- 23 Eylül 2017
- 789
- 781
-
- Konu Sahibi gevezehatun
İki kere okudum anlam veremedim yok onla snap attı atmadı beni taktı takmadı biriyle yakınlaştı sizin kızacağınızı bile bile siz niye kızıyorsunuz onu hiç anlamadım bırakın kızı kim nasıl kullanırsa kullansın kaç yaşında insan bunu ayırt etsin artık önünüzde ciddi bir sınav var takmayın bu insanları bu kadar arkadaşlık bu biter de gider de üzülmeye değecek tek bir olay yok ortada ya da benim üzüleceğim şeyler değil size tavsiyem sizi bu denli üzen birinden uzak durun hayatınıza bakın ve şekillendirin
Snap-dogumgunu-arabayla gezip tozma kafamda dönüp duruyor
Şaka bir yana, insanların kimle görüşüp gorusmeyecegine sen karar veremezsin canım. Seninle arkadaş diye başkasıyla arkadaş olamaz mı? Başkasını sevemez mı? Bence çok olgun değil davranışların. Ayrıca insanların sevgisi doğum günü kutlamayla mı ölçülüyor? Sen meşgulsün diye sana haber vermemiş ve üzülme diye de bunu senden gizlemis olabilir ya da gizleme ihtiyacı hissetmemis gayri ihtiyari bi şekilde bi yerde paylaşmamış da olabilir. Kimseyle bu kadar samimi olmaya çalışmamanı tavsiye ederim. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir unutma. Arkadaş dediğin hoş vakit geçirip belki arada zor zamanında destek gördüğün biridir. Bu kadar fazla anlam yükleme üzülen sen olursun. Kendinden başkasını da bu kadar düşünüp egitimini etkileyecek davranışlarda bulunma. O gider başkası gelir. Kendin diyorsun bak, su hayatta insanın anası bile kalıcı değil ki arkadaş kalıcı olsun.
Demekki sandığın kadar yakın değilmiş canım, hem emin ol daha ne kaziklar yiyeceksin bunlar çok sıradan seyler. Ne kendini uz ne eğitimini etkile. Bosverirsen sen kazanırsınKusura bakmayın daha yeni uyandım. Kafam uykusuzluktan allak bullakmış. Siz beni tamamen yanlış anlamışsınız. Benim bu arkadaşım dışında birçok arkadaşım var. Keza bu arkadaşımın da öyle. Sonuçta temel lisede tanıştık, birbirimizden önce arkadaşlarımız vardı, üniversitede birlikte olmadığımız için birbirimizden sonra da arkadaşlarımız olacak tabi ki. Ama biz çok yakın olmuştuk. 3 sene içinde 10 senelik arkadaşlarımla yapmadığımı yaptım. Dile kolay birlikte on şehir gezdik, yurtdışına çıkacaktık bu yaz. Ailelerimiz tanışıyordu. Ben onların evinde sayısız kaldım, o bizde. Bu arkadaşım aşırı kıskanç bir arkadaş hiç belli etmez ama söylenir, beni niye aramıyoesun niye onla gezdin gibisinden. Benim kızdığım nokta şu sonuçta başkalarıyla gezsem tozsam bile onun bendeki yeri farklıdır. Biz şubatta bu kızla doğu ekspresi yaptık on gün. Ben o çok istiyor diye dersaneye yazıldığımın ikinci haftası ailemle kavgalar ederek on gün hiç bilmediğim, görmediğim yerlere onunla gittim. Daha çok şey var dediğim gibi bana az yazdığı zamanlar ödevim var dediğinde işimi gücümü bıraktığ makale raporu ödevini yaptım. Aylarca doğum gününü planladım. Sinirlendiğim kısım şu: biz o geziden döner dönmez o hafta araba almış. Ve o kızla gece birlere ikilere kadar gezmiş. Ben araba aldığını bir ay sonra öğrendim. Şubat ayında araba aldığını ise o kızın attığı sabitli snaplerden öğrendim. Sadece bu kadar yakınken benim beklediğim bu sevinci ilk benle paylaşmasıydı. Ama o beni salak yerine koymuş. Anlamayayım diye hiçbir yerden tek snap atmamış. Zaten kızdığım durum bu eğer bir tane snap atsa -bakın bir gün, iki gün gezmemişler iki ay boyunca haftalarca gezmişler evinde kalmış- kırılırdım beni çağırmadı diye. Ama salak yerine konulmuşum. Ben ona hep tek başına snap attığın için ne kadar geziyorsun demiştim o da bana yok kız ne gezmesi demişti. Sabahlara kadar istanbulda gezmişler. Bana araba aldığını dahi söylemedi... Ve instagramım olmadığı için bi fake kullanıyordum onu instagramdan engellemiş o sıralar. Şubat, mart böyle geçiyor. Nisanda ben bir mesajına geç cevap verince bana artık olsam da olur olmasam da olur gibisinden davranıyor. Artık ben buluşalım dediğinde beni ekmeye başladı. Bana iki ay boyunca sadece kanka ödevim var sen iyi yaparsın buluşalım mı dedi. Benim zoruma giden bu. Ve ne hikmetse biz küstükten hemen sonra o kızla arabada snap attı. Yani o kızla araba alınca sürekli gezdi, zamanla da bana satış yaptı. Doğum günü olayı şöyle bu arkadaşım sürekli bunun doğum gününü hediye ve pastalarla kutluyormuş yıllarca. Bu kız bi kere dahi kutlamamış arkadaşım da söyleniyordu. Sonra ne hikmetse arabada bu kadar gezilince bu sene kutlayası tuttu.
