- 28 Mart 2012
- 433
- 42
-
- Konu Sahibi gevezehatun
Araba almış seni gezdirmiyor diye içerlemişsin.
10 gün izin alıp onla gezmeye gitmişsin neden yaptın ki bunu? Ailen dershanene para ödüyor sonuçta.
Arkadaşın her çağırdığında gitmişsin sonra da araba aldığını söylemedi diye yakınmışsın.
Hatalısın.
Herkesin bi dostu bi arkadaşı olacak diye bir kanun yok.
Zimmetine alınan birşey değil dostluk.
Daha küçüksün zamanla pişersin elbet.
Hatta ilerde böyle sorunları kafan kaldırmaz dost bile istemezsin:)
ben daraldım. hele son cümle allhım allahım. ne yani sizden başka arkadaşları olamaz mı arkadaşınızın.
Beddua etmem şu yüzden oldu. Beddua da değil hakkımı helal etmiyorum sadece, hayatında kötü bir şey olsun istemem. Sadece bu olaylar ortaya çıkıp bana yalanlarını görünce tek bir cevap vermedi. Attığım mesajlara hep görüldü yaptı. Kanka herkes bi yana sen bi yana, onlar kim senin yanında diyen insan anında harcadı beni.
Ben yoğun değildim o aşırı kıskanç bi insandı. O snapleri gizlemesi de hep o yüzden. Kendisi kıskandığı için ben de kıskanırım diyor. Bir mesajına geç cevap verdim diye günlerce bana yazmadı. Ben zaten onun hep başkalarıyla gezdiğini biliyordum bir kere o bi yerlerde snap atınca kimlesin demedim. Günübirlik Bursa’ya gitti kimlesin demedim kıskandığımı düşünmesin diye. Ama araba olayı farklıydı ne olursa olsun ilk çağrılması gereken hendim ama iki ay boyunca onlar her gün gezerken bana araba aldığını dahi söylemedi.
Sonra da zaten uzaklaştı, onunla gezip tozunca beni aramamaya başladı. Yani yoğun duygular yaşayan o. Ama aslında o çok çabuk yoğun duygular yaşayan bir insanmış. İki üç aylık arkadaşken beni kıskanıyordu. Şimdi ise bir ay görüşmedik artık buluşalım dediğimde bile beni öyle samimiyetsizce reddediyordu ki hiç üzülmemiş gibi.
O saatlerde çok dolarak yazdığım bir yazıydı. Emin olun Türkçem gayet iyi. Arkadaşlığı ben gibi yaşamak konusunda o kadar yanılıyorsunuz ki, ben asla kıskanmam arkadaşımı. Benim de birçok arkadaşım var onlarla gezmem bir diğeriyle olan arkadaşlığımı etkilemez. Ama bu arkadaşım aşırı kıskanç bir insan. Ayrı ilçelerde oturuyoruz o ilçeye geçip yanına uğramasam hemen bana niye gelmedin diye kızar. Çevrimiçi olduğumda hemen kimle konuşuyorsun diye sorar. Bu kız birden fırtlamadı ya, zaten arkadaşıydı.
Benim tek takıldığım araba aldığında bana söylememesi, bu insanla sürekli gezmesi, yoksa bu kızla gezdiğini hep biliyordum ama bir kere kimle geziyorsun demedim. Zaten küsmemiz de arabalar yüzünden olmadı. Bu kadar beni kıskanıp eden, sürekli yazan arkadaşım birden hiç yazmamaya, hiç buluşalım dememeye başladı. Buluşalım diyince ekmeye falan. Sonra bi gün yalanını da yakalayınca çok basit bir konuda küstüm. Ve sonra bi instagrama girdim ki bir ay başkasıyla gezince adımı dahi unutmuş. Neyse ki ödevi oldu da iki ay içinde o zaman yazdı.
