan bal gibi de pislikten kokuyordur. Genetik hastalık falan olsa o 1 gun de kokar. Demekki o gun duş aliyor ki kokmuyor. Ayrıca temiz tüysüz bir koltuk altı ve genital bölge 2 gun duş almasanıza etrafa yayılacak kadar kokmaz. Demekki tüy temizliğini de yapmıyordur. Bu sekilde etrafı rahatsiz etmesi kul hakkı. Hakeza parfüm şişesini üstüne boşaltıp gelen de aynı şekilde.

Son düzenleme:
Şimdi mevzu kadının neden böyle kokuyor olabileceği mi?
Bunu bilmen neyi değiştirecek?

Belki kumaşı kötü kıyafetler alıyordur ve onlarda çabuk terletiyordur. Arkadaşınıza güzel kumaştan olan bir swet ya da kazak bluz hediye edebilirsiniz. Yanında belki bir parfüm
Polar dan kaçarım arkama bile bakmam çok berbat hemen koku yapıyor

Bazı insanlar duş alsa bile hemen kokuyorlar. Ufak bir terlemeye bakar. Bazı ilaçlar da sebep oluyor olabilir, pamuklu olmayan kıyafetler giyiyorsa olabilir, baharatlı veya sarımsak/soğan tüketiyorsa da olabilir.

Malesef bazı insanlar sadece duş yeter sanıyor, duştan çıkar çıkmaz koltuk altına bir şey sıkacaksın, anlamıyor kıt beyinliler.

Kokan insan Malesef her iş yerinde oluyor ve insanlar çekiniyor söylemeye aslında ne saçma bizi kim uyardı da sprey sıkıyoruz di mi? Katır gibi kokmanın manası yok insanız biz farkımız olsun

Suan ki iş yerinde de biri yine kokuyordu, sen uyaracaksın şefi sensin dediler gittim güzelce böyle böyle rahatsız oluyorlar dedim suçu isimsizlerin üzerine attım :) yoksa bu tarz insanlar şey diyor kendine bak :) bence sen de öyle uyar birileri dedi uyarmak istedim de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back