Biraz abartmışsınız sanki. Fazla anlam yüklemişsiniz arkadaşlığınıza. Başkalarıyla görüşebilir, sizden soğuyabilir... Arka planda başka şeyler olmuştur belki farkedemediğiniz. Kazık atma gibi bir durum yok.
Siz geleceğinize bakın. Sınavınıza odaklanın.
Ufak tefek cinayetler gibi olmus:) bu kadar deger vermeyin kimseye once kendi hayatınız.. Bu arada arkadasiniz da herşeyi sizinle yapmak.zorunda degil. Beklentiniz.olmasin.
fazla takılmışsın bana göre akışına bırak
ha söylemeden geçemeyeceğim şahsi tecrübemle sabittir
fazla muhabbet tez ayrılık getirir
seninki sahte arkadaş yapmacik... boşver gitsin sende başka biri bulursun tabi iyi günde yanindaymiş kötü güne gelince ipin ucundan kaçmiş bir arkadaş bu.Burada anlatmadığım şeyler var. Kısacası bu kız bana soğuk davranmaya başladı, buluşalım dediğimde sabah tamam dedi akşam başkasıyla işim var dedi, benim fake hesabımı instasından engellemiş araba aldığı sıralar, bi gün buluştuğumuzda ben bu olayları hiç bilmezken bana soğuk davranınca küstük. Eve gelince instagrama bi girip stalk yaptım ki benden uzaklaşmasını anladım. Arkadaşın başka arkadaşı olabilir ama o bunu bilmiyor ki önce benden gizlemiş, sonra da onunla artık can ciğer olunca ben olsam da olurmuşum olmasam da.
bu markaların genel karakteri böyledir zatenBurada anlatmadığım şeyler var. Kısacası bu kız bana soğuk davranmaya başladı, buluşalım dediğimde sabah tamam dedi akşam başkasıyla işim var dedi, benim fake hesabımı instasından engellemiş araba aldığı sıralar, bi gün buluştuğumuzda ben bu olayları hiç bilmezken bana soğuk davranınca küstük. Eve gelince instagrama bi girip stalk yaptım ki benden uzaklaşmasını anladım. Arkadaşın başka arkadaşı olabilir ama o bunu bilmiyor ki önce benden gizlemiş, sonra da onunla artık can ciğer olunca ben olsam da olurmuşum olmasam da.
Arkadaşlık kavramınında suyunu çıkartıyoruz.
Bu yüzden insanlarla samimi olmaya çekinir oldum.Biriyle arkadaş olunca hayatını da ele gecirmek istiyorlar.
Ne kadar mesafe o kadar iyi.
Davulun sesi uzaktan hoş gelmiyor, 36 yaşındayım, bayağı şey yaşadım, anlıyorum sizi ancak görüşüm hala aynı.Olayı belki tam manasıyla açıklayamadım. Ama biz genç üniversiteli iki arkadaşız. Ailelerimiz tanışıyor. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Şehir dışına ikimiz tek başımıza çok çıktık. Yurt dışına çıkacaktık. 10 gün sınavımı bıraktım, ailemi karşıma alarak bu arkadaşla doğu ekspresi yaptım. Bu arkadaş döndüğü hafta araba alıyor ve bana söyleme zahmetinde bulunmuyor. Ve ben bir ay sonra attığı snaplere karşılık sorarak öğreniyorum. Benim fake hesabım vardı instagramda onu engellemiş falan. Sonra bakıyorum ki bana söylememiş ama bu arkadaşıyla aldığı hafta günlerce gece ikilere, üçlere kadar gezmiş. Bu arkadaşı sürüsüyle şarkı söyleyerek snap atmış. Bu ne insta, ne wpta bir tane yok. Atsa diyeceğim şey şu: ya ben bu kızla nerelere gittim, nelerden fedakarlıklar ettim. Çok olay var ama doğu ekspresi hemen akabindeki olay olduğu için söylüyorum. Bu kız ise araba aldığında bir kez gezelim demesini geçtim, bana araba aldığını dahi söylemedi. Ben öğrenmeyeyim diye beni aptal yerine koyup benimle o sıralar gayet güzel mesajlaşıyor konuşuyor bana da gezmiyorum falan diyor. Ve biz küser küsmez iki ay boyunca bu kızla arabada tek snap atmayan kız attı. Yani benim yerime o kızı tercih etmesi bana az değer verdiğini gösterir benim buna karşı tavrım da ona soğuk davranmak olacaktır. Ama onunla gezip tozup beni de kenarda bekletmek şehir dışı olursa bununla gezerim gibisinden hoş değil. Bana söylediği yalanları da yakaladım. Yani bu kızla bu kadar gezdilten sonra artık o en yakın arkadaşıymış da ben sıradan bir arkadaşıymışım gibi davranmaya başladı. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Ama artık büyüdük ve üniversite ortamında yakınlık kurmak kolay olmuyor. Çoğu öğrenci şehir dışından zaten. Bir insanla atama yerine kadar hayaller kurup, sonra onun seni zerre umursamaması, yalanlar söylemesi, sen buluşalım dediğinde o kızı eve çağırıdm demesi. Bir de o kızı tanıyorum, ismini biliyorum bana bir şey anlatırken o da şöyle dedi der. Ama işte bir gün onu bir şeye çağırdığımda bana sabah tamam gelirim diyip akşam ya ben bir arkadaşımı o gün bize çağırdım dedi... Kızın da ismini falan biliyorum. İki ay boyunca bana tek buluşalım dediği zaman ödevi olduğu zaman. Ben ödevini yaparken o ise o kızla gezip tozmuş. En ağırı da ben kızıp küstüğümde o kadar umursamadı ki, zaten o kafasında bitirmiş de olsam da olur olmasam da olur gibi davrandı.