Ne acayip arkadaşlık kriterleriniz var ya yok Doğum günlerimi en nefis şekilde kutladı yok habire sarılır kanka derdi. Arkadaş habire iletiştiğin insan değildir; benim en iyi arkadaşlarımdan biri başka şehirde bazen iki üç ay görüşmediğimiz olur ama görüşünce hiç araya zaman girmemiş gibi birbirimizi anlarız. Çoğu arkadaşım Doğum günümü hatırlamaz ben de onlarınkini hatırlamam ama buluşunca birbirimize birşeyler öğretiriz paylaşırız anılarımız birikir neşeyle sohbet ederiz ihtiyaç varsa yardımlaşırız. Sizinki ilkokul arkadaşlığı gibi Merve’yle gezdiysen benle boz durumu. Aşırı sıkıcı. Bi de şu hakkımı helal etmiyorum lafına hasta oluyorum nr hakkın var da helal etmiyorsun
Ilk paragraf bile arkadaşlığınızın ne kadar sağlıksız olduğunu kanıtlar nitelikte.
Böyle bağımlı iliskiler bir yerden sonra sıkar insanı.
Nitekim sıkmış da...
Ne demek ben çevrimiçi oldugumda ona yazmazsam bana trip atardı.
Siz ergenleri anlamak çok zor.
Eee yazdıklarınızdan yapacağız tabi tüm çıkarımı başka nasıl olacak ki. Ayrıca insanlar köpeğini kaybetse yıllarca üzülüyor diye sanırım küçümsemişsiniz; insanlar köpeklerine evlatları gibi hatta gibisi fazla bakıyor seviyor emek veriyor tabii ki sizin snap arkadaşınızı başkasına kaptırmanızdan daha çok üzüleceklerKimsenin cevap vermesine gerek yok. Yazdıklarımdan tüm çıkarımı yapıp sonuca varmışsınız. Ben çok kıskanç insanları boğan bir arkadaşım anladım. Konu nasıl silinir biliyor musunuz? Ki beni suçlamak yerine teselli veren ve aynı zamanda hatalarımı söyleyen insanlara da teşekkür ederim. Keşke bazı insanlar herkesin derdinin kendine büyük olduğunu anlayabilse! Kimseye zorla okutmadım. Aksine kimseyi boğmayıp sürekli içine atan bir insan olarak tüm hissettiğim üzüntüyü paylaşmak istemiştim. Ben de ileride evlenip, çoluğumun çocuğumun derdiyle uğraşmak istiyorum. Ama insanlar köpeğini kaybetse yıllarca üzülüyor benim kaybettiğim de çok değer verdiğim ve değer gördüğümü sandığım arkadaşım.
Eee yazdıklarınızdan yapacağız tabi tüm çıkarımı başka nasıl olacak ki. Ayrıca insanlar köpeğini kaybetse yıllarca üzülüyor diye sanırım küçümsemişsiniz; insanlar köpeklerine evlatları gibi hatta gibisi fazla bakıyor seviyor emek veriyor tabii ki sizin snap arkadaşınızı başkasına kaptırmanızdan daha çok üzülecekler
Tatlım beni bir ablan olarak gör ve nolur küsme yazdıklarıma. Bazen insanlar bazı değişikliklere ihtiyaç duyar. Karşıdaki sıkar yada kendi rutini sıkar veya sadece bir süre mesafeli durmak ister. Bunlar arkadaşlıkları bozmamalı. Maalesef böyle her aldığını söylemek zorunda her yaptığını söylemek zorunda denilince karşıdaki insan soğuyor. Ve aynı şeyi bende yaşadım. Ya gizlemek yada yalan söylemek zorunda bırakıldım. Zamanla çok çökmüştü bağımlı arkadaşlık üstüme. Kişisel alanım yoktu resmen. Sürekli açıklamama rağmen değişmemişti ve soğumuştum. Sonrada naparsan yap sevemiyorsun tekrar. Hatalarının farkına var ve insanlara bağlanma. Kendi hayatı olduğununda farkına var. Hak hukuk meselesine girme insan bugün eskisi gibi değil diye önceki güzellikleri gölgeleme. Sınavına odaklan lütfen herşey geçecek. Kendini yıpratma.
Acıtasyon derken? Siz gerçekten yazdığım cümlelerden benim hakkımda çıkarım yapabileceğinizi nereden çıkardınız? Burada herkese saygı duydum ama siz de bence kelimelerinizi seçerken dikkatli seçin. Benim burada ismim yazıyor mu? Ben kimim, siz beni tanıyor musunuz?
Ben görüp görebileceğiniz en eğlenceli, en umursamaz insan gibi gözükürüm. Bana bir arkadaşım sen çok umursamaz görünüyorsun bu kadar kırılacağını hiç düşünmezdim derdi. Ben burada kimseye gösteremediğim gülüp geçtiğim acımı beni tanımayan insanlarla paylaşıyorum.
İnsanları kınamayın başınıza gelebilir. Ben baba sevgisi daha önce görmedim. Kendisi çekti gitti çekmeden önce de zaten okumamı bile yük görürdü. Annem de erkek kardeşim rahatsızlık geçirdi diye hep ona daha fazla ilgi gösterdi. Ne kız kardeşim vardı, ne kız kuzenim. Sizin düşündüğünüzün aksine hayatımda tek bir gün acıtasyon yapmadım. Babam annemi terk etmeden önce şiddet uygularken ertesi gün okulda hiçbir şey yokmuş gibi davranırdım. Lisede dahi anne babamın ayrıldığını kimse bilmezdi. Emin olun hayatım güllük gülistanlık değil. Babam istemediği için liseye bile bir sene geç gittim.
Arkadaşlarım ise anne babamın anlaşamayıp ayrıldığını bilir sadece. Dışarıda görseniz sürekli gülüp eden eğlenen bir insanım. Çünkü mahallede insanlar arkadanızdan konuşurken kimse acımasın diye hiçbir şey anlatmadım. Sadece belki de sevgi açlığım olduğu için bu kadar bağlanmışımdır demek istedim.
Kuzenim kanser hastası ve yanında duracak kimsesi olmadığı için dayımlarda kalıyordum. Akşam yengeme ev işi yaptığım için onun ödevi için dersaneye gitmeyip ödevini yaptım. O mahcup olmasın diye yok ya zor olmadı diye geçiştirmiş insanım. Bence insanları bu kadar çabuk yargılamak yerine çoklu empati yapmayı deneyin. Hayatta hiçbir zaman mızmızlık yapacak kadar şanslı olmadım maalesef.
Ben o üzüntüyle kendimi ifade edememişim. Sorun bu arkadaşın gezip tozması değil. Ben ona bir kere niye şunla gezdin, şuraya kimle gittin demedim. Ben bir senedir evimde sınava hazırlanıyorum, onun da arkadaşlarıyla gezdiğini biliyorum. Sorun araba alınca bana haber dahi vermemesi ki biz o zaman on gün birlikte bir geziden dönmüşüz. O gezide yeri gelmiş birbirimizin annesi, babası olmuşuz. Sadece bu arkadaş bu insanla gezip, tozup benle sabahı selamı kesti gibi oldu. Ama ben onla kesmeyeyim diye de beni kenarda tuttu gibi. Ben senin için sınavını bırakıp geliyorsam, araba aldığında ilk haber vermen gereken insan da benim. Yani biz sürekli gezmişiz aslında, ne zaman ki başkasıyla gezdi beni unuttu. Benim anladığım bu kız bana çok özel davranıyor sanarken aslında herkese öyleymiş. Başkasını bulunca da bana minneti bitti. Bu konuda kızgınım ona.
Acıtasyon derken bunu kasdetmistim , herkes zor seyler yasıyor. Suan bilmem gerekmeyen zibilyon tane şey yazmıssınız.
Yani ben suan neden ödev yapamadıgınızı ,ailenizdeki durumları sormadımki ? Yorumumda haklı oldugumu anladım.
Yazdıgınız cümlelerden cıkarım yaptım tabiki. zaten burda konu açanlara başka türlü yorum yapmamız mümkün degil..
Konunun özeti ben kullanildim ...ama onu kullanamadım başkaları gezdi arabalarda
Üniye gel bak daha ne kazık yedigin arkadaşlarin olacak.bi grupla takılıp kazık yiyeceksin sonra öbür grupla takilip onlardanda kazik yiyeceksin ve üni bittiginde herkes iş peşinde koşuştugu için kimse kimseyle görüşmeyecek zaten.arkadaşlık hiçbirşeydir iş ve hayat savaşı herşey:)